Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας, αγόρασα πρόσφατα ένα hdd caddy για το παραπάνω λάπτοπ ώστε να προσθέσω στην θέση του optical drive τον ήδη υπάρχων σκληρό 2.5inch δίσκο. Επίσης πρόσθεσα και έναν καινούργιο ssd στην κανονική θύρα. Τώρα το πρόβλημα είναι ότι 1ον το λάπτοπ κολούσε και δεν μπορούσε να κάνει boot ούτε καν απο flashaki για τα windows. Αυτό το πρόβλημα το διόρθωσα με το να κάνω πρώτα φορματ τον δίσκο τον παλιό. Τώρα ουσιαστικά δουλεύουν όλα αλλα στα windows δεν εμφανίζεται ο δίσκος στο disk partition. Επιπλέον όταν έχω το hdd caddy μέσα το λάπτοπ καμιά φορά αργεί να bootarei και επιπλέον κολάει το disk partition και δεν ανοίγει καν (λεει loading virtual disks κάτι τετοιο και κολλάει εκεί). Το περίεργο είναι ότι στο device manager φαινεται ο δίσκος όπως και στο bios. Δοκίμασα πολλά πράγματα όπως να πειράξω ένα διακοπτάκι που έχει το caddy. Δοκίμασα να πειράξω την ρύθμιση intel virtualization technology on και off και ακόμα και να κάνω hotplug απευθείας τον δίσκο. Έχει κανεις ιδέα τι παίζει ? Υπάρχει περίπτωση να μην είναι συμβατό το λαπτοπ? Όρίστε και το caddy ποιο είναι https://www.amazon.de/CODIRATO-Laufwerksrahmen-Festplattenrahmen-Laufwerkschacht-Festplatteschacht/dp/B07TWCNH1K/ref=sr_1_4?__mk_de_DE=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&dchild=1&keywords=hdd+caddy&qid=1591633493&sr=8-4
Εύχαριστώ πολύ εάν κάποιος μπορεί να με βοηθήσει θα το εκτιμούσα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, Tony10 είπε

Τώρα ουσιαστικά δουλεύουν όλα αλλα στα windows δεν εμφανίζεται ο δίσκος στο disk partition. Επιπλέον όταν έχω το hdd caddy μέσα το λάπτοπ καμιά φορά αργεί να bootarei και επιπλέον κολάει το disk partition και δεν ανοίγει καν (λεει loading virtual disks κάτι τετοιο και κολλάει εκεί).

Αρχικα πρεπει να μας δωσεις να καταλαβουμε τι εννοεις με το "disk partition". Μαλλον εννοεις "Τhis PC - Manage - Disk Management" που οταν παει να φορτωσει στους δισκους , στο κατω μερος γραφει "Connecting to Virtual Disk Service".Disk partition σε ολα αυτα δεν βλεπω καπου να αναγραφεται ;)

Οταν αλλαζουμε δισκο , αφαιρουμε αν ειναι δυνατον οποιον αλλον δισκο εχουμε , κανουμε εγκατασταση των windows και μετα συνδεουμε τους δισκους μας.Αυτο , γιατι γινονται ιστοριες οπως διαπιστωσες.Απο κει και περα , αφου βαλεις το caddy με τον 2ο δισκο , λογικα και θεωρητικα δεν θα επρεπε να ειχε καποιο προβλημα.
Στο BIOS δες στο "boot order" να δεις που βρισκεται αυτος ο 2ος δισκος.Μην αργει το συστημα επειδη ψαχνει να μπουταρει απο τον 2ο δισκο , δεν βρισκει τιποτα και συνεχιζει στον επομενο δισκο , που ειναι ο 1ος ο ssd και τελικα μπουταρει απο αυτον...τι να σου πω δεν ξερω δεν εχουμε περισσοτερες πληροφοριες τι γινεται στο BIOS.

Δοκίμασα πολλά πράγματα όπως να πειράξω ένα διακοπτάκι που έχει το caddy

Και τι κανει αυτο το διακοπτακι ?

Δοκίμασα να πειράξω την ρύθμιση intel virtualization technology on και off

Ασχετη ρυθμιση με το θεμα.

και ακόμα και να κάνω hotplug απευθείας τον δίσκο

Οι sata υποδοχες σε απλα καθημερινα μηχανηματα δεν ειναι hotplug θυρες.Μονο σε κατι σερβερς εχω δει τετοια σκηνικα , οπου οι δισκοι πρεπει να αλλαζουν (αν παθουν κατι) χωρις να κλεινει ο σερβερ για ευνοητους λογους.Για αυτο απεφυγε αυτα τα hotplug σκηνικα , μην παρεις κανα δισκο στο χερι , στην καλυτερη των περιπτωσεων , κανα ολοκληρο λαπτοπ στο χερι , στην χειροτερη...

Επεξ/σία από mphxths
  • Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα, ευχαριστώ για τις συμβουλές φίλε μου, ναι εχεις δίκιο σε όλα για το disk management και το τι αναγράφει απλά δεν τα έχω μπροστά μου τωρα... Εννοείται και το boot order είναι σωστό. Απλά φαίνεται περίεργο που φαίνεται στο device manager Κια όχι στο disk management... φοβάμαι μήπως είναι κάποιο βραχυκύκλωμα με τα μεταλλικά μέρη...? Το διακοπτάκι δεν ξέρω τι ακριβώς κάνει αλλά διάβασα ότι βοηθάει εάν δεν δουλεύει το caddy για το optical drive.  Μήπως φταίει ότι ειναι oem caddy? βρήκα στο internet ότι η lenovo έχει ένα αυθεντικό για μερικά thinkpad μοντέλα(όχι το δικό μου λαπτοπ)...

Δημοσ.

Είχα και εγώ τό ίδιο πρόβλημα με caddy που μοιάζει σαν το δικό σου αγορασμενο από Banggood, σέ εμένα απ'ότι θυμάμαι αργούσε πολύ το λάπτοπ καί μία τόν αναγνώριζε και μία όχι..δεν μπόρεσα να τό φτιάξω τελικά καί τό παράτησα.Αν βρεις κάποια λύση ποσταρετην.Το λάπτοπ είναι Lenovo G560

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...