Andreasbmyolo Δημοσ. 5 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2020 Γεια σας πιστεύετε μπορεί να ζήσει κάποιος από εισόδημα από τις ελιές 10 στρέμματα και η καλλιέργεια είναι πυκνή τώρα τα έβαλα και δεν ξέρω αν έκανα σωστά
pier88 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2020 Κατηγορηματικά Όχι.Πυκνής φύτευσης τι εννοείς ακριβώς;
Ukforthemoment Δημοσ. 5 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2020 9 λεπτά πριν, Andreasbmyolo είπε Γεια σας πιστεύετε μπορεί να ζήσει κάποιος από εισόδημα από τις ελιές 10 στρέμματα και η καλλιέργεια είναι πυκνή τώρα τα έβαλα και δεν ξέρω αν έκανα σωστά Δεν πάει με το στρέμμα αλλά απο τα δέντρα.Πόσα δεντρα;ΚΑι πότε θα σου αποδώσουν;
pier88 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2020 2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Δεν πάει με το στρέμμα αλλά απο τα δέντρα.Πόσα δεντρα;ΚΑι πότε θα σου αποδώσουν; Δεν πάει μόνο με τα δέντρα,εξαρτάται την ποικιλία.Μπορεί να έχει βάλει ισπανικές οπότε πάει με το στρέμμα. 1
zx1234r Δημοσ. 5 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2020 Όσους ξέρω που έχουν στρέμματα με ελιές, το έχουν σαν συμπληρωματικό εισόδημα. Σε μία χώρα που όλοι έχουν μερικές ελιές, δύσκολο να έχεις σταθερό επαρκές εισόδημα μόνο απο αυτό. 1 1
infested Δημοσ. 5 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2020 Συνήθως 1 ελιά παράγει 10-20 κιλά λάδι δηλαδή 20-40 ευρώ ανά διετία. Το στρεμα χωράει 30 ελιές. Άρα αποδίδει 900/2= 450 ευρώ κάθε χρόνο κατά μέσο όρο. Αυτα είναι μέσες τιμές. Οι αποκλίσεις μπορεί να είναι τεράστιες πχ τη μια χρονιά τιμή ελαιολάδου 1,5 ευρώ και την άλλη 4. Παλιές ελιές παράγουν περισοτερο και ανάλογα την ποικιλία κτλ... Ανάλογα το κλίμα τους ψεκασμούς μπορεί να μην βγάλεις λάδι για χρόνια. Ανάλογα την περιποίηση, κλάδεμα, λίπασμα κτλ μπορεί να βγάλεις πολύ περισοτερο. Στην περίπτωση σου αν έχεις εξοπλισμό και τις μαζεύεις μόνος σου θα βγάζεις καθαρά 4 χιλιάρικα το χρόνο. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 5 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Μπορεί αλλά είναι τόσα που μπορεί να πανε στραβά που δεν έχεις τίποτα σίγουρο. Σου είπαν ότι φέτος θα έχεις σοδιά; Πόσο μεγάλες είναι οι ρίζες που έβαλες; Επεξ/σία 5 Ιουνίου 2020 από Ukforthemoment
pier88 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2020 Αν έχεις σταθερή δουλειά κι έχεις και τις ελιές κράτησε τες,αν είσαι αγρότης και περιμένεις να ζήσεις από αυτο θα απογοητευτείς. 1
Andreasbmyolo Δημοσ. 5 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2020 Είναι δέκα στρέμματα από 166/στρεμμα σε υπερπυκνη καλλιέργεια και η ποικιλία να είναι Κορώνεϊκη 1 ώρα πριν, infested είπε Συνήθως 1 ελιά παράγει 10-20 κιλά λάδι δηλαδή 20-40 ευρώ ανά διετία. Το στρεμα χωράει 30 ελιές. Άρα αποδίδει 900/2= 450 ευρώ κάθε χρόνο κατά μέσο όρο. Αυτα είναι μέσες τιμές. Οι αποκλίσεις μπορεί να είναι τεράστιες πχ τη μια χρονιά τιμή ελαιολάδου 1,5 ευρώ και την άλλη 4. Παλιές ελιές παράγουν περισοτερο και ανάλογα την ποικιλία κτλ... Ανάλογα το κλίμα τους ψεκασμούς μπορεί να μην βγάλεις λάδι για χρόνια. Ανάλογα την περιποίηση, κλάδεμα, λίπασμα κτλ μπορεί να βγάλεις πολύ περισοτερο. Στην περίπτωση σου αν έχεις εξοπλισμό και τις μαζεύεις μόνος σου θα βγάζεις καθαρά 4 χιλιάρικα το χρόνο. Είναι υπερπυκνη καλλιέργεια οπότε χωράει 166/στρεμμα 1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε Μπορεί αλλά είναι τόσα που μπορεί να πανε στραβά που δεν έχεις τίποτα σίγουρο. Σου είπαν ότι φέτος θα έχεις σοδιά; Πόσο μεγάλες είναι οι ρίζες που έβαλες; Δεν έχω βάλει ακόμα απλά το σκέφτομαι ακομα
Ukforthemoment Δημοσ. 5 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2020 4 ώρες πριν, Andreasbmyolo είπε Γεια σας πιστεύετε μπορεί να ζήσει κάποιος από εισόδημα από τις ελιές 10 στρέμματα και η καλλιέργεια είναι πυκνή τώρα τα έβαλα και δεν ξέρω αν έκανα σωστά 8 λεπτά πριν, Andreasbmyolo είπε Δεν έχω βάλει ακόμα απλά το σκέφτομαι ακομα To προσπερνώ και σου λέω dont leave your day job.
