Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Καλά ρε παιδιά. Γιατί πέσατε να το φάτε το παλικάρι;

Μπορεί ο άνθρωπος να μην έχει να διαθέσει πολλά και ψάχνει κάποιον τρόπο να βρει λειτουργικό αυτοκίνητο στο budget που διαθέτει.

Εσείς που έχετε 1000άρικα για σκόρπισμα, πάτε σε μια αντιπροσωπεία και αγοράστε καινούργιο με τις ζελατίνες πάνω.

@ topic starter:

Μπορείς να πας σε παζάρια αυτοκινήτων, αν γίνεται κάποιο στην πόλη που διαμένεις.

Ίσως βρεις κάποια ευκαιρία.

Γενικώς, όπως προείπαν κι άλλοι, 400€ για μοντέλο του '05 που να 'ναι λειτουργικό και χωρίς χοντρά προβλήματα, λίγο δύσκολο.

Θα πρέπει να ρίξεις νερό στο κρασί σου και είτε να ψάξεις για μοντέλα πριν το 2000 σε αυτά τα χρήματα που λες, είτε να βάλεις κάτι παραπάνω αν υπάρχει η δυνατότητα φυσικά.

Όπως και να 'χει, αγοράζοντας αυτοκίνητο 15ετίας σε τέτοιες τιμές, είναι αρκετά μεγάλο ρίσκο και μπορεί να σου βγει πολλαπλάσιο σε ζημιές που ενδεχομένως θα κληθείς να επισκευάσεις.

Γνώμη μου, επειδή έχω κάνει τη λαλακία να πάρω κάποτε μτχ σε φτηνή τιμη και να το έχω πληρώσει 3 φορές την τιμή που το πήρα λόγω ζημιών, κράτα χρήματα και ψάξε να βρεις μτχ 5ετίας με 4-6χιλιάρικα, από αντιπροσωπεία. Όχι μάντρες, ούτε ιδιώτες.

Θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο γιατί συνήθως σου δίνουν και γραπτή εγγύηση 1-2 χρόνια (αναλόγως την αντιπροσωπεία) για τον κινητήρα και δεν θα μπλέξεις με τυχάρπαστους συνεργειατζήδες που κοιτάνε να σου ράψουν κοστούμια, χωρίς να κόψουν απόδειξη κλπ κλπ.

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Periphery είπε

Μπορεί ο άνθρωπος να μην έχει να διαθέσει πολλά και ψάχνει κάποιον τρόπο να βρει λειτουργικό αυτοκίνητο στο budget που διαθέτει.

Εσείς που έχετε 1000άρικα για σκόρπισμα, πάτε σε μια αντιπροσωπεία και αγοράστε καινούργιο με τις ζελατίνες πάνω.

@ topic starter:

Μπορείς να πας σε παζάρια αυτοκινήτων, αν γίνεται κάποιο στην πόλη που διαμένεις.

Γενικώς, όπως προείπαν κι άλλοι, 400€ για μοντέλο του '05 που να 'ναι λειτουργικό και χωρίς χοντρά προβλήματα, λίγο δύσκολο.

Θα πρέπει να ρίξεις νερό στο κρασί σου και είτε να ψάξεις για μοντέλα πριν το 2000 σε αυτά τα χρήματα που λες, είτε να βάλεις κάτι παραπάνω αν υπάρχει η δυνατότητα φυσικά.

Όπως και να 'χει, αγοράζοντας αυτοκίνητο 15ετίας σε τέτοιες τιμές, είναι αρκετά μεγάλο ρίσκο και μπορεί να σου βγει πολλαπλάσιο σε ζημιές που ενδεχομένως θα κληθείς να επισκευάσεις.

Γνώμη μου, επειδή έχω κάνει τη λαλακία να πάρω κάποτε μτχ σε φτηνή τιμη και να το έχω πληρώσει 3 φορές την τιμή που το πήρα λόγω ζημιών, κράτα χρήματα και ψάξε να βρεις μτχ 5ετίας με 4-6χιλιάρικα, από αντιπροσωπεία. Όχι μάντρες, ούτε ιδιώτες.

Θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο γιατί συνήθως σου δίνουν και γραπτή εγγύηση 1-2 χρόνια (αναλόγως την αντιπροσωπεία) για τον κινητήρα και δεν θα μπλέξεις με τυχάρπαστους συνεργειατζήδες που κοιτάνε να σου ράψουν κοστούμια, χωρίς να κόψουν απόδειξη κλπ κλπ.

αντιπροσωπεια λες εσυ εγω θα σου πω εδωσα σε μεγαλη και γνωστη αντιπροσωπεια το παλιο μου αυτοκινητο με 200,000χμ και 3 μερες μετα το ειχαν για πουλημα με 160,000χμ 

• Like 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, tsipakis είπε

αντιπροσωπεια λες εσυ εγω θα σου πω εδωσα σε μεγαλη και γνωστη αντιπροσωπεια το παλιο μου αυτοκινητο με 200,000χμ και 3 μερες μετα το ειχαν για πουλημα με 160,000χμ 

Αυτό ακριβώς. 

Δημοσ.

Πριν απο κανα χρονο πουλησα την Carinαρα Ε του '93, στα 500 ευρω, πληρως λειτουργικη. Καπου εκει εισαι σε αυτα τα λεφτα νομιζω

Για τα αμαξια του ΟΔΔΥ εχω ακουσει οτι μπορεις να το δεις μεσα στην μαντρα τους, να το ελεγξεις, αλλα δεν μπορεις να το οδηγησεις, να το μετακινησεις

• Like 2
Δημοσ.
8 ώρες πριν, sonikk είπε

Οπως εχω αναγραψει και στον τιτλο του νηματος ενδιαφερομαι για αγορα αυτοκινητου σε τιμη εξευτελιστικη.  εχω δει αυτοκινητα απο οδδυ πχ μοντελα του 2005 στα 400 ευρω πληρως λειτουργικα.σαν τιμη εκκινησης δηλαδη.βεβαια εκει ισως πανε κορακια,μαντραδες και καθε λογης εμποροι και τα χτυπανε και αντε να τους κοντραρεις.ασε που εχουν και τα μεσα και τους γνωστους εκει μεσα.ετσι πιστευω.δεν εχω εμπειρια απλα οτι ακουω δεξια και αριστερα.επισης εκει δεν βρισκεις και αυτο που περιπου ψαχνεις.ειναι οτι εχει μεινει.

Που αλλου πιστευετε θα μπορουσα να ψαξω για αγορα αυτοκινητου σε πολυ χαμηλη τιμη? δηλαδη  εναλλακτικες λυσεις?

Καποτε ψαχνομουν στα κατασχεμενα απο τραπεζες αλλα δεν εβγαλα ακρη.και οι πληροφοριες που μου εδιναν μεσα απο την τραπεζα ηταν μπερδεμενες.

Υπαρχουν αλλου επιλογες περα απο τις κλασικες για να ψαξει καποιος αυτοκινητα σε πολυ χαμηλες τιμες?

οποιαδηποτε πληροφορια ευπροσδεκτη.

Απάντηση στο τίτλο, Πουθενα!!!! 

41 λεπτά πριν, Periphery είπε

Κανείς δεν έχει χιλιάρικα για σκόρπισμα αλλά δεν είμαστε και παράλογοι σε αυτά που ζητάμε δηλαδή είναι πιο έξυπνος και ήρθε να μας ρωτήσει εδώ ? Ας ψάξει μόνος του να βρει τι είναι εδώ η Χρυσή ευκαιρία?

• Like 2
  • Sad 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Periphery είπε

@ topic starter:

Mπερδευεσαι. Αλλο να μην εχεις φραγκα και να ψαχνεις μια βολικη λυση κι αλλο να ζητας πραγματα που δεν ειναι ρεαλιστικα για να την βγαλεις στο τσαμπατζιλικι...Το δευτερο αγγιζει τα ορια της κουτοπονηριας, που καποτε με εκνευριζε αλλα πλεον, την βρισκω ακρως διασκεδαστικη.

Και μονος σου το λες αλλωστε οτι με 400 δε γινεται να βρεις λειτουργικο αμαξι εκτος αν πεσεις στην περιπτωσαρα, οποτε δεν καταλαβαινω γιατι χολοσκας ως προς αυτα που ηδη γραφτηκαν, αφου συμφωνεις στο τελος.

Κι επισης το να λες οτι καποιος που παιρνει αμαξι με ζελατινες σημαινει οτι εχει λεφτα για σκορπισμα ειναι ατυχες και φυσικα λαθος. Αλλο οικονομικη ευχερεια, κι αλλο σπαταλη, μην τα μπερδευετε πλιζ... Υπαρχει μαλιστα σοβαρη περιπτωση (η πιθανοτερη θα ελεγα) αυτος που εχει την οικονομικη ευχερεια να ειναι και το ακριβως αντιθετο του σπαταλου ανθρωπου που "σκορπαει λεφτα".

Επεξ/σία από BackFromHell
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, sonikk είπε

εχω δει αυτοκινητα απο οδδυ πχ μοντελα του 2005 στα 400 ευρω πληρως λειτουργικα.σαν τιμη εκκινησης δηλαδη.βεβαια εκει ισως πανε κορακια,μαντραδες και καθε λογης εμποροι και τα χτυπανε και αντε να τους κοντραρεις.ασε που εχουν και τα μεσα και τους γνωστους εκει μεσα.ετσι πιστευω.δεν εχω εμπειρια απλα οτι ακουω δεξια και αριστερα.επισης εκει δεν βρισκεις και αυτο που περιπου ψαχνεις.ειναι οτι εχει μεινει.

Δεν έχεις "ΔΕΙ", έχεις απλά ακούσει. Γενικά από ΟΔΔΥ όπως είπε και κάποιος άλλος τα ακούμε απ'τα 20 μας και φτάσαμε 40. Κυκλοφορούσε και ένας μύθος ότι ο Αλέκος Αλεξανδρής μετά που έφυγε από την ΑΕΚάρα και πήγε Λιμάνι πήρε Ferrari 360 Modena κατασχεμένη με 12,000,000 δρχ, σε 12 δόσεις του ενός εκατομυρίου. Από μύθους και βρώμες άλλο τίποτα. Πήγαινες μια βόλτα στα λιμανάκια και Βούτα τότε, και γινόσουν "πλούσιος" από τις επιχειρηματικές αναλύσεις του κάθε μεγαλο-οικονομολόγου. Βέβαια το ότι κυκλοφορούσε με Ascona ο business man ήταν άλλο θέμα.. 

Επειδή έχω βρεθεί σε αντίστοιχη φάση αλλά όχι για αυτοκίνητα, υπάρχει κλίκα και τα λεγόμενα κοράκια που πάνε επίτηδες και bidάρουν για να μην τα πάρει ο άσχετος και να τα μοιραστούν μεταξύ τους. Σε φάση παίρνεις εσύ 17 κιλά αμάξι, παίρνω εγώ τα υπόλοιπα 10 και μου "χρωστάς" 7 κιλά στην επόμενη δημοπρασία. 

Όπως και να έχει ούτε ευκαιρίες είναι, αλλά ούτε και υπάρχει *ΠΟΤΕ* πιθανότητα απλός ιδιώτης να περάσει απ'έξω. 

Τα ίδια γίνονται και με τα σπίτια από τις τράπεζες. Μη νομίζεις ότι υπάρχει ΠΟΤΕ πιθανότητα να πάρεις σπίτι σε τιμή χώμα επειδή ένας καημένος το έχασε από τις τράπεζες. Αυτοί που τα παίρνουν σωριδών τα παίρνουν με το "κιλό" και λογαριάζουν μόνο το τετραγωνικό και τίποτα άλλο και λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο. Εξ'αλλου δεν μπορείς να ξέρεις αν ο καημένος που το έχασε πριν φύγει έσπασε ΟΛΟ το σπίτι μέσα. 

1 ώρα πριν, Periphery είπε

Φίλε μου όπως σου είπε και κάποιος άλλος, έχει διαφορά το "δεν έχω χρήματα και ψάχνω κάτι πολύ οικονομικό" από το "έχω ΔΕΙ (πού έχει δει, στο όνειρό του??) ότι στον ΟΔΔΥ πουλάνε αμαξάρες με 400€". 

Κακό δεν είναι να μην έχει ή να μη θέλει κάποιος να δώσει χρήματα για ένα αυτοκίνητο. Αλλά αυτό απέχει πάρα πολύ απ'τη δήλωσή σου "εσείς που έχετε 1000άρικα για σκόρπισμα". Ατυχές σχόλιο στην καλύτερη περίπτωση. 

Αν κάποιος λοιπόν έχει δει, ή έχει ακούσει το οτιδήποτε είναι ελεύθερος να δοκιμάσει την τύχη του. Μετά το Ευρωπαϊκό του 2004 έχω πάψει να πιστεύω σε θαύματα. Ας δούμε πρώτα ένα και ας το πιστέψουμε μετά. 

Επεξ/σία από polaki
  • Like 1
Δημοσ.

Νομιζω πως ο μονος λογος να παρεις  απο ΟΔΔΥ αυτοκινητο ειναι μονο για ανταλακτικα για το υπαρχον αυτοκινητο σου, στην περιπτωση που ειναι παλιο το δικο σου

Δημοσ.
2 ώρες πριν, tsipakis είπε

Εμένα και αυτό urban legend μου ακούγεται ... όχι γιατί δεν γυρνάνε τα χιλιόμετρα, αλλά γιατί δεν συμφέρει κανέναν να γυρίσει κοντέρ από 200κ στα 160κ.
Όταν τα γυρνάνε (πάντα δλδ :P), τα γυρνάνε σωστά, δλδ στα 80-100κ στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Δημοσ.

Καλησπέρα και από μένα φίλε.. λοιπόν  στα 400 Πολύ δύσκολα θα βρεις και μάλιστα αμάξι που να μην είναι 30+ χρόνων!  αμάξι του 98-01 Με κοντά στα 600- 800 αν ψαχτεις στον κύκλο σου θα βρεις δεν θα υπάρξει σε καμία των περιπτώσεων καλύτερη ευκαιρία από ιδιώτη..  Τώρα για τους τύπους που μπήκαν και λένε ότι είσαι η ψυχή της παρέας κλπ προσπέρασε.. φαντάζομαι ότι αν είχες την δυνατότητα  για παραπάνω δεν θα κοιτουσες στα 400.. ενδεικτικά να αναφέρω ότι σε αυτή την τιμή έχει κάτι fiat πουντο σειτσεντο πόλο κλπ αν κοιτάξεις για φιατακι θα μάθεις ότι αναλώσιμα και ανταλλακτικά είναι πολύ φθηνά για την μετέπειτα συντήρηση... Καλό ψάξιμο και πολύ καλό έλεγχο φίλε να σαι καλά.....

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Σε κάθε περίπτωση εξευτελιστική τιμή ίσον εξευτελιστική κατάσταση και δημόσιος κίνδυνος. Κατανοούμε όλοι την οικονομική κατάσταση του καθενός, αλλά δεν βγαίνουν τα νούμερα...

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, gthe είπε

Εμένα και αυτό urban legend μου ακούγεται ... όχι γιατί δεν γυρνάνε τα χιλιόμετρα, αλλά γιατί δεν συμφέρει κανέναν να γυρίσει κοντέρ από 200κ στα 160κ.
Όταν τα γυρνάνε (πάντα δλδ :P), τα γυρνάνε σωστά, δλδ στα 80-100κ στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, κάποιο αυτοκίνητο που έχει κάνει 200.000 χλμ κυρίως σε ταξίδια σίγουρα δείχνει πολύ πιο αμεταχείριστο σε σχέση με κάποιο που έχει κάνει επίσης 200.000 αλλά κυρίως μέσα σε πόλη, συνεπώς αυτό που τα έκανε σε ταξίδια μπορεί να γυριστεί πιο πολύ από το άλλο χωρίς να κινήσει υποψίες.

Δημοσ.

Βρίσκεις, αλλά θα πρέπει να κάμεις σκόντο λίγο στην χρονολογία και τα χιλιόμετρα.

Π.χ. Με 300-400€ έδωσε ο θείος μου το πλήρως λειτουργικό και τσίλικο corolla του '88 με ~500Κχλμ. πριν λίγο καιρό σε συγχωριανό που του πέθανε το καντέτ για να πάει στο καφενείο και στα χωράφια. 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, gthe είπε

εχω λογο να πω ψεματα ; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...