Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας, 

Ειμαι νεα φαρμακοποιός απο μικρη επαρχιακή πόλη και σκέφτομαι να μετακομισω στη Θεσσαλονίκη. Θα ήθελα να μάθω ποσο εύκολη η δύσκολη ειναι η προσαρμογή στην πόλη... 

Δημοσ.

Σε μια εβδομάδα την έχεις μάθει όλη με τα καλα της και τα κακα της. Αν έχεις αυτοκίνητο θα αγανακτείς για να παρκάρεις αν δεν έχεις θα αγανακτείς με το αστικό. 

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.

Για μένα η καλύτερη πόλη, όπου και αν είμαι. Εκεί έζησα μικρός τις καλύτερες μου στιγμές.

Απόφυγε κέντρο. Ιδίως αν έχεις αμάξι είναι καταδίκη. Κατά τα άλλα τα μαθαίνεις όλα σε μια εβδομάδα.

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Thaninho είπε

Σε μια εβδομάδα την έχεις μάθει όλη με τα καλα της και τα κακα της. Αν έχεις αυτοκίνητο θα αγανακτείς για να παρκάρεις αν δεν έχεις θα αγανακτείς με το αστικό. 

Γεννήθηκα και ζω θεσσαλονίκη, πλησιάζω τα 40 και δεν μπορώ να πω ότι την έχω μάθει όλη. Επίσης το παρκάρισμα είναι πολύ σχετικό. Υπάρχουν περιοχές που όντως έχουν τεράστιο θέμα και άλλες που είναι πιο άνετα.

Δημοσ.

Μια από τα ίδια !! Κ σίγουρα δεν θα απαντήσεις ποτέ !!! Μέλος πριν μια ώρα κ έχεις όρεξη για κουβεντούλα ...

Δημοσ.

Δεν ξέρω. Μένω Θεσσαλονίκη απο το 1982 που γυρίσαμε πίσω την Ελλάδα με τους γονείς μου. Μου αρέσει πολύ γιατί έχεις και την θάλασσα αλλά και το βουνό αρκετά κοντά σου.

Και εγώ παρ' όλο που είμαι 43 χρονών, μου έχουν μείνει κάποιες περιοχές που δεν έχω εξερευνήσει.

Στα διαταύτα. Αν έχεις αυτοκίνητο απέφυγε το κέντρο όσο μπορείς. Εγώ συνηθίζω να αφήνω το αμάξι στο πάρκινγκ του λιμανιού (1,30 η ώρα) και μετά πεζώ δύο βόλτες στο κέντρο.

Η αστική συγκοινωνία είναι γενικά κλάφτα χαράλαμπε. Στην ανάγκη την χρησιμοποιείς, αλλά δεν είναι για πολλά πολλά.

Σε ποιά περιοχή της Θεσσαλονίκης θα μεταγκατασταθείς για να μπορούμε να έχουμε μια ποιό σαφή άποψη για αυτά που σου λέμε;

Δημοσ.

Μένω Θεσσαλονίκη από Μάιο '18. Εγώ ήρθα από Αθήνα και μου άρεσε πάρα πολύ όλη η περατζαδα στην παραλία καθώς και οι μικρότερες αποστάσεις. Το κέντρο για να έχεις και αμάξι είναι βάσανο μεγάλο. Εγώ μένω ανατολικα οπότε γλιτώνω πολύ ταλαιπωρία. Εξαιρετικά μαγαζιά για φαγητό αλλά και ποτό. Η νοοτροπία των ανθρώπων και η κουλτούρα τους μου θυμίζει Αθήνα εποχής 2000 χωρίς να το λέω υποτιμητικα. Εσύ που είσαι επαρχία μπορεί να έχεις τελείως διαφορετική οπτική βέβαια σε όλα αυτά

Δημοσ.
15 ώρες πριν, Lk200 είπε

Γεια σας, 

Ειμαι νεα φαρμακοποιός απο μικρη επαρχιακή πόλη και σκέφτομαι να μετακομισω στη Θεσσαλονίκη. Θα ήθελα να μάθω ποσο εύκολη η δύσκολη ειναι η προσαρμογή στην πόλη... 

Συγγνώμη αλλά για να σπουδάσεις χρειάστηκες τουλάχιστον 4-5 χρόνια να ζεις σε μια μεγαλύτερη πόλη... 

Και τώρα ξαφνικά αναρωτιέσαι αν θα μπορέσεις να προσαρμοστείς;;; 

Επισκέπτης
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, mylo είπε

Αν δεν έχεις πρόβλημα με την υγρασία θα προσαρμοστεις εύκολα. 

Δουλειά έχεις βρει; 

Υγρασία Θεσσαλονίκη;

When????

Δημοσ.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες. Θα πας για δουλειά; Σε ποια περιοχή θα δουλεύεις.

Το κέντρο έχει τα γνωστά προβλήματα που αναφέρθηκαν αλλά είναι η πιο ωραία περιοχή με ζωή και πολυκοσμία. Αν είσαι δηλωμένος κάτοικος και έχεις μισθωτήριο, δικαιούσαι σήμα κατοίκου για το αυτοκίνητό σου ώστε να παρκάρεις πιο εύκολα. Διαφορετικά δεν μπορείς να παρκάρεις σχεδόν πουθενά καθώς δεν επιτρέπεται!

Μπορείς επίσης να μείνεις σε περιοχές που είναι στα όρια του κέντρου π.χ Νεάπολη, Αγιος Παύλος που είναι κοντά στα 1.5-2χλμ αλλά με πιο χαλαρούς ρυθμούς.

Τούμπα-Χαριλάου έχουν αρκετό κόσμο και κίνηση επίσης χωρίς την φασαρία του κέντρου. Δύσκολο και εκεί το παρκάρισμα αλλά παλεύεται. Πυλαία πιο ήρεμη οικογενειακή κατάσταση κοντά σε Χαριλάου και περιφερειακό.

Αν δουλεύεις στην Χαλκηδόνα ή στην Σίνδο είναι σαν να είσαι σε χωριό. 

Κάθε περιοχή είναι διαφορετική.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, The_Judas είπε

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες. Θα πας για δουλειά; Σε ποια περιοχή θα δουλεύεις.

Το κέντρο έχει τα γνωστά προβλήματα που αναφέρθηκαν αλλά είναι η πιο ωραία περιοχή με ζωή και πολυκοσμία. Αν είσαι δηλωμένος κάτοικος και έχεις μισθωτήριο, δικαιούσαι σήμα κατοίκου για το αυτοκίνητό σου ώστε να παρκάρεις πιο εύκολα. Διαφορετικά δεν μπορείς να παρκάρεις σχεδόν πουθενά καθώς δεν επιτρέπεται!

Μπορείς επίσης να μείνεις σε περιοχές που είναι στα όρια του κέντρου π.χ Νεάπολη, Αγιος Παύλος που είναι κοντά στα 1.5-2χλμ αλλά με πιο χαλαρούς ρυθμούς.

Τούμπα-Χαριλάου έχουν αρκετό κόσμο και κίνηση επίσης χωρίς την φασαρία του κέντρου. Δύσκολο και εκεί το παρκάρισμα αλλά παλεύεται. Πυλαία πιο ήρεμη οικογενειακή κατάσταση κοντά σε Χαριλάου και περιφερειακό.

Αν δουλεύεις στην Χαλκηδόνα ή στην Σίνδο είναι σαν να είσαι σε χωριό. 

Κάθε περιοχή είναι διαφορετική.

Kαταπληκτικη περιοχη ειδικα απο εγνατια και πανω  νιωθεις σαν να εισαι στην Αθηνα (στον Αγιο παντελεημονα )

• Like 2
Δημοσ.
11 ώρες πριν, turbakiasss είπε

Η νοοτροπία των ανθρώπων και η κουλτούρα τους μου θυμίζει Αθήνα εποχής 2000 χωρίς να το λέω υποτιμητικα. Εσύ που είσαι επαρχία μπορεί να έχεις τελείως διαφορετική οπτική βέβαια σε όλα αυτά

Σε τραπέζι που ήμασταν κάποτε με συγγενείς που είχαν φύγει για Θεσσαλονίκη, μας έλεγαν ότι η Θεσσαλονίκη τους θύμιζε την Αθήνα του 80. Αυτό πριν 10 χρονια. 

• Like 2
Δημοσ.

Nikol μάλλον την πάτησες από Σαλονικιό, δεν εξηγείται τέτοια χολή! 

Μια χαρά είναι η πολη, όπως κάθε μεγάλη πόλη έχει τα καλά και τα κακά της.  Για μένα έχει περισσότερα καλά πάντως. Και μη ξεχνας, η Χαλκιδική είναι διπλα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...