Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η ασφάλεια του αυτοκινήτου (προηγούμενου κατόχου) δεν μεταβιβαζεται. 

Πριν καν μπεις στο αυτοκίνητο, αφού το πάρεις στο όνομα σου πρέπει να το έχεις ασφαλίσει. 

• Like 1
Δημοσ.

Βασικά ρωτάω για αποφυγή ηλεκτρονικού προστίμου. Παράδειγμα μεταβιβάζεται σε εμένα σήμερα. Πόσες μέρες έχω περιθώριο να το ασφαλίσω;

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, odys03 είπε

Βασικά ρωτάω για αποφυγή ηλεκτρονικού προστίμου. Παράδειγμα μεταβιβάζεται σε εμένα σήμερα. Πόσες μέρες έχω περιθώριο να το ασφαλίσω;

Η διαδικασία ασφάλισης είναι εξαιρετικά γρήγορη. Στέλνεις ηλεκτρονικά δίπλωμα, άδεια και ταυτότητα, πληρώνεις και ξεκινάει άμεσα η ασφάλιση. Μπορεί και σε μια ώρα να έχεις ξεμπερδεψει.

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, odys03 είπε

Θεωρητικά καμία. Αν το αγοράσεις σήμερα 05/06 και ο πωλητής κόψει επίσης σήμερα την ασφάλεια του,και γίνει διασταύρωση από την ΑΑΔΕ αύριο 06/06, τότε σου βεβαιώνεται κανονικά το πρόστιμο.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, zx1234r είπε

Η διαδικασία ασφάλισης είναι εξαιρετικά γρήγορη. Στέλνεις ηλεκτρονικά δίπλωμα, άδεια και ταυτότητα, πληρώνεις και ξεκινάει άμεσα η ασφάλιση. Μπορεί και σε μια ώρα να έχεις ξεμπερδεψει.

Ούτε καν! Το σύνηθες στην περίπτωση που περιγράφεις είναι να ξεκινάει η ασφάλιση 2 ημέρες μετά την πληρωμή, μόνο κατ εξαίρεση μπορεί να ξεκινήσει η κάλυψη άμεσα (και όχι σε όλες τις εταιρείες), και αυτό μόνο αν στείλεις φωτογραφίες του οχήματος για να βεβαιωθούν πως δεν έχει κάποιο ατύχημα.

2 λεπτά πριν, odys03 είπε

Tώρα διάβαζα ότι είναι 7 μέρες περιθώριο, αυτό ήθελα να ξέρω αν ισχύει

Link?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δηλαδή θα κυκλοφορείς ανασφάλιστος ρε συ; Έστω πως προκαλείς ένα ατύχημα ποιος θα πληρώσει μετά; Εσύ; Δεν νομίζω πως θα σε καλύψει καμία εταιρεία ετεροχρονισμένα. 

Επεξ/σία από li@m
Δημοσ.

@odys0odys03 Διαβαζω"Μικρή παρέμβαση για να μη χρεώνονται ως ανασφάλιστοι και πληρώνουν πρόστιμο οι αγοραστές οχημάτων" συνεπως αυτο σε καλυπτει μονο απεναντι στο κράτος  να να μην φαινεσαι σαν ανασφαλιστος,  σε περιπτωση ομως ατυχηματος δεν εισαι καλυμμενος.

Οποτε πριν πας να παραλαβεις το αυτοκινητο καλυτερα να το εχεις ασφαλισει. Με τις ονλαιν ασφαλιστικες σε λιγα μονο λεπτα εχεις το ασφαλιστηριο στο μειλ σου ετοιμο για εκτυπωση.

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, li@m είπε

Δηλαδή θα κυκλοφορείς ανασφάλιστος ρε συ; Έστω πως προκαλείς ένα ατύχημα ποιος θα πληρώσει μετά; Εσύ; Δεν νομίζω πως θα σε καλύψει καμία εταιρεία ετεροχρονισμένα. 

Μπορει να το μεταβιβασει και να μην το κυκλοφορησει

Δημοσ.
Στις 5/6/2020 στις 11:58 ΠΜ, imr είπε

Μπορει να το μεταβιβασει και να μην το κυκλοφορησει

Δεν παίζει ρόλο. Εφόσον έχει πινακίδες το αυτοκίνητο πρέπει να είναι και ασφαλισμένο. 

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

καλησπέρα σας. Τώρα είδα το θέμα. Είμαι ασφαλιστής. Σε περίπτωση μεταβίβασης η ασφάλεια του προηγούμενου ιδιοκτήτη επεκτείνεται αναγκαστικά έως και 30 ημέρες μετά. Μόνο για την υποχρεωτική Αστική Ευθύνη. Οι πρόσθετες καλύψεις δεν ισχύουν. Ο νόμος είναι ο 3746/2009 άρθρο 36. Στις 30 ημέρες λύεται αυτοδίκαια η ασφάλιση. Ισχύουν οι 7 ημέρες από την μεταβίβαση για τον νέο ιδιοκτήτη, με βάσει την ΠΟΛ που αναφέρετε. Το χρονικό διάστημα αυτό αφορά την ηλεκτρονική διασταύρωση για να μην θεωρηθεί το όχημα ανασφάλιστο. Δηλαδή από την 8η ημέρα και μετά καλό είναι ο νέος ιδιοκτήτης να ασφαλίσει εκ νέου το όχημα στο όνομά του.

• Like 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...