Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πριν από 15 και βάλε χρόνια οι γονείς μου μού μεταβίβασαν με γονική παροχή το σπίτι στο οποίο μέναμε. Σε αυτό σήμερα κατοικεί η μητέρα μου και το δηλώνω ως "δωρεάν παραχώρηση" στην εφορία. Εγώ μένω αλλού και έχω σκοπό να αγοράσω άλλο σπίτι για την οικογένειά μου. Ποιες είναι οι επιλογές μου για να επωφεληθώ από τις "εκπτώσεις" φόρων για αγορά πρώτης κατοικίας; Υπάρχει τρόπος να μεταβιβάσω το πατρικό μου πίσω στη μητέρα μου με χαμηλό κόστος (σαν ανάποδη γονική παροχή);

Αν δεκτώ ότι δεν γίνεται να αποφύγω τους φόρους "δεύτερης κατοικίας", θα πληρώσω μόνο για το ποσοστό του ακινήτου που θα αγοράσω ή για όλο, δεδομένου ότι η σύζηγος θα αγοράσει το άλλο 50% και δεν έχει άλλο ακίνητο;

Επεξ/σία από Mvpgr
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Mvpgr είπε

Πριν από 15 και βάλε χρόνια οι γονείς μου μού μεταβίβασαν με γονική παροχή το σπίτι στο οποίο μέναμε. Σε αυτό σήμερα κατοικεί η μητέρα μου και το δηλώνω ως "δωρεάν παραχώρηση" στην εφορία. Εγώ μένω αλλού και έχω σκοπό να αγοράσω άλλο σπίτι για την οικογένειά μου. Ποιες είναι οι επιλογές μου για να επωφεληθώ από τις "εκπτώσεις" φόρων για αγορά πρώτης κατοικίας; Υπάρχει τρόπος να μεταβιβάσω το πατρικό μου πίσω στη μητέρα μου με χαμηλό κόστος (σαν ανάποδη γονική παροχή);

Αν δεκτώ ότι δεν γίνεται να αποφύγω τους φόρους "δεύτερης κατοικίας", θα πληρώσω μόνο για το ποσοστό του ακινήτου που θα αγοράσω ή για όλο, δεδομένου ότι η σύζηγος θα αγοράσει το άλλο 50% και δεν έχει άλλο ακίνητο;

Μια από τις προϋποθέσεις για την φοροαπαλλαγή αγοράς πρώτης κατοικίας είναι να μην έχεις κάποιο σπίτι στο όνομα σου, ή έστω αυτό που έχεις να είναι όχι μέσα σε πόλη και η αντικειμενική του αξία να είναι μέχρι ενός ορισμένου σημείου. Ζήτησε από τον συμβολαιογράφο σου να σου πει λεπτομέρειες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...