knightwish Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 Για να μην ξανανοίξω καινούριο θέμα..Εδώ και 3 χρόνια μένω στην Ολλανδία όπου είχα ερθει να κανω ενα μεταπτυχιακό και το Σεπτέμβριο του 2020 ξεκίνησα να δουλεύω εδώ,οποτε και ημουνα εως τον αυγουστο του 2020 φοιτητης.Μέχρι τώρα οσον αφορά την ελληνικη ΔΟΥ επειδή έχω στο ονομά μου ένα ακίνητο έκανα κανονικά την φορολογική κάθε χρόνο στην Ελλαδα.Τώρα για το 2020 καλουμαι να κανω δηλωση στην Ολλανδία για πρωτη φορα,αλλα ακομη δεν εχω μεταφερθει στη ΔΟΥ εξωτερικου γιατι δεν είχα εδώ εισόδημα ολο τον χρονο,μονο 4 μηνες.Σκοπεύω να κάνω τα χαρτιά μου για κατοικος εξωτερικου εως το Δεκεμβριο του 21.Τωρα τον Μαρτιο καλουμαι να κανω την ολλανδικη φορολογικη δηλωση για πρωτη φορα και εχω δυο ερωτηματα να βάλω φέτος στο παγκοσμιο εισοδημα τον ελληνικο λογαριασμό ή μπορώ και να τον παραλείψω(συνηθως δεν ελέγχουν οι ολλανδοι?) και ουτε το ακινητο να αναφερω ? και από του χρόνου που θα δηλωθω κατοικος εξωτερικου να συμπεριλάβω το ακίνητο στην ολλανδικη δηλωση?Εχει κανεις παρόμοια εμπειρία? Εφοσον φορολογουμαι στην ολλανδια για το εισοδημα μου απο την εργασια μου απο οτι καταλαβα στην ελληνικη δηλωση το καλοκαιρι του 21 δεν θα το συμπεριλαβω για να μην μου ερθει καμπάνα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Papakaliati Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 6 ώρες πριν, knightwish είπε Για να μην ξανανοίξω καινούριο θέμα..Εδώ και 3 χρόνια μένω στην Ολλανδία όπου είχα ερθει να κανω ενα μεταπτυχιακό και το Σεπτέμβριο του 2020 ξεκίνησα να δουλεύω εδώ,οποτε και ημουνα εως τον αυγουστο του 2020 φοιτητης.Μέχρι τώρα οσον αφορά την ελληνικη ΔΟΥ επειδή έχω στο ονομά μου ένα ακίνητο έκανα κανονικά την φορολογική κάθε χρόνο στην Ελλαδα.Τώρα για το 2020 καλουμαι να κανω δηλωση στην Ολλανδία για πρωτη φορα,αλλα ακομη δεν εχω μεταφερθει στη ΔΟΥ εξωτερικου γιατι δεν είχα εδώ εισόδημα ολο τον χρονο,μονο 4 μηνες.Σκοπεύω να κάνω τα χαρτιά μου για κατοικος εξωτερικου εως το Δεκεμβριο του 21.Τωρα τον Μαρτιο καλουμαι να κανω την ολλανδικη φορολογικη δηλωση για πρωτη φορα και εχω δυο ερωτηματα να βάλω φέτος στο παγκοσμιο εισοδημα τον ελληνικο λογαριασμό ή μπορώ και να τον παραλείψω(συνηθως δεν ελέγχουν οι ολλανδοι?) και ουτε το ακινητο να αναφερω ? και από του χρόνου που θα δηλωθω κατοικος εξωτερικου να συμπεριλάβω το ακίνητο στην ολλανδικη δηλωση?Εχει κανεις παρόμοια εμπειρία? Εφοσον φορολογουμαι στην ολλανδια για το εισοδημα μου απο την εργασια μου απο οτι καταλαβα στην ελληνικη δηλωση το καλοκαιρι του 21 δεν θα το συμπεριλαβω για να μην μου ερθει καμπάνα. Δεν νομίζω ότι έχει σημασία ότι δούλευες μόνο 4 μήνες, όπως λες μένεις Ολλανδία εδώ και 3 χρόνια, άρα προφανώς περισσότερο από 183 μέρες σε έναν χρόνο. Τα ακίνητα δεν είναι εισόδημα, δεν κανείς Ε9 στην Ολλανδία για τα σπίτια που έχεις στην Ελλάδα. Αυτα γενικά ισχύουν σε όλες τις χώρες, Ολλανδία συγκεκριμένα δεν ξέρω αλλά φαντάζομαι ότι το ίδιο ισχύει. Αυτό που έρχεται παρεπτιπτωντος να πληρώσεις στην Ελλάδα δεν είναι καμπάνα, είναι η φορολόγηση του παγκόσμιου σου εισοδήματος. Άμα κρύψεις το εισόδημα σου και σου έρθει πρόστιμο, αυτό θεωρείται καμπάνα... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Speculoos Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 7 ώρες πριν, knightwish είπε Για να μην ξανανοίξω καινούριο θέμα..Εδώ και 3 χρόνια μένω στην Ολλανδία όπου είχα ερθει να κανω ενα μεταπτυχιακό και το Σεπτέμβριο του 2020 ξεκίνησα να δουλεύω εδώ,οποτε και ημουνα εως τον αυγουστο του 2020 φοιτητης.Μέχρι τώρα οσον αφορά την ελληνικη ΔΟΥ επειδή έχω στο ονομά μου ένα ακίνητο έκανα κανονικά την φορολογική κάθε χρόνο στην Ελλαδα.Τώρα για το 2020 καλουμαι να κανω δηλωση στην Ολλανδία για πρωτη φορα,αλλα ακομη δεν εχω μεταφερθει στη ΔΟΥ εξωτερικου γιατι δεν είχα εδώ εισόδημα ολο τον χρονο,μονο 4 μηνες.Σκοπεύω να κάνω τα χαρτιά μου για κατοικος εξωτερικου εως το Δεκεμβριο του 21.Τωρα τον Μαρτιο καλουμαι να κανω την ολλανδικη φορολογικη δηλωση για πρωτη φορα και εχω δυο ερωτηματα να βάλω φέτος στο παγκοσμιο εισοδημα τον ελληνικο λογαριασμό ή μπορώ και να τον παραλείψω(συνηθως δεν ελέγχουν οι ολλανδοι?) και ουτε το ακινητο να αναφερω ? και από του χρόνου που θα δηλωθω κατοικος εξωτερικου να συμπεριλάβω το ακίνητο στην ολλανδικη δηλωση?Εχει κανεις παρόμοια εμπειρία? Εφοσον φορολογουμαι στην ολλανδια για το εισοδημα μου απο την εργασια μου απο οτι καταλαβα στην ελληνικη δηλωση το καλοκαιρι του 21 δεν θα το συμπεριλαβω για να μην μου ερθει καμπάνα. Για το ακίνητο δες τι λέει η ολλανδική νομοθεσία αν και λογικά θα είναι όπως λέει ο Papakaliati. Στο Βέλγιο από την άλλη και σε αντίθεση με την πρακτική στην ΕΕ πρέπει να δηλώσεις εισοδήματα από ακίνητα του εξωτερικού. Ο λόγος είναι ότι πολλοί Βέλγοι έχουν εξοχικές κατοικίες στην Ισπανία (κυρίως) αλλά και στη νότια Γαλλία και Ιταλία τις οποίες νοικιάζουν έχοντας ένα σεβαστό εισόδημα. Οι όποιοι έλεγχοι γίνονται με τις τοπικές φορολογικές αρχές αυτών των χωρών κατά κύριο λόγο. Σε ό,τι αφορά τον λογαριασμό εννοείς τον τραπεζικό λογαριασμό; Από το 2014 υπάρχει το λεγόμενο CRS (Common Reporting Standard) όπου κάθε χώρα-μέλος του CRS μπορεί να ελέγξει τους τραπεζικούς σου λογαριασμούς και να σου κάνει ερωτήσεις για τυχόν φορολογικές ατασθαλίες. Προσωπική εμπειρία: Έχω τραπεζικό λογαριασμό τόσο στο Βέλγιο όσο και στην Ιρλανδία. Μέχρι πριν μερικά χρόνια έκανα 3 φορολογικές δηλώσεις τον χρόνο σε Ελλάδα, Ιρλανδία και Βέλγιο. Ουδέποτε είχα αναφέρει την ύπαρξη άλλου τραπεζικού λογαριασμού στο όνομά μου. Τον Δεκέμβρη του 2020 βρήκα στο αρχείο μου στο online σύστημα της βέλγικης εφορίας αρχείο με όνομα CRS2019 όπου είχαν βρει ότι έχω καταθέσεις στην Ιρλανδία και ζήτησαν από την εκεί τράπεζα το υπόλοιπο που είχα το 2019. Τέλος, πάλι από προσωπική εμπειρία θα σε βοηθήσει πολύ να πας στην ολλανδική εφορία και να σου συμπληρώσουν την αίτηση για την εφαρμογή της σύμβασης αποφυγής διπλής φορολογίας μεταξύ Ελλάδας και Ολλανδίας. Είναι ένα αρχείο word (παράδειγμα εδώ στα γαλλικά) που το συμπληρώνεις σε δύο αντίγραφα στα ελληνικά και στα ολλανδικά και το δίνεις στην ελληνική εφορία (δε χρειάζεται μετάφραση ή σφραγίδα της Χάγης). Το έκανα τόσο στην Ιρλανδική εφορία (στα αγγλικά) και στην βελγικη. Το αρχείο με λίγο ψάξιμο το βρίσκεις στο υπ. οικονομικών. CLAIM_FRANCAIS(1).pdf 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Desbl Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 Καλησπέρα σας , Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι . Ειμαι μόλις 20 και βρίσκομαι στο εξωτερικό. Πρόκειται να εργαστώ τουλάχιστον για 6 μήνες. Όσον αφορά την Φορολογική δήλωση το εισόδημα που θα παίρνω εδώ θα φαίνεται κάπου στην Ελλάδα; Δηλαδή μπορώ να εργαστώ να πληρώνομαι κανονικά (οχι μαύρα ) και να μην το δηλώσω στην φορολογική δήλωση στην Ελλάδα; Έχω μπερδευτει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dbrillis Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, Desbl είπε Καλησπέρα σας , Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι . Ειμαι μόλις 20 και βρίσκομαι στο εξωτερικό. Πρόκειται να εργαστώ τουλάχιστον για 6 μήνες. Όσον αφορά την Φορολογική δήλωση το εισόδημα που θα παίρνω εδώ θα φαίνεται κάπου στην Ελλάδα; Δηλαδή μπορώ να εργαστώ να πληρώνομαι κανονικά (οχι μαύρα ) και να μην το δηλώσω στην φορολογική δήλωση στην Ελλάδα; Έχω μπερδευτει. Αν έχεις μπερδευτει καλο ειναι να ρωτήσεις εναν λογιστή εκεί που εισαι και εναν στην Ελλαδα. Φιλική συμβουλη, απεφυγε τα forum και τα facebook group και ρωτα επισημους φορείς και θα δεις πως ολα θα γινονται πιο ευκολα για σενα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tommygre Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 Καλησπερα, Η συζυγος μου προκειται να εργαστει στην Ελλαδα για Γερμανικη εταιρια με γερμανικη συμβαση για 7 μηνες, δηλαδη θερινη σεζον Απριλιο-Οκτωβριο ως τουριστικη υπαλληλος. Υπεγραψε την συμβαση, και θα παει τον Φεβρουαριο να δηλωθει ως φιλοξενουμενη στην αδερφη της, η οποια ειναι κανονικα κατοικος Γερμανιας, οπως επιαης και να ασφαλιστει σε καποιο απο τα ιδιωτικα ΙΚΑ της Γερμανιας. Ρωτησα την λογιστρια μου και μου ειπε οτι δεν χρειαζεται να κανει κατι η συζυγος, παρα μονο οταν ληξει η συμβαση της, να παρει το εκκαθαριστικο με τον μιαθο και τον φορο που παρακρατηθηκε στην Γερμανια και οτι δεν θα χρειαατει να πληρωσει καποιο φορο στην Ελλαδα. Δηλαδη εγκειται στην αποφυγη διπλης φορολογησης μεταξυ Ελλαδας Γερμανιας? Η χρειαζεται να δηλωθει ως κατοικος εξωτερικου? Αν ναι, αυτο ποτε πρεπει να το κανει? Να προσθεσω οτι δεν θα εργαστει στην Ελλαδα, αλλα εχει ακινητο και αυτοκινητο στο ονομα της. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
epp Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) ειναι φορολογικος κατοικος Ελλαδας; θα μενει και εργαζεται στην Ελλαδα αυτους τους 7 μηνες; αν ναι θα πληρωσει φορο στην Ελλαδα. Διαβασε τι λεει ακριβως η συμβαση αποφυγης διπλης φορολογησης μεταξυ Ελλαδας και Γερμανιας. Κατα πασα πιθανοτητα ο φορος που πληρωνει καποιος στην Γερμανια να συμψηφιζεται με τον υψηλοτερο ελληνικο φορο και να πληρωνεις την διαφορα με την ελληνικη φορολογια. Πολυ απλα ρωτα λογιστη Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2021 από epp Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nikos Chatzoglou Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Στις 12/12/2021 στις 6:37 ΜΜ, epp είπε ειναι φορολογικος κατοικος Ελλαδας; θα μενει και εργαζεται στην Ελλαδα αυτους τους 7 μηνες; αν ναι θα πληρωσει φορο στην Ελλαδα. Διαβασε τι λεει ακριβως η συμβαση αποφυγης διπλης φορολογησης μεταξυ Ελλαδας και Γερμανιας. Κατα πασα πιθανοτητα ο φορος που πληρωνει καποιος στην Γερμανια να συμψηφιζεται με τον υψηλοτερο ελληνικο φορο και να πληρωνεις την διαφορα με την ελληνικη φορολογια. Πολυ απλα ρωτα λογιστη Αυτό ακριβώς γίνεται Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tommygre Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Οχι, την ειπανε απο την εταιρεια να παει να δηλωεθι κατοικος Γερμανιας, θα παει δηλαδη τον Φεβρουαριο να δηλωσει οτι θα μενει στην αδελφη της που μενει μονιμα και εχει σπιτι στην Γερμανια. Επισης την ειπανε να παει να εγγραφει στο γερμανικο ΕΦΚΑ. Εδω Ελλαδα εισοδημα δεν εχει καθολου και οταν ληξει η συμβαση της τον Νοεμβριο δεν θα δουλεψει Ελλαδα. Το ζητημα ειναι να μην πληρωσει διπλη φορολογια. Ρωτησα την λογιστρια και μου ειπε οτι απλα οταν ληξει η συμβαση της να της παω τον φορο που παρακρατηθηκε στην Γερμανια, για να αποφυγουμε την ελληνικη φορολογηση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micahel Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Καλησπέρα σε όλους. Έχω φάει μισή μέρα να καταλάβω πως υπολογίζουν τον φόρο σε εισόδημα που αποκτήθηκε στην Γερμανία. Μόλις ολοκληρώθηκε η μεταφορά της κοπέλας μου στην εφορία εξωτερικού από το 2022, και της έστειλαν ενημέρωση να κάνει τροποποιητική για τα εισοδήματα του 2021 στην Γερμανία που έμεινε 150 ημέρες. Μπαίνω στο τάξις, βάζω εισόδημα Ελλάδας (301) 3437 ευρώ, καθαρό εισόδημα Γερμανίας (389) 5800 ευρώ και καταβληθεί φόρο (651) στην Γερμανία 1385 ευρώ. Μου βγάζει χρεωστικό 309 ευρώ. Δηλαδή, η κοπέλα είχε ακαθάριστο εισόδημα 10622, πλήρωσε 1385 στην Γερμανία και η Ελλάδα θέλει αλλά 309. Πως προκύπτει συνολικός φόρος 1694; Μπορεί κάποιος να καταλάβει πως το υπολογίζουν; Βάζω κάποιον κωδικό λάθος; Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hln3 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 25 λεπτά πριν, micahel είπε Καλησπέρα σε όλους. Έχω φάει μισή μέρα να καταλάβω πως υπολογίζουν τον φόρο σε εισόδημα που αποκτήθηκε στην Γερμανία. Μόλις ολοκληρώθηκε η μεταφορά της κοπέλας μου στην εφορία εξωτερικού από το 2022, και της έστειλαν ενημέρωση να κάνει τροποποιητική για τα εισοδήματα του 2021 στην Γερμανία που έμεινε 150 ημέρες. Μπαίνω στο τάξις, βάζω εισόδημα Ελλάδας (301) 3437 ευρώ, καθαρό εισόδημα Γερμανίας (389) 5800 ευρώ και καταβληθεί φόρο (651) στην Γερμανία 1385 ευρώ. Μου βγάζει χρεωστικό 309 ευρώ. Δηλαδή, η κοπέλα είχε ακαθάριστο εισόδημα 10622, πλήρωσε 1385 στην Γερμανία και η Ελλάδα θέλει αλλά 309. Πως προκύπτει συνολικός φόρος 1694; Μπορεί κάποιος να καταλάβει πως το υπολογίζουν; Βάζω κάποιον κωδικό λάθος; Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων! Αποδείξεις έβαλες; Φαντάζομαι αφού πρόκειται για τροποποιητική πως είχατε λίγες αποδείξεις στην αρχική δήλωση και χτυπάει πρόστιμο - αν δεν έχεις το 30% του εισοδήματος σε περασμένες συναλλαγές ξοδευμένο, χάνεις μέρος από την έκπτωση φόρου. Βέβαια και πάλι είναι μεγάλο ποσό, σίγουρα έχεις βάλεις τα σωστά κουτιά; Φόρος που παρακρατήθηκε κτλ; Μήπως έπρεπε να τα βάλεις στον πίνακα 4 τα ποσά που παρακρατήθηκαν; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micahel Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 50 λεπτά πριν, hln3 είπε Αποδείξεις έβαλες; Φαντάζομαι αφού πρόκειται για τροποποιητική πως είχατε λίγες αποδείξεις στην αρχική δήλωση και χτυπάει πρόστιμο - αν δεν έχεις το 30% του εισοδήματος σε περασμένες συναλλαγές ξοδευμένο, χάνεις μέρος από την έκπτωση φόρου. Βέβαια και πάλι είναι μεγάλο ποσό, σίγουρα έχεις βάλεις τα σωστά κουτιά; Φόρος που παρακρατήθηκε κτλ; Μήπως έπρεπε να τα βάλεις στον πίνακα 4 τα ποσά που παρακρατήθηκαν; Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Η πρώτη δήλωση έγινε απο λογιστή, ήξερε οτι η κοπέλα είναι στην Γερμανία αλλά έκρινε οτι δεν πρέπει να ενημερώσει την εφορία. Επίσης, είχε βάλει 1000 ευρώ αποδείξεις ενώ η εφορία βλέπει ηλεκτρονικές συναλλαγές 2095 ευρώ. Εγώ τώρα το άλλαξα στο σωστό. *Edit: Έκανα την πράξη και αν έχεις δίκιο τότε το πρόστιμο στην διαφορά είναι 199 ευρώ. (3000-2095=905,,,905*0,22=199) Τά αλλα 111 ευρώ πως προκύπτουν αραγε. Άπο οτι διαβάζω το πρόστιμο εκπρόθεσμης ίσως ειναι 100 ευρώ. Δυστυχώς, η εφαρμογή της εφορίας δεν υπολογίζει τον φόρο πλέον αφου προσπάθησα πολλές φορές, οπότε θα τον μάθω με το τελικό αποτέλεσμα. Γνωρίζει κάποιος αν το πρόστιμο για τις αποδείξεις βεβαιώνεται αυτόματα κατα την υποβολή; Οι κωδικοί που ανέφερα σε παρένθεση είναι στον πίνακα 4 (14 και 15). Θέλω να πιστεύω οτι βάζω σωστά τους κωδικούς, όπως τους διάβασα σε άρθρο του taxheaven. Σε ευχαριστώ και πάλι. Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου από micahel Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hln3 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2 ώρες πριν, micahel είπε Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Η πρώτη δήλωση έγινε απο λογιστή, ήξερε οτι η κοπέλα είναι στην Γερμανία αλλά έκρινε οτι δεν πρέπει να ενημερώσει την εφορία. Επίσης, είχε βάλει 1000 ευρώ αποδείξεις ενώ η εφορία βλέπει ηλεκτρονικές συναλλαγές 2095 ευρώ. Εγώ τώρα το άλλαξα στο σωστό. *Edit: Έκανα την πράξη και αν έχεις δίκιο τότε το πρόστιμο στην διαφορά είναι 199 ευρώ. (3000-2095=905,,,905*0,22=199) Τά αλλα 111 ευρώ πως προκύπτουν αραγε. Άπο οτι διαβάζω το πρόστιμο εκπρόθεσμης ίσως ειναι 100 ευρώ. Δυστυχώς, η εφαρμογή της εφορίας δεν υπολογίζει τον φόρο πλέον αφου προσπάθησα πολλές φορές, οπότε θα τον μάθω με το τελικό αποτέλεσμα. Γνωρίζει κάποιος αν το πρόστιμο για τις αποδείξεις βεβαιώνεται αυτόματα κατα την υποβολή; Οι κωδικοί που ανέφερα σε παρένθεση είναι στον πίνακα 4 (14 και 15). Θέλω να πιστεύω οτι βάζω σωστά τους κωδικούς, όπως τους διάβασα σε άρθρο του taxheaven. Σε ευχαριστώ και πάλι. Υπάρχει το ενδεχόμενο να μην εφαρμόζεται η μείωση φόρου επειδή τα εισοδήματα είναι του εξωτερικόυ - αυτό που λέγαμε παλιά αφορολόγητο, είναι πλέον έκπτωση φόρου, που ισχύει υπό συγκεκριμένες προυποθέσεις https://taxblock.gr/forologikos-odigos/forologia-misthotwn-kai-sintaxiouxwn/ Άλλο ενδεχόμενο που μπορεί να ανεβάζει τον φόρο είναι τα τεκμήρια διαβίωσης. Ερώτηση: Επειδή έγραψες πως ήρθε ειδοποίηση για τροποποιητική, έστειλε δλδ η Γερμανία τα στοιχεία εισοδήματος στην εφορία εδώ και στα εμφάνισε στο τάξις; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micahel Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 13 ώρες πριν, hln3 είπε Υπάρχει το ενδεχόμενο να μην εφαρμόζεται η μείωση φόρου επειδή τα εισοδήματα είναι του εξωτερικόυ - αυτό που λέγαμε παλιά αφορολόγητο, είναι πλέον έκπτωση φόρου, που ισχύει υπό συγκεκριμένες προυποθέσεις https://taxblock.gr/forologikos-odigos/forologia-misthotwn-kai-sintaxiouxwn/ Άλλο ενδεχόμενο που μπορεί να ανεβάζει τον φόρο είναι τα Ερώτηση: Επειδή έγραψες πως ήρθε ειδοποίηση για τροποποιητική, έστειλε δλδ η Γερμανία τα στοιχεία εισοδήματος στην εφορία εδώ και στα εμφάνισε στο τάξις; Ολοκληρώθηκε η διαδικασία για να εγγραφεί κάτοικος εξωτερικού. Το 2021 πέρασε πάνω απο 183 ημέρες στην Ελλάδα, οπότε πρέπει να φορολογηθεί στην Ελλάδα. Απο τεκμήρια, φιλοξενούμενη στην μητέρα της ηταν και χωρίς αυτοκίνητο. Από και και πέρα νομίζω το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να βεβαιωθώ οτι θα συμπληρωθεί σωστά η τροποποιητική. Δυστυχώς δεν έχω βρει και κάποιον σοβαρό υπολογιστή φόρου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nikos Chatzoglou Δημοσ. 3 Απριλίου Share Δημοσ. 3 Απριλίου (επεξεργασμένο) Στις 18/1/2024 στις 5:31 ΠΜ, hln3 είπε Υπάρχει το ενδεχόμενο να μην εφαρμόζεται η μείωση φόρου επειδή τα εισοδήματα είναι του εξωτερικόυ - αυτό που λέγαμε παλιά αφορολόγητο, είναι πλέον έκπτωση φόρου, που ισχύει υπό συγκεκριμένες προυποθέσεις Αυτο που λες θα ίσχυε αν το 2021 ήταν κάτοικος εξωτερικου και ειχε εισοδηματα στην Ελλάδα. Εφόσον ήταν κατοικος Ελλάδας το 2021 έλαβε κανονικά το αφορολόγητο. Όντως βγαίνει ένα ποσό παραπάνω στο φόρο λόγω του χαμηλότερου ποσού αποδείξεων (γύρω στα 24€ έξτρα· + 100 ευρω το προστιμο της τροποποιητικής). Απλά μου κάνει εντύπωση που στη Γερμανία πλήρωσε η κοπέλα 1385€ φόρο για ένα μεικτό ποσό 5800+1385=7185€ (Υποθέτω ότι ο φίλος εννοεί πώς τα 1385 ήταν οι κρατήσεις και δεν είχε γίνει ακόμη εκκαθάριση εκείνη τη στιγμή). **ξερω ότι πέρασαν μηνες αλλα τωρα ετυχε να το δω Επεξ/σία 3 Απριλίου από Nikos Chatzoglou Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα