Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, agnostos13 είπε

Παράνομο είναι να δίνεται αμοιβή στο διαχειριστή;

Έχω ήδη απαντήσει σε αυτό, παράνομο είναι ΚΑΙ αν δεν προβλέπεται από το καταστατικό ή αν δεν έχει αποφασιστεί από τη ΓΣ, ΚΑΙ γενικότερα ως δαπάνη χωρίς παραστατικό.

Μη λέμε συνέχεια τα ίδια.

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Έχω ήδη απαντήσει σε αυτό, παράνομο είναι ΚΑΙ αν δεν προβλέπεται από το καταστατικό ή αν δεν έχει αποφασιστεί από τη ΓΣ, ΚΑΙ γενικότερα ως δαπάνη χωρίς παραστατικό.

Μη λέμε συνέχεια τα ίδια.

Η αμοιβή έχει αποφασιστεί από τη ΓΣ, δεν τα τσεπώνει επειδη έτσι του κάπνισε!

Επίσης παραστατικό πως μπορεί να υπάρξει γι αυτό;

Να κόβει απόδειξη πληρωμής/δαπάνης σαν διαχείριση πολυκατοικίας;

Επεξ/σία από agnostos13
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

Η αμοιβή έχει αποφασιστεί από τη ΓΣ, δεν τα τσεπώνει επειδη έτσι του κάπνισε!

Δεν ξέρω τι έχει αποφασιστεί από τη ΓΣ και τι όχι, με ρώτησες αν είναι παράνομο και σου απάντησα αναλυτικά τι προβλέπεται.

6 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

Επίσης παραστατικό πως μπορεί να υπάρξει γι αυτό;

Δεν ξέρω, υποθέτω με μπλοκάκι.

10 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

Να κόβει απόδειξη πληρωμής/δαπάνης σαν διαχείριση πολυκατοικίας;

Αυτό φαντάζομαι προϋποθέτει έναρξη στην εφορία, και με κάτι τέτοιο σίγουρα έχει περισσότερα έξοδα, θα μπαίνει μέσα δλδ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Δεν ξέρω τι έχει αποφασιστεί από τη ΓΣ και τι όχι, με ρώτησες αν είναι παράνομο και σου απάντησα αναλυτικά τι προβλέπεται.

Δεν ξέρω, υποθέτω με μπλοκάκι.

Αυτό φαντάζομαι προϋποθέτει έναρξη στην εφορία, και με κάτι τέτοιο σίγουρα έχει περισσότερα έξοδα, θα μπαίνει μέσα δλδ.

Εσύ ανέφερες οτι:

«παράνομο είναι ΚΑΙ αν δεν προβλέπεται από το καταστατικό ή αν δεν έχει αποφασιστεί από τη ΓΣ

και σου απάντησα οτι υπάρχει απόφαση ΓΣ γι αυτό και δεν γίνεται αυθαίρετα.

Μπλοκάκι σημαίνει επιχείρηση, η διαχείριση από ΦΠ δεν είναι επιχειρηματική δραστηριότητα.

Προφανώς θα είναι άτυπες αποδείξεις...

Επεξ/σία από agnostos13
Δημοσ.

Όταν έγραψα μπλοκάκι εννοούσα "εργαζόμενο με μπλοκάκι", με λίγα λόγια τον εργαζόμενο που έχει το δικαίωμα να κόβει νόμιμα δελτίο παροχής υπηρεσιών χωρίς να έχει κάνει έναρξη στην εφορία.

Δεν ξέρω τίποτα παραπάνω, μην με ρωτήσεις, αν σε ενδιαφέρει ψάξε το.

Καλό σου βράδυ.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Σε πολυκατοικία έχει αναλάβει την έλδοση κοινοχρήστων εταιρεία.

Αυτή πληρώνει, μεταξύ άλλων, το κοινόχρηστο ρεύμα (με ρύθμιση λόγω χρέους), το νερό (ένα ρολόι όλη η πολυκατοικία, και αυτό με ρύμιση λόγω χρέους).

Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

Σύμφωνα με την νομοθεσία, είναι υποχρεωμένη η εταιρεία να αναρτά παραστατικά για κάθε δαπάνη. Πως λοιπόν αποδεικνύεται η έναντι πληρωμή σε ΔΕΗ και νερό, εφόσον δεν εξοφλείται ο κάθε λογαριασμός; Μέχρι τώρα αναρτούν μόνο τους λογαριασμούς.

Όταν κάνει την πληρωμή η εταιρεία, παίρνει κάποιου είδους απόδειξη είσπραξης την οποία μπορώ να απαιτήσω να αναρτεί;

Επίσης, σχετικά με την αμοιβή που λαμβάνει η εταιρεία για την έκδοση των κοινοχρήστων, έχει επίσης υποχρέωση να αναρτά την απόδειξη παροχής υπηρεσιών που (λογικά) εκδίδει για την πολυκατοικία μας;

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, popopo είπε

Σε πολυκατοικία έχει αναλάβει την έλδοση κοινοχρήστων εταιρεία.

Αυτή πληρώνει, μεταξύ άλλων, το κοινόχρηστο ρεύμα (με ρύθμιση λόγω χρέους), το νερό (ένα ρολόι όλη η πολυκατοικία, και αυτό με ρύμιση λόγω χρέους).

Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

Σύμφωνα με την νομοθεσία, είναι υποχρεωμένη η εταιρεία να αναρτά παραστατικά για κάθε δαπάνη. Πως λοιπόν αποδεικνύεται η έναντι πληρωμή σε ΔΕΗ και νερό, εφόσον δεν εξοφλείται ο κάθε λογαριασμός; Μέχρι τώρα αναρτούν μόνο τους λογαριασμούς.

Όταν κάνει την πληρωμή η εταιρεία, παίρνει κάποιου είδους απόδειξη είσπραξης την οποία μπορώ να απαιτήσω να αναρτεί;

Επίσης, σχετικά με την αμοιβή που λαμβάνει η εταιρεία για την έκδοση των κοινοχρήστων, έχει επίσης υποχρέωση να αναρτά την απόδειξη παροχής υπηρεσιών που (λογικά) εκδίδει για την πολυκατοικία μας;

Nαι μπορει να αναρτά το παραστατικό της πληρωμής της εκάστοτε δοσης, αν το κάνει ηλεκτρονικά. Αν πηγαινουν και τα πληρωνουν κατ ιδίαν τους δινουν σιγουρα αποδειξη.

Και ναι ειναι υποχρεωμένοι να αναρτουν την αποδειξη της παροχής υπηρεσιών, εφόσον τους το ζητάτε.

Σε κάθε περίπτωση να ξέρεις οτι τους κοινόχρηστους λογαριασμούς μπορεις να τους δεις μέσα απο το σάιτ της ΔΕΗ εφόσον ξέρεις τον αριθμό παροχής. Οποτε ανα 2μηνο, καταλαβαίνεις και αν πληρωνουν ή όχι.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, popopo είπε

Την απάντηση την έδωσες μόνος σου, η νομοθεσία υποχρεώνει τα φυσικά η νομικά πρόσωπα που παρέχουν υπηρεσίες έκδοσης κοινοχρήστων να αναρτούν παραστατικά για κάθε δαπάνη, όχι παραστατικά εξόφλησης παλαιότερων δαπανών.

Αν  και πρακτικά στον λογαριασμό μια χαρά φαίνεται αν έχει εξοφληθεί ή όχι ο προηγούμενος.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, cumulus είπε

Επισης και της ΕΥΔΑΠ μπορεις να δεις ηλεκτρονικα με τον αριμο παροχης και ρολογιου.

Το ρολοι το βρισκεις, τον αριθμό παροχης πως τον βρίσκεις? (Αν δε σου δειχνει αποδειξεις ΔΕΗ)

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, panosno1com είπε

Το ρολοι το βρισκεις, τον αριθμό παροχης πως τον βρίσκεις? (Αν δε σου δειχνει αποδειξεις ΔΕΗ)

Εκανα λαθος .Χρειαζεται αριθμος μετρητη και μητρωου.Τωρα τον αριθμο μητρωου τον βρισκεις μονο απο το λογαριασμο νομιζω.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, panosno1com είπε
3 ώρες πριν, cumulus είπε

Επισης και της ΕΥΔΑΠ μπορεις να δεις ηλεκτρονικα με τον αριμο παροχης και ρολογιου.

Τι σχέση έχει η ΕΥΔΑΠ με την ΔΕΗ? :)

Πάντως ο αριθμός παροχής του ρεύματος (μια και ανέφερες τη ΔΕΗ) είναι σε ταμπελάκι πάνω στον μετρητή, και οι λογαριασμοί των κοινόχρηστων παροχών είναι προσβάσιμοι στον οποιονδήποτε.

ivrdp.jpg?width=300&height=400

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε

Τι σχέση έχει η ΕΥΔΑΠ με την ΔΕΗ? :)

Πάντως ο αριθμός παροχής του ρεύματος (μια και ανέφερες τη ΔΕΗ) είναι σε ταμπελάκι πάνω στον μετρητή, και οι λογαριασμοί των κοινόχρηστων παροχών είναι προσβάσιμοι στον οποιονδήποτε.

ivrdp.jpg?width=300&height=400

Επειδη ο ts ειπε οτι και η ευδαπ ειναι σε ρυθμιση και δεν ξερει αν πληρωνονται ,ειπε να γραψω οτι μπορει να δει ηλεκτρονικα αν εξοφλουνται.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, cumulus είπε

Επειδη ο ts ειπε οτι και η ευδαπ ειναι σε ρυθμιση και δεν ξερει αν πληρωνονται ,ειπε να γραψω οτι μπορει να δει ηλεκτρονικα αν εξοφλουνται.

Μάλλον σε μπέρδεψε το πολλαπλό quote, στον Πάνο απευθύνθηκα.

Εσύ καλά έκανες και έδωσες την πληροφορία για την ΕΥΔΑΠ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...