Γιαν10 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 Καλησπέρα! Προφανώς δεν έχω τρελαθεί και θέλω να έχω 2 στρώσεις για να πλησιάσω το ταβάνι! Το ξύλινο πάτωμα στο σπίτι είναι αρκετά παλιό και θέλω να το ανανεώσω. Η πιο οικονομική σκέψη είναι να περάσω ένα νέο ξύλινο πάτωμα πάνω στο ήδη υπάρχων όπως βάζουν και στα μωσαικά. Τι προβλήματα μπορεί να δημιουργηθούν αν κάνω κάτι τέτοιο? με υγρασία δεν έχω πρόβλημα (η τουλάχιστον δεν φαίνεται να έχω). Ευχαριστώ
Moderators Inuyasha Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 Moderators Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 54 λεπτά πριν, Γιαν10 είπε Καλησπέρα! Προφανώς δεν έχω τρελαθεί και θέλω να έχω 2 στρώσεις για να πλησιάσω το ταβάνι! Το ξύλινο πάτωμα στο σπίτι είναι αρκετά παλιό και θέλω να το ανανεώσω. Η πιο οικονομική σκέψη είναι να περάσω ένα νέο ξύλινο πάτωμα πάνω στο ήδη υπάρχων όπως βάζουν και στα μωσαικά. Τι προβλήματα μπορεί να δημιουργηθούν αν κάνω κάτι τέτοιο? με υγρασία δεν έχω πρόβλημα (η τουλάχιστον δεν φαίνεται να έχω). Ευχαριστώ Η πιο εύκολη λύση είναι να βάλεις laminate στο περίπου με καλής ποιότητας laminate υπολόγιζε ότι θα σηκωθείς γύρω στους 2 πόντους ανάλογα τι μονωσεις θα επιλέξεις 1 1 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 Αποτελεί μια καλή λύση εφόσον είναι σε μέτρια η καλή κατάσταση το κάτω πάτωμα, δεν είσαι σε πολυ παλιό κτίριο έχει βουλιάξει κτλ αλλά πρέπει να δεις τι θα κάνεις με τις πόρτες που θα πρέπει να ανέβουν κάποια εκατοστά, φέρε έναν πατωματζη να σου πει μια γνώμη. 1
Pokemon640 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 2 ώρες πριν, Γιαν10 είπε Τι προβλήματα μπορεί να δημιουργηθούν αν κάνω κάτι τέτοιο? με υγρασία δεν έχω πρόβλημα (η τουλάχιστον δεν φαίνεται να έχω). Ευχαριστώ Κανένα πρόβλημα δεν θα έχεις αν γίνουν όλα σωστά από τον μάστορα που θα στα βάλει, ακόμη και στο αλφάδιασμα. Υγρασία δεν θα έχεις, αλλά αφού θα κάνεις την όλη δουλειά και θα αφαιρέσεις το παλιό ξύλο, βάλε μονώσεις της προκοπής, και πετροβάμβακα συμπλήρωμα στα κενά. Ο πετροβάμβακας θα θωρακίσει και θορύβους και θερμοκρασίες (ζέστη/κρύο). Το παρκέ ξεκινάει από τα 33-40€/τμ. Στην Αθήνα αυτή την ποιότητα βάζουν (την ποιο "χάλια"). Αν θες πολυτέλειες έχει και ποιο ακριβές τιμές ανά τμ. Μπορείς να ψάξεις μαγαζιά με πατώματα, έχουν καταλόγους. Το laminate θα σε αφήσει ταχύτερα, άμα φουσκώσει το πετάς ολόκληρο και θα σου κοστίσει παραπάνω (σε βάθος χρόνου). Η μόνη οικονομικότερη λύση που κρατάει θα ήταν PVC πάτωμα με εκτύπωση ξύλου. 1
Moderators Inuyasha Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 Moderators Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 12 λεπτά πριν, Pokemon640 είπε Κανένα πρόβλημα δεν θα έχεις αν γίνουν όλα σωστά από τον μάστορα που θα στα βάλει, ακόμη και στο αλφάδιασμα. Υγρασία δεν θα έχεις, αλλά αφού θα κάνεις την όλη δουλειά και θα αφαιρέσεις το παλιό ξύλο, βάλε μονώσεις της προκοπής, και πετροβάμβακα συμπλήρωμα στα κενά. Ο πετροβάμβακας θα θωρακίσει και θορύβους και θερμοκρασίες (ζέστη/κρύο). Το παρκέ ξεκινάει από τα 33-40€/τμ. Στην Αθήνα αυτή την ποιότητα βάζουν (την ποιο "χάλια"). Αν θες πολυτέλειες έχει και ποιο ακριβές τιμές ανά τμ. Μπορείς να ψάξεις μαγαζιά με πατώματα, έχουν καταλόγους. Το laminate θα σε αφήσει ταχύτερα, άμα φουσκώσει το πετάς ολόκληρο και θα σου κοστίσει παραπάνω (σε βάθος χρόνου). Η μόνη οικονομικότερη λύση που κρατάει θα ήταν PVC πάτωμα με εκτύπωση ξύλου. Εχω σε επαγγελματικό χώρο laminate πάνω από 10 χρόνια και είναι όπως τη πρώτη μέρα θέλει να μην κάνεις τσιγγουνιες και να βάλεις αμφυγρο 9+μμ το πάχος 1 1
Γιαν10 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 Ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις - έχω δει μέχρι στιγμής για 12mm laminate και έχει κάποια όμορφα οπότε θα πάω να τα δω και απο κοντά για να ρωτήσω και για την ποιότητα/αντοχή. Είδα πως μπορώ να βάλω και κάποιες στρώσεις απο διάφορα υλικά απο κάτω οπότε πρέπει να το ψάξω και αυτό λίγο. Όσον αφορά την διαφορά τις πόρτας το έχω λύσει ήδη το πρόβλημα, θέλοντας και μη :D, γιατί το κεντρικό σημείο του σπιτιού έχει πλακάκια πάνω απο το ξύλο οπότε έχουν ξεμείνει τα δωμάτια/σαλόνι πιο χαμηλά!
SabotazNic Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 Επειδη εχουμε και εμεις ξυλινα δοκαρια, απο πανω ξυλινα σανιδια και μουσαμα, θα σου ελεγα να δεις να αφαιρεσεις το παλιο και να βαλεις καινουργια σανιδια και απο πανω λαμινε ή οτι βαλεις
papoys1 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 2 ώρες πριν, Inuyasha είπε Εχω σε επαγγελματικό χώρο laminate πάνω από 10 χρόνια και είναι όπως τη πρώτη μέρα θέλει να μην κάνεις τσιγγουνιες και να βάλεις αμφυγρο 9+μμ το πάχος Σε σπίτι και ειδικά σε υπνοδωμάτιο που δεν ταλαιπωρείται και με πιο φτηνό κάνεις τη δουλειά σου.Έβαλα σε κρεβατοκάμαρα το 7 mm πάνω από το ξύλινο πάτωμα το οποίο είχε τα χάλια του και ο μάστορας ζητούσε πολλά συν τις σκόνες και τη φασαρία από τα τριψίματα.Το τοποθέτησα μόνος.Πρέπει να είναι κοντά 15 χρόνια και είναι ακόμη σαν καινούργιο. 2 ώρες πριν, Γιαν10 είπε Ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις - έχω δει μέχρι στιγμής για 12mm laminate και έχει κάποια όμορφα οπότε θα πάω να τα δω και απο κοντά για να ρωτήσω και για την ποιότητα/αντοχή. Είδα πως μπορώ να βάλω και κάποιες στρώσεις απο διάφορα υλικά απο κάτω οπότε πρέπει να το ψάξω και αυτό λίγο. Όσον αφορά την διαφορά τις πόρτας το έχω λύσει ήδη το πρόβλημα, θέλοντας και μη :D, γιατί το κεντρικό σημείο του σπιτιού έχει πλακάκια πάνω απο το ξύλο οπότε έχουν ξεμείνει τα δωμάτια/σαλόνι πιο χαμηλά! Η πόρτα αν είναι ξύλινη όπως η δική μου την κόβεις από την κάτω μεριά όσο χρειαστεί. 1
Moderators Inuyasha Δημοσ. 9 Ιουνίου 2020 Moderators Δημοσ. 9 Ιουνίου 2020 5 ώρες πριν, papoys1 είπε Σε σπίτι και ειδικά σε υπνοδωμάτιο που δεν ταλαιπωρείται και με πιο φτηνό κάνεις τη δουλειά σου.Έβαλα σε κρεβατοκάμαρα το 7 mm πάνω από το ξύλινο πάτωμα το οποίο είχε τα χάλια του και ο μάστορας ζητούσε πολλά συν τις σκόνες και τη φασαρία από τα τριψίματα.Το τοποθέτησα μόνος.Πρέπει να είναι κοντά 15 χρόνια και είναι ακόμη σαν καινούργιο. Η πόρτα αν είναι ξύλινη όπως η δική μου την κόβεις από την κάτω μεριά όσο χρειαστεί. Το ξέρω, κάποιος φίλος πιο πάνω είπε ότι δεν θα αντέξει τόσο με καλής ποιότητας laminate +σωστή εγκατάσταση δεν νομίζω να υπάρχει θέμα 1
Lews Δημοσ. 9 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2020 Δεν μπορείς να φτιάξεις το παλιό?συνήθως σχεδόν όλα φτιάχνονται και γίνονται σαν καινούργια,αλλάζεις και χρωμα αν θες!!!
