Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρετε .

Σε σπίτι με ίδιο ρολόι ρεύματος θέλω να μεταφέρω ίντερνετ από τον πρώτο στον δεύτερο όροφο . Έτσι χρησιμοποίησα  ένα ζεύγος powerlines που είχα και έγινε η δουλειά .

Τώρα θέλω στον δεύτερο όροφο πάνω στο ένα powerlines να συνδέσω ένα ρούτερ παλιό που έχω ( Speedport W 724V Type Ci ) ώστε να μπορώ να έχω wifi  στον όροφο .

Γίνετε αυτό ; Αν ναι πως τα συνδέω και τη ρυθμίσεις θέλει το ρούτερ ;  Τα παραπάνω υλικά τα έχω ήδη από παλαιά και αν γίνετε δεν θέλω - μπορώ να αγοράσω τίποτα νέο .

Ευχαριστώ 

Δημοσ.
12 ώρες πριν, siracos είπε

Χαίρετε .

Σε σπίτι με ίδιο ρολόι ρεύματος θέλω να μεταφέρω ίντερνετ από τον πρώτο στον δεύτερο όροφο . Έτσι χρησιμοποίησα  ένα ζεύγος powerlines που είχα και έγινε η δουλειά .

Τώρα θέλω στον δεύτερο όροφο πάνω στο ένα powerlines να συνδέσω ένα ρούτερ παλιό που έχω ( Speedport W 724V Type Ci ) ώστε να μπορώ να έχω wifi  στον όροφο .

Γίνετε αυτό ; Αν ναι πως τα συνδέω και τη ρυθμίσεις θέλει το ρούτερ ;  Τα παραπάνω υλικά τα έχω ήδη από παλαιά και αν γίνετε δεν θέλω - μπορώ να αγοράσω τίποτα νέο .

Ευχαριστώ 

αν παρεις την εξοδο απο το powerline και τη βαλεις σε μια θυρα του ρουτερ λογικα πρεπει να εχεις και wifi...για κωδικους και συναφη να μπεις στο μενου του ρουτερ να τα φτιαξεις.....ποιο powerline εχεις ???tplink??av500??

Δημοσ.
12 ώρες πριν, siracos είπε

Χαίρετε .

Ευχαριστώ 

Σαφώς και γίνεται - το έχω κάνει στο υπόγειο. 

Απλώς, για να εχεις το ίδιο δίκτυο με πάνω, ωστε να μην αποσυνδεονται τα κινητά κλπ (εγώ το έχω για κάποιες WiFi κάμερες εκεί), πρέπει να το βάλεις με σταθερή ip (κάποια διαθέσιμη, πχ 192.168.1.99 με την προϋπόθεση πως το router είναι 192.168.1.1) και να απενεργοποιήσεις το dhcp server στο speedport για να μην δίνει δικές του ip δνσεις αλλά να εναρμονιζονται με κεινες του router. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kostasbm είπε

αν παρεις την εξοδο απο το powerline και τη βαλεις σε μια θυρα του ρουτερ λογικα πρεπει να εχεις και wifi...για κωδικους και συναφη να μπεις στο μενου του ρουτερ να τα φτιαξεις.....ποιο powerline εχεις ???tplink??av500??

Ευχαριστώ για την απάντηση ,TP-LINK TL-PA4010PKIT είναι τα powerlines που έχω. 

Οι ρυθμίσεις που πρέπει να κάνω στο ρούτερ με μπερδεύουν μιας και δεν το έχω ξανακάνει .

21 λεπτά πριν, xx1100 είπε

Σαφώς και γίνεται - το έχω κάνει στο υπόγειο. 

Απλώς, για να εχεις το ίδιο δίκτυο με πάνω, ωστε να μην αποσυνδεονται τα κινητά κλπ (εγώ το έχω για κάποιες WiFi κάμερες εκεί), πρέπει να το βάλεις με σταθερή ip (κάποια διαθέσιμη, πχ 192.168.1.99 με την προϋπόθεση πως το router είναι 192.168.1.1) και να απενεργοποιήσεις το dhcp server στο speedport για να μην δίνει δικές του ip δνσεις αλλά να εναρμονιζονται με κεινες του router. 

Ευχαριστώ για την απάντηση , το βράδυ που θα είμαι σπίτι θα το δοκιμάσω .

Το μόνο που πρέπει να κάνω στο ρούτερ είναι  να απενεργοποιήσω το dhcp server ; Δεν χρειάζεται κάτι άλλο ;

Αν δεν με πειράζει να αποσυνδέονται τα κινητά από τον ένα όροφο στον άλλο, τότε δεν χρειάζεται και να πειράξω την ip ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, siracos είπε

Ευχαριστώ για την απάντηση ,TP-LINK TL-PA4010PKIT είναι τα powerlines που έχω. 

Οι ρυθμίσεις που πρέπει να κάνω στο ρούτερ με μπερδεύουν μιας και δεν το έχω ξανακάνει .

Ευχαριστώ για την απάντηση , το βράδυ που θα είμαι σπίτι θα το δοκιμάσω .

Το μόνο που πρέπει να κάνω στο ρούτερ είναι  να απενεργοποιήσω το dhcp server ; Δεν χρειάζεται κάτι άλλο ;

Αν δεν με πειράζει να αποσυνδέονται τα κινητά από τον ένα όροφο στον άλλο, τότε δεν χρειάζεται και να πειράξω την ip ;

Την ip την ρυθμίζεις μεσα απο τον browser. 

Για μενα ήταν απαραιτητο, ολα τα access points να εχουν το ίδιο ssid ώστε να μην αλλάζουν απο τον ενανν όροφο στον αλλον. 

Αν θέλεις να το διαχωρίσεις, του δίνεις άλλο όνομα (πχ wifi-2ndFloor) και του βάζεις και διαφορετικό κωδικό πρόσβασης. Ετσι, όσοι ξερουν τον κωδικό του 2ου συνδέονται κανονικά στο speedport χωρίς πρόσβαση στον άλλον όροφο. 

Η ip όμως του speedport πρέπει να είναι του τύπου 192.168.1.xxx

Επεξ/σία από xx1100
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...