infested Δημοσ. 5 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2020 1 ώρα πριν, Andreasbmyolo είπε Είναι δέκα στρέμματα από 166/στρεμμα σε υπερπυκνη καλλιέργεια και η ποικιλία να είναι Κορώνεϊκη Είναι υπερπυκνη καλλιέργεια οπότε χωράει 166/στρεμμα Δεν έχω βάλει ακόμα απλά το σκέφτομαι ακομα Απο οτι διαβάζω εδω για "Υπέρπυκνη Γραμμική Καλλιέργεια Κορωνέικης Ελιάς" η απόδοση είναι 250 έως 300 κιλά λάδι / στρέμμα. Άρα παρόμοια με αυτά που έγραψα. Όλοι οι υπολογισμοί ισχύουν λοιπόν και στην περίπτωση σου, 4 χιλιάρικα το χρόνο θα βγάζεις.
pier88 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2020 1 ώρα πριν, infested είπε Απο οτι διαβάζω εδω για "Υπέρπυκνη Γραμμική Καλλιέργεια Κορωνέικης Ελιάς" η απόδοση είναι 250 έως 300 κιλά λάδι / στρέμμα. Άρα παρόμοια με αυτά που έγραψα. Όλοι οι υπολογισμοί ισχύουν λοιπόν και στην περίπτωση σου, 4 χιλιάρικα το χρόνο θα βγάζεις. 200 κιλά Λάδι το στρέμμα στη καλύτερη κι αυτό από την 3-4η χρονιά να υπολογίσεις.Μέχρι τότε το τι ράντισμα και πότισμα χρειάζεται δεν περιγράφεται,η χαρά του γεωπόνου.
kostasbm Δημοσ. 6 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2020 μου αρεσει που κοιτας τη παραγωγη αλλα δεν μετρας πωςε θα γινονται τα υπολοιπα εννοω αν ειναι οικογενειακη επιχειρηση και δεν πληρωνεις μεροκαμματα,αν εχεις εξοπλισμο η θα πληρωνεις για ψεκασμους (αν εχεις φροντισει να περναει τρακτερ μεσα στις ελιες) γιατι πολλοι εχουν κτηματα τεραστια και τα μισα εσοδα και πολλες φορες παραπανω πανε για εργατικα -μεταφορες -ψεκασμους - λιοτρυβι. οπως σου ειπαν και ποιο πανω κρατας τη δουλεια σου και σκεψου το σαν συμπληρωματικο εισοδημα....η αγροτικη ζωη επειδη ειμαι κοντα της τα τελευταια χρονια ειναι ζορικη. 1 1
Lanike71 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2020 Πάντως δεν ξέρω το λόγο, αλλά οι τιμές πιέζονται προς τα κάτω. Που υποτίθεται ότι η Ελλάδα βγάζει κορυφαίο λάδι και θα έπρεπε να ανεβαίνουν οι τιμές λόγω ζήτησης.
kostasbm Δημοσ. 6 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2020 τα τελευταια χρονια οτι κλιματολογικα οσες περιοχες ειναι σαν της Πελοποννησου καλλιεργουν ελιες Ν αυστραλια εκατομμυρια ελιες τα τελευταια 10 χρονια και ποιοτητα αποτι λενε οι Ελληνες που επαιρναν μονο Καλαματας ανωτερη.... οποτε η αγορα αυτη που ηταν τεραστια για εξαγωγες καθε χρονο μειωνεται.... ετσι πιστευε και η Γαλλια οτι ειχε κορυφαια καποια ποικιλια σταφυλιου δεν τη θυμαμαι και τωρα η Καλιφορνια κανει καλυτερη..... αν επαναπαυθουμε οτι εχουμε καποιο ονομα σε λιγο θα εχει λιγοτερο απο 2 ευρω το κιλο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα