Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φαίνεται πως ο κορωνοϊός έκανε πολλούς ανθρώπους να χάσουν τον ύπνο τους και να αλλάξουν τις καθημερινές τους ρουτίνες, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα της Google.

Οι αναζητήσεις στα Αγγλικά, για τις λέξεις «Αϋπνία» (Insomnia) και «Δεν μπορώ να κοιμηθώ» (can’t sleep), έκαναν νέο ρεκόρ τον Απρίλιο, σύμφωνα με το Google Trends. Τα δεδομένα δεν αποκαλύπτουν τον λόγο που αυξήθηκαν τόσο πολύ οι αναζητήσεις, παρ’ όλα αυτά η αύξηση συμπίπτει με την περίοδο της πανδημίας.

Screenshot-2020-06-02-at-14.39.12.png

Τον προηγούμενο μήνα, ερευνητές από το Harvard προειδοποίησαν πως η πανδημία θα μπορούσε να επηρεάσει τη ρουτίνα ύπνου στους ανθρώπους, η οποία με τη σειρά της θα μπορούσε να οδηγήσει σε άλλες επιπλοκές που σχετίζονται με την ψυχική υγεία του ατόμου.

Η Harvard Gazette σημειώνει:

Πάρα πολλές συνεχόμενες νύχτες χωρίς επαρκή ύπνο θα μπορούσαν να επιδεινώσουν τα προβλήματα σωματικής και ψυχικής υγείας.

Με πολλούς να εργάζονται από το σπίτι, δεν χρειαζόταν πλέον να συνυπολογίζουν το χρόνο που απαιτείται για να φτάσουν στην εργασία τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κοιμούνται πιο αργά τη νύχτα, αφού η ώρα προετοιμασίας το πρωί αλλά και οι μετακινήσεις, είχαν φύγει από την εξίσωση της καθημερινής ρουτίνας.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με λίγα λόγια αυτή η σελίδα είχε την τιμητική της

Επεξ/σία από Oxygene
  • Like 10
Δημοσ.

Εμένα το google search history πάντως είναι ακατάλληλο για ανηλίκους.....και σε μερικές περιπτώσεις και για ενηλίκους.....

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Boubis1411 είπε

Αμα δεν μαμάς... Που να κοιμηθείς!! 

Ή το αντίθετο... :-)

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.

Παιδια σοβαρα τωρα, αν καποιος αντιμετωπιζει τετοια θεματα, τυπου αυπνιας και απνοιας υπνου, τι γιατρο πρεπει να δει?

Ξερει κανεις?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, nfsmw_gr είπε

Παιδια σοβαρα τωρα, αν καποιος αντιμετωπιζει τετοια θεματα, τυπου αυπνιας και απνοιας υπνου, τι γιατρο πρεπει να δει?

Ξερει κανεις?

Υπνολόγο

Edit: Το έγραψα για πλάκα αλλά είπα να κάνω μία αναζήτηση και τελικά όντως υπάρχει σαν ειδικότητα. Κάτι σαν το "υγιεινολόγος" που κοτσάρουν καμιά φορά οι παθολόγοι δίπλα στο κατεβατό με τους τίτλους του για να δικαιολογούν το 100άρι. Πάντως για τέτοια προβλήματα κοιτάς σε νευρολόγο με ειδικότητα στις διαταραχές ύπνου. Σόρυ για το τρολλάρισμα. Η ώρα φταίει.

Επεξ/σία από zx1234r
  • Like 6
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, nfsmw_gr είπε

Ξερει κανεις?

Μήπως αϋπνιολόγο ??????

• Like 1
Δημοσ.

Πέρα από την πλάκα αυτή η κατάσταση με την αϋπνία ισχύει.... ξέρω αρκετό κόσμο που έχει/είχε αυτό το πρόβλημα (+ εγώ) 🥴

μέχρι και σε "δικό" μου φαρμακοποιό πήγα και μου είπε το ίδιο ότι αρκετός κόσμος έχει το ίδιο πρόβλημα, οπότε οι ψυχολόγοι το βλέπω να έχουν δουλειές, δοκίμασα και βαλεριάνα αλλά δεν με έπιασε.

Το μόνο που με έφερε στα ίσια είναι που επέτρεψαν τις προπονήσεις σε συλλόγους, οπότε για μένα η σωματική άσκηση ήταν αυτό που χρειαζόμουν. 

• Like 8

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...