Προς το περιεχόμενο

Raid 0 σε Catalina

Piterakos83

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όπως λέει και ο τίτλος θέλω να κάνω raid 0 με δύο 1tb HDD. Τη διαδικασία την ξέρω (την έχω ξανακάνει) μέσα από disk utility (SoftRaid). Το raid θα χρησιμοποιηθεί καθαρά για video edit. Υπάρχει ήδη ssd με το λειτουργικό.

Εκείνο που δεν ξέρω είναι σε περίπτωση φορμάτ του ssd και εγκατάστασης νέου λειτουργικού osx τι γίνεται με το raid 0; To χάνουμε και θέλει από την αρχή δημιουργία; Κρατιούνται κάπου οι ρυθμίσεις του ώστε να περαστούν απευθείας στο νέο λειτουργικό;

Σημείωση: πρόκειται για hackintosh

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

15 ώρες πριν, Piterakos83 είπε

Το δοκίμασα ήδη αλλά όταν επιλέγω από το bios από ahci σε raid mode μετά δε μπουτάρει. Δε βλέπει δίσκο. Όποτε πίσω στην αρχική ερώτηση για soft raid

Σε έναν hackintosh server που έχω με Yosemite έχω το setup που περιγράφεις, με 2 WD RED 3TB, έχει χρειαστεί αρκετές φορές να κάνω φορματ τον ssd και μετά οι δίσκοι εμφανίζονται κανονικά σε RAID σαν να μην έχει γίνει κάτι. 

• Thanks 1

17 ώρες πριν, Piterakos83 είπε

Έχεις αναβαθμίσει κιόλας ή πάλι στην ίδια έκδοση λειτουργικού πήγες;

Στην ίδια δυστυχώς γιατί είναι ένας HP Microserver Gen 7 με AMD της κακιάς ώρας για cpu και πάλι καλά να λέω που τρέχει με αυτή, αλλά για server που τον θέλω δεν μου χρειάζεται κάτι άλλο. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...