Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχουμε μια κουζίνα της AEG ελεύθερη (μη εντοιχιζόμενη) τις προάλλες εψησα κάτι νωπά μπιφτέκια που αγόρασα από το κρεοπωλείο στον αέρα. Όταν άνοιξα την πόρτα του φούρνου βγηκε λίγο γκρι καπνός γιατί πιτσουλουσε παντού μέσα το κρέας (λίπη / λάδια κλπ). Προχθές πήγα να ψησω μια τυρόπιτα κατεψυγμένη κ στα δέκα λεπτά επιστρεφω στην κουζίνα κ τι να δω είχε μαυρίσει / καεί όλη από επάνω πράγμα μη φυσιολογικό γιατί έχουμε ψήσει άπειρες φορές τέτοιου είδους πίτες. Την πήρα κ την πέταξα. Έκανα δοκιμή με 1-2 τυροπιτάκια για δοκιμή κ στα 5 λεπτά τα μαύρισε. Υπέθεσα λοιπόν ότι είναι καμμένο λίπος από τα μπιφτέκια κ το πετάει επάνω στο υλικό προς ψήσιμο κ καίγεται αμέσως. Να σημειώσω ότι πάντα ψήνουμε σε λαδόκολλα κ όλες αυτές τις φορές που εψησα η λαδόκολλα ήταν μαύρη καμμένη.

 Ιδιαίτερα τον φούρνο τον προσέχουμε πολύ κ η γυναίκα μου τον έχει πάντα καθαρό. Αποφάσισα να τον καθαρίσω με αμμωνία σε καυτό νερό όλο το βράδυ κ σήμερα καθαρίστηκε. Ψησαμε σήμερα δοκιμαστικά κάτι φάνηκε σχεδόν οκ αλλά η λαδόκολλα μαύρη σε χρόνο dt. Έχει ξανά τύχει ποτέ κάτι τέτοιο σε εσας; Τόσα χρόνια να προσέχουμε κ ξαφνικά τέτοιο πρόβλημα από τα μπιφτέκια; Οποιαδήποτε λύση ευπρόσδεκτη.

Δημοσ.

πιθανόν  ο θερμοστάτης του φούρνου να έχει πρόβλημα και να μην διακόπτει στην θερμοκρασία που βάζεις 

  • Thanks 1
Δημοσ.

Η λαδόκολλα άμα είναι μαύρη, δλδ ξερή και καμμένη, μόνο από υπερβολική θερμοκρασία μπορεί να το πάθει. όπως και τα φαγητά. Δεν έχουν σχέση τα προηγούμενα λίπη.

Κοίτα μήπως έχετε βάλει το γκριλ κατά λάθος

  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, hp8 είπε

πιθανόν  ο θερμοστάτης του φούρνου να έχει πρόβλημα και να μην διακόπτει στην θερμοκρασία που βάζεις 

Θα παρατηρήσω την άλλη φορά αν σβήνει ανάβει το λαμπάκι της θερμοκρασίας.. ευχαριστώ

1 ώρα πριν, cthulhucarbide είπε

Η λαδόκολλα άμα είναι μαύρη, δλδ ξερή και καμμένη, μόνο από υπερβολική θερμοκρασία μπορεί να το πάθει. όπως και τα φαγητά. Δεν έχουν σχέση τα προηγούμενα λίπη.

Κοίτα μήπως έχετε βάλει το γκριλ κατά λάθος

Όχι στον αέρα δουλεύουμε τον φούρνο κατά 90% και ένα 10% αντιστάσεις επάνω κάτω.. ευχαριστώ

Δημοσ.

Αν τυχαίνει να έχεις κάποιο θερμόμετρο φούρνου, δοκίμασε να δεις τι θερμοκρασίες ανεβάζει μέσα. Αν έχει χαλάσει ο θερμοστάτης και δουλεύει μόνο φουλ είναι λογικό να στα καίει όλα.
 

Αν η λαδόκολλα σου γίνεται μαύρη και θρυμματίζεται στην αφή και στο χειρισμό (πχ να σηκώσεις το φαγητό με αυτή) σημαίνει ότι έχει καεί και αυτό γίνεται μόνο με υπερβολική ή πολύωρη έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες.

Για να καταλάβεις, ψωμί στους 200 που έψησα για 30 λεπτά με λαδόκολλα, η λαδόκολλα ήταν απλά καφέ μετά από μισή ώρα. Όχι μαύρη και όχι εντελώς καμένη. Ούτε και με πίτσα στους 250 για 8 λεπτά δεν κάηκε η λαδόκολλα.

  • Thanks 1
Δημοσ.

Ο φούρνος τελικά παρουσιάζει πρόβλημα συνεχίζει τα ίδια. Κάλεσα μάστορα και στην περιγραφή από το τηλέφωνο μου είπε ότι είναι ο θερμοστάτης. Αλλά θα έρθει να το δει φυσικά και από κοντά.

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...