Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα

Γνωστος μου κατεθεσε τη διαθηκη του παππου του αρχες του 2019, νομιμα ακολουθωντας τη διαδικασια με δικηγορο κλπ κλπ κλπ.

Στα μεσα του 2019 αγορασε μισο διαμερισμα με τη κοπελα του χρησμοποιωντας αυτα τα χρηματα.

Λογω καθυστερησης του Δημου η διαθηκη ακομη και σημερα δεν εχει δημοσιευτει.

Μιλωντας με λογιστη σημερα του ειπε οτι θα πληρωσει προστιμο κοντα στις 10.000-15.000 γιατι οταν αγορασε το σπιτι η

διαθηκη παροτι ειχε κατατεθει και ειναι πληρως νομιμη δεν ειχε δημοσιευτει.

Εχει ακουσει ποτε κανεις κατι αναλογο?

Μπορει να γινει κατι?

Δημοσ.
6 ώρες πριν, tsakatanhs1986 είπε

Καλησπερα

Γνωστος μου κατεθεσε τη διαθηκη του παππου του αρχες του 2019, νομιμα ακολουθωντας τη διαδικασια με δικηγορο κλπ κλπ κλπ.

Στα μεσα του 2019 αγορασε μισο διαμερισμα με τη κοπελα του χρησμοποιωντας αυτα τα χρηματα.

Μιλωντας με λογιστη σημερα του ειπε οτι θα πληρωσει προστιμο κοντα στις 10.000-15.000 γιατι οταν αγορασε το σπιτι η

Μπορει να γινει κατι?

Πώς εμπλέκεται ο δήμος στην καθυστέρηση ?

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Πώς εμπλέκεται ο δήμος στην καθυστέρηση ?

Μπορεί τον αρμόδιο για τη δημοσίευση της διαθήκης να τον λένε Δήμο..

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
10 hours ago, tsakatanhs1986 said:

Καλησπερα

Μπορει να γινει κατι?

Η διαθήκη κατατίθεται για δημοσίευση στο Ειρηνοδικείο της τελευταίας κατοικίας του θανόντα και δημοσιεύεται σχετικά γρήγορα (εντός 30 ημερών συνήθως).
Ο Δήμος και οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία δεν έχει καμία εμπλοκή με τη δημοσίευση της διαθήκης. 

Αυτό που πιθανόν να έγινε είναι να μην υπογράφηκε εντός εξαμήνου η αποδοχή της κληρονομιάς σε συμβολαιογράφο. 

Δημοσ.

Εγώ δεν έχω καταλάβει

Το πρόστιμο τι είδους πρόστιμο είναι

έστω ότι από κάποιο λάθος / βλακεία κα΄ποιος δεν έκανε κάτι αι ξεχνάμε την διαθήκη . σα να μην υπάρχει

Ο Χ που είχε πρόσβαση σε κάποια χρήματα του Υ που πέθανε (τι σημαίνει έχω πρόσβαση σε λεφτά κάποιου άλλου ??? ... πως γενεν αυτό) , ξέρω γω τα βρήκε ας πούμε στο στρώμα του Υ όταν πέθανε

Το "πρόστιμο" από που προκύπτει και για πιό λόγο ;

Δημοσ.

Το πρόβλημα του φίλου σου είναι πως αγόρασε ένα ακίνητο πχ 100k, εκείνος έβγαλε 20k το 2019, επομένως καλείται τώρα να δηλώσει πως βρήκε τα υπόλοιπα 80k ειδάλλως θα φορολογηθεί για αυτά ως τεκμήριο. Ο κωδικός στο Ε1 στον οποίο μπαίνουν τα ποσά κληρονομιάς δεν ζητάει κάτι για δημοσίευση διαθήκης αλλά τον αριθμό της δήλωσης στη ΔΟΥ, για την οποία η δημοσίευση ή μη διαθήκης είναι προαπαιτούμενο. Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν, καλά τα λέει ο λογιστής. Οι λύσεις που βλέπω είναι δύο. Είτε πληρώνει, είτε βάζει ψευδή στοιχεία στο Ε1 (βασικά μόνο στον αριθμό δήλωσης), δεν πληρώνει αλλά κινδυνεύει σε έναν ενδεχόμενο έλεγχο να πληρώσει περισσότερα από το φόρο. Μπορεί επίσης να τσεκάρει ο λογιστής αν έχει ποσά για ανάλωση ώστε να πέσει ο φόρος. Πριν την αγορά ενός ακινήτου, ένα τηλέφωνο στο λογιστή δεν είναι κακή ιδέα.

5 λεπτά πριν, DrLo είπε

Ο Χ που είχε πρόσβαση σε κάποια χρήματα του Υ που πέθανε (τι σημαίνει έχω πρόσβαση σε λεφτά κάποιου άλλου ??? ... πως γενεν αυτό) , ξέρω γω τα βρήκε ας πούμε στο στρώμα του Υ όταν πέθανε

Συνδιαχείριση τραπεζικού λογαριασμού. Και εγώ χειριζόμουν το ebanking του πατέρα μου εκτός από αυτόν, και όταν απεβίωσε μπορούσα άνετα να μεταφέρω το υπόλοιπο όπου ήθελα. Το αν πρέπει, είναι νόμιμο κτλ είναι άλλο θέμα. 

• Like 2
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, koulkos είπε

Το πρόβλημα του φίλου σου είναι πως αγόρασε ένα ακίνητο πχ 100k, εκείνος έβγαλε 20k το 2019, επομένως καλείται τώρα να δηλώσει πως βρήκε τα υπόλοιπα 80k ειδάλλως θα φορολογηθεί για αυτά ως τεκμήριο. Ο κωδικός στο Ε1 στον οποίο μπαίνουν τα ποσά κληρονομιάς δεν ζητάει κάτι για δημοσίευση διαθήκης αλλά τον αριθμό της δήλωσης στη ΔΟΥ, για την οποία η δημοσίευση ή μη διαθήκης είναι προαπαιτούμενο. Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν, καλά τα λέει ο λογιστής. Οι λύσεις που βλέπω είναι δύο. Είτε πληρώνει, είτε βάζει ψευδή στοιχεία στο Ε1 (βασικά μόνο στον αριθμό δήλωσης), δεν πληρώνει αλλά κινδυνεύει σε έναν ενδεχόμενο έλεγχο να πληρώσει περισσότερα από το φόρο. Μπορεί επίσης να τσεκάρει ο λογιστής αν έχει ποσά για ανάλωση ώστε να πέσει ο φόρος. Πριν την αγορά ενός ακινήτου, ένα τηλέφωνο στο λογιστή δεν είναι κακή ιδέα.

Συνδιαχείριση τραπεζικού λογαριασμού. Και εγώ χειριζόμουν το ebanking του πατέρα μου εκτός από αυτόν, και όταν απεβίωσε μπορούσα άνετα να μεταφέρω το υπόλοιπο όπου ήθελα. Το αν πρέπει, είναι νόμιμο κτλ είναι άλλο θέμα. 

Τι εννοείς "συνδιαχείρηση" .

Αν είναι και οι 2 στο λογαριασμό δεν υπάρχει "συνδιαχείρηση" υπάρχει "συνιδοικτησία" ... δεν χρειάζεται καμία διαθήκη. Τα χρήματα θα ήταν ήδη δικά του.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, DrLo είπε

Τι εννοείς "συνδιαχείρηση" .

Αν είναι και οι 2 στο λογαριασμό δεν υπάρχει "συνδιαχείρηση" υπάρχει "συνιδοικτησία" ... δεν χρειάζεται καμία διαθήκη. Τα χρήματα θα ήταν ήδη δικά του.

συνδικαιούχος δεν σημαίνει αυτόματα ότι τα χρήματα είναι και δικά σου

μπορείς φυσικά να τα κάνεις ο,τι θες σε ο,τι αφορά την τράπεζα, αλλά αν πρέπει να πληρωθούν φόροι κληρονομιάς ή δωρεάς ή οτιδήποτε για να κάνεις όντως ο,τι θες χωρίς πρόβλημα με την εφορία είναι άλλο θέμα 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο παππους αφησε καποια χρηματα ως διαθηκη στον εγγονο του δηλαδη το φιλο μου.

Τα χρηματα ηταν σε σπιτι συγγενικου προσωπου.

Οχι σε λογαριασμο τραπεζας, τωρα το πως και το γιατι.... μιλαμε για ανθρωπο 102 χρονων ο αποθανων.

Ο φιλος μου πηρε τη διαθηκη τη πηγε σε δικηγορο εκανε τη διαδικασια και τη καταχωρησε κανονικα.

Στη συνεχεεια με τη κοπελα του που εβαλε τα υπολοιπα χρηματα αγορασαν ενα διαμερισμα.

Για καποιο λογο ακομη και σημερα δεν εχει δημοσιευθει η διαθηκη.

Ξαναλεω εχε καταχωρηθει ομως πολλους μηνες πριν την αγορα του σπιτιου.

Αυτο που δεν ηξερε ο φιλος μου ειναι οτι δεν αρκει η καταχωρηση για να θεωρουνται νομιμα τα χρηματα αλλα οτι πρεπει να γινει δημοσιευση.

Ουτε ο δικηγορος ουτε ο λογιστης του το ειπαν, ισως δεν το σκεφτηκαν, ισως δεν το ηξεραν.

Δεν εχει σημασια.

Αυτο που συμβαινει τωρα ειναι οτι λογιστικα για τη φετινη χρονια αυτα τα χρηματα φαινονται "παρανομα" και ο λογιστης υπολογισε οτι θα του ερθει φορος-προστιμο κοντα στα 10-15 χιλιαρικα.

Ψαχνουμε αν μπορει να κανει κατι. εστω και τωρα

Επεξ/σία από tsakatanhs1986
Δημοσ.

αν ηταν συνδικαιουχος δεν υπαρχει προβλημα που πηρε καποια χρηματα απο κοινο λογαριασμο

αν δεν ηταν υπαρχει θεμα με αυτους που τα εδωσαν ....

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, tsakatanhs1986 είπε

Ο παππους αφησε καποια χρηματα ως διαθηκη στον εγγονο του δηλαδη το φιλο μου.

Τα χρηματα ηταν σε σπιτι συγγενικου προσωπου.

Οχι σε λογαριασμο τραπεζας, τωρα το πως και το γιατι.... μιλαμε για ανθρωπο 102 χρονων ο αποθανων.

Ο φιλος μου πηρε τη διαθηκη τη πηγε σε δικηγορο εκανε τη διαδικασια και τη καταχωρησε κανονικα.

Στη συνεχεεια με τη κοπελα του που εβαλε τα υπολοιπα χρηματα αγορασαν ενα διαμερισμα.

Για καποιο λογο ακομη και σημερα δεν εχει δημοσιευθει η διαθηκη.

Ξαναλεω εχε καταχωρηθει ομως πολλους μηνες πριν την αγορα του σπιτιου.

Αυτο που δεν ηξερε ο φιλος μου ειναι οτι δεν αρκει η καταχωρηση για να θεωρουνται νομιμα τα χρηματα αλλα οτι πρεπει να γινει δημοσιευση.

Ουτε ο δικηγορος ουτε ο λογιστης του το ειπαν, ισως δεν το σκεφτηκαν, ισως δεν το ηξεραν.

Δεν εχει σημασια.

Αυτο που συμβαινει τωρα ειναι οτι λογιστικα για τη φετινη χρονια αυτα τα χρηματα φαινονται "παρανομα" και ο λογιστης υπολογισε οτι θα του ερθει φορος-προστιμο κοντα στα 10-15 χιλιαρικα.

Ψαχνουμε αν μπορει να κανει κατι. εστω και τωρα

Αφού, δεν είχε δημοσιευτεί η διαθήκη, πως ήξερε ότι του άφηνε λεφτά ???

ΥΓ. Τα χρήματα αυτά υπόκεινται σε ΦΟΡΟ 10%. Είχε ΠΛΗΡΩΘΕΙ ??

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...