Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μιας και έχω βαρεθεί να δοκιμάζω όλο καλά τροφοδοτικά, είπα να ρίξω μια ματιά και σε τροφοδοτικά που κανείς δεν τολμά να ακουμπήσει, τα πιο φτηνα πού υπάρχουν στην αγορά. Τα συγκεκριμένα τα ονομάζω cable holders μιας και είναι καλά μόνο για να κρατάν το καλώδιο AC στη θέση του. Οι υποψίες μου αποδείχτηκαν βάσιμες και τα τελικά αποτελέσματα ήταν ακόμη χειρότερα από ότι περίμενα. ΜΗΝ αγοράζετε φτηνά τροφοδοτικά ακόμη και για mainstream συστήματα, γιατί εκτός του ότι δε θα ζήσουν για πολύ (τα συστήματα) από το ρεύμα που θα παίρνουν, πάντα υπάρχει και ο κίνδυνος να εκραγεί κάποιος πυκνωτής, ακόμη και φωτιά να πιάσει το τροφοδοτικό και κατά επέκταση το PC. Το ξέρω ότι ακούγεται ακραίο ένα τέτοιο σενάριο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις..

Το βίντεο με το review του Armaggeddon Voltron Bronze 235FX το οποίο είναι διαθέσιμο σε πολλές χώρες και όχι μόνο στην Ελλάδα. 

Σκοπεύω να αγοράσω και άλλα φτηνά τροφοδοτικά και να τα τεστάρω. Εννοείται ότι κανείς δεν πρόκειται να μου τα στείλει, οπότε πρέπει να αγοραστούν.

 

  • Like 8
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πλακα πλακα πουλησα ενα τετοιο τροφοδοτικο πριν κανα 2-3μηνο που ηταν μαζι με το κουτι που πηρα Armageddon Infineon 1000 ( το εδωσα 13€ και ετσι μου βγηκε 17€ το κουτι :) ) 
ελπιζω να ειναι καλα ο ανθρωπος που το πηρε και δεν του εκαψε κανα σπιτι :P 

Επεξ/σία από Zengar Zombolt
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θυμάμαι συνάδελφο πριν μια 5ετία περίπου που πήγε να συνδέσει PC σε λογιστικό γραφείο, μετά απο αλλαγή του PSU με ένα κινέζικο της πλάκας (κάπου στα 25 ευρώ) και μόλις πάτησε το power button η φάση ήταν κάπως έτσι...

 


Μακριά απο PSUs που δεν έχουν έστω "80 PLUS" πιστοποίηση παιδιά...

Επεξ/σία από nikos032
Δημοσ.

πολλές 80 PLUS πιστοποιήσεις είναι και fake, οπότε δε βγάζεις άκρη ούτε με αυτό. Cybenetics αν δείτε τότε είστε 100% σίγουροι ότι δεν θα πάθει τίποτα, γιατί τρέχουν και κανονικά τεστ σε υψηλές θερμοκρασίες και όχι μόνο 3-4 διαφορετικά load levels όπως κάνει το 80 P.

  • Like 2
Δημοσ.

Υπάρχει βάση δεδομένων σχετικά με τις εταιρίες οι οποίες έχουν πιστοποίηση στα PSU τους. Είναι εύκολο να επαληθευθεί αν είναι fake ή όχι εδώ.

  • Like 1
Δημοσ.

Στο 80 Plus μπορεί κάποιο brand να ΜΗΝ πάρει πιστοποίηση αν ο OEM έχει πιστοποιήσει ήδη την πλατφόρμα και αυτό περιπλέκει τα πράγματα. Βασικά είναι βλακεία γιατί πάντα το brand ζητάει αλλαγές και επίσης πάντα ο κατασκευαστείς δίνει Golden samples για πιστοποίηση με τρομερά κοντά καλώδια, για να επιτύχει το υψηλότερο δυνατό efficiency. 

Επίσης το μόνο που κάνει το 80 PLUS είναι να μετράει 3-4 διαφορετικά φορτία στος 23 (+-5C), μια θερμοκρασία εξωπραγματικά χαμηλή. Δεν αναφέρει με τι εξοπλισμό μετράει, το πιο ΒΑΣΙΚΟ, και πολλα άλλα καλά. Βασικά το 80 PLUS δεν πέρνει ΚΑΝ μετρήσεις. ΔΕΝ έχουν πια εργαστήρια αλλά δίνουν όλα τα samples σε εξωτερικούς συνεργάτες τους οποίους ούτε καν αναφέρουν. Ένα γραφείο είναι στην ουσία που κάνει τον ενδιάμεσο. 

Αν θέλετε πραγματικά reports με αληθινές μετρήσεις (και όχι μόνο σε PSUs αλλά σε κουτιά και σε κάρτες γραφικών-power consumption) πάτε εδώ. 

https://www.cybenetics.com/index.php?option=power-supplies

 

  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Hardware Busters είπε

Στο 80 Plus μπορεί κάποιο brand να ΜΗΝ πάρει πιστοποίηση αν ο OEM έχει πιστοποιήσει ήδη την πλατφόρμα και αυτό περιπλέκει τα πράγματα.

Ο εκάστοτε OEM πιστοποιεί το μοντέλο του πριν πάρει πιστοποίηση απο 80 PLUS (αν κατάλαβα σωστά) ? Ανεξαρτήτως τι γράφει πάνω στο κουτί, όπως ανέφερα και νωρίτερα, η ιστοσελίδα της 80 PLUS έχει μια λίστα με όλα τα πιστοποιημένα PSUs οπότε είναι εύκολο για κάποιον να επιβεβαιώσει αν ισχύει η πιστοποίηση ή όχι.

Αν και δεν αναφέρουν πουθενά σε τι θερμοκρασίες γίνονται οι έλεγχοι, θα συμφωνήσω εφόσον ισχύει.

Το γεγονός ότι οι μετρήσεις πραγματοποιούνται απο εξωτερικούς συνεργάτες δεν την καθιστά και μη έμπιστη ως πιστοποίηση. Αν υπήρχε κάποιου είδους διαφθορά θα είχε γίνει γνωστή απο τη στιγμή που ο κάθε ένας απο εμάς μπορεί να κάνει τις δικές του δοκιμές.

Σύγκρινα αποτελέσματα κάποιων μοντέλων μεταξύ 80 PLUS και Cybenetics και το avg efficiency ως επί το πλείστον είναι on point, στα υπόλοιπα υπάρχει μια μικρή απόκλιση κατα 1-2% max.
Επίσης καλό θα ήταν στις μετρήσεις σας να αναφέρεται και efficiency σε 50%, 75 ή 80% και 100% load.
Και κάτι τελευταίο που παρατήρησα, στο Corsair CX750M τι εστί Anex ? και π.χ. στο Corsair RM750i, Report Date: Apr 18, 2000 ?

Πάντως δεν είναι σωστό να υπονομεύεται κάτι που υπάρχει περισσότερο απο μια δεκαετία και το έχουν αποδεχθεί όλες οι OEM, όση σιγουριά κι αν έχετε για τις δικές σας δοκιμές και τα δικά σας αποτελέσματα :). Αυτά τα ολίγα από έναν "συνδρομητή" του καναλιού σας, πάντα φιλικά και με σεβασμό για την καλή δουλειά που κάνετε.

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 hours ago, nikos032 said:

Επίσης καλό θα ήταν στις μετρήσεις σας να αναφέρεται και efficiency σε 50%, 75 ή 80% και 100% load.

Αν δεις τα αναλυτικά reports δε φαίνεται μόνο το efficiency για αυτά τα loads αλλά για όλους τους πιθανούς συνδυασμούς φορτίων. Γενικά δεν μπορώ να σκεφτώ πληροφορία ή μέτρηση που θες να βρεις για ένα τροφοδοτικό και δεν την έχει... Για όποιον ξέρει τι σημαίνουν οι τιμές και δε χρειάζεται να του γράψουν επεξηγήσεις με κάποιο review πχ έχει πραγματικά τα πάντα

πχ Corsair CX450 ftp://members.cybenetics.report/PDF_Reports/d/cybenetics_VUm.pdf

 

Επεξ/σία από chiderboy
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν υπονομεύουμε κσνένα και συγνώμη αν δώθηκε αυτή η εντύπωση. Υπάρχουν όμως πολλά που δεν ξέρει ο απλός καταναλωτής και τυχαίνει να τα γνωρίζουμε όλοι εμείς που είμαστε μέσα σε αυτόν τον κύκλο. Τα πράγματα είναι στην ουσία ακόμη χειρότερα από ότι αναφέρω. Επίσης το ότι έχει κάποιος 10 χρόνια στο χώρο και βάλε δε σημαίνει ότι είναι και καλός. Απλά δε βγήκε κανείς μπροστα να του πάει κόντρα. 

H Cyben αναφέρει το overall efficiency από 5W ώς full load, οπότε κανείς δεν μπορεί να κάνει tune την πλατφόρμα του να αποδίδει καλά σε μερικά load points μόνο, κάτι που γινόταν κατά κόρο παλιότερα. Επιπλέον, αναφέρει μήκος καλωδίων κτλ για να μην υπάρχει θέμα εκεί και κάνει και parts description για την αποφυγεί golden samples. 

Οι OEM το έχουν αποδεχτεί γιατί τους βολεύει. Και εμένα αν υπήρχε μια εύκολη πιστοποίηση που θα την έπιανα εύκολα θα την υποστήριζα 100%. Για το 80 PLUS έχουν γραφτεί αρκετά άρθρα που αναφέρουν όσο λέω και εγώ και περισσότερα. 

Αυτό το άρθρο γράφτηκε πρωτού ιδρυθεί η Cyben και έχει σταλθεί στο 80 PLUS για να απαντήσει, πράγμα που δεν έγινε ποτέ.

https://www.tomshardware.com/reviews/80-plus-psu-efficiency,4848.html

 

Επεξ/σία από Hardware Busters
Δημοσ.
21 ώρες πριν, Hardware Busters είπε

Σκοπεύω να αγοράσω και άλλα φτηνά τροφοδοτικά και να τα τεστάρω.

TURBO X να μην ξεχάσεις. Χωρις πλακα. Τα περισσοτερα ετοιμα συστηματα ή/και φθηνα diy αυτα παιρνουν

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πιστεύω, χωρίς να τα έχω δοκιμάσει, ότι το πλαίσιο δε θα έβαζε τόσο χάλια PSUs στα έτοιμα συστήματα του, από τη στιγμή που τα υποστηρίζει με εγγύηση, γιατί αυτό θα μπορούσε να τους δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα. Θα προσπαθήσω να βρω turbo-x και άλλα house brand PSUs για δοκιμή, απλά οι πόροι μας είναι περιορισμένοι και τα συγκεκριμένα δεν πρόκειται να μας τα στείλει κανείς, οπότε τα αγοράζουμε από την τσέπη μας όλα. 

Επεξ/σία από Hardware Busters
  • Like 2
Δημοσ.

Καταλαβαινω την λογικη και εγω την ιδια αποψη εχω, απλα στα διαφορα forum παρουσιαζονται σαν οτι χειροτερο μπορεις να βαλεις ξερωγω. Εχω ενα 4 χρονια σε NAS που δουλευει 24/7 και ειχα μηδενικα προβληματα. Φυσικα αν το budget επιτρεπει πας σε κατι αποδεδειγμενα καλυτερο, αλλα....

 

you get my point. 😃

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...