Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα σε ολους.. μια μικρη βοηθεια σε επιλογη αναμεσα σε Mi 10 και Oneplus 8 (οχι τα Pro) και εναλλακτικη το P30 Pro (8/128).

Γενικα εχω δουλεψει πολυ με galaxy s και mate 10. Η καμερα ειναι ενα κομματι που μ ενδιαφερει αρκετα και περα απο την κλασσικη χρηση κλησεων μηνυματων viber, social κλπ, παιζω και παιχνιδια κυριως οτα αραζω σπιτι (οχι φανατικα αλλα κανα μισαωρακι με μια ωρα ισως το χτυπησω). 

Ως τωρα με το homework που εχω κανει φαινεται επικρατεστερο το Mi 10, γιατι εχει τις λιγοτερες διαφορες σε σχεση με το Pro αδερφο του. Με μαγκωνει λιγο το Miui σε συγκριση με oxygen & emui. Το Oneplus αν ειχε καλυτερη καμερα (και wireless charge) θα ταν ευκολη επιλογη.

Και στο βαθος σαν εναλλακτικη και των 2 το περσινο P30 Pro που ειναι πιο δυνατο σε καμερα φυσικα (και πιο φτηνο) αλλα λιγοτερο future proof σε θεμα επιδοσεων/αναβαθμισεων και λογικα πιο πισω και στην οθονη κλπ. 

Budget αυστηροτατα ως τις τιμες skroutz των προαναφερθεντων. 

Η οποια σκεψη/βοηθεια ευπροσδεκτη..

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Manos_rc είπε

Καλημερα σε ολους.. μια μικρη βοηθεια σε επιλογη αναμεσα σε Mi 10 και Oneplus 8 (οχι τα Pro) και εναλλακτικη το P30 Pro (8/128).

Γενικα εχω δουλεψει πολυ με galaxy s και mate 10. Η καμερα ειναι ενα κομματι που μ ενδιαφερει αρκετα και περα απο την κλασσικη χρηση κλησεων μηνυματων viber, social κλπ, παιζω και παιχνιδια κυριως οτα αραζω σπιτι (οχι φανατικα αλλα κανα μισαωρακι με μια ωρα ισως το χτυπησω). 

Ως τωρα με το homework που εχω κανει φαινεται επικρατεστερο το Mi 10, γιατι εχει τις λιγοτερες διαφορες σε σχεση με το Pro αδερφο του. Με μαγκωνει λιγο το Miui σε συγκριση με oxygen & emui. Το Oneplus αν ειχε καλυτερη καμερα (και wireless charge) θα ταν ευκολη επιλογη.

Και στο βαθος σαν εναλλακτικη και των 2 το περσινο P30 Pro που ειναι πιο δυνατο σε καμερα φυσικα (και πιο φτηνο) αλλα λιγοτερο future proof σε θεμα επιδοσεων/αναβαθμισεων και λογικα πιο πισω και στην οθονη κλπ. 

Budget αυστηροτατα ως τις τιμες skroutz των προαναφερθεντων. 

Η οποια σκεψη/βοηθεια ευπροσδεκτη..

Γιατι θεωρεις την καμερα του Mi10 καλύτερη? Μονο και μονο λογω της μεγαλυτερης (παντελώς αχρειαστης αναλυσης)? Διοτι σε Sony vs Samsung θα πηγαινα σε Sony camera.

Αφου σε ενδιαφερουν οι αναβαθμίσεις τότε η προφανης επιλογή σου είναι το 1+8 και οχι το Mi10.

• Like 1
Δημοσ.

Την θεωρω καλυτερη κυριως στα "χαρτια" και στα reviews που εχω διαβασει. Η αληθεια μπορει να ειναι διαφορετικη και γι αυτο και ζηταω γνωμες. Σε θεμα καθαρα SW προτιμω ξεκαθαρα Oxygen ναι. Με χαλαει λιγο οτι δεν εχει και την ασυρματη φορτιση το απλο 8 αλλα οκ..την υποχωρηση την κανω κι ας μ εχει βολεψει η λειτουργια αυτη.

Το P30 Pro δεν μπαινει στο καδρο με τιποτα ε? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, Manos_rc είπε

Την θεωρω καλυτερη κυριως στα "χαρτια" και στα reviews που εχω διαβασει. Η αληθεια μπορει να ειναι διαφορετικη και γι αυτο και ζηταω γνωμες. Σε θεμα καθαρα SW προτιμω ξεκαθαρα Oxygen ναι. Με χαλαει λιγο οτι δεν εχει και την ασυρματη φορτιση το απλο 8 αλλα οκ..την υποχωρηση την κανω κι ας μ εχει βολεψει η λειτουργια αυτη.

Το P30 Pro δεν μπαινει στο καδρο με τιποτα ε? 

Το P3o Pro απο την μια υστερει σε επεξεργαστη και απο την αλλη δεν ειναι Pure Android και παλαιοτερο μοντελο. Γιατι να μπει στο καδρο? Δεν ειναι κακο τηλεφωνο. Το αντιθετο θα ελεγα. Απλα υστερει σε συγκριση και μονο.

---

Σχετικα με την κάμερα. Ας δεχτουμε ότι το Mi10 εχει καλύτερη καμερα, η διαφορα θα ειναι πολύ μικρη. Σε καθε περιπτωση δεν μιλαμε για επαγγελματικη φωτογραφιση αλλα για απλες καθημερινες φωτογραφιες. Αρα τι θα κερδισεις στην ουσια? Απο την αλλη σε καθημερινη χρηση και σε βαθος χρονου το Pure Android νομιζω θα δωσει πιο πολλα.

Πηγαινοντας στην καμερα:

Στα χαρτια το μόνο που μπορει να εχει καλυτερο το Mi10 ειναι η μεγαλυτερη αναλυση.

Σε καλές συνθηκες φωτισμού δεν θα δεις διαφορες σε ποιοτητα.

Χρειαζεσαι τα 108mp? ΟΧΙ!!!!! Εκτος κι αν θελεις να κανεις ψηφιακό zoom Χ10 σε μια φωτο σου που και παλι θα παρεις μια πολυ φλατ φωτο (εαν και εσοφον το τμημα που zoomαρεις ειναι σε σωστο focus). Χρειαζεσαι τα 48mp? OXI!!! Ούτε αυτα τα χρειαζεσαι. Τα 12mp ειναι ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΑ ακομη και για να κανεις ψηφιακα zoom σε φωτο εως και Χ4. Τα 8mp ειναι ηδη πανω απο αρκετα για την χρηση των φωτο μας ακομη και στις μεγαλες τηλεορασεις μας.

Και οι δυο αισθητηρες εχουν το ιδιο μεγεθος Pixel και κανουν pixel binning ανα 4. Που σημαινει σε δυσκολες συνθηκες φωτισμού λειτουργουν σαν αισθητηρες με 4πλασιο μεγεθος και αναλυσεις 27Mp και 12Mp.

Οκ. Θα ελεγα οτι κεδιζεις στα χαρτια αλλα δεν θα ελεγα οτι στην πραξη θα κερδισεις σημαντικα πραγματα. Μην ξεχναμε ότι μεγαλη σημασια σε τετοιες περιπτωσεις παιζει και το προγραμμα της καμερας μιας και σε ολα τα smartphones γινεται εκτεταμενο αυτοματο post-proccessing στις φωτογραφιες που παιρνεις.

---

Εσυ αποφασιζεις τι ειναι πιο σημαντικο για εσενα.

Επεξ/σία από SeNNinhA
Επισκέπτης
Δημοσ.

Επειδή και εγώ περιφέρομαι γύρο από το 8 στ ην εξίσωση μπαίνουν το 7Τ 8/256 με -100€ και το S20 με +100€. Και τα 2 σε σχέση με την τιμή του oneplus 8 8/128

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@SeNNinhA : μ αρεσουν τα τοσο αναλυτικα και τεκμηριωμενα posts ;) Δε δινω βαση στα mp εδω και χρονια. οταν ελεγα στα "χαρτια" ειναι καλυτερη εννοουσα συμφωνα με reviews και video οχι συμφωνα με τους αριθμους των mp. To Mi 10 ειναι το μονο που δειχνει να εχει λιγοτερους συμβιβασμους σε σχεση με το αντιστοιχο Pro μοντελο. Ας πουμε στο 8 θεωρω οτι εχει πεσει καμποσο πετσοκομα για να σε παει στην Pro εκδοση. Ανεξαρτητα απο την καμερα εννοω. 

@omitziz Το 7Τ το κοιταζω επισης ναι. Και ενδεχομενως να ειναι και πιο λογικη επιλογη με εξαιρεση τον πιο γρηγορο επεξεργαστη αν και ειναι βεβαια ο SN855+ στο 7Τ θηριο δλδ και παλι.  Το S20 ειναι ολοκληρωμενο μεν με τα γνωστα θεματα ομως (επεξεργαστη/μπαταρια) που ειναι πλεον πολυσυζητημενα. Αν ερχοταν με τον 865 στην τιμη που ειναι τωρα λογικα δε θα ανοιγα το παρον θεμα, αλλα...

Επεξ/σία από Manos_rc
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, Manos_rc είπε

@SeNNinhA : μ αρεσουν τα τοσο αναλυτικα και τεκμηριωμενα posts ;) Δε δινω βαση στα mp εδω και χρονια. οταν ελεγα στα "χαρτια" ειναι καλυτερη εννοουσα συμφωνα με reviews και video οχι συμφωνα με τους αριθμους των mp. To Mi 10 ειναι το μονο που δειχνει να εχει λιγοτερους συμβιβασμους σε σχεση με το αντιστοιχο Pro μοντελο. Ας πουμε στο 8 θεωρω οτι εχει πεσει καμποσο πετσοκομα για να σε παει στην Pro εκδοση. Ανεξαρτητα απο την καμερα εννοω. 

@omitziz Το 7Τ το κοιταζω επισης ναι. Και ενδεχομενως να ειναι και πιο λογικη επιλογη με εξαιρεση τον πιο γρηγορο επεξεργαστη αν και ειναι βεβαια ο SN855+ στο 7Τ θηριο δλδ και παλι.  Το S20 ειναι ολοκληρωμενο μεν με τα γνωστα θεματα ομως (επεξεργαστη/μπαταρια) που ειναι πλεον πολυσυζητημενα. Αν ερχοταν με τον 865 στην τιμη που ειναι τωρα λογικα δε θα ανοιγα το παρον θεμα, αλλα...

Ειπαμε. Καπου κερδιζεις και καπου χανεις. Το τι ειναι πιο σημαντικο για εσενα μονο εσυ μπορεις να το απαντησεις.

Απο την αλλη μου φαινεται παραλογισμος η επιλογη με κριτηριο πιο τηλεφωνο ειναι πιο κοντα στο pro μοντελο του!!! Τι συγκριση ειναι αυτη;;; Ας πχ το 1+8 ειχε καλυτερη καμερα απο το Mi10 αλλα παρεμενε πιο μακρια απο το Pro θα ελεγες οχι; Συγκρινε τις επιλογες που εχεις στο διαθεσιμο budget σου. Το ποσο μακρια ή κοντα ειναι απο μοντελα που δεν τα φτανεις δεν βλεπω να εχει καμια σημασια στην επιλογη του βελτιστου για εσενα παρα μονο ισως για μια εσωτερικη ικανοποιηση;;;; Σε εχω χασει εδω!

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, SeNNinhA είπε

Ειπαμε. Καπου κερδιζεις και καπου χανεις. Το τι ειναι πιο σημαντικο για εσενα μονο εσυ μπορεις να το απαντησεις.

Απο την αλλη μου φαινεται παραλογισμος η επιλογη με κριτηριο πιο τηλεφωνο ειναι πιο κοντα στο pro μοντελο του!!! Τι συγκριση ειναι αυτη;;; Ας πχ το 1+8 ειχε καλυτερη καμερα απο το Mi10 αλλα παρεμενε πιο μακρια απο το Pro θα ελεγες οχι; Συγκρινε τις επιλογες που εχεις στο διαθεσιμο budget σου. Το ποσο μακρια ή κοντα ειναι απο μοντελα που δεν τα φτανεις δεν βλεπω να εχει καμια σημασια στην επιλογη του βελτιστου για εσενα παρα μονο ισως για μια εσωτερικη ικανοποιηση;;;; Σε εχω χασει εδω!

Η συγκριση εχει να κανει με το ποια φαινεται και ειναι πιο ολοκληρωμενη συσκευη. Επισης καποια χαρακτηριστικα τα χρησιμοποιω καθημερινα (ασυρματη φορτιση πχ). Και αν το 8 ειχε καλυτερη καμερα θα ηταν πιο κοντα στο προ μοντελο του εξ ορισμου. Επισης διακρινω περισσειο παθος στον λογο σου αλλα ατακες του στυλ "παραλογισμος" σε καποιον που δεν γνωριζεις καλο ειναι να λειπουν.  Αν δυσκολευεσαι να το κανεις μπορω να σε βοηθησω. Thanks

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, Manos_rc είπε

Η συγκριση εχει να κανει με το ποια φαινεται και ειναι πιο ολοκληρωμενη συσκευη. Επισης καποια χαρακτηριστικα τα χρησιμοποιω καθημερινα (ασυρματη φορτιση πχ). Και αν το 8 ειχε καλυτερη καμερα θα ηταν πιο κοντα στο προ μοντελο του εξ ορισμου. Επισης διακρινω περισσειο παθος στον λογο σου αλλα ατακες του στυλ "παραλογισμος" σε καποιον που δεν γνωριζεις καλο ειναι να λειπουν.  Αν δυσκολευεσαι να το κανεις μπορω να σε βοηθησω. Thanks

Η «ατακα» ηταν «μου ΦΑΙΝΕΤΑΙ παραλογισμος» και δεν καταλαβαινω γιατι αυτο σε πειραξε. Δεν ειχ προθεση να σε μειωσω. Ζητω συγνβμη εαν το καταλαβες καπως αλλιως. Εξακολουθω να το πιστευω. Αλλα αυτο ειναι απλα η δικη μου αποψη που εξακολουθω να μην μπορω να καταλαβω πως η σχεση του καθε μοντελου με το Pro μοντελο της εταιρειας μπορει να συνδεεται με την συγκριση 3 μοντελων απο διαφορετικη εταιρεια! Αλλα δεν εχει σημασια.

Επεξ/σία από SeNNinhA

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...