Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,ειμαι 21 ετων και φιλοδοξω να ξεκινησω τον Οκτωβριο σπουδες πανω στην πληροφορικη.Καλες οι σπουδες αλλα καποια πρακτικα και πολυ σημαντικα κομματια του προγραμματισμου δεν καλυπτονται.Τι συμβουλες θα δινατε για να το καλυψω καπως αυτο;Ξερω φυσικα οτι πραγματικη βελτιωση θα υπαρχει οταν βγω στην αγορα εργασιας και αρσιχω να δουλευω αλλα τι θα μπορουσα να κανω κατα τη διαρκεια των σπουδων μου επισης;

Ευχαριστω!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αν θες να εισαι ο καλυτερος προγραμματιστης διαλεξε μια γλωσσα και ξεκινα hackerrank και leetcode

Επεξ/σία από dimitrisz123
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, dimitrisz123 είπε

αν θες να εισαι ο καλυτερος προγραμματιστης περάσεις συνεντεύξεις διαλεξε μια γλωσσα και ξεκινα hackerrank και leetcode

There, I fixed it.

Έχει ξαναγίνει αυτή η κουβέντα αλλά πες μας τι θεωρείς εσύ ως ο καλύτερος προγραμματιστής και θα σου απαντήσουμε.

Επεξ/σία από kaliakman
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, kaliakman είπε

There, I fixed it.

Έχει ξαναγίνει αυτή η κουβέντα αλλά πες μας τι θεωρείς εσύ ως ο καλύτερος προγραμματιστής και θα σου απαντήσουμε.

Θελω απλα στο τελος των σπουδων μου να εχω και οσο το δυνατο  περισσοτερες  ικανοτητες γινεται πανω στον προγραμματισμο.Φυσικα οι σπουδες σου δινουν την βασικη ιδεα αφου θα κανεις εργασιες,θα γραψεις ενα σορρο προγραμματα κτλ.Αλλα πως θα μπορουσα να γινω ακομα καλυτερος;Δεν ειπα οτι θελω να γινω Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ απλα οσο το δυνατον καλυτερος.

Επεξ/σία από ioannis112
Δημοσ.

Ακόμα και αν έχεις την λύση μπρος στα μάτια σου θα  ψάχνεις πάντα να το λύνεις απο την αρχή μόνος σου......και αν είναι δυνατό να το βελτιστοποιείς.

Δημοσ.

Κανε δικά σου project και βάλτα στο GitHub, η κάνε contribute σε υπάρχοντα open-source projects (κατά πάσα πιθανότητα πάλι hosted στο GitHub).

Δεν υπάρχει άλλη απάντηση, imo.

• Like 2
Δημοσ.

ξεχνα καφέδες, κλαμπάκια, games κλπ. στρωσου στο διάβασμα, όλα τα μαθήματα θα σου χρησιμευσουν κάπου, και στον ελευθερο χρόνο (αυτες τις 4-5 ωρες τη βδομάδα μεταξύ σχολής διαβάσματος και εργασιών) σου πιάσε μια γλώσσα προγραμματισμού που σ αρέσει και κανε πρότζεκτ μόος σου ή σε συνεργασία με συμφοιτητές σου. Eτσι στο τελευταίο ετος θα έχεις φτάσει σε ενα καλό επίπεδο για να μπορείς να διεκδικήσεις μια θέση εργασίας junior

Δημοσ.
4 ώρες πριν, velociraptoras είπε

ξεχνα καφέδες, κλαμπάκια, games κλπ. στρωσου στο διάβασμα, όλα τα μαθήματα θα σου χρησιμευσουν κάπου, και στον ελευθερο χρόνο (αυτες τις 4-5 ωρες τη βδομάδα μεταξύ σχολής διαβάσματος και εργασιών) σου πιάσε μια γλώσσα προγραμματισμού που σ αρέσει και κανε πρότζεκτ μόος σου ή σε συνεργασία με συμφοιτητές σου. Eτσι στο τελευταίο ετος θα έχεις φτάσει σε ενα καλό επίπεδο για να μπορείς να διεκδικήσεις μια θέση εργασίας junior

Κλαμπακια δεν παω ετσι και αλλιως,καφεδες δεν θα εχουμε λογω κορονοιου,οποτε ειμαι σε καλο δρομο ☺

• Like 1
Δημοσ.

οταν βγεις στην αγορα εργασιας θα δεις εν τελει τα hard skill δεν μετρανε τοσο οσο νομιζαμε οταν ειμαστε entry level.

δες καποια τουτοριαλ, κανε καποια δικα σου προτζεκτ και ολα θυα ερθουν.

Δημοσ.

Ξεκίνα δικά σου projects.... Ακόμα και αν σήμερα σου μοιάζουν αδύνατο να τα κάνεις.

Από ένα απλό τηλεφωνικό κατάλογο μέχρι video game.

Το κάθε βήμα θα σε πάει μόνο του στο επόμενο. Προσπάθησε απλά να αποφύγεις το copy/paste μεγάλων κομματιών κώδικα που δεν ξέρεις το τι κάνει... 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από την εμπειρία που έχω από συγκεκριμένα ΤΕΙ/ΑΕΙ της Μακεδονίας δεν σου μαθαίνουν και πολλά οπότε μην ελπίζεις και πολύ σε αυτό για την εμπειρία σου στον έξω κόσμο. Το πρώτο βήμα είναι να αποφασίσεις σε τι περιβάλλον θα προγραμματίζεις. Αυτό γιατί οι γλώσσες είναι άπειρες και όλο βγαίνουν και παραπάνω. Αφού βρεις το αντικείμενο ψάξε γλώσσα με μεγάλο community για να υπάρχουν αναβαθμίσεις. 

Έπειτα πρέπει να δεις στον τομέα που έχεις διαλέξει (web, desktop, cloud, android, sites, applications) ποια είναι τα βήματα για ένα ολοκληρωμένο προϊόν. Δηλάδη γλώσσα βάσης δεδομένων εκτός της γλώσσας backend, γλώσσα front end και να βρεις αυτά που αντιπροσωπεύουν τον τρόπο που σκέφτεσαι. 

Εκτός των γλωσσών προγραμματισμού πρέπει να μάθεις και άλλα εργαλεία για testing και οργάνωσης. Π.Χ jenkins, git  και άλλα πολλά. Σε σωστές εταιρείες προγραμματισμού το testing και αυτές οι εφαρμογές είναι ένα θετικό. Λίγες εταιρείες στην Ελλάδα κάνουν testing.

Αφού βρεις όλες αυτές τις γλώσσες για το συγκεκριμένο αντικείμενο ξεκίνα μόνος project. Απλά ψάξτο πρώτα για να μην αλλάζεις γλώσσα και πορεία στον χρόνο πάνω.

Επισης παιζει πολυ maven, gradle και εμενα απο δομηση και γλωσσες που αρεσουν αυτες που συγκλινιυν σε mvc λογικη

Επεξ/σία από AthinakisPan
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μάθε μια dynamic γλωσσα ( python) , μια static ( java / c# ) και golang. Ασχολεισαι με προτζεκτακια αμιγως web φυσεως, παρε δεδομενα απο ενα σαιτ, δεν ξερω εγω τι αλλο αλλα να εχει εναν στοχο και σκοπο( προς θεου μην χασεις χρονο σε εφημερες πιπουλες τυπου machine learning ). Ασχολεισου με ενα frontend framework, ωστε να μπορεσεις να κανεις ενα βασικο ui για τα backend σου προτζεκτακια, αλλα μην εμβαθυνεις, αλλαζουνε καθε 3 χρονια. Θα μπεις στον πειρασμο να ασχοληθεις με unity και παιχνιδια, προσπαθησε να αντισταθεις, δεν θα σου προσφερει κατι, θα πρεπει να αφιερωσεις παρα πολλες ωρες στο ui του unity, και θα αποχτησεις γνωσεις που δεν μπορεις να μεταφερεις αλλου. Κανε ενα λογαριασμο στο GitHub, ανεβασε τα προτζεκτακτια. Κανε ενα λογαριασμο σε aws / aks / gks , ανεβασε και εκει προτζεκτακια. Βρες ενα απλο προτζεκτακτι και κανε contribute. Σε πιο προχωρημενο σταδιο πακεταρε τα προτζεκτακια σου σε docker. 

Και πάνω από ολα φρόντισε να περάσεις καλά στις σπουδές με τους φίλους σου. Αδιαφορησε για αυτούς που σου λένε ότι δεν πρέπει να κανείς τίποτα άλλο από το να πας όλη μέρα στην σχολή και μετά να προγραμματίζεις όλο βράδυ σπίτι. Βρες απλά μια ισορροπία, μια φορά είσαι φοιτητής να φροντίσεις να το απολαύσεις, αλλά χωρίς να καταλήξεις μόνο να απολαμβάνεις χωρίς να κανείς τίποτε άλλο για 4-5 χρόνια. 

Επεξ/σία από Papakaliati
  • Like 3
Δημοσ.
16 ώρες πριν, Papakaliati είπε

προς θεου μην χασεις χρονο σε εφημερες πιπουλες τυπου machine learning 

Θα ήθελα πολύ να μάθω περισσότερα  για αυτήν την γνώμη.. :) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, Papakaliati είπε

προς θεου μην χασεις χρονο σε εφημερες πιπουλες τυπου machine learning

Πόσα χρόνια είναι το όριο για να είναι κάτι εφήμερο; Γιατί, ο ταπεινός αλγ. Κ-NN είναι από το 1967 (κάποιοι λένε και από το 1958) και ο όρος bubble sort εμφανίστηκε κάπου στις αρχές του 1960. 

Άρα, είτε δεν ξέρεις τι είναι το machine learning, είτε είναι εφήμερο και το sorting. 

Επεξ/σία από Sacadmerde
Δημοσ.
Στις 6/6/2020 στις 7:08 ΜΜ, ioannis112 είπε

Θελω απλα στο τελος των σπουδων μου να εχω και οσο το δυνατο  περισσοτερες  ικανοτητες γινεται πανω στον προγραμματισμο.Φυσικα οι σπουδες σου δινουν την βασικη ιδεα αφου θα κανεις εργασιες,θα γραψεις ενα σορρο προγραμματα κτλ.Αλλα πως θα μπορουσα να γινω ακομα καλυτερος;Δεν ειπα οτι θελω να γινω Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ απλα οσο το δυνατον καλυτερος.

Νομίζω ότι είναι λάθος να πηγαίνεις σε μια σχολή και να εστιάζεις σε ένα μάθημα μόνο. Θα χάσεις πολύτιμες γνώσεις που θα σου είναι χρήσιμες ακόμα και εάν αποφασίσεις τελικά να ασχοληθείς με τον προγραμματισμό. Υπάρχουν πολλές άλλες κατευθύνσεις που θα μπορούσες να εστιάσεις, θεωρία υπολογιστών πχ, hardware, δίκτυα, data, σχεδίαση, ανάλυση, ασφάλεια κλπ κλπ. Και που το ξέρεις ότι θα σου αρέσει ο προγραμματισμός. Πήγαινε πρώτα δες τι σου αρέσει και που έχεις έφεση και εστίασε εκεί.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...