Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, zourman1981 είπε

Δεν εχω ιδια αποψη για το κατα ποσο αυτα που υποστηριζει ο ts δεν ειναι υπερβολες απο εναν κακο γειτονα

Ουτε διαβασα καπου οτι μετρηθηκε τοσα db πανω απο το επιτρεπτό όριο η ηχορύπανση

Προς ts

Να υποθεσω οτι το να του μιλήσεις δεν σου πέρασε απο το μυαλο για αυτο ρωτάς εμας?

Καμία υπερβολή φαντάσου το απλό, 50 άτομα κάτω από το σπίτι να φωνάζουν γιατί δεν ακούει ο ένας τον άλλο. Και άντε ακόμα έχει δροσιά και έχουμε κλειστά παράθυρα. Επισης έχει γίνει συζήτηση από άλλους γείτονες και το μόνο που κάνει είναι να χαμηλώνει την μουσική. Οι φωνές όμως παραμένουν. 

• Like 1
  • Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, zourman1981 είπε

Δεν εχω ιδια αποψη για το κατα ποσο αυτα που υποστηριζει ο ts δεν ειναι υπερβολες απο εναν κακο γειτονα

Ουτε διαβασα καπου οτι μετρηθηκε τοσα db πανω απο το επιτρεπτό όριο η ηχορύπανση

Προς ts

Να υποθεσω οτι το να του μιλήσεις δεν σου πέρασε απο το μυαλο για αυτο ρωτάς εμας?

Δεν έχεις ιδια άποψη, όπως ο ίδιος λες, αλλά παρόλα αυτά παραθέτεις παράλογες προτάσεις και εκφράζεις κακία και γίνεσαι εριστικός. 

Μάλιστα, δεν ξέρω αν ο ts είναι ο "κακός γείτονας" που λες, αλλά εσύ σίγουρα δεν είσαι ο κατάλληλος για να συνδιαλέγεται κάποιος μαζί σου :)

• Like 4
Επισκέπτης
Δημοσ.

Έχει ψωμί εδώ.

9 λεπτά πριν, cons1985 είπε

Καμία υπερβολή φαντάσου το απλό, 50 άτομα κάτω από το σπίτι να φωνάζουν γιατί δεν ακούει ο ένας τον άλλο. Και άντε ακόμα έχει δροσιά και έχουμε κλειστά παράθυρα. Επισης έχει γίνει συζήτηση από άλλους γείτονες και το μόνο που κάνει είναι να χαμηλώνει την μουσική. Οι φωνές όμως παραμένουν. 

Ε εννοείται βέβαια, πρέπει να τους βάζει φίμωτρο άλλη φορά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στα σοβαρα τωρα εαν εχει το μαγαζι του τοσο κοντα σε τοσο πυκνοκατοικημένη περιοχη που οι συζητησεις απο 50 ατομα ενοχλουν , πρεπει να του ανακληθει η άδεια.

Εδω μια ιδεα απο που να αρχισει

http://ixoripansi.gr/new/blog/2010/07/15/θόρυβος-κέντρων-διασκέδασης/

Επεξ/σία από zourman1981
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν φταίει ούτε ο ts ούτε ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού. Ο άθλιος ο εργολάβος και η νομοθεσία φταίει που κάθεται και κατασκευάζει σε πολυκατοικιες χώρους που προορίζονται για εστιατόριο και γενικά για καταστήματα σε περιοχές με σχετική ησυχία και πολύ χαμηλή κίνηση με αποτέλεσμα ακόμα και λίγος κόσμος να μαζεύεται στο εστιατόριο να ενοχλούνται οι περιοικοι. Θα μου πείτε από την άλλη αν εφαρμοζόταν παντού αυτή η λογική δεν θα υπήρχαν πουθενά καταστήματα και θα έπρεπε όλα να ήταν μαζεμένα σε συγκεκριμενα και απομονωμένα σημεία. Τέλος πάντων. 

1. Δεν παίζει να καταφέρεις τίποτα ούτε να αναγκάσεις τον άλλον να βάζει πλεξιγκλάς να μετακινεί τραπεζια και γενικά να μπαίνει σε βαβούρα και έξοδα επειδή ενοχλεισαι. Μόνο αν το ψάξεις νομικα με καταγγελίες υπάρχει πιθανότητα να κάνεις κάτι. 

