Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν έχω το εν λόγω μοντέλο και δεν μπορώ να συνδέσω .... :P  (σύνδεση ΟΤΕ VDSL 50άρα απο καμπίνα rural ) 

Βλέπει την σωστή ταχύτητα συγχρονισμού στο interface του dashboard άρα κάτι γίνεται.. το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω πρόσβαση στο διαδίκτυο.. 

Δοκίμασα μέχρι στιγμής Α) τις default ρυθμίσεις βάζοντας μόνο username και pass του OTE τζίφος

Β) άλλαξα VPI/VCI  σε 8/35 αντίστοιχα, (default νομίζω είχε 0 και 36)

encapsulating type σε LLC/SNAP 

protocol PPPoe 

modulation ADSL2+(G992.5) δοκίμασα και σε multimode

wan connection detection σε PPP detect

IPv6 σε PPP (αλλά και auto)

και το MTU size σε 1492 απο 1520 (που δεν νομίζω να παίζει ρόλο αλλά αφού είδα και απόειδα είπα να το αλλάξω και αυτό μιας και στο speedport τόσο είναι :P ) 

Και κάθε είδος συνδυασμό των απο πάνω (πχ αφήνοντάς όλα τα άλλα σε default εκτός απο μια ή περισσότερες απο τις απο πάνω ρυθμίσεις) αλλά τζίφος... 

έχει και ένα πεδίο service name (όχι username το οποίο είναι απο κάτω) και λέει να το αφήσω κενό αν δεν το ξέρω.. να βάλω μήπως ATM_DSL? 

Αυτά όλα απο πάνω είναι στο WAN> Internet Access > Details page (του WAN1)

Έχει και WAN> Internet Access > General Setup 

εκεί με όλα στο auto τιποτα... δοκίμασα να βάλω το DSL mode σε VDSL2 only πάλι τιποτα..

μετά έχει DSL modem code το είχα στο auto τιποτα το έβαλα στο AnnexA_779517_773F01 τιποτα .. το έβαλα στο AnnexA_776d07_772801 πάλι τιποτα... <-- αυτά δεν ξέρω ακριβώς τι είναι αλλά υποθέτω πως ένα απο αυτά τα modes θα ταιριάζει με το σήμα που παίρνω απο την καμπίνα... 

Επίσης έχει και firmware update  3.9.2_MDM1 και λέει απο δίπλα Provides Annex A modem code 779517_773F01, 77B507_775401

και 3.9.2_MDM2 Provides Annex A modem code 77B506_775401, 778C06_773F01 (παρατηρήστε ότι αυτό έχει διαφορετικά νούμερα στο modem code)

Μήπως εκεί είναι το θέμα; δηλαδή το modem code που έχει το firmware δεν είναι συμβατό για ελλάδα και να κατεβάσω την MDM2 έκδοση του firmware? 

Εδώ print screen με το παράθυρο του WAN> Internet Access > Details page 

2DvoStg.png

mWSzm98.png

Οι ρυθμίσεις στο  ΜοΑ/Static IP tab είναι disabled και νομίζω έτσι πρέπει να είναι 

εδώ WAN> Internet Access > General Setup 

e7QIUmf.png

και εδώ το Dashboard... 

LOv6LJi.png

Τα φώτα σας παιδιά γιατί το ξενύχτησα και είπα τώρα που γύρισα (5 η ώρα ... ) ας βάλω μπαμ μπαμ και το router που μόλις παρέλαβα αλλά πήγε 8 και ακόμη μάτι δεν έκλεισα σας αφήνω τώρα πάω να κοιμηθώ και ελπίζω κάποιος παλίκαρος να έχει την λύση όταν ξυπνήσω... κοιμήσου και η τύχη σου δουλεύει που λέμε :P 

Δημοσ.
1 hour ago, TopicStrarter said:

@poulinos Αν μου πεις τι να κάνω εδώ σου υπόσχομαι να μην βάλω φίλτρα πάνω σε αυτό :D 

εφοσον μιλαμε για vdsl δεν βαζεις vpi vci αλλα vlan id 835

λογικα ειναι το vlan tag insertion

• Like 1
Δημοσ.

Οκ τα κατάφερα θα πω τι έκανα για να συνδεθώ ίσως φανεί χρήσιμο σε άλλους χρήστες. 

Καταρχήν έκανα reset σε factory default γιατι του άλλαξα τα φώτα σε διαφορετικούς συνδυασμούς ρυθμίσεων :P 

πήγα και κατέβασα το στάνταρτ firmware (STD) απο το ελληνικό site της draytek ftp://ftp.draytek.com/Vigor2762/Firmware/v3.9.2/

Μετά πήγα 

WAN> Internet Access > General Setup 

άλλαξα Display name σε OTE (λογικά αχρείαστο αλλά επειδή το είδα και αλλού το έκανα :P ) 

DSL mode σε VDSL2 only

Στο πεδίο VLAN tag insertion στο service μόνο το έκανα enable και έβαλα την τιμή 835 

Μετά

WAN> Internet Access > Details page 

VPI 8

VCI 35 

encapsulation time VC Mux

Protocol PPPoE

Modulation multimode 

και φυσικά username kai pass

Και έγινε το θαύμα... άντε τώρα να βρω που θα βάλω caller ID και κωδικούς για τα τηλέφωνα γιατί και εκεί μπερδεμένα τα έχει αλλά θα βγάλω άκρη :P 

Δημοσ.
7 hours ago, TopicStrarter said:

Οκ τα κατάφερα θα πω τι έκανα για να συνδεθώ ίσως φανεί χρήσιμο σε άλλους χρήστες. 

Καταρχήν έκανα reset σε factory default γιατι του άλλαξα τα φώτα σε διαφορετικούς συνδυασμούς ρυθμίσεων :P 

πήγα και κατέβασα το στάνταρτ firmware (STD) απο το ελληνικό site της draytek ftp://ftp.draytek.com/Vigor2762/Firmware/v3.9.2/

Μετά πήγα 

άλλαξα Display name σε OTE (λογικά αχρείαστο αλλά επειδή το είδα και αλλού το έκανα :P ) 

DSL mode σε VDSL2 only

Στο πεδίο VLAN tag insertion στο service μόνο το έκανα enable και έβαλα την τιμή 835 

Μετά

VPI 8

VCI 35 

Protocol PPPoE

Modulation multimode 

Και έγινε το θαύμα... άντε τώρα να βρω που θα βάλω caller ID και κωδικούς για τα τηλέφωνα γιατί και εκεί μπερδεμένα τα έχει αλλά θα βγάλω άκρη :P 

αυτο σου πα και εγω. να βαλεις vlan id. χωρις vlan id συγχρονιζει αλλα δεν παιρνει ποτε ip. επισης με pppoe βαζουμε llc και οχι vc mux

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, poulinos είπε

αυτο σου πα και εγω. να βαλεις vlan id. χωρις vlan id συγχρονιζει αλλα δεν παιρνει ποτε ip. επισης με pppoe βαζουμε llc και οχι vc mux

έτσι το είχα στην αρχή αν δεις το αρχικό ποστ και δεν δούλεψε, τώρα δουλεύει οπότε δεν το πειράζω αν και λογικά θα δουλέψει και έτσι γιατί το κυρίως θέμα ήταν το vlan id που είπες και εσύ. 

τα τηλέφωνα ήταν άλλο παλούκι (πολύ χάλια interface :P μαρέσει που έχει και wizards που κάνουν μισή δουλειά :P ) αλλά λύθηκε και αυτό... νόμιζα θα αγόραζα τουμπανάκι αλλά μου βγήκε ψιλομούφα  μιας και το interface δεν το μπορώ καθόλου τα ζητάει όλα με περιέργο τρόπο και δεν δείχνει καν τα βασικά (px fastpath, margin,attenuation,attainable speed κτλ) στο dashboard ή άλλο κυρίως παράθυρο είναι κριμένα ξεχωριστά το καθένα βαθιά στις ρυθμίσεις..

επίσης κάμποσες φορές κρεμάει τις ρυθμίσεις πατάς δηλαδή να πάει κάπου και δεν το φορτώνει και πρέπει να το ξαναπατήσεις ....

Πάλι καλά που δεν έσκασα τα 240 ευρώ που ζητάνε εδώ στην ελλάδα (παρατρίχα γιατί σε αυτή την τιμή που ήταν και η χαμηλότερη που έβρισκα εδώ το παρήγγειλα απο το U αλλά για καλή μου τύχη ήταν αχαΐρευτοι και κάνανε λάθος και μετά απο μια βδομάδα μου στείλανε mail ότι ακύρωσαν την παραγγελία γιατί δεν το διαθέτει πλέον ο προμηθευτείς και καλά... καινούργιο μοντέλο τέσπα :P -επίσης αν δεν τσέκαρα το email ακόμη θα περίμενα να έρθει.. oύτε τηλέφωνο δεν πήραν οι άχρηστοι νάναι καλά όμως :P - ) βρήκα στην αγγλία του κουτιού απο σοβαρό μαγαζί με 150 ευρώ περίπου μέσα και τα μεταφορικά. 

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.
Στις 5/6/2020 στις 6:08 ΜΜ, TopicStrarter είπε

Μετά πήγα 

DSL mode σε VDSL2 only

Μετά

VPI 8

VCI 35 

Protocol PPPoE

Modulation multimode 

Πες μου ότι έβγαλες άκρη με την τηλεφωνία του ΟΤΕ? Μόλις πήρα ένα VigorBX 2000 series, όλα ΟΚ με το WAN αλλά με την τηλεφωνία τζίφος. Έχω username Και pass απο ΟΤΕ αλλα δεν έβγαλα άκρη με τις ακριβείς ρυθμίσεις που απαιτούνται.

Δημοσ.
On 06/06/2020 at 02:42, TopicStrarter said:

έτσι το είχα στην αρχή αν δεις το αρχικό ποστ και δεν δούλεψε, τώρα δουλεύει οπότε δεν το πειράζω αν και λογικά θα δουλέψει και έτσι γιατί το κυρίως θέμα ήταν το vlan id που είπες και εσύ. 

τα τηλέφωνα ήταν άλλο παλούκι (πολύ χάλια interface :P μαρέσει που έχει και wizards που κάνουν μισή δουλειά :P ) αλλά λύθηκε και αυτό... νόμιζα θα αγόραζα τουμπανάκι αλλά μου βγήκε ψιλομούφα  μιας και το interface δεν το μπορώ καθόλου τα ζητάει όλα με περιέργο τρόπο και δεν δείχνει καν τα βασικά (px fastpath, margin,attenuation,attainable speed κτλ) στο dashboard ή άλλο κυρίως παράθυρο είναι κριμένα ξεχωριστά το καθένα βαθιά στις ρυθμίσεις..

επίσης κάμποσες φορές κρεμάει τις ρυθμίσεις πατάς δηλαδή να πάει κάπου και δεν το φορτώνει και πρέπει να το ξαναπατήσεις ....

Πάλι καλά που δεν έσκασα τα 240 ευρώ που ζητάνε εδώ στην ελλάδα (παρατρίχα γιατί σε αυτή την τιμή που ήταν και η χαμηλότερη που έβρισκα εδώ το παρήγγειλα απο το U αλλά για καλή μου τύχη ήταν αχαΐρευτοι και κάνανε λάθος και μετά απο μια βδομάδα μου στείλανε mail ότι ακύρωσαν την παραγγελία γιατί δεν το διαθέτει πλέον ο προμηθευτείς και καλά... καινούργιο μοντέλο τέσπα :P -επίσης αν δεν τσέκαρα το email ακόμη θα περίμενα να έρθει.. oύτε τηλέφωνο δεν πήραν οι άχρηστοι νάναι καλά όμως :P - ) βρήκα στην αγγλία του κουτιού απο σοβαρό μαγαζί με 150 ευρώ περίπου μέσα και τα μεταφορικά. 

αξιζουν αλλα εχουν πολλες ρυθμισεις.δεν ειναι δηλαδη οτι πιο ευκολο

On 23/06/2021 at 06:43, Arisntin1 said:

Πες μου ότι έβγαλες άκρη με την τηλεφωνία του ΟΤΕ? Μόλις πήρα ένα VigorBX 2000 series, όλα ΟΚ με το WAN αλλά με την τηλεφωνία τζίφος. Έχω username Και pass απο ΟΤΕ αλλα δεν έβγαλα άκρη με τις ακριβείς ρυθμίσεις που απαιτούνται.

μπορεις να βαλεις του οτε πισω απο το draytek και να παιξει εκει η τηλεφωνια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...