Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν βρήκα κάτι αντίστοιχο στα τόσα θέματα του section Auto&Moto 

Τι χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό και τη φροντίδα του αυτοκινήτου σας ;

Κυκλοφορούν πολλά προϊόντα, διαφορετικά για κάθε τμήμα του αυτοκινήτου 

Ζάντες , λάστιχα , ταμπλό , (δερμάτινα) καθίσματα  

Κάνοντας μια συζήτηση σήμερα , άτομο "άρρωστο" με το καθαρισμό του αυτοκινήτου του , μου ανέφερε ότι χρησιμοποιεί γαλάκτωμα για το ταμπλό και τα πλαστικά μέρη , κολόνια για τα πατάκια (κρατάει για 3-4 μέρες το πολύ) , έχει πανάκια για 1ο και 2ο χέρι , δέρμα για σκούπισμα και άλλα πολλά ...

Αυτό που θέλω βασικά να κάνω είναι να καθαρίσω και να φέρω το εσωτερικό σε κατάσταση σαν εργοστασίου , όπου πιστεύω ότι ένα  καλό σκούπισμα εσωτερικά δε θα το φέρει στη κατάσταση αυτή  και τα πανάκια τύπου jumbo & Lidl δε θα μου δώσουν το αποτέλεσμα που ζητάω.

Αναφέρθηκε ότι αν αποφασίσω να πάρω κάποιο γαλάκτωμα ή κάποιο προϊόν , να προσέξω ιδιαιτέρως το τι περιέχει για να μην καταστρέψω τα πλαστικά , μη ξεραθούν κτλ 

Εσείς τι προϊόντα χρησιμοποιείτε ;;  

Δημοσ.

Για το εσωτερικό μόνο νερό και ένα καλό πανακι μικροινων πχ carner, έχουν τα shell βενζινάδικα

Περνάς σχολαστικά όλες τις επιφάνειες

Για εξωτερικό, μετά από καλό πλύσιμο (πάντα σε πλυντο μόνος σου, ποτέ αυτόματο) ένα υγρό κερί autoglym ή turtle Wax πιστεύω αρκούν

Δεν αξίζει το detailing για καθημερινό αμάξι,τζάμπα κόπος είναι και λόγω φθοράς και λόγω συνεχούς βρωμιάς. Μόνο εάν έχεις αμάξι-μπιμπελο που βγάζεις μια στο τόσο για την καύλα σου και μετά το έχεις προφυλαγμένο

• Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, tutuyo είπε

Δεν αξίζει το detailing για καθημερινό αμάξι,τζάμπα κόπος είναι και λόγω φθοράς και λόγω συνεχούς βρωμιάς. Μόνο εάν έχεις αμάξι-μπιμπελο που βγάζεις μια στο τόσο για την καύλα σου και μετά το έχεις προφυλαγμένο

Καθημερινό το λες, λόγω μετακίνησης από/προς την εργασία, αλλά το τελευταίο διάστημα έχει πολύ κουτσουλιά... κάτι που απ όσο έχω διαβάσει είναι κακό για το χρώμα του αυτοκινήτου, όσο παραμένει η κουτσουλιά, ξεραθεί κτλ

Το εσωτερικό να είναι σε καλή κατάσταση με ένα τυπικό αρωματακι να έρχεται σε όποιον μπει κτλ

Δε λέω όλη μέρα κάθε μέρα με πανάκι και καθάρισμα όλες τις λεπτομέρειες 

Δημοσ.

Αν έχεις γκαράζ να μην στο τρώει ο ήλιος και η βροχή , δεν χρειάζεται σχεδόν καθόλου περιποίηση το αμάξι.Αν δεν έχεις γκαράζ και το έχεις συνέχεια έξω στο δρόμο , τότε κλάφτα.

Εγώ το δικό μου το έχω 27 χρόνια τώρα και αν δεις το χρώμα του είναι όπως όταν το πρωτοπήρα από την αντιπροσωπεία.Δεν έχει χάσει τη γυαλάδα του παρόλο που το πλένω κάθε 3-4 μήνες με ένα απλό βετέξ και νερό.Ούτε καν σαπούνι.Σκέτο νερό της βρύσης μέσα σε ένα κεσεδάκι , πέρασμα με το βετέξ και από πίσω με ένα πανάκι μικρο-fiber για στέγνωμα.

• Like 2
Δημοσ.

Για τα εσωτερικά πλαστικά - ελαστικά μέρη, ταμπλό και λάστιχα πόρτας βάζεις γαλάκτωμα.

Autoglym vinyl and rubber care, κάνει φανταστικό αποτέλεσμα

Δημοσ.
Στις 6/6/2020 στις 10:23 ΜΜ, terry308 είπε

Δεν βρήκα κάτι αντίστοιχο στα τόσα θέματα του section Auto&Moto 

Τι χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό και τη φροντίδα του αυτοκινήτου σας ;

Κυκλοφορούν πολλά προϊόντα, διαφορετικά για κάθε τμήμα του αυτοκινήτου 

Ζάντες , λάστιχα , ταμπλό , (δερμάτινα) καθίσματα  

Κάνοντας μια συζήτηση σήμερα , άτομο "άρρωστο" με το καθαρισμό του αυτοκινήτου του , μου ανέφερε ότι χρησιμοποιεί γαλάκτωμα για το ταμπλό και τα πλαστικά μέρη , κολόνια για τα πατάκια (κρατάει για 3-4 μέρες το πολύ) , έχει πανάκια για 1ο και 2ο χέρι , δέρμα για σκούπισμα και άλλα πολλά ...

Αυτό που θέλω βασικά να κάνω είναι να καθαρίσω και να φέρω το εσωτερικό σε κατάσταση σαν εργοστασίου , όπου πιστεύω ότι ένα  καλό σκούπισμα εσωτερικά δε θα το φέρει στη κατάσταση αυτή  και τα πανάκια τύπου jumbo & Lidl δε θα μου δώσουν το αποτέλεσμα που ζητάω.

Αναφέρθηκε ότι αν αποφασίσω να πάρω κάποιο γαλάκτωμα ή κάποιο προϊόν , να προσέξω ιδιαιτέρως το τι περιέχει για να μην καταστρέψω τα πλαστικά , μη ξεραθούν κτλ 

Εσείς τι προϊόντα χρησιμοποιείτε ;;  

Στο προηγούμενο αμάξι ( Honda Accord) το είχα απο το 2003 καινούργιο . Απευθύνθηκα σε επαγγελματία με detailing και με 100€ το έφτιαξα το χρώμα του ( ήταν μαύρο) .

Από τόν ήλιο και κυρίως από τα μη κοινά απορρυπαντικά για αμάξι είχε αραχνιάσει.

Το ίδιο θα κάνω και με 1 Mazda 6 που πήρα μεταχειρισμένο και έχει και δερμάτινο σαλόνι (μπέζ) , το βρήκα εάν και δεν προτιμώ το δέρμα.

Για να αγοράσεις τα ειδικά προιόντα δέν σε συμφέρει και προσωπικά είχα και τις αμφιβολίες μου.

Εξωτερικά το πλένω με πιεστικό και πλέον με ειδικό απορρυπαντικό .

Δημοσ.
8 ώρες πριν, tarantules είπε

Αν έχεις γκαράζ να μην στο τρώει ο ήλιος και η βροχή , δεν χρειάζεται σχεδόν καθόλου περιποίηση το αμάξι.Αν δεν έχεις γκαράζ και το έχεις συνέχεια έξω στο δρόμο , τότε κλάφτα.

16 χρόνια  το δικό μου και πρόσεξε ,όλο το χρώμα είναι εντάξει το μόνο θέμα που έχει είναι ότι διαλύεται η αεροτομή η οποία ήταν δώρο από την αντιπροσωπεία όταν το πήρα,προφανώς βαμμένο εδώ και όχι από εργοστάσιο.Αν το δεις δηλαδή θα κλαις από τα γέλια,εννοείται ότι είναι σε γκαράζ το αμάξι σχεδόν πάντα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...