Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχει σπάσει τα τζάμια του καφενείου τρεις φορές και του κοινωνικού κέντρου μια, λέει το άρθρο. Δεν τα βάζω με το παιδί που έχει αυτισμό, αλλά οι γονείς του αντί να κάθονται να παραπονιούνται γιατί προσπαθούν να τους διώξουν οι κάτοικοι, θα έπρεπε να κάνουν κάτι για το παιδί. Να απευθυνθούν σε κάποιο ίδρυμα, κάποιον ειδικό, οτιδήποτε βοηθήσει τέλος πάντων. Οι κάτοικοι δεν φταίνε να το ανέχονται όλο αυτό. Τώρα έσπασε τα τζάμια του καφενείου και του κέντρου, αύριο μπορεί να σπάσει τα τζάμια ενός σπιτιού και να προκαλέσει ατύχημα. Οι γονείς φέρουν την αποκλειστική ευθύνη να μεριμνήσουν για το παιδί που έφεραν οι ίδιοι στον κόσμο, όχι να θυσιάζουν οι υπόλοιποι κάτοικοι την ηρεμία και την ασφάλεια τους επειδή οι γονείς του παιδιού μένουν άπραγοι.

Επεξ/σία από pink_glitter
  • Like 8
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να κανω λιγο το "δικηγορο του διαβολου", οι ανθρωποι μενουν 5 χρονια σε ενα χωριουδακι. Λογικα οι γειτονες και το χωριο εχουν ζησει στο πετσι τους την περιπτωση.

Δε δικαιολογω τις πραξεις τους, αλλα η ολη οπτικη που καλιεργειται στα διαφορα sites και αρθρα οτι ειναι αμορφωτοι και αξεστοι χωριατες και πρεπει να κατεβει ο σπουδαγμενος να τους ενημερωσει, γιατι δεν ξερνε, ειναι γραφικοτητες και ισως περνανε στο αλλο ακρο. Οι ανθρωποι πιθανοτατα ξερουν πολυ καλυτερα και ενδεχομενως εχουν "δωσει" πιο πολλα για τον αυτισμο μεσω της ανοχης ή ισως και βοήθειας στην οικογενεια τα 5 χρονια, απο το μεσο σχολιαστη, γι αυτο ας μην προτρεχουμε να τους βγαλουμε τερατα.

Διαβαζοντας και το αρθρο του protagon, κλασσικα η δημοσιογραφος δε μπαινει στον κοπο να ρωτησει την αλλη πλευρα αν δημιουργουνται προβληματα και ποσο σημαντικα ειναι αυτα, ωστε να υπαρξει προσπαθεια επιλυσης/περιορισμου τους, παρα τους παιρνει απο τα μουτρα οτι δεν ξερνε. Μονο αναφερεται οτι το παιδι εχει κατεβασει 4 φορες τζαμαριες, οποτε αφηνεται ανοιχτο το ενδεχομενο κυκλοφορει ελευθερα χωρις εποπτεια και να εχει βιαιες τασεις.

Επεξ/σία από Miracle Worker
  • Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, lazkalai είπε

πόσο χρονών είναι το παιδί; αν έμπαινε με μαχαίρια ας πούμε στις γύρω αυλές ή αποτελούσε γενικά απειλή με τον οποιονδήποτε τρόπο γιατί έπρεπε να ανεχτούν οι κάτοικοι την ανευθυνότητα των γονιών του.

Γενικά ειναι μεγάλη ιστορία αλλά.... όταν δοαβασα την είδηση στο fb, μια μαμά έγραφε σε σχόλιο οτι οκ και το δικό μου παιδι επιτίθεται σε άλλους στο δρόμο τι να κάνω. Και το λέγε σε φάση οτι οι άλλοι θα φταίνε αν ενοχληθούν.

Καπου κι αυτοί οι άνθρωποι πήρα γίνονται εγωιστές και δεν καταλαβαίνουν οτι προφανώς πρέπει να υπάρχει ισότητα κλπ αλλα σε ορισμένες περιπτώσεις οποίος παραπονεθεί δεν έχει άδικο. 

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, LiquidTroll είπε

.....και που λες, ενώ έπινα τον κυριακάτικο καφέ μου, ξαφνικά μου ήρθε ένας εμετός, που ειλικρινά δεν μου έχει έρθει ούτε μετά την κατανάλωση

10 υποβρυχίων σε παρακμιακό μπαρ στο Μπουρνάζι.

spacer.png

Ναι, ξέρω, εδώ είναι τεχνολογικό φόρουμ, δεν μας ενδιαφέρουν αυτά, δεν έχουμε ευαισθησίες, χεστήκαμε, τι μας λες τώρα, κλειδώστε το κλπ κλπ, αλλά αν μπορείς να συνεισφέρεις το

ελάχιστο, έστω μια συμβουλή, έστω μια κοινοποίηση, οτιδήποτε, κάντο.

http://www.facebook.com/evangelos.evangelou.395

ΥΓ: Δεν μπορώ να πιστέψω ότι εν έτη 2020, υπάρχει τέτοια απανθρωπιά, τέτοια σκατοψυχία ...... πραγματικα δηλαδη......

Ένας κανόνας στη ζωή είναι να μη βγάζεις ΠΟΤΕ συμπεράσματα για μια διαφωνία μεταξύ τρίτων , ακούγοντας μόνο την μία πλευρά. ΟΣΟ "ηθικό πλεονέκτημα" κι αν θεωρείς οτι έχει η πλευρά που ακούς πρώτα.

Συνεπώς πριν εξοργιστώ/επικροτήσω/συγχορήσω/καταδικάσω, θα ήθελα να ακούσω και την άποψη της γειτονιάς. Αν υπάρχει κάπου εύκαιρη...

Εφόσον ο ίδιος ο πατέρας παραδέχεται πως μόνο το τελευταίο 3μηνο το παιδί του έχει κατεβασει 5-6 τζαμαρίες στη γειτονιά (κατηγορώντας, εμέσως πλην σαφώς, την πολιτεία για αυτό), έχει σημασία να μάθουμε τι ενέργειες έχουν προηγηθεί της έξωσης (πχ επιδιώχθηκε κάποιου είδους συνενόηση κι αν ναι τι ανταπόκριση υπήρξε απο την οικογένεια του παιδιού πριν καταλήξει η γειτονιά στην έξωση;).

Επεξ/σία από BackFromHell
Επισκέπτης
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, Miracle Worker είπε

Για να κανω λιγο το "δικηγορο του διαβολου", οι ανθρωποι μενουν 5 χρονια σε ενα χωριουδακι. Λογικα οι γειτονες και το χωριο εχουν ζησει στο πετσι τους την περιπτωση.

Δε δικαιολογω τις πραξεις τους, αλλα η ολη οπτικη που καλιεργειται στα διαφορα sites και αρθρα οτι ειναι αμορφωτοι και αξεστοι χωριατες και πρεπει να κατεβει ο σπουδαγμενος να τους ενημερωσει, γιατι δεν ξερνε, ειναι γραφικοτητες και ισως περνανε στο αλλο ακρο. Οι ανθρωποι πιθανοτατα ξερουν πολυ καλυτερα και ενδεχομενως εχουν "δωσει" πιο πολλα για τον αυτισμο μεσω της ανοχης ή ισως και βοήθειας στην οικογενεια τα 5 χρονια, απο το μεσο σχολιαστη, γι αυτο ας μην προτρεχουμε να τους βγαλουμε τερατα.

Διαβαζοντας και το αρθρο του protagon, κλασσικα η δημοσιογραφος δε μπαινει στον κοπο να ρωτησει την αλλη πλευρα αν δημιουργουνται προβληματα και ποσο σημαντικα ειναι αυτα, ωστε να υπαρξει προσπαθεια επιλυσης/περιορισμου τους, παρα τους παιρνει απο τα μουτρα οτι δεν ξερνε. Μονο αναφερεται οτι το παιδι εχει κατεβασει 4 φορες τζαμαριες, οποτε αφηνεται ανοιχτο το ενδεχομενο κυκλοφορει ελευθερα χωρις εποπτεια και να εχει βιαιες τασεις.

Το protagon το μόνο καλό (και όχι απλά καλό, άριστο) δημοσιογραφικό ντοκουμέντο που έχει παράγει είναι επί Θεοδωράκη μια σειρά που λεγόταν "Πρωταγωνιστές". Είδα τις προάλλες το επεισόδιο με τις φυλακές, και έπαθα πλάκα.

Έκτοτε, έχει γίνει το reddit των ελληνικών μίντια.

Δημοσ.

Δεν θα κάτσω να πω κάτι ιδιαίτερο γιατί δεν ξέρουμε τι υποστηρίζει η άλλη πλευρά και ο καθένας μπορεί να λέει και να σχολιάζει ότι θέλει από τα social media. 

Πάντως δεν μου κάνει εντύπωση να θέλουν οι κάτοικοι του χωριού το οτιδήποτε από τον ιδιοκτήτη. Σε διαμερισμα της μητέρας μου που το εκμισθωναμε μας έχει τύχει κάποιοι να μην πήγαιναν τους νοικαριδες για διάφορους λόγους που δεν μπόρεσα να επιβεβαιώσω αν ευσταθούν και όταν είδαν ότι δεν τους πίστευα και δεν θα δεχτώ ασυζητητί ότι μου λένε, προσπαθούσαν να μας πεισουν έμμεσα να τους διώξουμε με κατι επιχειρήματα του στυλ, το ενοίκιο που τους έχετε πλέον ειναι πολυ χαμηλό δεν θα ήταν κακό να τους ζητήσετε αύξηση και είναι κρίμα να υποβιβαζετε η περιουσία που με κόπο αγόρασαν οι γονείς..... Φανταστείτε τώρα τι μπορεί να γίνει αν μιλάμε για χωριό που όλοι γνωρίζονται και σπασίματα τζαμιών η τέτοιες ζημιές που και πάλι δεν ξερουμε αν έγιναν αλλά μόνο και μόνο που ακουστεί μια φήμη στο χωριό διαδίδεται σαν το σπασμένο τηλέφωνο. 

Τέλος μιας και ανήκω και εγώ στα ΑμΕΑ, ευτυχώς όχι αυτισμούς νοητικές υστερησεις και νεύροψυχιατρικά, τα ελατωμματα και τα προβλήματα ενός ανθρώπου ασχέτως αν είναι ΑμΕΑ δεν υποχρεωμένος να τα λουστει κανένας πέραν από την οικογένεια του. Αυτή η μάνα που γράφει ότι φταίνε οι άλλοι αν ενοχληθουν από τις επιθέσεις του γιου της στους περαστικούς, θα έρθει η στιγμή που το παιδί της θα φάει ξύλο από κάποιον που θα δεχτεί επίθεση και τότε θα φταίει μόνο η ίδια. 

Δημοσ.

Έχοντας μεγαλώσει στην Αθήνα, αλλά είχα πολύ στενούς δεσμούς με το χωριό της μητέρας, (όχι πλέον), ξέρω τι θα πει να σε στιγματίζει το χωριό.

Με το παραμικρό σου κολλάνε ταμπέλες και φυσικά διαδίδονται σε αστραπιαία ταχύτητα, και πολλά είναι και ψέματα.

Είναι θέμα χρόνου να μάθουμε την πραγματική αλήθεια, αλλά προσωπικά εγώ πιστεύω ότι, ΕΙΔΙΚΑ σε χωριό, δεν πρέπει να είχε και πολύ ανοχή το παιδί, και ότι αντιμετώπισε πολύ ρατσισμό.

Ίδωμεν.

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...