Γιαν10 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2020 Στις 9/6/2020 στις 6:54 ΠΜ, Lews είπε Δεν μπορείς να φτιάξεις το παλιό?συνήθως σχεδόν όλα φτιάχνονται και γίνονται σαν καινούργια,αλλάζεις και χρωμα αν θες!!! Απο θέμα υλικού δεν έχει κάτι, το πρόβλημα είναι το μοτίβο - είναι μικρά τετραγωνάκια τα οποία έχουν 5 λεπτές λωρίδες μέσα στο κάθε τετραγωνάκι και δεν μου αρέσει καθόλου 😕
tigergreg Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 10 ώρες πριν, Γιαν10 είπε Απο θέμα υλικού δεν έχει κάτι, το πρόβλημα είναι το μοτίβο - είναι μικρά τετραγωνάκια τα οποία έχουν 5 λεπτές λωρίδες μέσα στο κάθε τετραγωνάκι και δεν μου αρέσει καθόλου 😕 Aυτη η κατασκευη συνηθως ηταν κολημενα ξυλαρακια παχους 1-2 εκατοστων πανω σε γκρομπετον. Δεν ειχε κενο και ξυλινο υποστρωμα με δοκαρια. Πριν χρονια θυμαμαι τραβηξα να βγαλω τις παλιες μοκετες και εβγαιναν κι αυτα μαζι....🙂 1
ΠάρηςΓ Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Στις 8/6/2020 στις 6:50 ΜΜ, Pokemon640 είπε Κανένα πρόβλημα δεν θα έχεις αν γίνουν όλα σωστά από τον μάστορα που θα στα βάλει, ακόμη και στο αλφάδιασμα. Υγρασία δεν θα έχεις, αλλά αφού θα κάνεις την όλη δουλειά και θα αφαιρέσεις το παλιό ξύλο, βάλε μονώσεις της προκοπής, και πετροβάμβακα συμπλήρωμα στα κενά. Ο πετροβάμβακας θα θωρακίσει και θορύβους και θερμοκρασίες (ζέστη/κρύο). Το παρκέ ξεκινάει από τα 33-40€/τμ. Στην Αθήνα αυτή την ποιότητα βάζουν (την ποιο "χάλια"). Αν θες πολυτέλειες έχει και ποιο ακριβές τιμές ανά τμ. Μπορείς να ψάξεις μαγαζιά με πατώματα, έχουν καταλόγους. Το laminate θα σε αφήσει ταχύτερα, άμα φουσκώσει το πετάς ολόκληρο και θα σου κοστίσει παραπάνω (σε βάθος χρόνου). Η μόνη οικονομικότερη λύση που κρατάει θα ήταν PVC πάτωμα με εκτύπωση ξύλου. Απο όσους πηρα προσφορά ολοι ήταν κατα του να βάλω κατι πχ πετροβαμβακα για να αναπνέει το ξύλο οπως λένε.
Pokemon640 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, ΠάρηςΓ είπε Απο όσους πηρα προσφορά ολοι ήταν κατα του να βάλω κατι πχ πετροβαμβακα για να αναπνέει το ξύλο οπως λένε. Δεν γίνεται να μην μπει μόνωση.. Θα έχεις παράπονα από τους γείτονες (θόρυβος) και θα περνάει ζέστη / κρύο απευθείας σε σένα (=μεγάλα κόστη χειμώνα καλοκαίρι) . Όλα τα Studio ηχογράφησης εννοείται ότι έχουν πετροβαμβακα κάτω από το παρκέ συν μια επιπλέον λεπτή στρώση μονωτικου για extra θωράκιση. Μάλλον ο μάστορας που μίλησες ήταν άσχετος. Επεξ/σία 11 Ιουνίου 2020 από Pokemon640
ΠάρηςΓ Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Μόλις τώρα, Pokemon640 είπε Δεν γίνεται να μην μπει μόνωση.. Θα έχεις παράπονα από τους γείτονες (θόρυβος) και θα περνάει ζέστη / κρύο απευθείας σε σένα. Όλα τα Studio ηχογράφησης εννοείται ότι έχουν πετροβαμβακα κάτω από το παρκέ συν μια επιπλέον λεπτή στρώση μονωτικου για extra θωράκιση. Μονοκατοικια ειναι οποτε δε θα εχω θεμα με γειτονες. Παντως για καποιο λογο οσοι πατωματζηδες ρωτησα το αποφευγουν και κανουν και σε ξενοδοχεία δουλείες και γηπεδα μπασκετ ακομα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα