Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τσέκαρε ότι to audio driver είναι enabled στο bios, και δοκίμασε παλιότερους drivers, κάποιο θέμα μάλλον υπάρχει με τους καινούριους.

• Like 2
Δημοσ.

Είδα τα bios ειναι enable τωρα για τους παλιότερους drivers πάλι τα ίδια

Επίσης όταν βαζω τα ηχεία στη μπροστινή jack παίζει κανονικά 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, poseidon98 είπε

Είδα τα bios ειναι enable τωρα για τους παλιότερους drivers πάλι τα ίδια

Επίσης όταν βαζω τα ηχεία στη μπροστινή jack παίζει κανονικά 

Ε τότε είναι χαλασμένη η υποδοχή 

Να υποθέσω ότι η μητρική είναι καινούργια κ δε δούλεψε ποτέ ο ήχος ? 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ναι

αλλα τα διαβάζει το σύστημα μου τα ηχεία μήπως ειναι software 

Επεξ/σία από poseidon98
Δημοσ.

Σύνδεσε σε ένα πίσω πορτ εκτός του πράσινου τα ηχεία και επέλεξε 'front speaker out' στο παράθυρο που θα εμφανιστεί. Αν δεν γίνει τίποτα πειραματίσου με διαφορετικά χρώματα. Τα φόρουμ είναι γεμάτα με παρόμοια θέματα με την συγκεκριμένη μητρική. Είναι πρόβλημα software.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι είναι για 5.1 αλλά μέχρι να βρεθεί λύση στο πρόβλημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε έξοδος από τις πίσω, απλά τους αλλάζει ρόλο το software της realtek.

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα στο Forum

Χρησιμοποιω τα Edifier R2000DB (https://www.skroutz.gr/s/6268192/Edifier-R2000DB.html#specs) αυτοενισχυομενα ηχεια υπολογιστη, τα οποια τα εχω κουμπωμενα με optical στην Ζ390 AORUS PRO.

Ηθελα να ρωτησω τους ποιο εμπειρους του Forum εαν αξιζει να δωσω ποσο χρηματων για boostαρισμα περιμενοντας καλυτερη ποιοτητα ηχου (χρησιμοποιω τα ηχεια μονο για μουσικη και ταινιες). Σκεφτομαι για την Asus Essence STX II (https://www.skroutz.gr/s/4747213/Asus-Essence-STX-II.html?from=drop#reviews).

Θα με αποζημιωσουν τα 200 ευρω τιμής της κάρτας, σε καλυτερη ποιοτητα ηχου, συγκρινόμενα με αυτον που τωρα εχω ?

Επεξ/σία από Δημητρης Τ.
Δημοσ.

28 λεπτά πριν, Δημητρης Τ. είπε

Καλησπερα στο Forum

Χρησιμοποιω τα Edifier R2000DB (https://www.skroutz.gr/s/6268192/Edifier-R2000DB.html#specs) αυτοενισχυομενα ηχεια υπολογιστη, τα οποια τα εχω κουμπωμενα με optical στην Ζ390 AORUS PRO.

Ηθελα να ρωτησω τους ποιο εμπειρους του Forum εαν αξιζει να δωσω ποσο χρηματων για boostαρισμα περιμενοντας καλυτερη ποιοτητα ηχου (χρησιμοποιω τα ηχεια μονο για μουσικη και ταινιες). Σκεφτομαι για την Asus Essence STX II (https://www.skroutz.gr/s/4747213/Asus-Essence-STX-II.html?from=drop#reviews).

Θα με αποζημιωσουν τα 200 ευρω τιμής της κάρτας, σε καλυτερη ποιοτητα ηχου, συγκρινόμενα με αυτον που τωρα εχω ?

ΟΧΙ

• Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, duffyduck είπε

ΟΧΙ

Οχι για την συγκεκριμενη καρτα ηχου ή οχι για ολες γενικα τις καρτες ηχου ?

Εαν το οχι αναφερεται στην καρτα που αρχικα εγραψα και εχεις να μου προτεινεις κατι καλυτερο σε παρακαλω αν θελεις γραψε μου 2-3 σχολια για να σχηματισω εικονα ....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν χρειαζεσαι καρτα ηχου. Σε υπερκαλυπτει η ενσωματωμενη. (αφου τα εχεις συνδεσει στην optical)

Επεξ/σία από duffyduck
  • Like 2
Δημοσ.
Στις 22/6/2020 στις 2:45 ΜΜ, Δημητρης Τ. είπε

Οχι για την συγκεκριμενη καρτα ηχου ή οχι για ολες γενικα τις καρτες ηχου ?

Εαν το οχι αναφερεται στην καρτα που αρχικα εγραψα και εχεις να μου προτεινεις κατι καλυτερο σε παρακαλω αν θελεις γραψε μου 2-3 σχολια για να σχηματισω εικονα ....

Όποιος δεν έχει ή δεν είχε ποτέ ξεχωριστή κάρτα ήχου θα σου πει ότι δεν χρειάζεται,  όποιος έχει εξωτερική κάρτα ήχου θα σου πει ότι αξίζει. 

Για εμένα αφού ασχολείσαι και με την μουσική θα σου πω ότι αξίζει.  Ανάλογα τα οικονομικά σου μπορείς να κάνεις και την επιλογή σου. Κοίτα και από creative πλευρά,  οι soundblaster είναι πολύ καλές κάρτες. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω την Asus xonar STX του 2009. Δεν αξίζει η discrete κάρτα ήχου γενικώς, παρά μόνο για να πάρεις μεγαλύτερη ένταση σε σχέση με τις onboard(ή και αυτή των edifier) ή να οδηγήσεις high end ακουστικά. Η παραπάνω ένταση από μόνη της αρκεί για την ψευδαίσθηση του καλύτερου ήχου στο 99,9% των θετικών σχολίων που διαβάζεις για τις discrete. Συν φυσικά την αυθυποβολή από την αγορά που μόλις έκανες.

Ακόμα και τα Edifier R2000DB δεν είναι τόσο top tier ηχεία όσο νομίζει ο κόσμος για να αντιληφθεί κανείς τις σχετικά λεπτές διαφορές μεταξύ onboard και καλών discrete.

Επεξ/σία από pirmen56
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 30/6/2020 στις 6:09 ΜΜ, pirmen56 είπε

Έχω την Asus xonar STX του 2009. Δεν αξίζει η discrete κάρτα ήχου γενικώς, παρά μόνο για να πάρεις μεγαλύτερη ένταση σε σχέση με τις onboard(ή και αυτή των edifier) ή να οδηγήσεις high end ακουστικά. Η παραπάνω ένταση από μόνη της αρκεί για την ψευδαίσθηση του καλύτερου ήχου στο 99,9% των θετικών σχολίων που διαβάζεις για τις discrete. Συν φυσικά την αυθυποβολή από την αγορά που μόλις έκανες.

Ακόμα και τα Edifier R2000DB δεν είναι τόσο top tier ηχεία όσο νομίζει ο κόσμος για να αντιληφθεί κανείς τις σχετικά λεπτές διαφορές μεταξύ onboard και καλών discrete.

Eχω κουμπωσει ενα απλο equalizer με συνδρομη στον υπολογιστη μου, το οποιο σε ποιοτητα ηχου τα Edifier R2000DB τα εχει απογειωσει. Αυτος ειναι και ο λογος που σκεφτομαι να αγορασω καρτα ηχου προκειμενου να παρω τα μεγιστα σε αποδοση απο τα ηχεια που χρησιμοποιω. Δεν εχω ασχοληθει , για να επιλεξω την ιδανικη για τα Edifier. θα συνεχισω να ενημερωνομαι απο το Φορουμ μεχρι να καταληξω στην τελικη μου  επιλογη. 

Επεξ/σία από Δημητρης Τ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...