SabotazNic Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Salvation81 είπε Δεν καταλαβαινω γιατι μου δειχνεις ενα βιντεο οταν εχω 35αρα Ultra Wide και θεωρω πως 4k ταινιες φαινονται μια χαρα. Ναι η εικονα τεντωνει λιγο, αλλα επειδη οι αλλες οθονες εχουν πανω/κατω μαυρες μπαρες το τελικο αποτελεσμα δεν ειναι ασχημο. Το βιντεο αφορα την οθονη του θεματος. Περα απο αυτο, μπορεις να κανεις οτι θελεις αν σε ευχαριστει το αποτελεσμα. Δεν σημαινει οτι ειναι και σωστο και πρεπει να το προτεινεις. Επισης, αρκετες ταινιες χρησιμοποιουν και imax καμερες, οποτε σε πολλες σκηνες δεν υπαρχουν οι πανω-κατω μπαρες, αρα εσυ χανεις περιεχομενο. Επιπλεον, stretched περιεχομενο? Το mega το κανει αυτο για τις σειρες του του 2000 Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2020 από SabotazNic
ICE-T Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 Στα 529 εγώ θα προτιμούσα το LG 27GL850-B nano ips πραγματικά 144hz ,από ένα ultrawide VA αλλά αν δεν υπάρχει κάρτα τουλάχιστον 5700XT δεν θα αγόραζα κανένα από τα 2.
radiohead Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 Όπως το λέει ο @SabotazNic είναι streched αν θέλεις να προβάλεις το περιεχόμενο σε ολόκληρη την οθόνη αλλιώς έχεις μπάρες. Από την άλλη κερδίζεις κατα πολυ σε real estate και στα games και στο multitasking και βλέπεις τις ταινιαρες σου στην τηλεόραση αν αυτό σε ενοχλεί. Οπότε ο καθένας ζυγίζει και κάνει τις επιλογές του. Κι εγώ 35αρα έχω και το έχω συνηθισει πλεον όπως ο @Salvation81 ο οποίος δε νομίζω να την προτείνει για ταινίες αλλά overall. 49 λεπτά πριν, ICE-T είπε Στα 529 εγώ θα προτιμούσα το LG 27GL850-B nano ips πραγματικά 144hz ,από ένα ultrawide VA αλλά αν δεν υπάρχει κάρτα τουλάχιστον 5700XT δεν θα αγόραζα κανένα από τα 2. Από τα καλύτερα μαζί με την aorus αλλά άλλη κατηγορία. Αν αγοράσεις ultrawide μένεις στο 21:9 μέχρι να πεθάνει ο highlander μιλώντας για μένα και για όσους φίλους και γνωστούς μου επίσης κατόχους. 2
Havik Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, radiohead είπε Είναι overkill επιλογή για σένα. Στις ερωτήσεις σου τώρα τα σηκώνει τα games και θα έχεις και καλυτερη εμπειρία συγκριτικά με 16:9. Το ίδιο και για το multitasking με πολλά παράθυρα. Για τις ταινίες η θα έχεις μαύρες μπάρες σαν να το βλέπεις δηλαδή σε 27αρι 16:9 η μπορείς να το επιμυκηνεις πχ Στην περίπτωση σου θα πρότεινα κλασικές γραφειακες 27 1440p ή το best budget overall 32αρι της aoc ή μια entry ultrawide. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου https://www.skroutz.gr/comparelists/43?compare=14863533%2C21404653%2C15946483%2C20006280 Κάτι δεν πάει καλά με την εικόνα, έχουν κάνει πατάτα, γιατί διατηρούν το ίδιο ύψος (μαύρες μπάρες πάνω κάτω) και κάνει strech μόνο κατά μήκος;;;;...κανονικά κάνεις "crop" τις μπάρες πάνω κάτω και από το zoom αυξάνετε και η οριζόντια εικόνα, γενικά δεν ξέρω τι θελαν να δείξουν αλλά μου κάνει για fail. Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2020 από Havik
radiohead Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 Μόλις τώρα, Havik είπε Κάτι δεν πάει καλά με την εικόνα, έχουν κάνει πατάτα, γιατί διατηρούν το ίδιο ύψος (μαύρες μπάρες πάνω κάτω) και κάνει strech κατά μήκος......κανονικά κάνεις "crop" τις μπάρες πάνω κάτω και από το zoom αυξάνετε και η οριζόντια εικόνα, γενικά δεν ξέρω τι θελαν να δείξουν αλλά μου κάνει για fail. Τυχαία εικόνα είναι ρε συ για να δείξω το streched νταξει καταλαβαινεις πάνω κάτω πως θα φαίνεται.
lionheart75 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Πολύ καλή τιμή, αν δεν είχα την C34J791 θα την είχα χτυπήσει χωρίς δεύτερη σκέψη. Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2020 από lionheart75 1
Havik Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, radiohead είπε Τυχαία εικόνα είναι ρε συ για να δείξω το streched νταξει καταλαβαινεις πάνω κάτω πως θα φαίνεται. Αν δει κάποιος την εικόνα δεν θα καταλάβει, θα φύγει τρέχοντας.. σε 21:9 δεν υπάρχει "stretch" - ανάλογα την ταινία καθώς δεν έχουν όλες το ίδιο aspect rato - έχει zoom in κατ'υψος ώστε να κόψεις τις μπάρες που βλέπουμε όλοι πάνω κάτω και λόγο αυτού του zoom αυξάνετε και η οριζόντια εικόνα, όχι παραμορφώνοντας την εικόνα κάνοντας strech την μια ανάλυση αλλά διατηρόντας το ίδιο ratio λόγο ζουμ. https://www.youtube.com/watch?v=0_eu6OI36Us https://www.youtube.com/watch?v=92FhimYeVQs Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2020 από Havik 3
radiohead Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 15 λεπτά πριν, Havik είπε Αν δει κάποιος την εικόνα δεν θα καταλάβει, θα φύγει τρέχοντας.. σε 21:9 δεν υπάρχει "stretch" - ανάλογα την ταινία καθώς δεν έχουν όλες το ίδιο aspect rato - έχει zoom in κατ'υψος ώστε να κόψεις τις μπάρες που βλέπουμε όλοι πάνω κάτω και λόγο αυτού του zoom αυξάνετε και η οριζόντια εικόνα, όχι παραμορφώνοντας την εικόνα κάνοντας strech την μια ανάλυση αλλά διατηρόντας το ίδιο ratio λόγο ζουμ. https://www.youtube.com/watch?v=0_eu6OI36Us https://www.youtube.com/watch?v=92FhimYeVQs Αυτό που έβαλες είναι πιο ρεαλιστική φωτο οντως. Πάω να βγάλω επιτόπου για να φύγουν οποίοι θέλουν με ελαφρά όχι τρέχοντας 😂 Πλάκα κανω Normal Upscale Streched 1
Salvation81 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 2 ώρες πριν, Havik είπε Αν δει κάποιος την εικόνα δεν θα καταλάβει, θα φύγει τρέχοντας.. σε 21:9 δεν υπάρχει "stretch" - ανάλογα την ταινία καθώς δεν έχουν όλες το ίδιο aspect rato - έχει zoom in κατ'υψος ώστε να κόψεις τις μπάρες που βλέπουμε όλοι πάνω κάτω και λόγο αυτού του zoom αυξάνετε και η οριζόντια εικόνα, όχι παραμορφώνοντας την εικόνα κάνοντας strech την μια ανάλυση αλλά διατηρόντας το ίδιο ratio λόγο ζουμ. https://www.youtube.com/watch?v=0_eu6OI36Us https://www.youtube.com/watch?v=92FhimYeVQs Ακριβως, οπως ειπα και πριν, σε 21:9 φευγουν οι μαυρες μπαρες πανω και κατω και το αποτελεσμα ειναι μια χαρα. Σε IMAX ναι αλλαζει το λιγακι το θεμα αλλα μιλαμε για το 1% των ταινιων.
dimoskoutr Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 27άρες 1440p και ξερό ψωμί... Σε φίλου την ultrawide ποτέ δεν συνηθησα και μου κακοφάνηκε και το gaming σε uw. Αντιθέτως αυτός που είχε 2 24άρες 1920x1200 μου λέει ότι σκέφτεται να γυρίσει πίσω και να πουλήσει την ultrawide... Δεν ξέρω υποθέτω ότι είναι συνήθειο, αλλά το real estate 2 οθονών νομίζω ότι αν το χρησιμοποιήσεις δεν γυρνάς σε μια οθόνη εκτός αν είναι πολύ πολύ πολύ ultrawide. Εγώ βέβαια στα όνειρα μου θέλω μια 32άρα va 1440p 144hz και μια 32άρα 4k ips οπότε να είμαι καλυμμένος σε όλες τις δουλειές... Βέβαια τα όνειρα μένουν όνειρα συνήθως οπότε την βγάζω πολλές φορές σε φίλο δίπλα που έχει τέτοιο setup με μια benq και μια lg. 😀 Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2020 από dimoskoutr
Salvation81 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 1 ώρα πριν, dimoskoutr είπε 2 27άρες 1440p και ξερό ψωμί... Σε φίλου την ultrawide ποτέ δεν συνηθησα και μου κακοφάνηκε και το gaming σε uw. Αντιθέτως αυτός που είχε 2 24άρες 1920x1200 μου λέει ότι σκέφτεται να γυρίσει πίσω και να πουλήσει την ultrawide... Δεν ξέρω υποθέτω ότι είναι συνήθειο, αλλά το real estate 2 οθονών νομίζω ότι αν το χρησιμοποιήσεις δεν γυρνάς σε μια οθόνη εκτός αν είναι πολύ πολύ πολύ ultrawide. Εγώ βέβαια στα όνειρα μου θέλω μια 32άρα va 1440p 144hz και μια 32άρα 4k ips οπότε να είμαι καλυμμένος σε όλες τις δουλειές... Βέβαια τα όνειρα μένουν όνειρα συνήθως οπότε την βγάζω πολλές φορές σε φίλο δίπλα που έχει τέτοιο setup με μια benq και μια lg. 😀 Εχω 40αρα 4k και καταλαβαινω τι λες, αλλα και η 35αρα 1440p που εχω ειναι πολυ καλη. Φυσικα και στο ματι μου καθεται καλυτερα η 40αρα αλλα βολευει περισσοτερο η 35αρα, ειδικα οταν εχεις πολλα παραθυρα ανοιχτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα