Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα. Αλλαξα πριν 2 μερες μητρική και έβαλα το Speccy να δω θερμοκρασίες κτλ. Σε νορμάλ χρηση,σερφαρισμα κτλ η θερμοκρασία του επεξεργαστη ειναι 16-28 βαθμους περιπου. Σε προγραμμα που εκανα επεξεργασία ψωτογραφιών κτλ οταν εκανα εξαγωγη, πηγε στους 63-68 βαθμούς. Ειναι λογικό αυτο η εχω θέμα;

Στιγμιότυπο οθόνης (4).png

Στιγμιότυπο οθόνης (5).png

Στιγμιότυπο οθόνης (6).png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, giorgos1966 είπε

Ειναι λογικό αυτο η εχω θέμα;

Ναι

Επεξ/σία από narta
Δημοσ.

Έχω παρόμοιο σύστημα με το δικό σου σε κουτι Zalman Z11 
FX 8320 και ίδια cpu cooler και ο δικός μου είναι 
Idle 25c
σερφαρισμα 35c
gaming 55c
θερμαγωγιμη παστα ποτε του αλλαξες ;
εχεις κανει OC ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λόγω του ιδιαίτερου sensor που έχουν οι fx, γενικά μέχρι τους 30-35 βαθμούς δείχνουν ότι να'ναι, όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία τόσο πιο ακριβής γίνεται ο sensor (οπότε και σε idle γύρω στο 30άρι παίζει να είσαι, οι 18 βαθμοί δεν ισχύουν).

Επειδή υπήρχε ένα μπέρδεμα με τις max θερμοκρασίες στους fx (θεωρητικά έχουν core temp με όριο κοντά στους 60, cpu package temp κοντά στα 70), πιστεύω το πιο σίγουρο είναι να κατεβάσεις το πρόγραμμα AMD Overdrive που σε γλυτώνει κάπως από τα "θεωρητικά".

Το συγκεκριμένο δεν σου λέει τι θερμοκρασία έχεις τώρα, αλλά σου λέει πόσο απέχεις από το όριο.

Οπότε το έχεις ανοιχτό όταν κάνεις δουλειά μαζί με το speccy και έχεις πλήρη εικόνα και κυρίως ξέρεις αν είναι safe οι όποιες θερμοκρασίες διαβάζει το εκάστοτε πρόγραμμα τύπου speccy, και τι πραγματικό "αέρα" έχεις.

Επεξ/σία από raul7
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Zengar Zombolt είπε

Έχω παρόμοιο σύστημα με το δικό σου σε κουτι Zalman Z11 
FX 8320 και ίδια cpu cooler και ο δικός μου είναι 
Idle 25c
σερφαρισμα 35c
gaming 55c
θερμαγωγιμη παστα ποτε του αλλαξες ;
εχεις κανει OC ;

Καλημερα. Ενοειτε οτι αλλαξα παστα πριν 2 μερες που εβαλα αλλη μητρική. Οχι OC δεν εκανα.

Επεξ/σία από giorgos1966
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, giorgos1966 είπε

Καλημερα. Ενοειτε οτι αλλαξα παστα πριν 2 μερες που εβαλα αλλη μητρική. Οχι OC δεν εκανα.

ουτε εγω τον εχω πειραξει 
μετα διαβαζω στο νετ οτι καποιοι τον κανουν undervolt 
αλλα δεν ξερω την διαδικασια

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Zengar Zombolt είπε

ουτε εγω τον εχω πειραξει 
μετα διαβαζω στο νετ οτι καποιοι τον κανουν undervolt 
αλλα δεν ξερω την διαδικασια

Κατι που δε ξερω δε το πειραζω και εγω. Κατεβασα το AMD Overdrive να δω τι τιμές δίνει.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Που είναι οι τιμές;

Να βαλω κατι να επεξεργαζεται; Εκει το βλεπω να ανεβαινει 65-70 βαθμους,Στη φωτο απλα σερφαρω τωρα.

Στιγμιότυπο οθόνης (8) (Medium).png

Επεξ/σία από giorgos1966
Δημοσ.
6 ώρες πριν, giorgos1966 είπε

Να βαλω κατι να επεξεργαζεται;

Ναι, τώρα δεν τον κουράζεις και είναι χαλαρός οπότε η θερμοκρασία του είναι κάπου στους 30 αλλά δείχνει ότι να ναι που είπαμε ότι είναι θέμα του sensor.

Αυτό που σε ενδιαφέρει είναι οι θερμοκρασίες που ανεβάζει όταν ζορίζεται, οπότε πρέπει μα το έχεις ανοιχτό και να βγάλεις screenshot όταν κάνεις επεξεργασία και έχει μεγάλο φορτίο, για να δούμε θερμοκρασία και thermal margin από το amd overdrive.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

15 βαθμους απο το temp threshold καλα ειναι.

Θα πρότεινα να βαλεις στο κουτι ανεμιστηρες Arctic F14 PWM PST (ή F12 PWM PST). Ειναι σχετικα φθηνοι και καλοι.

Αμα θες αλλαξε τον ανεμιστηρα της Hyper 212 σε Arctic P12 PWM PST.

Θα εχεις καλυτερα αποτελεσματα: πιστευω τουλάχιστο 5 βαθμους κάτω (μπορει και 10+ βαθμους κατω).

Επεξ/σία από duffyduck
  • Like 2
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, duffyduck είπε

Θα πρότεινα να βαλεις στο κουτι ανεμιστηρες Arctic F14 PWM PST (ή F12 PWM PST).

Αυτός δεν είναι πιο αποδοτικός και αθόρυβος;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...