TheNight Δημοσ. 7 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας, Είμαι πολύ κοντά στο να αποκτήσω το πρώτο πτυχίο μου στον τομέα της πληροφορικής σε ΑΕΙ στην Αθήνα. Μέσα από αυτά που έχω δει τα 4 αυτά χρόνια έχω καταλάβει ότι θέλω να ασχοληθώ με την πληροφορική αλλά όχι με τον προγραμματισμό σαν developer. Μου αρέσει η βιολογία και θα ήθελα κάπως να συνδυάσω αυτά τα δύο. Έχω δει ότι υπάρχουν πολλά μεταπτυχιακά Βιοπληροφορικής και στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα. Το ερώτημα είναι, θα ήταν καλύτερο στην συγκεκριμένη περίπτωση να κυνηγήσω ένα δεύτερο πτυχίο στην βιολογία και μετά το μεταπτυχιακό μου στην Βιοπληροφορική ή να πάω κατευθείαν για το μεταπτυχιακό; Είμαι 22 χρονών και το αναφέρω για να πω ότι υπάρχει χρόνος και για τα 2 Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2020 από TheNight Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LongTom Δημοσ. 7 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2020 5 ώρες πριν, TheNight είπε Καλησπέρα σας, Είμαι πολύ κοντά στο να αποκτήσω το πρώτο πτυχίο μου στον τομέα της πληροφορικής σε ΑΕΙ στην Αθήνα. Μέσα από αυτά που έχω δει τα 4 αυτά χρόνια έχω καταλάβει ότι θέλω να ασχοληθώ με την πληροφορική αλλά όχι με τον προγραμματισμό σαν developer. Μου αρέσει η βιολογία και θα ήθελα κάπως να συνδυάσω αυτά τα δύο. Έχω δει ότι υπάρχουν πολλά μεταπτυχιακά Βιοπληροφορικής και στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα. Το ερώτημα είναι, θα ήταν καλύτερο στην συγκεκριμένη περίπτωση να κυνηγήσω ένα δεύτερο πτυχίο στην βιολογία και μετά το μεταπτυχιακό μου στην Βιοπληροφορική ή να πάω κατευθείαν για το μεταπτυχιακό; Είμαι 22 χρονών και το αναφέρω για να πω ότι υπάρχει χρόνος και για τα 2 Στα εξωτερικά (Σκανδιναβία) η βιοπληροφορική είναι από τους ιδιαίτερα ανερχόμενους τομείς. Πολλές εταιρείες ψάχνουν για αυτή και παρεμφερή ειδικεύσεις. Πολλά καλά πανεπιστήμια του εξωτερικού προσφέρουν προγράμματα στον τομέα. Στην Ελλάδα δεν ξέρω τι γίνεται. | Το να πας βιολογία και έπειτα βιοπληροφορική είναι ένα βήμα παραπάνω. Ιδίως όταν το πτυχίο είναι το λιγότερο μια τριετία. Δηλαδή στην καλύτερη μια ακόμη πενταετία σπουδών μέχρι να μπεις πλήρως στην αγορά εργασίας. Με MSc θα έχεις τελειώσει στα 24/25 με το έξτρα βήμα στα 27/28. Μεγάλη διαφορά πιστεύω. Καλύτερα να εργασθείς στον τομέα που θέλεις για τα 3 χρόνια που θα φας σε ένα ουσιαστικά περιττό πτυχίο. Φυσικά, εάν απλά γουστάρεις τρελά βιολογία, τότε κάνε ότι καταλαβαίνεις. Πάντως, για την μελλοντική καριέρα μεταπτυχιακό και εργασία στον τομέα θα μετρήσει πολύ παραπάνω από ένα δεύτερο πτυχίο. Ίσως εάν έκανες διδακτορικό, τότε να υπήρχε λόγος. Τέλος, δεύτερο πτυχίο παίρνεις άνετα ακόμη και σε μετέπειτα χρόνο όταν δουλεύεις. Πιο δύσκολο, αλλά πιο "λογικό" από άποψη καριέρας. | BTW: Τι σημαίνει "υπάρχει χρόνος και για τα δύο"; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
velociraptoras Δημοσ. 7 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2020 καλυτερα μεταπτυχιακό, αν αργότερα δεις οτι σε ενδιαφέρει τοτε δωσε κατατακτηριες και για προπτυχιακό. να ξερεις στην ελλάδα τουλάχιστον, ειναι απαιτητικές οι σχολές, 4 ή 5 χρονια με πολλά εργαστήρια. ενω μεταπτυχιακό σε εναμησι ή δυο χρονια εχεις ξεμπερδεψει. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 7 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2020 5 λεπτά πριν, velociraptoras είπε καλυτερα μεταπτυχιακό, αν αργότερα δεις οτι σε ενδιαφέρει τοτε δωσε κατατακτηριες και για προπτυχιακό. να ξερεις στην ελλάδα τουλάχιστον, ειναι απαιτητικές οι σχολές, 4 ή 5 χρονια με πολλά εργαστήρια. ενω μεταπτυχιακό σε εναμησι ή δυο χρονια εχεις ξεμπερδεψει. Ακριβως αυτο. Εδωσα κατατακτηριες, και περασαα, και το μετανοιωσα. 1ον εχω να κανω παλι με παιδακια, και 2ον ειναι πολυ χαμηλοτερο το επιπεδο γενικα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
koulouri Δημοσ. 9 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2020 Φιλε μου ειχα παρομοια σκεψη με εσενα ( topic starter ) Λογω οικονομικων δυσκολιων δεν ημουν για μεταπτυχιακο μετα το 1ο πτυχιο αλλα πηγα για 2ο πτυχιο ( με τη λογικη οτι θα μαζευα λεφτα μεχρι την αποφοιτηση ) ωστοσο παραλληλα δουλευα με το 1ο πτυχιο, στην αποφοιτηση χρηματα δεν εμειναν λογω απροοπτων που εχει η ζωη, και καταλαβα πως εχασα 4 χρονια για να παρω το 2ο πτυχιο ( 5 μου πηρε λογω αποστασης ) ( οι γνωσεις που παιρνεις απο το προπτυχιακο ειναι περισσοτερες απο ενα μεταπτυχιακο της πλακας, αλλα πιο ευρυ το φασμα τους... ) με το μεταπτυχιακο πας πιο στοχευμενα... Αν μπορουσα να γυρισω το χρονο πισω θα εκανα μεταπτυχιακο απευθειας!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheNight Δημοσ. 10 Ιουνίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2020 Στις 7/6/2020 στις 7:51 ΜΜ, LongTom είπε Στα εξωτερικά (Σκανδιναβία) η βιοπληροφορική είναι από τους ιδιαίτερα ανερχόμενους τομείς. Πολλές εταιρείες ψάχνουν για αυτή και παρεμφερή ειδικεύσεις. Πολλά καλά πανεπιστήμια του εξωτερικού προσφέρουν προγράμματα στον τομέα. Στην Ελλάδα δεν ξέρω τι γίνεται. | Το να πας βιολογία και έπειτα βιοπληροφορική είναι ένα βήμα παραπάνω. Ιδίως όταν το πτυχίο είναι το λιγότερο μια τριετία. Δηλαδή στην καλύτερη μια ακόμη πενταετία σπουδών μέχρι να μπεις πλήρως στην αγορά εργασίας. Με MSc θα έχεις τελειώσει στα 24/25 με το έξτρα βήμα στα 27/28. Μεγάλη διαφορά πιστεύω. Καλύτερα να εργασθείς στον τομέα που θέλεις για τα 3 χρόνια που θα φας σε ένα ουσιαστικά περιττό πτυχίο. Φυσικά, εάν απλά γουστάρεις τρελά βιολογία, τότε κάνε ότι καταλαβαίνεις. Πάντως, για την μελλοντική καριέρα μεταπτυχιακό και εργασία στον τομέα θα μετρήσει πολύ παραπάνω από ένα δεύτερο πτυχίο. Ίσως εάν έκανες διδακτορικό, τότε να υπήρχε λόγος. Τέλος, δεύτερο πτυχίο παίρνεις άνετα ακόμη και σε μετέπειτα χρόνο όταν δουλεύεις. Πιο δύσκολο, αλλά πιο "λογικό" από άποψη καριέρας. | BTW: Τι σημαίνει "υπάρχει χρόνος και για τα δύο"; Καλησπέρα, ευχαριστώ για την απάντηση Θέλω να πω στο "υπάρχει χρόνος" , το ότι δεν με πειράζει να "φάω" 4 χρόνια ακόμα για προπτυχιακές σπουδές αν είναι για καλό. Απλά πιστεύω πως με ένα προπτυχιακό στη Βιολογία ίσως να είσαι πιο εξειδικευμένος και με περισσότερες