rhtoras Δημοσ. 3 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Γεια σας έχω μια ASRock a320 hdv 4.0 Το τροφοδοτικό μου είναι το lc 6550 του 2010 στα 550 watt. Ο επεξεργαστής είναι ο amd 200ge Για να μη χαλάω άσκοπα ram σκέφτηκα μια τίμια κάρτα γραφικών, δεν ειμαι gamer. Έως 50-60€ τι προτείνετε ? Επεξ/σία 3 Ιουνίου 2020 από rhtoras
Zengar Zombolt Δημοσ. 3 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Αφού δεν είσαι gamer τι χρήση κάνεις και δεν σε καλύπτουν τα ενσωματωμένα γραφικά του επεξεργαστή ; Επεξ/σία 3 Ιουνίου 2020 από Zengar Zombolt 1
dpolal Δημοσ. 3 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2020 55 λεπτά πριν, rhtoras είπε Γεια σας έχω μια ASRock a320 hdv 4.0 Το τροφοδοτικό μου είναι το lc 6550 του 2010 στα 550 watt. Ο επεξεργαστής είναι ο amd 200ge Για να μη χαλάω άσκοπα ram σκέφτηκα μια τίμια κάρτα γραφικών, δεν ειμαι gamer. Έως 50-60€ τι προτείνετε ? Αφού δεν είσαι gamer δεν χρειάζεσαι καλύτερη κάρτα γραφικών καταρχήν, δεν θα σε βοηθήσει κάπου. Αν λοιπόν έχεις καλύψει το θέμα μνήμης, δηλαδή είσαι με 2X8GB RAM που είναι υπέραρκετά και έχεις έναν καλό, γρήγορο SSD τότε αφού θες να νοιώθεις «καλύτερα» με τα λεφτά που διαθέτεις βρίσκεις μεταχειρισμένο Ryzen 2200G ή με 80+ ευρώ πέρνεις τον νεώτερο 3200G. Και οι 2 είναι συνολικά καλύτεροι από τον 200GE και έχουν ανώτερη ενσωματωμένη κάρτα γραφικών. 1
rhtoras Δημοσ. 3 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2020 54 λεπτά πριν, dpolal είπε Αφού δεν είσαι gamer δεν χρειάζεσαι καλύτερη κάρτα γραφικών καταρχήν, δεν θα σε βοηθήσει κάπου. Αν λοιπόν έχεις καλύψει το θέμα μνήμης, δηλαδή είσαι με 2X8GB RAM που είναι υπέραρκετά και έχεις έναν καλό, γρήγορο SSD τότε αφού θες να νοιώθεις «καλύτερα» με τα λεφτά που διαθέτεις βρίσκεις μεταχειρισμένο Ryzen 2200G ή με 80+ ευρώ πέρνεις τον νεώτερο 3200G. Και οι 2 είναι συνολικά καλύτεροι από τον 200GE και έχουν ανώτερη ενσωματωμένη κάρτα γραφικών. Ναι αλλά επειδή θα κάνω και λίγο video edit με δεδομένο πως έχω 1 *8 gb ram ddr4 cl19 θα ήθελα να γλυτώσω ram που θα τρώει η cpu για γραφικά. Δεν είναι καλή ιδέα να βάλω μια οικονομική κάρτα γραφικών? Είναι καλύτερα νομίζω. Με 50€ περίπου δεν υπάρχει τίποτα αξιόλογο ? Αν ήταν και amd ακόμα καλύτερα...
