Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Ενδιαφέρομαι να διαβάσω για να δώσω το CCNA και ήθελα να ρωτήσω αν έχετε να μου προτείνετε κάποιο πρόσφατο σχετικά βιβλίο να πάρω.

Γνωρίζω ότι η εξέταση είναι στα αγγλικά οπότε φαντάζομαι καλό θα ήταν να πάρω και το βιβλίο στα αγγλικά, σωστά;

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Δεν υπάρχει στα ελληνικά ετσι κι αλλιως. 

https://www.amazon.com/Wendell-Odom/dp/0135792738/ref=sr_1_2?crid=1KB1X0S78BZ5Q&dchild=1&keywords=ccna+200-301&qid=1591298928&sprefix=ccna%2Caps%2C328&sr=8-2

https://www.amazon.com/CCNA-200-301-Official-Cert-Guide/dp/1587147130/ref=sr_1_3?crid=1KB1X0S78BZ5Q&dchild=1&keywords=ccna+200-301&qid=1591298928&sprefix=ccna%2Caps%2C328&sr=8-3

Εγώ είμαι παντα υπέρ των official guides. Και γινεται απιστευτα καλύ δουλειά τελευταια σε ότι αφορά το CCNA. Επίσης ειναι καλό το CCNA portable guide που που εχει συγκεντρωτικά κάποιες εντολές.

* Για άλλα βιβλία πιο εξειδικευμένα της cisco press εχω ενστάσεις. 

Δημοσ.

Πάντως νομίζω ότι το τελευταίο official guide (200-301) δεν έχει καμία σχέση με το προηγούμενο (200-125) ακόμα και στα ίδια topics. Επειδή το προηγούμενο το διάβασα πριν κανα 2 χρόνια, και ασχολήθηκα λίγο με το τελευταίο για να δω τι διαφέρει, νομίζω ότι αρκετά σημαντικά θέματα τα πιάνει αρκετά επιφανειακά (πχ STP) και αρκετά κεφάλαια που σε βοηθάνε να κατανοήσεις καλύτερα τα έχει στο Appendix, που πολλοί δε το διαβάζουν καν. Αυτά όσον αφορά το Volume I, στο οποίο προστέθηκαν τα Wireless. Γενικά νομίζω ότι μετά τις αλλαγές, επειδή κάναν μια πιστοποίηση και καταργήσαν τις υπόλοιπες, το κάναν λίγο περίληψη φάση, λίγο απόλα. Δεν έχεις και πολλές επιλογές εφόσον πάς για το χαρτί, αλλά αν θες να κατανοήσεις, ψάξε και για τα άλλα βιβλία. 

Δημοσ.

Στην ουσία πλεον το CCNA δρα σαν γενική εισαγωγή στο περιβαλλον των δικτύων και της cisco και αφορά όλες τις κατηγορίες, δεν υπάρχει CCNA RS/Security/DC κλπ.

Το Core των CCNP πιστοποιησεων δίνει το θεωρητικό υπόβαθρο ανα κατηγορία CCNA RS/Security/DC κλπ και μετα για μεγαλύτερη εξειδικευση κάπου πας στις ειδικες κατηγορίες π.x για RS advanced routing, SDWAN, για security firepower, VPN, ISE Κλπ

Εχει αλλάξει αρκετά η φιλοσοφία των πιστοποιήσεων μετα από 10και πλεον χρόνια.

* Γενικότερα πλεον τα δικτυα μετα απο σχεδον 30 χρόνια μπορούμε να πουμε οτι μεταβαίνουν σε νέα γενιά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...