2. Τι μπορείς να ψάξεις. Νομοθεσία και πιθανές απαγορεύσεις για τις ώρες κοινής ησυχίας και την ένταση του ήχου από εστιατόρια και άλλες πηγές προς κατοικημενες εστίες. 

3. Αν το καταστατικό της πολυκατοικίας που βρίσκεται το εστιατόριο επιτρέπει να εκμισθωθει ο χωρος ως εστιατόριο η μονο για αλλά είδη καταστημάτων και επαγγελματικών χωρών. 

4. Κλήση του 100 και καταγραφή συμβάντος για όχληση, αλλά με αμφίρροπο αποτέλεσμα. 

5..Ελεγχος νομιμότητας άδειες κτλ. 

Και φυσικά για όλα τα παραπάνω δικηγόρος εξοδα και χαμμενος χρόνος. 

Τέλος για διάφορα σχολια που γράφτηκαν, σημαντικό ποσοστό όσων διαμαρτυρονται για θορύβους είναι περίεργοι νευροσπαστοι και σπασικλες, όχι όμως όλοι.

Επεξ/σία από Βασίλης_29
  • Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Δεν φταίει ούτε ο ts ούτε ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού. Ο άθλιος ο εργολάβος και η νομοθεσία φταίει που κάθεται και κατασκευάζει σε πολυκατοικιες χώρους που προορίζονται για εστιατόριο και γενικά για καταστήματα σε περιοχές με σχετική ησυχία και πολύ χαμηλή κίνηση με αποτέλεσμα ακόμα και λίγος κόσμος να μαζεύεται στο εστιατόριο να ενοχλούνται οι περιοικοι. Θα μου πείτε από την άλλη αν εφαρμοζόταν παντού αυτή η λογική δεν θα υπήρχαν πουθενά καταστήματα και θα έπρεπε όλα να ήταν μαζεμένα σε συγκεκριμενα και απομονωμένα σημεία. Τέλος πάντων. 

1. Δεν παίζει να καταφέρεις τίποτα ούτε να αναγκάσεις τον άλλον να βάζει πλεξιγκλάς να μετακινεί τραπεζια και γενικά να μπαίνει σε βαβούρα και έξοδα επειδή ενοχλεισαι. Μόνο αν το ψάξεις νομικα με καταγγελίες υπάρχει πιθανότητα να κάνεις κάτι. 

2. Τι μπορείς να ψάξεις. Νομοθεσία και πιθανές απαγορεύσεις για τις ώρες κοινής ησυχίας και την ένταση του ήχου από εστιατόρια και άλλες πηγές προς κατοικημενες εστίες. 

3. Αν το καταστατικό της πολυκατοικίας που βρίσκεται το εστιατόριο επιτρέπει να εκμισθωθει ο χωρος ως εστιατόριο η μονο για αλλά είδη καταστημάτων και επαγγελματικών χωρών. 

4. Κλήση του 100 και καταγραφή συμβάντος για όχληση, αλλά με αμφίρροπο αποτέλεσμα. 

Τέλος για διάφορα σχολια που γράφτηκαν, σημαντικό ποσοστό όσων διαμαρτυρονται για θορύβους είναι περίεργοι νευροσπαστοι και σπασικλες, όχι όμως όλοι.

Το πιο περιεκτικό ποστ μέχρι στιγμής. Ωραίος φίλε μου.

Η ερώτηση μου είναι εξής: Θα στάξει κανένας χρήματα για αυτό; Στις περισσότερες πολυκατοικίες που ξέρω, οι περισσότεροι ούτε μισό € δεν δίνουν για έκδοση απόδειξης κοινοχρήστων.

Καταλήγουμε στο ότι τσάμπα γίνεται η κουβέντα. Τα τέτοια του ΟΡ θα πριχτούν, το μαγάζι δεν θα κουνηθεί ρούπι. Αν τόσο τον ενοχλεί, ας φύγει από την περιοχή. Έτσι γίνεται δυστυχώς.

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, cumulus είπε

Το εχω ξαναγραψει. Στην Ελλαδα αυτος που ενοχλει ειναι ο μαγκας ο καραμπουζουκλης και αυτος που ενοχλειται ο περιεργος.

Κυριολεκτικά ζούμε ανάμεσά τους 

Δημοσ.

Τον βρίσκετε όλοι και απλά τον προειδοποιείτε χωρίς φωνές και τσαμπουκάδες

Πλεξιγκλας δεν πιάνει, ούτε θα βάλει οροφή ,θα γίνει θερμοκήπιο, θέλει άδεις κτλ

Καταγγελία για διατάραξη κοινής ησυχίας ,καθημερινά, από όλους τους γείτονες. (μετράει για αργότερα)

Αν βγάζει αρκετά λεφτά , δυστυχώς θα σας γράψει μέχρι να μην τον συμφέρει. Μαζεύεστε ,βάλτε καλό δικηγόρο και ξεκινάτε .

Τα έχω δει από κοντά τα σκηνικά. Αν πετύχει , 11 σταματά η μουσική , 11μιση ξεκινά να κάνει σύσταση στους θαμώνες για ησυχία, 12 όλοι μέσα και κερνά κανα κρασάκι

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

5..Ελεγχος νομιμότητας άδειες κτλ. 

Όχι δεν είμαι ο κλασικό γέρος περίεργος που βγει να φωνάζει στα παιδιά της γειτονιάς με άσπρο φανελάκι και τη λαδιά από τα φασολάκια της κυρίας Μαρίας

19 λεπτά πριν, JohnGTA είπε

Έχει ψωμί εδώ.

Ε εννοείται βέβαια, πρέπει να τους βάζει φίμωτρο άλλη φορά.

Είπα στο πρώτο μήνυμα μου ότι είναι παράλογο. Μην λέμε τα ίδια και τα ίδια. Πάντως  μου έχει τύχει σε μαγαζί μια φορά να έρθει ο ιδιοκτήτης και να μας πει αν μπορούμε να μιλάμε λίγο πιο χαμηλά γιατί ενοχλούνται οι γείτονες. Το σεβαστήκαμε απόλυτα! 

Επισκέπτης
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, cons1985 είπε

Όχι δεν είμαι ο κλασικό γέρος περίεργος που βγει να φωνάζει στα παιδιά της γειτονιάς με άσπρο φανελάκι και τη λαδιά από τα φασολάκια της κυρίας Μαρίας

Είπα στο πρώτο μήνυμα μου ότι είναι παράλογο. Μην λέμε τα ίδια και τα ίδια. Πάντως  μου έχει τύχει σε μαγαζί μια φορά να έρθει ο ιδιοκτήτης και να μας πει αν μπορούμε να μιλάμε λίγο πιο χαμηλά γιατί ενοχλούνται οι γείτονες. Το σεβαστήκαμε απόλυτα! 

Οκ δεν το είδα σορρυ.

Απλώς μου κάνει εντύπωση. Βλέπω από εσένα καλή θέληση και μπράβο. Αλλά στον κόσμο εξώ μετράνε τα έργα και όχι τα λογάκια.

Πόσοι από την πολυκατοικία σου (και από τις γύρω πολυκατοικίες εννοείται) θα δώσουν δύο τρια εκατοστάρικα έκαστος για να λυθεί αυτό το ζήτημα μέσω δικηγόρου κλπ;
Εγώ σε βάζω στοίχημα λεφτά ότι κανένας δεν θα το κάνει. Ο Έλληνας έχει την τάση όταν του λένε ότι πρέπει να βγάλει λεφτό από την τσέπη του να ξεχνάει όλα τα προβλήματα που θα λύσει με αυτό προκειμένου να μην τα λύσει.

Οπότε όλα τα άλλα απλά λογια είναι. Βγάλε με κακό, δεν στο απαγορεύω. Απλώς η μόνη βιώσιμη λύση που βλέπω είναι να φύγεις αν ενοχλείσαι τόσο πολύ.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, cons1985 είπε

Δεν τα λέω για εσένα αγαπητέ, δεν σε ξέρω για να σε κρίνω κιόλας ούτε εσένα ούτε τι γίνεται εκεί που είσαι, για άλλες περιπτώσεις και καταστάσεις τα γράφω, απλά δεν θέλω να επεκταθώ σε αυτό γιατί θα βγούμε off topic. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, JohnGTA είπε

Οκ δεν το είδα σορρυ.

Απλώς μου κάνει εντύπωση. Βλέπω από εσένα καλή θέληση και μπράβο. Αλλά στον κόσμο εξώ μετράνε τα έργα και όχι τα λογάκια.

Πόσοι από την πολυκατοικία σου (και από τις γύρω πολυκατοικίες εννοείται) θα δώσουν δύο τρια εκατοστάρικα έκαστος για να λυθεί αυτό το ζήτημα μέσω δικηγόρου κλπ;
Εγώ σε βάζω στοίχημα λεφτά ότι κανένας δεν θα το κάνει. Ο Έλληνας έχει την τάση όταν του λένε ότι πρέπει να βγάλει λεφτό από την τσέπη του να ξεχνάει όλα τα προβλήματα που θα λύσει με αυτό προκειμένου να μην τα λύσει.

Οπότε όλα τα άλλα απλά λογια είναι. Βγάλε με κακό, δεν στο απαγορεύω. Απλώς η μόνη βιώσιμη λύση που βλέπω είναι να φύγεις αν ενοχλείσαι τόσο πολύ.

Πολύ σωστά τα λές δεν διαφωνώ μόνο τα έργα μετράνε. Και πολύ καλα λες ότι κανενας δεν θα δόσει 200-300 ευρώ για κατι τέτοιο. Προσωπικά με ενοχλεί που δεν μπορουμε να συνηπάρξουμε όλοι χωρις να τρεχουμε σε δικηγόρους και τα λοιπα. 

Δεν τα εχω με τον άνθρωπο που εχει το μαγαζί γιατι και αυτός εχει δώσει κάποια λεφτά και το lockdown τον εχει ριμάξει σίγουρα. Οπως εγώ αγόρασα ένα σπίτι έτσι και αυτός έριξε καποια λεφτά για να κανει επιχείρηση και θέλει να ζήσει απο αυτήν. Όπως όμως αυτό θελει να κρατάσει το μαγαζί του ανοιχτό μεχρι τα ξημερώματα έτσι θελω και εγώ να μπορω το βράδυ να κοιμάμαι για να πηγαίνω στη δουλειά μου. 

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, cons1985 είπε

Πολύ σωστά τα λές δεν διαφωνώ μόνο τα έργα μετράνε. Και πολύ καλα λες ότι κανενας δεν θα δόσει 200-300 ευρώ για κατι τέτοιο. Προσωπικά με ενοχλεί που δεν μπορουμε να συνηπάρξουμε όλοι χωρις να τρεχουμε σε δικηγόρους και τα λοιπα. 

Δεν τα εχω με τον άνθρωπο που εχει το μαγαζί γιατι και αυτός εχει δώσει κάποια λεφτά και το lockdown τον εχει ριμάξει σίγουρα. Οπως εγώ αγόρασα ένα σπίτι έτσι και αυτός έριξε καποια λεφτά για να κανει επιχείρηση και θέλει να ζήσει απο αυτήν. Όπως όμως αυτό θελει να κρατάσει το μαγαζί του ανοιχτό μεχρι τα ξημερώματα έτσι θελω και εγώ να μπορω το βράδυ να κοιμάμαι για να πηγαίνω στη δουλειά μου. 

Έχω ζήσει σε παρόμοια κατάσταση με μια πρώην κοπέλα μου. Στα 60 μέτρα από το μπαλκόνι στο ισόγειο είχε γωνιακό εστιατοράκι και είχε θορύβους κλπ.

Εγώ που από την πρώτη λέω "εκεί είναι, δεν θα το αλλάξουμε ούτε θα μας αλλάξει" μέσα σε 3 μέρες και γλέντι γάμου να είχε μια χαρά κοιμόμουν.
Η κοπέλα μου από την άλλη προσπαθούσε να βγάλει άκρη με ωτοασπίδες, μηνύσεις κλπ. Δεν κοιμήθηκε μισή ώρα και έχασε και την ηρεμία της.

Αποδέξου το, θα περάσει. Φιλικά στο λέω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...