nickk0kkav Δημοσ. 3 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2020 5 λεπτά πριν, rhtoras είπε Ναι αλλά επειδή θα κάνω και λίγο video edit με δεδομένο πως έχω 1 *8 gb ram ddr4 cl19 θα ήθελα να γλυτώσω ram που θα τρώει η cpu για γραφικά. Δεν είναι καλή ιδέα να βάλω μια οικονομική κάρτα γραφικών? Είναι καλύτερα νομίζω. Με 50€ περίπου δεν υπάρχει τίποτα αξιόλογο ? Αν ήταν και amd ακόμα καλύτερα... Όχι στα 50 δεν υπάρχει τίποτα αξιόλογο. Αν είναι να βάλεις κάτω από την 1030 που κάνει 80-90 μη βάλεις καθόλου. Ακόμα καλύτερα να βάλεις 2 η 8άρα μνήμη. Ιδανικά αγοράζεις νέο σετ 2*8 gb κ πουλάς αυτή που έχεις 2
dpolal Δημοσ. 3 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2020 57 λεπτά πριν, rhtoras είπε Ναι αλλά επειδή θα κάνω και λίγο video edit με δεδομένο πως έχω 1 *8 gb ram ddr4 cl19 θα ήθελα να γλυτώσω ram που θα τρώει η cpu για γραφικά. Δεν είναι καλή ιδέα να βάλω μια οικονομική κάρτα γραφικών? Είναι καλύτερα νομίζω. Με 50€ περίπου δεν υπάρχει τίποτα αξιόλογο ? Αν ήταν και amd ακόμα καλύτερα... Στα 50-60 ευρώ που κοιτάς δεν πρόκειτε να βρείς καλύτερες κάρτες γραφικών από ότι ήδη έχεις. Για video editing πολύ καλύτερες επιδόσεις θα καταλάβεις με 2*8GB DDR4 στα 3200ΜΗz CL16 ή CL5 και έναν ποιό δυνατό επεξεργαστή παρά με κάρτα γραφικών του 50ρικου. Ξεκίνα με την αναβάθμιση της μνήμης, που είναι περίπου στο μπάτζετ που έχεις και αργότερα αλλάζεις τον σάπιο επεξεργαστή που έχεις με κάποιον Ryzen όπως ήδη έγραψα. 1
rhtoras Δημοσ. 3 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2020 10 λεπτά πριν, dpolal είπε Στα 50-60 ευρώ που κοιτάς δεν πρόκειτε να βρείς καλύτερες κάρτες γραφικών από ότι ήδη έχεις. Για video editing πολύ καλύτερες επιδόσεις θα καταλάβεις με 2*8GB DDR4 στα 3200ΜΗz CL16 ή CL5 και έναν ποιό δυνατό επεξεργαστή παρά με κάρτα γραφικών του 50ρικου. Ξεκίνα με την αναβάθμιση της μνήμης, που είναι περίπου στο μπάτζετ που έχεις και αργότερα αλλάζεις τον σάπιο επεξεργαστή που έχεις με κάποιον Ryzen όπως ήδη έγραψα. η μητρική μου δέχεται συγκεκριμένες ram για αυτό το είπα και με την έννοια πως αν έβαζα μια εξωτερική κάρτα γραφικών θα μου γλύτωνε τα περίπου 2 gb ram που τρώνε τα ενσωματωμένα γραφικά... Βέβαια από τα λεγόμενά σας μάλλον θα κινηθώ για άλλη μια ram.
dpolal Δημοσ. 3 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2020 1 λεπτό πριν, rhtoras είπε η μητρική μου δέχεται συγκεκριμένες ram για αυτό το είπα και με την έννοια πως αν έβαζα μια εξωτερική κάρτα γραφικών θα μου γλύτωνε τα περίπου 2 gb ram που τρώνε τα ενσωματωμένα γραφικά... Βέβαια από τα λεγόμενά σας μάλλον θα κινηθώ για άλλη μια ram. Ανάλογα με τον επεξεργαστή που έχεις δέχεται άνετα 2*16GB= 32GB RAM. Κοίτα πρώτα στις λίστες συμβατότητας πριν πάρεις οτιδήποτε https://www.asrock.com/mb/amd/a320m-hdv r4.0/index.asp#Specification 1
rhtoras Δημοσ. 3 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2020 1 λεπτό πριν, dpolal είπε Ανάλογα με τον επεξεργαστή που έχεις δέχεται άνετα 2*16GB= 32GB RAM. Κοίτα πρώτα στις λίστες συμβατότητας πριν πάρεις οτιδήποτε https://www.asrock.com/mb/amd/a320m-hdv r4.0/index.asp#Specification Αυτό είναι το πρόβλημα. Οι ram που δέχεται είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν. Μιλάμε για μητρική 2μιση ετών και είναι παλούκι να βρεθούν ram. Αν είναι δυνατόν! Αν έβαζα μια ξέμπαρκη δε θα έκανε δουλειά ? Πάντως να ξεχάσω εντελώς την καρτα γραφικών με 50€. Μου συστήσαν καλύτερα να βάλω μια κάρτα γραφικών.
nickk0kkav Δημοσ. 3 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2020 @rhtoras ότι κάποιες μνήμες δεν υπάρχουν στη επίσημη λίστα συμβατότητας δε σημαίνει ότι δε θα δουλέψουν , σημαίνει ότι δεν έχουν δοκιμαστεί επίσημα. Τι ακριβώς μνήμη έχεις εννοώ μάρκα / μοντελο ? Θα μπορούσες επίσης να ρωτήσεις στο forum ποιος άλλος έχει ίδια μητρική με τη δική σου κ τι μνήμες έχει βάλει . 1
rhtoras Δημοσ. 3 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2020 @nickk0kkav δίκιο έχεις απλά έτυχε και αυτή που πήρα ήταν η φθηνότερη. KINGSTON KVR26N19S8/8 8GB DDR4 2666MHZ η asrock συνιστούσε αυτό το μοντέλο. Άρα για να συνοψίσουμε και εσύ λες να μη βάλω μια gpu για να γλυτώσω ram ?
nickk0kkav Δημοσ. 3 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2020 Ειλικρινά στη περίπτωση σου η gpu δεν έχει κανένα νόημα. Αν χρειάζεσαι παραπάνω ram , απλά βάζεις παραπάνω ram . Απλή gpu βάζαμε άλλες εποχές που η κάρτα γραφικών ήταν ενσωματωμένη στη motherboard κ όχι στη cpu. Οπότε εκτός από ram τράβαγε κ επεξεργαστική ισχύ από το cpu κ το pc σερνόταν 1
rhtoras Δημοσ. 3 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, nickk0kkav είπε Ειλικρινά στη περίπτωση σου η gpu δεν έχει κανένα νόημα. Αν χρειάζεσαι παραπάνω ram , απλά βάζεις παραπάνω ram . Απλή gpu βάζαμε άλλες εποχές που η κάρτα γραφικών ήταν ενσωματωμένη στη motherboard κ όχι στη cpu. Οπότε εκτός από ram τράβαγε κ επεξεργαστική ισχύ από το cpu κ το pc σερνόταν Tώρα ξαναμπήκα στο cumputing από εκείνη την εποχή. Είχα σταματήσει να ξέρω specs και άλλα μετά το 2007. Ευχαριστώ θα ακολουθήσω αυτό που λες. Απλά είχα την απορία και αν θα είχα κάποιο όφελος αλλά μάλλον δεν έχω. Άρα καλύτερα τα λεφτά της απλής gpu να τα έβαζα σε 1 dimm ram. Τώρα βέβαια αμα βάλω δυο διαφορετικές ram δε θα έχω dual channel έτσι ? Επεξ/σία 3 Ιουνίου 2020 από rhtoras
nickk0kkav Δημοσ. 4 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Λογικά αν βάλεις μια ίδια θα είσαι εντάξει κ με dual channel. Αλλά ας σου πει κ κανείς άλλος γιατί δε ξέρω πολλά από ddr4 μέχρι το Δεκέμβριο ήμουν με fx κ ddr 3 100% safe είναι το νέο Κιτ βέβαια αλλά εσένα δε σε νοιάζει κ για το 100% των επιδόσεων έτσι κι αλλιώς λόγω γενικότερου συστήματος Επεξ/σία 4 Ιουνίου 2020 από nickk0kkav 1
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2020 15 ώρες πριν, rhtoras είπε Αυτό είναι το πρόβλημα. Οι ram που δέχεται είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν. Μιλάμε για μητρική 2μιση ετών και είναι παλούκι να βρεθούν ram. Αν είναι δυνατόν! Τι δυσκολία υπάρχει; DDR4 παίρνει. Βρομάει ο τόπος από DDR4 μνήμες..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα