Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας, έχω ολοκληρώσει ένα χρόνο σε ένα ξενοδοχείο και χωρίς προειδοποίηση ενημερώθηκα πως απολύομαι.

Ο εργοδότης υποστηρίζει πως ΔΕΝ δικαιούμαι αποζημίωση διότι δεν έχω κλείσει 3 χρόνια. Κάλεσα την επιθεώρηση εργασίας και μου είπαν πως τη δικαιούμαι κανονικά.

Υπάρχει η πιθανότητα αυτοί από την επιθεώρηση να μην ξέρουν ή είναι ο ξενοδόχος λαμόγιο;

Όποιος έχει καμιά ιδέα ας μου πει, επαναλαμβάνω πως ρωτάω για τον συγκεκριμένο κλάδο.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Dimitra_93 είπε

Γεια σας, έχω ολοκληρώσει ένα χρόνο σε ένα ξενοδοχείο και χωρίς προειδοποίηση ενημερώθηκα πως απολύομαι.

Ο εργοδότης υποστηρίζει πως ΔΕΝ δικαιούμαι αποζημίωση διότι δεν έχω κλείσει 3 χρόνια. Κάλεσα την επιθεώρηση εργασίας και μου είπαν πως τη δικαιούμαι κανονικά.

Υπάρχει η πιθανότητα αυτοί από την επιθεώρηση να μην ξέρουν ή είναι ο ξενοδόχος λαμόγιο;

Όποιος έχει καμιά ιδέα ας μου πει, επαναλαμβάνω πως ρωτάω για τον συγκεκριμένο κλάδο.

Ευχαριστώ.

Δεν έχω ακούσει να υπάρχει διαφοροποίηση αναφορικά με την αποζημίωση απόλυσης ανάλογα με τον κλάδο δραστηριοποίησης.

Ξανακάλεσε την επιθεώρηση εργασίας και διευκρίνισε ότι αναφέρεσαι στον ξενοδοχειακό κλάδο..

Θεωρώ πως θα σου πουν πως την δικαιούσαι κανονικά.. το πιθανότερο είναι να θέλει να σου κάνει πουστι@ ο εργοδότης σου..

• Thanks 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, Dimitra_93 είπε

Ευχαριστώ.

Η σύμβαση σου τι λέει; Είναι κανονικά αορίστου; 

Δημοσ.

Θα πρέπει να έχει συμπληρώσει 12 μήνες εργασίας. Σύμφωνα με το Ν. 3899/2010, άρθ. 17, ο εργαζόμενος που απασχολείται με σύμβαση αορίστου χρόνου, λιγότερο από 12 μήνες στον εργοδότη, σε περίπτωση απόλυσης δεν δικαιούται αποζημίωσης.

Αν στο παρελθον δεν ειχες κανει το λαθος να υπογραφεις καθε χρονο απολυση και μετα νεο συμβολαιο (παρανομο), τοτε κανονικα την δικαιουσε και θα την παρεις...

Επισης αποζημιωση και για τις αδειες που δεν εχεις ηδη καταναλωσει! 

Επισης αυτο, αφου ηταν χωρις προειδοποιηση 
Στην άτακτη καταγγελία, (χωρίς προειδοποίηση) οφείλεται η διπλάσια αποζημίωση απ’ αυτή που αναλογεί στην καταγγελία σύμβασης με προειδοποίηση.

• Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, MakeGreeceSexyAgain είπε

Αν πραγματικά ισχύει αυτό τότε δικαιούμαι τα διπλά όπως λέει ο tz3s ακριβώς από πάνω μου.

Και κοίταζαν να μου το περάσουν έτσι! Πάλι καλά που υπέγραψα με το ''επιφύλαξη για κάθε νόμιμο δικαίωμα μου''.

4 ώρες πριν, TuXaKoS είπε

Η σύμβαση σου τι λέει; Είναι κανονικά αορίστου; 

Ναι, και η καταγγελία έγινε χωρίς προειδοποίηση.

2 ώρες πριν, tz3s είπε

Θα πρέπει να έχει συμπληρώσει 12 μήνες εργασίας. Σύμφωνα με το Ν. 3899/2010, άρθ. 17, ο εργαζόμενος που απασχολείται με σύμβαση αορίστου χρόνου, λιγότερο από 12 μήνες στον εργοδότη, σε περίπτωση απόλυσης δεν δικαιούται αποζημίωσης.

Αν στο παρελθον δεν ειχες κανει το λαθος να υπογραφεις καθε χρονο απολυση και μετα νεο συμβολαιο (παρανομο), τοτε κανονικα την δικαιουσε και θα την παρεις...

Επισης αποζημιωση και για τις αδειες που δεν εχεις ηδη καταναλωσει! 

Επισης αυτο, αφου ηταν χωρις προειδοποιηση 
Στην άτακτη καταγγελία, (χωρίς προειδοποίηση) οφείλεται η διπλάσια αποζημίωση απ’ αυτή που αναλογεί στην καταγγελία σύμβασης με προειδοποίηση.

Δεν είχα υπογράψει τίποτα άλλο! 

Άρα μου χρωστάει κοντά δύο χιλιάδες!

Πες μου κάτι σε παρακαλώ (αν γνωρίζεις).

Πρέπει να το αναθέσω σε κάποιον δικηγόρο που ασχολείται με τα εργασιακά ή απλά να το καταγγείλω στην επιθεώρηση εργασίας;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, Dimitra_93 είπε

Πρέπει να το αναθέσω σε κάποιον δικηγόρο που ασχολείται με τα εργασιακά ή απλά να το καταγγείλω στην επιθεώρηση εργασίας;

για να ξέρεις γενικά, άσχετα με το θέμα σου για το οποίο δεν γνωρίζουμε όλες τις λεπτομέρειες και εγώ προσωπικά δεν εκφέρω γνώμη..

η καταγγελία στην επιθεώρηση δεν σου εξασφαλίζει ότι θα πάρεις κάποια λεφτά. η μόνη συνέπεια που έχει μια καταγγελία στο σεπε είναι ενδεχομένως πρόστιμα (αν έχουν όρεξη) ή να στείλουν την υπόθεση στον εισαγγελέα να τη ξεφορτωθούν που θα αποφασίσει να δικαστεί το ποινικό μέρος το οποίο δεν σημαίνει ότι θα πάρεις κάποια χρήματα. αν κάποιος δεν πληρώνει τον υπάλληλο του και εφόσον αποδειχτεί ότι το έκανε σκόπιμα/με δόλο (διαφορετικά αθωώνεται) τότε θα καταδικαστεί σε κάποιους μήνες φυλάκιση (με αναστολή ίσως), δηλαδή να χαμε να λέγαμε.. μπορεί αυτό βέβαια να χρησιμοποιηθεί στη συνέχεια

όταν θες να πάρεις λεφτά θα πρέπει να γίνει αστικό δικαστήριο, να κάνεις δηλαδή αγωγή και εφόσον το κερδίσεις θα βγει μια διαταγή πληρωμής η οποία θα αναγκάσει τον πρώην εργοδότη σου να σου δώσει χρήματα , αλλιώς προχωράς σε κατασχέσεις 

σε κάθε περίπτωση μιλάς με δικηγόρο και αν αυτός κρίνει ότι πρέπει να πας και στην επιθεώρηση, πας..

σε δική μου περίπτωση πάντως που πήγα επιθεώρηση πριν κάνω οτιδήποτε άλλο η γνώμη του δικού μου δικηγόρου (που τελικά αναγκάστηκα να πάρω, γιατί η αρμόδια δημόσια υπηρεσία έκανε τον πόντιο πιλάτο) ήταν ότι ήταν χάσιμο χρόνου.. τρέχαμε στα ποινικά δικαστήρια χωρίς να με ενδιαφέρει. όταν έγινε η αστική δίκη και βγήκε η διαταγή πληρωμής πήρα τα λεφτά μου 

βέβαια αυτή ήταν η άποψη του δικού μου με την οποία συμφωνώ βέβαια (πλέον), κάποιος άλλος μπορεί να το χειριστεί διαφορετικά, μπορεί να θέλει να πάει επιθεώρηση να τα πουν εκεί μπας και τα βρουν εκεί 

οπότε μίλα με δικηγόρο και όπως  σε καθοδηγήσει

Επεξ/σία από logistoulis
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, logistoulis είπε

οπότε μίλα με δικηγόρο και όπως  σε καθοδηγήσει

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σου και την εκτενέστατη απάντηση σου.

Να 'σαι καλά.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, johnieXoX είπε

δεν δικαιούσαι τα διπλά. δύο μισθούς δικαιούσαι.

απλά, αν σε είχε ειδοποιήσει θα έπαιρνες τα μισά.

Εξαρτάται αν ήταν μισθωτή ή με ημερομίσθιο.

Αν είναι το δεύτερο, ψίχουλα (δε σημαίνει ότι πρέπει να τα χαρίσει όμως).

Στα υπόλοιπα ότι είπαν οι άλλοι, να ήσουν δηλωμένη κανονικά, να μην είχες ενδιάμεσα άλλο ταμείο κλπ.

Δημοσ.

βασικά, εργατολόγο χρειάζεσαι.

ψάξου με το σωματείο. θα σε καθοδηγήσουν από εκεί. μη το φοβάσαι, δεν είναι κομματικό όργανο. σωματείο εργαζομένων είναι, και μάλιστα σχετικά καλά οργανωμένο.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Dimitra_93 είπε

Και κοίταζαν να μου το περάσουν έτσι! Πάλι καλά που υπέγραψα με το ''επιφύλαξη για κάθε νόμιμο δικαίωμα μου''.

Ναι, και η καταγγελία έγινε χωρίς προειδοποίηση.

Δεν είχα υπογράψει τίποτα άλλο! 

Έχεις υπογράψει οικειοθελης αποχώρηση; 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Lanike71 είπε

Εξαρτάται αν ήταν μισθωτή ή με ημερομίσθιο.

Αν είναι το δεύτερο, ψίχουλα (δε σημαίνει ότι πρέπει να τα χαρίσει όμως).

Στα υπόλοιπα ότι είπαν οι άλλοι, να ήσουν δηλωμένη κανονικά, να μην είχες ενδιάμεσα άλλο ταμείο κλπ.

Στα ξενοδοχεία από όσο ξέρω πάντα σαν υπάλληλος είσαι και παίρνεις αποζημίωση υπαλλήλου

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...