Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα ! 

Είμαι μαθηματικός και δυσκολεύομαι αφάνταστα στην Ευκλείδεια Γεωμετρία! Προσπαθώ να τη διαβάσω και να την καταλάβω για να μπορέσω από Σεπτέμβρη να τη διδάξω αλλά δεν τα πολυκαταφέρνω.  Στο πανεπιστήμιο δε τη διδαχθήκαμε και όσο ήμουν μαθητής λυκείου δεν την διάβασα καθόλου. Έχετε αντιμετωπίσει κι εσείς τέτοιο πρόβλημα; Ακούω ότι ένας μαθηματικός οφείλει να ξέρει καλά αυτήν τη γεωμετρία! Είναι παράλογο να μην μπορεί κάποιος να την καταλάβει;

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο!

Δημοσ.

Δεν ειναι παραλογο να μην μπορει να την καταλαβει καποιος, ειναι παραλογο να μην μπορει να την καταλαβει ενας μαθηματικος. Νομιζω ομως οτι εχεις αρκετο χρονο μεχρι τον Σεπτεμβρη να διαβασεις. Στο πανεπιστημιο ηταν μαθημα επιλογης??

• Like 2
Δημοσ.

παρε τα βιβλία του σχολειου που θα διδάξεις και μελέτησε τα. δεν ειναι κατι τραγικό. επίσης οταν λες δεν την καταλαβαίνεις τι ακριβώς εννοείς? δυσκολευεσαι με τη γεωμετρία ή δε μπορείς να βρεις τρόπο να διδάξεις? γιατι αν δεν την καταλαβαίνεις τότε πρέπει να φτασεις σε σημείο να την καταννοήσεις πολύ καλά για να μπορέσεις να τη διδάξεις. οπως και να χει εχεις 3 μήνες μπροστά σου, στρώσου στο διάβασμα, δες και μαθήματα στο ιντερνετ,  δε θα έχεις πρόβλημα αν ασχοληθείς

Δημοσ.

Και εμένα μου φαίνεται παράλογο να μην μπορώ να την κατανοήσω όταν έχω διαβάσει πολύ δυσκολότερα πράγματα. Την εποχή που ήμουν εγώ φοιτητής νομίζω δεν υπήρχε ούτε σαν επιλογής. Τα τελευταία 2 χρόνια όμως υπάρχει και η απαιτούμενη ύλη είναι το σχολικό βιβλίο της Α και Β λυκείου. (Στο πανεπιστήμιο Κρήτης σπούδασα Μαθηματικά)

Δημοσ.

επίσης σμαντικό δε χρειάζεται να μαθεις τα παντα απ εξω, θα πηγαινεις βημα βημα. πρωτα θα μαθεις τα βασικά θεωρήματα, μετα θα εχεις και το βιβλίο του καθηγητή σαν καθοδήγηση. παντα οταν διδασκεις ενα μαθημα πρωτη φορά αφιερωνεις πολύ χρόνο στην προετοιμασία, πως θα το παρουσιασεις τι παραδείγματα θα κάνεις, τι απορίες μπορεί να εκφέρουν οι μαθητές, τι θα απαντησεις κλπ. ολο αυτο γινεται με παραλληλο διαβασμα

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...