γνώσεις στο αντικείμενο μετά. 21 ώρες πριν, koulouri είπε Φιλε μου ειχα παρομοια σκεψη με εσενα ( topic starter ) Λογω οικονομικων δυσκολιων δεν ημουν για μεταπτυχιακο μετα το 1ο πτυχιο αλλα πηγα για 2ο πτυχιο ( με τη λογικη οτι θα μαζευα λεφτα μεχρι την αποφοιτηση ) ωστοσο παραλληλα δουλευα με το 1ο πτυχιο, στην αποφοιτηση χρηματα δεν εμειναν λογω απροοπτων που εχει η ζωη, και καταλαβα πως εχασα 4 χρονια για να παρω το 2ο πτυχιο ( 5 μου πηρε λογω αποστασης ) ( οι γνωσεις που παιρνεις απο το προπτυχιακο ειναι περισσοτερες απο ενα μεταπτυχιακο της πλακας, αλλα πιο ευρυ το φασμα τους... ) με το μεταπτυχιακο πας πιο στοχευμενα... Αν μπορουσα να γυρισω το χρονο πισω θα εκανα μεταπτυχιακο απευθειας!! Και εγώ ακριβώς έτσι το σκέφτομαι! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aliceral Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 Στις 7/6/2020 στις 1:53 ΜΜ, TheNight είπε Καλησπέρα σας, Είμαι πολύ κοντά στο να αποκτήσω το πρώτο πτυχίο μου στον τομέα της πληροφορικής σε ΑΕΙ στην Αθήνα. Μέσα από αυτά που έχω δει τα 4 αυτά χρόνια έχω καταλάβει ότι θέλω να ασχοληθώ με την πληροφορική αλλά όχι με τον προγραμματισμό σαν developer. Μου αρέσει η βιολογία και θα ήθελα κάπως να συνδυάσω αυτά τα δύο. Έχω δει ότι υπάρχουν πολλά μεταπτυχιακά Βιοπληροφορικής και στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα. Το ερώτημα είναι, θα ήταν καλύτερο στην συγκεκριμένη περίπτωση να κυνηγήσω ένα δεύτερο πτυχίο στην βιολογία και μετά το μεταπτυχιακό μου στην Βιοπληροφορική ή να πάω κατευθείαν για το μεταπτυχιακό; Είμαι 22 χρονών και το αναφέρω για να πω ότι υπάρχει χρόνος και για τα 2 Όχι βιολογία όχι βιολογία Μεταπτυχιακό με κλειστά μάτια (Βιολογία ειμαι) Θα περνάς απλά μαθήματα με σοσ και αποστιθιση για να πάρεις βαθμό Έχει πάρα πολλά εργαστήρια και δεν θα σου χρησιμεύσουν στην βιοπληροφορική Εμείς εδώ κάνουμε ένα μάθημα βιοπληροφορική ς το οποίο είναι επιλογής κιόλας και είναι απλα μια εισαγωγή στην βιοπληροφορική Μεταπτυχιακό εξωτερικό και είσαι ζάχαρη !!!!! Στις 10/6/2020 στις 8:46 ΜΜ, TheNight είπε Καλησπέρα, ευχαριστώ για την απάντηση Θέλω να πω στο "υπάρχει χρόνος" , το ότι δεν με πειράζει να "φάω" 4 χρόνια ακόμα για προπτυχιακές σπουδές αν είναι για καλό. Απλά πιστεύω πως με ένα προπτυχιακό στη Βιολογία ίσως να είσαι πιο εξειδικευμένος και με περισσότερες γνώσεις στο αντικείμενο μετά. Και εγώ ακριβώς έτσι το σκέφτομαι! Αν περάσεις βιολογία οι ίδιοι οι καθηγητές θα σ λένε να μην διαβάζεις κατέβατα και να διαβάζεις μόνο σοσ για να πάρεις βαθμό γιατί αυτό θα μετράει στο τελος Κανένας δε θα σε ρωτήσει τι θυμάσαι από την σχολή Μπορεί εγώ που είμαι βιολογία να την βγάλω σε 5 ή 6 χρόνια αντί για 4 και να τη λιώσω και να έχω τις καλύτερες γνώσεις Αλλά αν δεν έχω καλό βαθμό κανείς δεν θα με παίρνει στα σοβαρά Πήγαινε για μεταπτυχιακο Ένα καλό μεταπτυχιακό θα σου προσφέρει ότι γνώσεις χρειάζεσαι Όπως ένας από βιολογία που θέλει βιοχημεία δεν θα πάει και χημικό αλλά θα κάνει ένα καλό μεταπτυχιακό Είναι η ίδια περίπτωση μαζί σου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα