Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η επένδυση αφορά εργοστάσιο κατασκευής οθονών LED και Micro-LED στην Ταϊβάν

Σύμφωνα με άρθρο της Ταϊβανέζικης ιστοσελίδας CENS (Taiwan Sourcing Service Provider) η Apple εξετάζει το ενδεχόμενο να επενδύσει $330 εκατομμύρια σε ένα εργοστάσιο στην Βόρεια Ταϊβάν για την κατασκευή οθονών LED και Micro-LED για τα μελλοντικά της μοντέλα iPhone, iPad, MacBook και άλλες νέες συσκευές.

Η Apple θα συνεργαστεί στην κατασκευή του εργοστασίου με την εταιρεία Epistar, την κορυφαία εταιρεία παραγωγής οθονών LED στην Ταϊβάν, καθώς και με την γνωστή εταιρεία κατασκευής οθονών LCD επίσης από την Ταϊβάν, AU Optronics. Το εργοστάσιο θα κατασκευαστεί στην περιοχή Longtan του Hsinchu Science Park, και η «συνεισφορά» της Apple θα είναι περίπου $334 εκατομμύρια.

Το νέο εργοστάσιο σηματοδοτεί την επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρείας στην περιοχή, και σύμφωνα με πληροφορίες η Αμερικάνικη εταιρεία έχει ήδη στείλει ένα επιτελείο για να εργαστούν στο εγχείρημα. Εδώ και πολύ καιρό αναμένεται από την εταιρεία να χρησιμοποιήσει τεχνολογίες Mini LED και Micro-LED σε συσκευές της (η εταιρεία άλλωστε έχει κατοχυρώσει σχετική με την τεχνολογία ευρεσιτεχνία), και λέγεται ότι το επερχόμενο Apple Watch αλλά και το ανανεωμένο 16-inch MacBook Pro θα κάνουν χρήση της τεχνολογίας.

microled.jpg.db19e83c57e70821b4c8fa8dc2b84feb.jpg

Οι οθόνες Mini LEC και Micro-LED έχουν σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι άλλων τεχνολογιών επειδή καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια και μπορούν να τοποθετηθούν σε πολύ λεπτές συσκευές. Καταναλώνουν το 1/10 της ενέργειας που καταναλώνουν οι οθόνες LCD ενώ o χρωματικός κορεσμός πλησιάζει τα επίπεδα OLED. Όπως συμβαίνει με τα εικονοστοιχεία OLED, έτσι και στην περίπτωση της τεχνολογίας Micro-LED είναι «αυτόφωτα» όμως συγκριτικά προσφέρουν επιπλέον υψηλότερη φωτεινότητα, μεγαλύτερο δυναμικό εύρος και ευρύτερη χρωματική γκάμα, παράλληλα με υψηλότερο ρυθμό ανανέωσης και μεγαλύτερες γωνίες θέασης. Ακριβώς για αυτό το λόγο η Apple φαίνεται να «στοιχηματίζει» υπέρ της τεχνολογίας, αν και οι οθόνες του είδους είναι δυσκολότερο να κατασκευαστούν.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.

Οι microled προβλέπω να γίνονται οι νέες OLED, το επόμενο big thing για το οποίο θα συζητάμε για τουλάχιστον 20 χρόνια σε επίπεδο φημών, μέχρι ν'αρχίσουμε να το βλέπουμε σε εμπορικά προϊόντα.
Έχουν να βγάλουν ακόμα πολλά από τις υπάρχουσες τεχνολογίες, δεν θα τις εγκαταλείψουν τόσο γρήγορα...

Δημοσ.

“αν και οι οθόνες του είδους είναι δυσκολότερο να κατασκευαστούν”.

Μήπως αυτά τα πλεονεκτήματα και η μεγαλύτερη δυσκολία κατασκευής τους οδηγούν μαθηματικά σε συρρίκνωση της τσέπης μας.

. . .

Ευχαριστώ θα πάρω.

Είμαι αρκετά πλούσιος και θέλω να φτωχύνω με το καλό να προσέλθουν όταν θα είναι  έτοιμες.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Cell_7 είπε

Makes sense, από την στιγμή που οι OLED έχουν το πρόβλημα του Burn-in και Ghosting.

Πιθανότητα για burn-in ναι αλλά και ghosting?

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, D.Luffy είπε

Ghosting?

6 λεπτά πριν, music_lover είπε

Πιθανότητα για burn-in ναι αλλά και ghosting?

Ναι δεν ξέρω αν είναι ακριβώς αυτός ο όρος αλλά σε πολλά OLED smartphone το έχω παρατηρήσει πως άμα κάνεις scroll από τελείως μαύρο σε γκρί αφήνει μία λωρίδα που φέρνει σε ghosting, ίσως υπάρχει κάποιος άλλος όρος ή απλά ότι OLED έχω δει δεν είναι ΑΑΑ, δεν ξέρω.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Cell_7 είπε

Ναι δεν ξέρω αν είναι ακριβώς αυτός ο όρος αλλά σε πολλά OLED smartphone το έχω παρατηρήσει πως άμα κάνεις scroll από τελείως μαύρο σε γκρί αφήνει μία λωρίδα που φέρνει σε ghosting, ίσως υπάρχει κάποιος άλλος όρος ή απλά ότι OLED έχω δει δεν είναι ΑΑΑ, δεν ξέρω.

Αυτό συμβαίνει όταν η οθόνη είναι σε πολύ χαμηλή φωτηνότητα. Το έχω παρατηρήσει κι εγώ σε κάποια smartphones αλλά όχι σε TV...

Και επειδή παίζω συγκεκριμένα σε LG C9, μπορώ να πω ότι η κίνηση είναι πολύ πιο καθαρή από άλλες LCD TV's που έτυχε να έχω. 

• Like 4
Δημοσ.

Στην LG B6 που έχω εγώ δεν έχω δει ποτέ ghosting και μου φάνηκε περίεργο που το ανέφερες, ίσως συμβαίνει σε κινητά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, pao13 είπε

βλέπω την apple σε μερικά χρόνια να παράγει και να ελέγχει όλο το hardware των προϊόντων της 

Όταν λες μερικά χρόνια τι εννοείς?

Επεξ/σία από Superuser3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Superuser3 είπε

Όταν λες μερικά χρόνια τι εννοείς?

έχει σημασία τα πόσα χρόνια περίπου 5 

εστίασε απλά στο όραμα που έχει 

Επεξ/σία από pao13
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...