lefta_yparxoun Δημοσ. 6 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2020 το μοντέλο είναι αυτό Laptop HP 17p000nv 17.3" (A66310/4GB/1TB/R4) Είχε windows 8 και έχει πάρει με αναβάθμιση τα 10, το έχει φοιτήτρια και κάνει εξαποστάσεως μαθήματα. Επεξεργαστής AMD A6-6310 1.80 GHz Μνήμη RAM 4 GB - DDR3 SDRAM - 1600 MHz Σκληρός δίσκος 1 TB - SATA - 5400 rpm Οθόνη 17.3" BrightView WLED - 1600x900 Κάρτα γραφικών AMD Radeon R7 M360 Μνήμη γραφικών 2 GB - DDR3 SDRAM Λέτε ότι μπορεί να τα καταφέρει με έναν ssd ή είναι πολύ παλιό;
Rhamnusia Δημοσ. 6 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2020 έναν ssd μπορεί να βάλει και ένα στικ ραμ ακόμα 4gb, αν έχει κενό σλοτ που λογικά έχει. Μπορεί να το δει με ένα πρόγραμμα σαν το cpuZ, αν δεν μπορεί να το ανοίξει, στην καρτέλα SPD. Αυτές είναι οι αναβαθμίσεις που μπορεί να κάνει. Και ένα clean install. Πόσο θα βοηθήσει δεν ξέρω.
lefta_yparxoun Δημοσ. 6 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2020 Ευχαριστώ πολύ. Κάπου εκεί το σκέφτομαι κι εγώ αλλά σε πρώτη φάση είναι τρομερά αργό. Επειδή την έχω πατήσει με λάπτοπ που έδειχνε το cpuZ θέση για δεύτερη μνήμη και το ανοίξαμε και δεν είχε, πολύ το φοβάμαι. Είδα και ένα βίντεο που αλλάζει το πάνω μέρος και δεν υπάρχει ορατή μνήμη. Πιθανόν να πρέπει να γίνει τελείως βίδες και η θέση μνήμης να βρίσκεται στην κάτω πλευρά της μητρικής. Αν ήταν δικό μου θα το έκανα και θα το άφηνα μια - δύο εβδομάδες ανοιχτό μέχρι να έρθει η μνήμη, όμως με ξένο μηχάνημα πιθανά να πρέπει να το ανοίξω δύο φορές, μια για να δω αν παίρνει μνήμη και μία όταν θα έρθει η μνήμη. Βγαίνει πολλή δουλειά και αν δεν έχω κάποια πληροφόρηση από άτομο που πέρασε από τα χέρια του ή το έχει ακόμα, δύσκολα με βλέπω να πάω πάνω από τον SSD
Nik1239 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2020 9 ώρες πριν, lefta_yparxoun είπε Ευχαριστώ πολύ. Κάπου εκεί το σκέφτομαι κι εγώ αλλά σε πρώτη φάση είναι τρομερά αργό. Επειδή την έχω πατήσει με λάπτοπ που έδειχνε το cpuZ θέση για δεύτερη μνήμη και το ανοίξαμε και δεν είχε, πολύ το φοβάμαι. Είδα και ένα βίντεο που αλλάζει το πάνω μέρος και δεν υπάρχει ορατή μνήμη. Πιθανόν να πρέπει να γίνει τελείως βίδες και η θέση μνήμης να βρίσκεται στην κάτω πλευρά της μητρικής. Αν ήταν δικό μου θα το έκανα και θα το άφηνα μια - δύο εβδομάδες ανοιχτό μέχρι να έρθει η μνήμη, όμως με ξένο μηχάνημα πιθανά να πρέπει να το ανοίξω δύο φορές, μια για να δω αν παίρνει μνήμη και μία όταν θα έρθει η μνήμη. Βγαίνει πολλή δουλειά και αν δεν έχω κάποια πληροφόρηση από άτομο που πέρασε από τα χέρια του ή το έχει ακόμα, δύσκολα με βλέπω να πάω πάνω από τον SSD Βάλε έναν ssd αν δεν θες να το κάνεις τελείως βίδες οι ssd μπαίνουν εύκολα απλός πρέπει να ξεκουμπωσεις το καπάκι και να βγάλεις τον παλιό Πάρε και έναν ανταπτορα από sata σε usb ώστε να συνδέει και τον παλιό για τα αρχεία εξωτερικά 1
LaMereda Δημοσ. 7 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Εγώ θα έλεγα να κοιτάξει να πάρει ένα καινούργιο γιατί ο επεξεργαστής είναι πολύ αργός: https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=AMD+A6-6310+APU&id=2290 Επειδή λες για εξ αποστάσεως μαθήματα (φαντάζομαι πλατφόρμες που θα χρησιμοποιεί μικρόφωνο-κάμερα), ακόμα και με SSD θα έχει κολλήματα. Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2020 από LaMereda 2
Aris_ Δημοσ. 7 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2020 η λίγη μνήμη κάνει το μηχ. να σέρνεται η cpu ειναι ΟΚ για internet και skype zoom κλπ μαζί με ένα ssd το laptop θα ειναι αγνώριστο στο service manual μιλά 1 socket αρα θες 1 8gb dd3l low voltage το κακό είναι θέλει λύσιμο όλο το κάλο είναι εύκολο το λύσιμο αν πιάνουν τα χέρια σου http://h10032.www1.hp.com/ctg/Manual/c05143572 1
lefta_yparxoun Δημοσ. 7 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2020 Ευχαριστώ πολύ, στην διαχείριση εργασιών φαίνεται να κολλάει ο δίσκος στο 100% για τουλάχιστον 10 λεπτά από την εκκίνηση, ξέρω ότι η μνήμη είναι λίγη αλλά στην διαδικασία της εκκίνησης ποτέ δεν πάει στα 100, συνήθως είναι στο 60% οπότε λέω να το ρισκάρω και ανοίγοντας το για τον δίσκο θα δω αν μπορώ να φτάσω και παρά πέρα. Νομίζω ότι πιάνουν τα χέρια μου αλλά σκέψου και να προκύψει κάτι, τι μπελά θα έχω
Aris_ Δημοσ. 7 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2020 δεν θα προκύψει τίποτα μια πλακέτα είναι, παρε το χρονο σου , μάζευε σημείωνε βίδες και τι βγάζεις με φωτογραφίες για να τα ξαναβάλεις έχεις και το service manual πρώτα απο ολα βγάζεις ρευμα και κύρια ΜΠΑΤΑΡΙΑ 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα