Margiantas Δημοσ. 7 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2020 Θελω να αλλαξω το psu σε ενα lenovo thinkcentre M82 sff, το οποιο εχει ενα i7-2600 μαζι με τους σκληρους μου, αλλα δυστυχως καικε το psu μου απο κεραυνο. Ειδα οτι υπαρχουν ανταπτορες για 14pin to 24pin (που 14pin ειναι οι mobo της lenovo), αλλα δεν ξερω εαν μπορεις να τους βαλω και να τους εμπιστευτω απο την στιγμη που ειναι διαφορετικου τυπου awg παρολο που ειδα πως αρκετοι λενε πως δεν υπαρχει θεμα. Τελως παντων θα ηθελα και μια γνωμη και απο το forum εαν υπαρχει καποιος που ξερει. Υ.Γ 1ΔΕΝ θελω να παω να αγορασω μεταχειρισμενο lenovo psu, επειδη παρολο που εχουν Over voltage προστασια και σε πολυμπριζο ασφαλειας καικε απο κεραυνο. Υ.Γ 2 οριστε τα link απο τους ανταπτορες: https://pcathome.gr/Various-Constructors/24pin-to-14pin-power-atx-cable-lenovo https://www.easytechnology.gr/metatropeis-kai-kalodia/reumatos/24pin-24p-to-14pin-atx-power-supply-cord-adapter-cable-for-lenovo-ibm-dell-h81?ref=bestprice.gr
Τέρης Α. Δημοσ. 7 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2020 35 λεπτά πριν, Margiantas είπε σε πολυμπριζο ασφαλειας καικε απο κεραυνο Πληροφοριακά ποιο ήταν;
hp8 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2020 1 ώρα πριν, Margiantas είπε αλλα δεν ξερω εαν μπορεις να τους βαλω και να τους εμπιστευτω απο την στιγμη που ειναι διαφορετικου τυπου awg παρολο που ειδα πως αρκετοι λενε πως δεν υπαρχει θεμα. σύμφωνα με αυτά εδώ και εδώ https://24volt.eu/eng_awg_mm.php τα 18 awg η παραπομπή σου είναι πιο χοντρά από το 22 awg που λες στο θέμα σου (σε modo 22) Άρα δεν έχεις πρόβλημα στα amper 240 watt τροφοδοτικό είχες αν δεν κάνω λάθος Αυτό που πρέπει να δεις είναι αν ο ανταπτορας είναι ο σωστός για να μην πάρεις την μητρική στο χέρι 1
Margiantas Δημοσ. 7 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2020 1 ώρα πριν, hp8 είπε σύμφωνα με αυτά εδώ και εδώ https://24volt.eu/eng_awg_mm.php τα 18 awg η παραπομπή σου είναι πιο χοντρά από το 22 awg που λες στο θέμα σου (σε modo 22) Άρα δεν έχεις πρόβλημα στα amper 240 watt τροφοδοτικό είχες αν δεν κάνω λάθος Αυτό που πρέπει να δεις είναι αν ο ανταπτορας είναι ο σωστός για να μην πάρεις την μητρική στο χέρι Εαν μιλας για τα πινακια ταιριαζουν μια χαρα,αλλιως δεν καταλαβαινω σε τι αλλο πρεπει να ειναι σωστος ο ανταπτορας και θα το εκτιμουσα εαν μου ελυνες την απορια σε περιπτωση που ειμαι λαθως
hp8 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2020 2 λεπτά πριν, Margiantas είπε πρεπει να ειναι σωστος ως προς το ρεύμα που παρέχει το κάθε χρώμα καλωδίου στο πιν της μητρικής Δηλ πχ τα 5volt να πάει εκεί που πρέπει τα 12 εκεί που πρέπει το stand by εκει που πρέπει κλπ 1
Margiantas Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 14 ώρες πριν, hp8 είπε ως προς το ρεύμα που παρέχει το κάθε χρώμα καλωδίου στο πιν της μητρικής Δηλ πχ τα 5volt να πάει εκεί που πρέπει τα 12 εκεί που πρέπει το stand by εκει που πρέπει κλπ Είδα οτι ταιρίαζει με το chipset της mobo αλλα δεν ξερω κάποιον τρόπο για να κοιτάξω το ρευμα που παρεχει το κάθε καλώδιο 17 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε Πληροφοριακά ποιο ήταν; Ένα APC PMF83VT-GR
Τέρης Α. Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 2 ώρες πριν, Margiantas είπε Ένα APC PMF83VT-GR Μάλλον θα πρέπει να ανησυχήσω κι εγώ.
Margiantas Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 20 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Μάλλον θα πρέπει να ανησυχήσω κι εγώ. Οχι επειδη η τηλεόραση, ενα ps4,το σταθερό και το λάπτοπ του αδερφού μου που ηταν εξήσου στο ιδιο πολυμπριζο δουλεύουν μια χαρά. Απο'τι είδα σε forum της lenovo και άλλοι στο ίδιο μοντέλο τους έγινε αυτό.
Τέρης Α. Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Και πάλι το τροφοδοτικό μου είναι του '07 και δεν έχει (πιστεύω) προστασίες όπως τα καινούρια. Μη βασίζομαι μόνο στο APC. Επεξ/σία 13 Ιουνίου 2020 από Τέρης Α.
Pokemon640 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 Για προστασία από κευαυνό, πρέπει να θωρακίσεις καλά τον ηλεκτρολογικό πίνακα με αντικεραυνικές ασφάλειες (τις τοποθετεί ηλεκτρολόγος). Αν θες επιπλέον προστασία προσθέτεις ηλεκτρονόμο (πάλι στον κεντρικό πίνακα του σπιτιού), για να κόβει τις βυθίσεις η υπερτάσεις του δικτύου. Τα πολύπριζα ασφαλείας ελάχιστα πράγματα φιλτράρουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα