Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ένα mini pc με πολύ αξιοπρεπή specs στα 161,53€ με τον κωδικό BGCZPR:

https://www.banggood.com/CHUWI-Herobox-Intel-Gemini-Lake-N4100-8G-DDR4-RAM-180G-SSD-Mini-PC-Intel-UHD-Graphics-600-9Gen-1_1GHz-to-2_4GHz-4K-TF-Card-Slot-SATA-Upgrade-2_4G-or-5G-WiFi-BT4_0-HD2_0-Type-C-Win10-or-Linux-p-1620156.html

Η πιο φτηνή τιμή μέχρι σήμερα ήταν 165€ αλλά με αποστολή από Κίνα. Τώρα έχει 197€ στο επίσημο κατάστημα της Chuwi στο Ali Express.

Πολύ σημαντικό για εμένα ότι έχει επεξεργαστή τον N4100. 8GB μνήμη, Intel SSD δίσκο 180GB.

Edit: επειδή δε φαίνεται πολύ ξεκάθαρα, απ' ότι φαίνεται έρχεται ΧΩΡΙΣ προεγκατεστημένο λειτουργικό. Μη θέμα φαντάζομαι για εμάς εδώ αλλά αν σας ενδιαφέρει, να το έχετε υπόψιν.

Επεξ/σία από imvrios
  • Like 9
  • Απαντ. 76
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 ώρες πριν, xristakits είπε

Αμαρτια να μην εχει διπλη ψηφιακη εξοδο (hdmi, dp)

Μπορείς ν' αγοράσεις αυτό το HDMI splitter σε προσφορά σήμερα στα 5€: https://m.aliexpress.com/item/4000966843530.html  

4 ώρες πριν, tiniakos είπε

Αυτοί επεξεργαστές λένε τίποτα η σέρνονται και στον Chrome;

Όχι, με το browsing δε θα έχει θέμα. Βασικά δες το video review στη σελίδα του προϊόντος. Είναι έντιμο και σου δείχνει και τα μειονεκτήματα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, neosstoforum είπε

Πριν μερικές μέρες, είχα αυτό ακριβώς το δίλημμα, πάνω κάτω στα ίδια είναι, ο καινούργιος J4115 είναι απο αυτά που διάβασα 15% ταχύτερος από τον Ν4100. Επέλεξα το BMax B2 που έβαλες & εσύ...

5 ώρες πριν, imvrios είπε

Ένα mini pc με πολύ αξιοπρεπή specs στα 161,53€ με τον κωδικό BGCZPR:

https://www.banggood.com/CHUWI-Herobox-Intel-Gemini-Lake-N4100-8G-DDR4-RAM-180G-SSD-Mini-PC-Intel-UHD-Graphics-600-9Gen-1_1GHz-to-2_4GHz-4K-TF-Card-Slot-SATA-Upgrade-2_4G-or-5G-WiFi-BT4_0-HD2_0-Type-C-Win10-or-Linux-p-1620156.html

Η πιο φτηνή τιμή μέχρι σήμερα ήταν 165€ αλλά με αποστολή από Κίνα. Τώρα έχει 197€ στο επίσημο κατάστημα της Chuwi στο Ali Express.

Πολύ σημαντικό για εμένα ότι έχει επεξεργαστή τον N4100. 8GB μνήμη, Intel SSD δίσκο 180GB.

Edit: επειδή δε φαίνεται πολύ ξεκάθαρα, απ' ότι φαίνεται έρχεται ΧΩΡΙΣ προεγκατεστημένο λειτουργικό. Μη θέμα φαντάζομαι για εμάς εδώ αλλά αν σας ενδιαφέρει, να το έχετε υπόψιν.

Είναι προεγκαταστημένα windows 10 pro, και σε αυτό & στο BMax. Μπορεί να υποστηρίξει και Linux.

Το BMax Β2 έρχεται απο Τσεχία με 161,28 Ευρώ με το κουπόνι BGCZB2. Το ίδιο και το Chuwi Herobox, 161,53 Eυρώ. Οι βασικές τους διαφορές είναι ότι το BMax έχει ανεμιστηράκι για την ψύξη του επεξεργαστή & έχει ενσωματωμένα ηχεία (προφανώς χαμηλής δυναμικής αλλά υπάρχουν) plus είναι και η διπλή hdmi έξοδος, το chuwi έχει παθητική ψύξη χωρίς ηχεία, άρα είναι αθόρυβο αλλά ανεβάζει υψηλές θερμοκρασίες όταν ζοριστεί. Αυτά απο την έρευνα που έκανα την τελευταία εβδομάδα.

Επεξ/σία από driver4
  • Like 14
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν έχω καλή εμπειρία με παλαιότερα βέβαια αλλά παρόμοια mini pcs από Κίνα. Ζεσταίνονται, βγάζουν περίεργα θέματα και αφήνονται στην τύχη τους από τις εταιρίες τους. Βέβαια η Chuwi θεωρείται πλέον σχετικά αξιόπιστη. 
Εγω θα πήγαινα σε αντίστοιχων δυνατοτήτων Intel Nuc η Gigabyte Bruce περίπου στα 125 ευρω. Ενδεικτικά αναφέρω:

https://www.skroutz.gr/s/14765641/Intel-NUC-Kit-NUC7CJYH.html

https://www.skroutz.gr/s/15609019/Gigabyte-Brix-GB-BLCE-4105C.html

+30 ευρώ για 8gb DDR4

+20 ευρώ για SSD 120

Σύνολο μας πάει στα 175 ευρώ με αγορά από Ελλάδα και επιλογή πιο επωνύμων λύσεων. 

Επεξ/σία από epsilon753
  • Like 2
Δημοσ.

Ο J4105 είναι τετραπύρηνος, κοντά στον N4100, ο J4005 είναι διπύρηνος...ούτε για αστείο. Επίσης στα καταστήματα του skroutz, διαθεσιμότητα προς τον δεκαπενταύγουστο.

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, epsilon753 είπε

Δεν έχω καλή εμπειρία με παλαιότερα βέβαια αλλά παρόμοια mini pcs από Κίνα. Ζεσταίνονται, βγάζουν περίεργα θέματα και αφήνονται στην τύχη τους από τις εταιρίες τους. Βέβαια η Chuwi θεωρείται πλέον σχετικά αξιόπιστη.
Εγω θα πήγαινα σε αντίστοιχων δυνατοτήτων Intel Nuc η Gigabyte Bruce περίπου στα 125 ευρω. Ενδεικτικά αναφέρω:

https://www.skroutz.gr/s/14765641/Intel-NUC-Kit-NUC7CJYH.html

https://www.skroutz.gr/s/15609019/Gigabyte-Brix-GB-BLCE-4105C.html

+30 ευρώ για 8gb DDR4

+20 ευρώ για SSD 120

Σύνολο μας πάει στα 175 ευρώ με αγορά από Ελλάδα και επιλογή πιο επωνύμων λύσεων.

Για την αξιοπιστία και την υποστήριξη έχεις δίκιο πάντως. Στη δουλειά έχουμε  Nucs (όχι τα πλέον φτηνά) και έχουμε και σχέση με την Intel.

Η καλύτερη εμπειρία εξυπηρέτησης: χαλασμένο Nuc, το παρέλαβαν από την έδρα μας με δικά τους έξοδα Τετάρτη πρωί. Από το tracking είδα ότι έφτασε Ολλανδία τα μεσάνυχτα και την Πέμπτη το πρωί παραλάβαμε ένα νέο nuc. 

Δημοσ.

Ενδεικτικά έβαλα τα συγκεκριμένα μοντέλα, νομίζω καταλαβαίνει κανείς το πνεύμα της δημοσίευσης μου. 

Ακόμα, οι πυρήνες σε έναν επεξεργαστή δε λένε όλη την αλήθεια. Συγκεκριμένα ο J4005 έχει υψηλότερο χρονισμό και σε απλές διεργασίες που δε χρησιμοποιούν πολλούς πυρήνες μπορεί να πηγαίνει το ίδιο η και καλύτερα. Άλλωστε οι J επεξεργαστές έχουν ως ρόλο τους τα mini pc - έχουν υψηλότερους χρονισμους σε σύγκριση με τους Ν επεξεργαστές που στοχεύουν στα ultrabook. Οι J θέλουν καλύτερη ψύξη γιατί φτάνουν πιο ψηλά σε ghz. Οι Ν με παθητική ψύξη στον περιορισμένο χώρο ενός ultrabook φτάνουν σε χαμηλότερο χρονισμό  

Σημασία έχει να μη ζεσταίνονται αυτά τα μηχανάκια γιατί τότε κάνουν throttling και δουλεύουν σε χαμηλές ταχύτητες. Εδώ οι επώνυμες λύσεις νομίζω υπερτερούν. 

Φιλικα πάντα, χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης, βάζω μια ακόμα επιλογή στο πιάτο όσων θέλουν τέτοιο μαραφετι. Οποιος έχει δουλέψει με NUC μπορεί να το επιβεβαιώσει. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιας και έχω ένα j5005 για htpc (σε ένα thermaltake isk110) και έναν n5000 στο laptop της γυναίκας (lenovo 11άρι από amazon.us), τον J εδώ και σχεδόν 2 χρόνια και τον N εδώ και 1,5 σκέφτηκα να μοιραστώ την εμπειρία μου. Οι συγκεκριμένοι cpu καλύπτουν άνετα έναν μέσο χρήστη σε απλές εργασίες. YouTube, browsing, ταινίες, office. Κανονικά χωρίς σπασίματα και καθυστερήσεις. Μάλιστα και τα δύο μηχανήματα που έχω είναι με παθητική ψύξη και δεν έχω δει throttling σε κανένα από τα δύο κατά την χρήση τους. Ποτέ. Οπότε σαν επεξεργαστές είναι αξιοπρεπέστατοι. Το throttling φυσικά εξαρτάται από την κατασκευή της ψυκτρας, το κουτί κλπ. Από ισχύ πάντως είναι παραπάνω από μια χαρά για απλή χρήση. Μακάρι να έβγαζε και η amd αντίστοιχους embedded με παθητική ψύξη να την ζόριζε και σε αυτή την κατηγορία την Intel... Είναι η μόνη περίπτωση που δεν έχει δώσει ευρέως διαθέσιμους cpus για λιανική (έχει embedded αλλά για oems μόνο, που τους βρίσκει κανείς πολύ δύσκολα).

Επεξ/σία από dimoskoutr
  • Like 1
Δημοσ.

Μήπως υπάρχει σε αυτά τα χρήματα με ανάλογους επεξεργαστές κάποιο laptop για χρήση ιντερνέτ χωρίς να κολλάει. 

Δημοσ.

21 ώρες πριν, driver4 είπε

Πριν μερικές μέρες, είχα αυτό ακριβώς το δίλημμα, πάνω κάτω στα ίδια είναι, ο καινούργιος J4115 είναι απο αυτά που διάβασα 15% ταχύτερος από τον Ν4100. Επέλεξα το BMax B2 που έβαλες & εσύ...

Είναι προεγκαταστημένα windows 10 pro, και σε αυτό & στο BMax. Μπορεί να υποστηρίξει και Linux.

Το BMax Β2 έρχεται απο Τσεχία με 161,28 Ευρώ με το κουπόνι BGCZB2. Το ίδιο και το Chuwi Herobox, 161,53 Eυρώ. Οι βασικές τους διαφορές είναι ότι το BMax έχει ανεμιστηράκι για την ψύξη του επεξεργαστή & έχει ενσωματωμένα ηχεία (προφανώς χαμηλής δυναμικής αλλά υπάρχουν) plus είναι και η διπλή hdmi έξοδος, το chuwi έχει παθητική ψύξη χωρίς ηχεία, άρα είναι αθόρυβο αλλά ανεβάζει υψηλές θερμοκρασίες όταν ζοριστεί. Αυτά απο την έρευνα που έκανα την τελευταία εβδομάδα.

Η αντιπροταση του συναδελφου εδω εχει 2 hdmi στα ιδια λεφτα. Οποτε ειναι κατι συνηθισμενο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...