Aggelhs Δημοσ. 4 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2020 Καλημερα σε ολους.Εχω μια αρκετα απλη απορια αλλα δεν γνωριζω και πολλα απο δικτυα.Εδω και κανα μηνα εχω βαλει Windfiber 100/10.Το Up ειναι μια χαρα αλλα για καποιον λογο το download πολυ χαμηλο.Μπορει να μου εξηγησει καποιος τι συμβαινει ? Το attainable δεν θα επρεπε να ειναι 100+ ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
trib Δημοσ. 4 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2020 Καλημέρα, πολλά μπορεί να ευθύνονται. Η περιοχή που βρίσκεσαι και πώς γίνεται η κάλυψη (υπόγεια ή με ξύλινες κολώνες) Αν συνδέεσαι με υπαίθρια καμπίνα ή Αστικό Κέντρο (με το αστικό κέντρο συνήθως να είναι πιο μακριά) Η απόσταση που έχεις από την καμπίνα/αστικό κέντρο Την κατάσταση του χαλκοκαλωδίου έξω από το σπίτι Τη σύνδεση στον κατανεμητή της πολυκατοικίας ή το κουτί του ΟΤΕ (αυτό το γκρι κουτί που είναι τοποθετημένο συνήθως εξωτερικά από τα σπίτια) Την κατάσταστη του χαλκοκαλωδίου μέσα στο σπίτι (να μην έχει ματίσεις και ιδανικά αν είναι παλιό το σπίτι να το αντικαταστήσεις) Η τηλεφωνική πρίζα Σε ποια τηλεφωνική πρίζα συνδέεις το router (ιδανικά στην πρώτη πρίζα που φτάνει το χαλκοκαλώδιο - επίσης να μην μεταφέρεις το τηλέφωνο σε άλλα δωμάτια από το ίδιο καλώδιο) Το ίδιο το router Αρχικά κάνε αυτά που έχεις εσύ τον έλεγχο (καλώδιο, πρίζες, router, μετρήσεις απευθείας από τον κατανεμητή κτλ). Αν όλα είναι σωστά, τότε καλείς για τεχνική υποστήριξη (αναφέροντας προφανώς όλες τις ενέργεις που έχεις κάνει για να γλιτώσεις χρόνο). Btw, έχω την εντύπωση πως δεν χρησιμοποιείς το router της WIND (κρίνοντας από τη φωτογραφία). Δοκίμασέ το διότι μπορεί να έχει καλύτερα αποτελέσματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aggelhs Δημοσ. 4 Ιουνίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2020 3 λεπτά πριν, trib είπε Καλημέρα, πολλά μπορεί να ευθύνονται. Η περιοχή που βρίσκεσαι και πώς γίνεται η κάλυψη (υπόγεια ή με ξύλινες κολώνες) Αν συνδέεσαι με υπαίθρια καμπίνα ή Αστικό Κέντρο (με το αστικό κέντρο συνήθως να είναι πιο μακριά) Η απόσταση που έχεις από την καμπίνα/αστικό κέντρο Την κατάσταση του χαλκοκαλωδίου έξω από το σπίτι Τη σύνδεση στον κατανεμητή της πολυκατοικίας ή το κουτί του ΟΤΕ (αυτό το γκρι κουτί που είναι τοποθετημένο συνήθως εξωτερικά από τα σπίτια) Την κατάσταστη του χαλκοκαλωδίου μέσα στο σπίτι (να μην έχει ματίσεις και ιδανικά αν είναι παλιό το σπίτι να το αντικαταστήσεις) Η τηλεφωνική πρίζα Σε ποια τηλεφωνική πρίζα συνδέεις το router (ιδανικά στην πρώτη πρίζα που φτάνει το χαλκοκαλώδιο - επίσης να μην μεταφέρεις το τηλέφωνο σε άλλα δωμάτια από το ίδιο καλώδιο) Το ίδιο το router Αρχικά κάνε αυτά που έχεις εσύ τον έλεγχο (καλώδιο, πρίζες, router, μετρήσεις απευθείας από τον κατανεμητή κτλ). Αν όλα είναι σωστά, τότε καλείς για τεχνική υποστήριξη (αναφέροντας προφανώς όλες τις ενέργεις που έχεις κάνει για να γλιτώσεις χρόνο). Btw, έχω την εντύπωση πως δεν χρησιμοποιείς το router της WIND (κρίνοντας από τη φωτογραφία). Δοκίμασέ το διότι μπορεί να έχει καλύτερα αποτελέσματα. Ευχαριστω για την απαντηση,το ρουτερ ειναι ενα zte zxhn h268n,η wind μου το εδωσε οταν εκανα την συνδεση. 26 λεπτά πριν, trib είπε Καλημέρα, πολλά μπορεί να ευθύνονται. Η περιοχή που βρίσκεσαι και πώς γίνεται η κάλυψη (υπόγεια ή με ξύλινες κολώνες) Αν συνδέεσαι με υπαίθρια καμπίνα ή Αστικό Κέντρο (με το αστικό κέντρο συνήθως να είναι πιο μακριά) Η απόσταση που έχεις από την καμπίνα/αστικό κέντρο Την κατάσταση του χαλκοκαλωδίου έξω από το σπίτι Τη σύνδεση στον κατανεμητή της πολυκατοικίας ή το κουτί του ΟΤΕ (αυτό το γκρι κουτί που είναι τοποθετημένο συνήθως εξωτερικά από τα σπίτια) Την κατάσταστη του χαλκοκαλωδίου μέσα στο σπίτι (να μην έχει ματίσεις και ιδανικά αν είναι παλιό το σπίτι να το αντικαταστήσεις) Η τηλεφωνική πρίζα Σε ποια τηλεφωνική πρίζα συνδέεις το router (ιδανικά στην πρώτη πρίζα που φτάνει το χαλκοκαλώδιο - επίσης να μην μεταφέρεις το τηλέφωνο σε άλλα δωμάτια από το ίδιο καλώδιο) Το ίδιο το router Αρχικά κάνε αυτά που έχεις εσύ τον έλεγχο (καλώδιο, πρίζες, router, μετρήσεις απευθείας από τον κατανεμητή κτλ). Αν όλα είναι σωστά, τότε καλείς για τεχνική υποστήριξη (αναφέροντας προφανώς όλες τις ενέργεις που έχεις κάνει για να γλιτώσεις χρόνο). Btw, έχω την εντύπωση πως δεν χρησιμοποιείς το router της WIND (κρίνοντας από τη φωτογραφία). Δοκίμασέ το διότι μπορεί να έχει καλύτερα αποτελέσματα. Στην περιπτωση που φταιει η καλωδιωση μεσα στο σπιτι γνωριζεις ποσο ευκολη ειναι η αντικατασταση ? Θα χρειαστει ο ηλεκτρολογος να "σκαψει" τον τοιχο ή ειναι πιο απλη η υποθεση ? Και ολο αυτο στο περιπου ποσο μπορει να παει ? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
trib Δημοσ. 4 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Ανάλογα. Αν είσαι ισόγειο,1ο,2ο Πώς είναι περασμένο το καλώδιο (μπορεί να γίνει και εξωτερικά χωρίς σκάψιμο αν μέσα από τα κουτιά δεν γίνεται) Το κόστος του καλωδίου εξαρτάται από το συνολικό μήκος, την ποιότητα και τον τύπο. Δεν είναι μεγάλο. Ο ηλεκτρολόγος δεν μπορώ να ξέρω, υποθέτω όμως ότι η εργασία θα κοστίσει περισσότερο από τα ίδια τα υλικά. Επεξ/σία 4 Ιουνίου 2020 από trib 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
afm Δημοσ. 4 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2020 https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf για να ελέγξεις μόνος σου την εσωτερική σου καλωδίωση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aggelos_INSM Δημοσ. 4 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2020 2 ώρες πριν, trib είπε Ανάλογα. Αν είσαι ισόγειο,1ο,2ο Πώς είναι περασμένο το καλώδιο (μπορεί να γίνει και εξωτερικά χωρίς σκάψιμο αν μέσα από τα κουτιά δεν γίνεται) Το κόστος του καλωδίου εξαρτάται από το συνολικό μήκος, την ποιότητα και τον τύπο. Δεν είναι μεγάλο. Ο ηλεκτρολόγος δεν μπορώ να ξέρω, υποθέτω όμως ότι η εργασία θα κοστίσει περισσότερο από τα ίδια τα υλικά. Αμα εισαι ισογειο για παραδειγμα ειναι πιο ευκολο ή σου παιρνουν ποιο λιγο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα