Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα.

Ο ξάδερφος μου μου ζήτησε να του φτιάξω ένα Pc για internet και Microsoft office που να πηγαίνει σφαίρα!

Κατέληξα στο παρακάτω αλλά έχω δύο απορίες.

Case

Ryzen 5 3600

Gigabyte b450m

16 ram 3200

M2 500 gb

500watt power supply, 5 sata connectors, 4 malox connectors(4 pin female)

3xpwm (4pin) fans.

Ερώτηση 1) Η μητρική έχει έξοδο για γραφικά αλλά ο επεξεργαστής δεν έχει ενσωματωμένα γραφικά. Χρειάζεται να πάρω κάρτα γραφικών;

Αν ναι σκέφτομαι Αυτήν εδω

Ερώτηση 2) Επίσης η μητρική δεν έχει male 4pins για να συνδέσω τα 3 fans. Το μόνο που βρήκα είναι αυτό εδώ το Sata to 4pin pwm adaptor αλλά μου φαίνεται λίγο ακριβό και χρειάζομαι 3. Δεν έχει κάτι ποίο φθηνό;

Το pc μπορεί να σας φαίνεται πολύ δυνατό για χρήση μόνο ίντερνετ αλλά ο ξάδερφος μου το λιώνει. Χρησιμοποιεί βαριές εφαρμογές όπως Wix.comκ και έχει 15 καρτέλες ανοιχτές ταυτόχρονα. Επίσης χρησιμοποιεί αρκετά το excel.

Το budget 650€.

Ευχαριστώ.

Επεξ/σία από babaliaris
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, babaliaris είπε

Καλησπέρα.

Ο ξάδερφος μου μου ζήτησε να του φτιάξω ένα Pc για internet και Microsoft office που να πηγαίνει σφαίρα!

Κατέληξα στο παρακάτω αλλά έχω δύο απορίες.

Case

Ryzen 5 3600

Gigabyte b450m

16 ram 3200

M2 500 gb

500watt power supply, 5 sata connectors, 4 malox connectors(4 pin female)

3xpwm (4pin) fans.

Ερώτηση 1) Η μητρική έχει έξοδο για γραφικά αλλά ο επεξεργαστής δεν έχει ενσωματωμένα γραφικά. Χρειάζεται να πάρω κάρτα γραφικών;

Αν ναι σκέφτομαι Αυτήν εδω

Ερώτηση 2) Επίσης η μητρική δεν έχει male 4pins για να συνδέσω τα 3 fans. Το μόνο που βρήκα είναι αυτό εδώ το Sata to 4pin pwm adaptor αλλά μου φαίνεται λίγο ακριβό και χρειάζομαι 3. Δεν έχει κάτι ποίο φθηνό;

Το pc μπορεί να σας φαίνεται πολύ δυνατό για χρήση μόνο ίντερνετ αλλά ο ξάδερφος μου το λιώνει. Χρησιμοποιεί βαριές εφαρμογές όπως Wix.comκ και έχει 15 καρτέλες ανοιχτές ταυτόχρονα. Επίσης χρησιμοποιεί αρκετά το excel.

Το budget 650€.

Ευχαριστώ.

Καλησπέρα,

650 ευρώ πυργο για ιντερνετ και office το βρίσκω υπερβολικό. Αν είναι να μην παίζει παιχνίδια μπορείς να κάνεις τη δουλεία σου πολύ ανετα και με τα μισά χρήματα. Επίσης δεν χρειάζεσαι 3 ανεμιστήρες που αναφέρεις. Στο μέλλον αν αναβαθμίσεις, βάλεις δυνατότερο επεξεργαστή και ξεχωριστή κάρτα γραφικών μπορείς να βάλεις επιπλέον τους αναμεστήρες που γράφεις.

Παραθέτω λοιπον, επεξεργαστή με ενσωματωμένη καρτα γραφικών(αρα δεν χρειάζεται να βάλεις το χάλι που επέλεξες), καλύτερη μητρική για μελλοντική χρήση(με υποστήριξη και στην επόμενη γενιά επεξεργαστών της AMD), επαρκέστατο δισκο(χρησιμοποιώ τον αντίστοιχο 1 ΤΒ και δεν έχω κανένα θέμα), καλύτερο τροφοδοτικό χωρίς RGB, ευρύχωρο οικονομικό κουτί.

Υ.Γ. Το wix.com δεν είναι εφαρμογή που τρέχει στο pc, αλλα web based site builder.

image.png.3e9befa463c60ec871bd6bbdb4f2a5d2.png

• Like 6
Δημοσ.

Η σύνθεση του παραπάνω φίλου είναι ιδανική. Αν για ψυχολογικούς λόγους θες να πλησιάσεις στο budget πάνε σε https://www.skroutz.gr/s/14650949/AMD-Ryzen-5-2600-Box.html

και gpu minimum https://www.skroutz.gr/s/11841340/Sapphire-Radeon-RX-550-4GB-Pulse-11268-01-20G.html και max https://www.skroutz.gr/s/18391353/MSI-GeForce-GTX-1650-4GB-Ventus-XS-OC.html#specs

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...