Invader Δημοσ. 5 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2020 Για να μη το κουράζουμε παραπάνω....Σε κάθε περίπτωση πλήρωσε για ¨καλό¨ τσιπάκι και όχι για κακό.Δεν υπάρχει κανένας λόγος και αιτία να μπλέκει με αλχημείες από τη στιγμή που η κάρτα είναι σε εργοστασιακή κατάσταση, να χρειάζεται να κάνει ενέργειες που είναι εκτός κανονικής λειτουργίας και μάλιστα από τη στιγμή που είναι σε εγγύηση.Ας πράξει τα δέοντα.Εγώ θα τη γύρναγα πίσω. 6
georgito1991 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2020 7 λεπτά πριν, Invader είπε Για να μη το κουράζουμε παραπάνω....Σε κάθε περίπτωση πλήρωσε για ¨καλό¨ τσιπάκι και όχι για κακό.Δεν υπάρχει κανένας λόγος και αιτία να μπλέκει με αλχημείες από τη στιγμή που η κάρτα είναι σε εργοστασιακή κατάσταση, να χρειάζεται να κάνει ενέργειες που είναι εκτός κανονικής λειτουργίας και μάλιστα από τη στιγμή που είναι σε εγγύηση.Ας πράξει τα δέοντα.Εγώ θα τη γύρναγα πίσω. παιδιά σόρρυ που σας διακόπτω αλλά ήδη έχω καταλήξει στο τι θα κάνω αυτό δεν έχετε καταλάβει οι περισσότεροι απλά ρώτησα αν γνωρίζει κάποιος τι πρέπει να κάνω ακριβώς αν υπάρχει αντιπροσωπεία Κύπρο ή Ελλάδα κι αν μπορώ να του τη στείλω εγώ Κατευθείαν σε αντιπροσωπεία ή πρέπει να επικοινωνήσω πρώτα με το κατάστημα .... Νομίζω το γράφω ξεκάθαρα.... και για να το θυμίσω σε όσους δεν το είδαν η το ξέχασαν.... στο θέμα γράφω αυτό από κάτω """"""""""""""""""""""""""""""" οπότε έχω καταλήξει Να την στείλω και εγώ πίσω στην αντιπροσωπεία... Το θέμα είναι ότι όταν την πήρα την κάρτα εμένα Ελλάδα οπότε την είχα πάρει από ελληνικό κατάστημα τώρα έχω μετακομίσει μόνιμα Κύπρο ....θα ήθελα να ρωτήσω Μήπως γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει αντιπροσωπεία Gigabyte στην Κύπρο ή έστω στην Ελλάδα και τι διαδικασία υπάρχει .... ;"""""""""""""""""""""""""""""""""""
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2020 13 λεπτά πριν, Invader είπε Για να μη το κουράζουμε παραπάνω....Σε κάθε περίπτωση πλήρωσε για ¨καλό¨ τσιπάκι και όχι για κακό.Δεν υπάρχει κανένας λόγος και αιτία να μπλέκει με αλχημείες από τη στιγμή που η κάρτα είναι σε εργοστασιακή κατάσταση, να χρειάζεται να κάνει ενέργειες που είναι εκτός κανονικής λειτουργίας και μάλιστα από τη στιγμή που είναι σε εγγύηση.Ας πράξει τα δέοντα.Εγώ θα τη γύρναγα πίσω. Ίσα ίσα επειδή είναι καλό τσιπάκι μπορεί να λειτουργήσει και με λιγότερη τάση και ούτε ακυρώνει την εγγύηση το undervolt. Στην προκείμενη από την στιγμή που κάνει σαν Α320 όταν απογειώνεται όπως βλέπω στο βίντεο ας την γυρίσει πίσω ο TS. Και καλύτερα ας επικοινωνήσεις με το κατάστημα πρώτα @georgito1991
malakudi Δημοσ. 5 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Αν κρίνω από την 2080 Aorus (όχι Xtreme) που είχα, η Gigabyte έχει κάνει το λάθος να ανεβάσει υπερβολικά το power limit χωρίς να είναι το ίδιο ικανό το σύστημα ψύξης. Στην AORUS το 100% power limit ήταν στα 265W, η Xtreme ίσως είναι ακόμα παραπάνω. Μπορείς να ρίξεις το power limit στα 215W που είναι η Founders Edition και θα έχεις σημαντικά χαμηλότερες θερμοκρασίες χωρίς να χάσεις ουσιαστικά σε απόδοση. Αν κάνεις και undervolt όπως σου είπαν ήδη θα πετύχεις ενδεχομένως και ακόμα καλύτερη απόδοση. Επειδή είχα ανοίξει ticket στη Gigabyte για τη θερμοκρασία που ανέβαζε σε στοκ power limit (που ήταν το πολύ υψηλό 265W), η Gigabyte δε θεωρεί πρόβλημα να ανεβαίνει 80+ βαθμούς. Οπότε δε θα καταφέρεις κάτι για RMA. Επεξ/σία 5 Ιουνίου 2020 από malakudi 5
CometRyzen Δημοσ. 5 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2020 2 ώρες πριν, georgito1991 είπε παιδιά σόρρυ που σας διακόπτω αλλά ήδη έχω καταλήξει στο τι θα κάνω αυτό δεν έχετε καταλάβει οι περισσότεροι απλά ρώτησα αν γνωρίζει κάποιος τι πρέπει να κάνω ακριβώς αν υπάρχει αντιπροσωπεία Κύπρο ή Ελλάδα κι αν μπορώ να του τη στείλω εγώ Κατευθείαν σε αντιπροσωπεία ή πρέπει να επικοινωνήσω πρώτα με το κατάστημα .... Νομίζω το γράφω ξεκάθαρα.... και για να το θυμίσω σε όσους δεν το είδαν η το ξέχασαν.... στο θέμα γράφω αυτό από κάτω """"""""""""""""""""""""""""""" οπότε έχω καταλήξει Να την στείλω και εγώ πίσω στην αντιπροσωπεία... Το θέμα είναι ότι όταν την πήρα την κάρτα εμένα Ελλάδα οπότε την είχα πάρει από ελληνικό κατάστημα τώρα έχω μετακομίσει μόνιμα Κύπρο ....θα ήθελα να ρωτήσω Μήπως γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει αντιπροσωπεία Gigabyte στην Κύπρο ή έστω στην Ελλάδα και τι διαδικασία υπάρχει .... ;""""""""""""""""""""""""""""""""""" Aυτός που ανέβασε το video που έβαλες πάντως λέει οτι ηταν θέμα με το thermal paste. Οπότε αν μπορείς να το κάνεις μόνος σου, κομπλέ. Αλλιώς επικοινωνείς με την gigabyte. Στην ελλάδα νομίζω υπάρχει αντιπροσωπεία αλλα δεν βρίσκω το λόγο, επικοινώνησε κατευθείαν μαζί τους, άνοιξε RMA ticket και στείλτηνα σε αυτούς κατευθείαν. Αφου και η αντιπροσωπεία αυτό θα κάνει, τζάμπα το χρόνο σου θα χαλάσεις. https://www.gigabyte.com/gr/Support
dem Δημοσ. 6 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2020 Στις 5/6/2020 στις 5:12 ΜΜ, malakudi είπε Αν κρίνω από την 2080 Aorus (όχι Xtreme) που είχα, η Gigabyte έχει κάνει το λάθος να ανεβάσει υπερβολικά το power limit χωρίς να είναι το ίδιο ικανό το σύστημα ψύξης. Στην AORUS το 100% power limit ήταν στα 265W, η Xtreme ίσως είναι ακόμα παραπάνω. Μπορείς να ρίξεις το power limit στα 215W που είναι η Founders Edition και θα έχεις σημαντικά χαμηλότερες θερμοκρασίες χωρίς να χάσεις ουσιαστικά σε απόδοση. Αν κάνεις και undervolt όπως σου είπαν ήδη θα πετύχεις ενδεχομένως και ακόμα καλύτερη απόδοση. Επειδή είχα ανοίξει ticket στη Gigabyte για τη θερμοκρασία που ανέβαζε σε στοκ power limit (που ήταν το πολύ υψηλό 265W), η Gigabyte δε θεωρεί πρόβλημα να ανεβαίνει 80+ βαθμούς. Οπότε δε θα καταφέρεις κάτι για RMA. Στην Gigabyte gaming OC που έχει το παχύ cooler , όχι την windforce βλέπω μέχρι 60C - 62C σε bench superposition με stock fan curve gaming στα AC / control 45C - 48C με 44% fans , στο GTA5 ανεβαίνει μέχρι 50-52C (αλλά εκεί την ζορίζω λίγο παραπάνω με DSRX2 πολλά φίλτρα κτλ) αλλά παρ όλα αυτά πως μαθαίνουμε ποιο είναι το power limit της? επίσης @yiannis1991 πως κάνεις ένα απλό uv , όχι ότι υπάρχει πρόβλημα με τις θερμοκρασίες αλλά από περιέργεια θέλω να δω αν κρατάει περισσότερη ώρα πάνω από 2000 στον πυρήνα και μήπως με τα ίδια temp τα fan της πέσουν κι άλλο .
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2020 2 λεπτά πριν, dem είπε επίσης @yiannis1991 πως κάνεις ένα απλό uv , όχι ότι υπάρχει πρόβλημα με τις θερμοκρασίες αλλά από περιέργεια θέλω να δω αν κρατάει περισσότερη ώρα πάνω από 2000 στον πυρήνα και μήπως με τα ίδια temp τα fan της πέσουν κι άλλο . Τσέκαρε αυτό το βίντεο, το εξηγεί μια χαρά https://www.youtube.com/watch?v=zUkPAVcb9Xc&t=746s
dem Δημοσ. 6 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2020 5 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε Τσέκαρε αυτό το βίντεο, το εξηγεί μια χαρά https://www.youtube.com/watch?v=zUkPAVcb9Xc&t=746s Ναι την έχω δει αυτήν την μέθοδο αλλά θέλει χρόνο και λίγο ψαξιματάκι, έλεγα μήπως υπάρχει κανένα αρνητικό offset να δοκίμαζα. Με αυτόν τον τρόπο θα συνεχίζει να ανεβοκατεβάζει ρολόγια και τάσεις ανάλογα το φορτίο ή θα κολλήσει η τάση? επίσης αν κατεβάσει κανείς το power limit λίγο από το afterburner τι θα γίνει?
Fulgore Δημοσ. 6 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2020 21 λεπτά πριν, dem είπε Στην Gigabyte gaming OC που έχει το παχύ cooler , όχι την windforce βλέπω μέχρι 60C - 62C σε bench superposition με stock fan curve gaming στα AC / control 45C - 48C με 44% fans , στο GTA5 ανεβαίνει μέχρι 50-52C 48βαθμοι στο gaming σημαινει οτι η καρτα δεν λειτουργει στο 100%,αλλα κοιμαται,γιαυτο και οι χαμηλες θερμοκρασιες. Τωρα επισης ειδα στην υπογραφη σου οτι εχεις 2080 super σε 1080p monitor,γιαυτο βλεπεις τοσο χαμηλες θερμοκρασιες σε παιχνιδια. Καμια σχεση με την περιπτωση του ανθρωπου που ανοιξε το θεμα.
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2020 8 λεπτά πριν, dem είπε Ναι την έχω δει αυτήν την μέθοδο αλλά θέλει χρόνο και λίγο ψαξιματάκι, έλεγα μήπως υπάρχει κανένα αρνητικό offset να δοκίμαζα. Με αυτόν τον τρόπο θα συνεχίζει να ανεβοκατεβάζει ρολόγια και τάσεις ανάλογα το φορτίο ή θα κολλήσει η τάση? επίσης αν κατεβάσει κανείς το power limit λίγο από το afterburner τι θα γίνει? Αναλόγως το load. Αν βάλεις ένα βαρύ game και πάει στην max συχνότητα η κάρτα τότε θα έχει την τάση που θα βάλεις. Γενικά η ιδέα είναι να πάρεις την συχνότητα που μπουστάρει η κάρτα όταν είναι stock και να βάλεις εκεί την καινούργια τάση που θέλεις και όλα τα υπόλοιπα σημεία της καμπύλης προς τα δεξιά τα βάζεις όλα στην ίδια συχνότητα. Επειδή τα σημεία στα αριστερά δεν τα πειράζεις, όταν παίζεις κάποιο πιο ελαφρύ game και δεν χρειάζεται να πιάνει max συχνότητα τότε θα δουλεύει και με λιγότερη τάση. Όχι πιο εύκολος τρόπος δεν υπάρχει. Αν κατεβάσεις το power limit θα μπουστάρει παρακάτω για να "συμμορφωθεί" με το χαμηλότερο power limit. Το καλύτερο κατά τη γνώμη μου είναι το uncdervolt πάντως. Εγώ παρατήρησα δύο πράγματα. Σε stock μόλις πιάνει 70 βαθμούς η συχνότητα πάει 1935, ενώ στους 68 πάει 1950 οπότε παίζει συνέχεια λίγο πάνω λίγο κάτω. Με uv ακόμη και 70 βαθμούς να πάει κρατάει ακόμα 1950 συχνότητα λόγω του χαμηλότερου power draw (P=V*I). Και δεν πέφτει ποτέ από 1950, και επειδή και οι Τ είναι χαμηλότερες πηγαίνει και 1965 όταν είναι κοντά στους 60-63..
dem Δημοσ. 6 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2020 7 λεπτά πριν, Fulgore είπε 48βαθμοι στο gaming σημαινει οτι η καρτα δεν λειτουργει στο 100%,αλλα κοιμαται,γιαυτο και οι χαμηλες θερμοκρασιες. Τωρα επισης ειδα στην υπογραφη σου οτι εχεις 2080 super σε 1080p monitor,γιαυτο βλεπεις τοσο χαμηλες θερμοκρασιες σε παιχνιδια. Καμια σχεση με την περιπτωση του ανθρωπου που ανοιξε το θεμα. Ο άνθρωπος που άνοιξε το θέμα έχει 1080p ανάλυση. εγώ είμαι με 2560x1080 , και ναι μερικές κοιμάται του καλού καιρού στο control πχ όλα τέρμα και βλέπω τα ρολόγια core 1200-1400 μερικές φορές με Optimal power από ncp. Για αυτό παρέθεσα και σε bench superposition αλλά και στο real bench ανεβάζει μέχρι 60C με fan 44%-46%
Fulgore Δημοσ. 6 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2020 4 λεπτά πριν, dem είπε Ο άνθρωπος που άνοιξε το θέμα έχει 1080p ανάλυση. εγώ είμαι με 2560x1080 , και ναι μερικές κοιμάται του καλού καιρού στο control πχ όλα τέρμα και βλέπω τα ρολόγια core 1200-1400 μερικές φορές με Optimal power από ncp. Για αυτό παρέθεσα και σε bench superposition αλλά και στο real bench ανεβάζει μέχρι 60C με fan 44%-46% Μα και οι 60βαθμοι σε benchmark ειναι σχετικα χαμηλοι. 2080 Gaming OC εχω και ακομα και day one και με καινουργιο κουτι με πολυ καλο airflow και δεν ειχα ποτε τετοιες θερμοκρασιες(για να πεις οτι φταιει η σκονη). 66-68βαθμους εβλεπα που τωρα λογω καλοκαιριου 70ριζουν κιολας.
dem Δημοσ. 6 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, Fulgore είπε Μα και οι 60βαθμοι σε benchmark ειναι σχετικα χαμηλοι. 2080 Gaming OC εχω και ακομα και day one και με καινουργιο κουτι με πολυ καλο airflow και δεν ειχα ποτε τετοιες θερμοκρασιες(για να πεις οτι φταιει η σκονη). 66-68βαθμους εβλεπα που τωρα λογω καλοκαιριου 70ριζουν κιολας. εγώ πήρα την 2080S gaming OC rev1 (επίτηδες που έδωσαν στους reviewers και όχι την rev2. επειδή μου το σφύριξαν με την συγκεκριμένη) έχω κρατήσει και έχω ανεβάσει sceenshots από superposition και realbench αν θέλεις αλλά 60-62 σε bench με 66-68 δεν είναι μεγάλη διαφορά θεωρώ, και σημείωσε επίσης στο control έχω και frame limit 85fps. (που την ξεκουράζει την κάρτα) επίσης ο ts δεν μας εξηγεί σωστά το πρόβλημα, δεν γίνεται ξαφνικά να ανεβάζει 85 αρια και να σπιναρουν τα fan. κάτι δεν πάει καλά με τάσεις fan curve κτλ. εκτός αν έχει μαζέψει τρίχες παπαγάλου γάτας μέσα. όπως για παράδειγμα πολλοί έκαναν θέμα ότι idle οι κάρτες κάνουν spin up down συνεχόμενα τα fan και clicking sounds κτλ. και το έλεγαν και για τις EVGA. Πολύ απλά έχει να κάνει με το fan curve και τις τάσεις έναρξης των fan και τι θερμοκρασία έχει η κάρτα idle. Με κλειστά fans στην θερμοκρασία που θέλεις να ανοίγουν τα fans πρέπει να τα δώσεις πάνω από 33% συνήθως για να πάρουν την σωστή ροπή εκκίνησης. Επεξ/σία 6 Ιουνίου 2020 από dem
malakudi Δημοσ. 7 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2020 12 ώρες πριν, dem είπε αλλά παρ όλα αυτά πως μαθαίνουμε ποιο είναι το power limit της? Το afterburner δείχνει μόνο επί τις εκατό, για να δεις πόσα W είναι το 100% ένας τρόπος είναι να τρέξεις το nvidia-smi.exe Βρίσκεται στο C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NVSMI\nvidia-smi.exe και είναι console application, θα πρέπει να το τρέξεις από την κονσόλα (cmd, powershell κτλ). Το power limit θα το βρεις πάνω αριστερά 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα