Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Εγώ πάλι βλέπω 3 ερωτήματα...

1. Το πρόστιμο βαραίνει αυτόν που εκδίδει τα κοινόχρηστα, αν τα εκδίδει ο διαχειριστής τότε βαραίνει τον διαχειριστή, αν τα εκδίδει κάποια εταιρεία τότε βαραίνει την εταιρεία.

2. Ναι, αν δεν αναρτήσει για το σύνολο των δαπανών τα αντίγραφα των νόμιμων παραστατικών πάλι το πρόστιμο είναι ίδιο.

3. Καταρχήν η αμοιβή θα πρέπει να ορίζεται στο καταστατικό, ή έστω να το αποφασίσει η πλειοψηφία της ΓΣ, και χωρίς παραστατικό ΔΕΝ γίνεται να δικαιολογηθεί νόμιμα.

Το κυριότερο πάντως είναι ότι χωρίς νόμιμα παραστατικά για το σύνολο των δαπανών δεν είναι εφικτό να κινηθείς δικαστικά εναντίον κάποιου ιδιοκτήτη που δεν πληρώνει.

Τα πρώτα δύο τα είχα σε μία ερώτηση, μετά τα χώρισα και ξέχασα να το αλλάξω...

Καλά την έκδοση των λογαριασμών κοινοχρήστων την κάνει εταιρεία αλλά την ανάρτηση τους ο διαχειριστής.

Επεξ/σία από agnostos13
  • Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

Τα πρώτα δύο τα είχα σε μία ερώτηση, μετά τα χώρισα και ξέχασα να το αλλάξω...

Ε δεν πειράζει.

9 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

Καλά την έκδοση των λογαριασμών την κάνει εταιρεία αλλά την ανάρτηση τους ο διαχειριστής.

Για να μην μπερδεύεσαι, την συγκεντρωτική κατάσταση κοινοχρήστων που μπαίνει στον πίνακα ανακοινώσεων στην είσοδο της πολυκατοικίας ποιος την υπογράφει? Αν την υπογράφει ο διαχειριστής τότε το πρόστιμο βαραίνει τον διαχειριστή, αν την υπογράφει η εταιρεία διαχείρισης τότε το πρόστιμο επιβαρύνει την εταιρεία διαχείρισης.

Επεξ/σία από Joshua21
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Ε δεν πειράζει.

Για να μην μπερδεύεσαι, την συγκεντρωτική κατάσταση κοινοχρήστων που μπαίνει στον πίνακα ανακοινώσεων στην είσοδο της πολυκατοικίας ποιος την υπογράφει? Αν την υπογράφει ο διαχειριστής τότε το πρόστιμο βαραίνει τον διαχειριστή, αν την υπογράφει η εταιρεία διαχείρισης τότε το πρόστιμο επιβαρύνει την εταιρεία διαχείρισης.

Ο διαχειριστής την υπογράφει άρα αυτός είναι υπεύθυνος για το πρόστιμο από ότι καταλαβαίνω...

Το ενδιαφέρον όμως είναι οτι δεν το κάνει αυθαίρετα ή από παράλειψη αλλά ακολουθεί την απόφαση της ΓΣ (την οποία εκπροσωπεί)!

Επεξ/σία από agnostos13
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

Ο διαχειριστής την υπογράφει άρα αυτός είναι υπεύθυνος για το πρόστιμο από ότι καταλαβαίνω...

Το ενδιαφέρον όμως είναι οτι δεν το κάνει αυθαίρετα ή από παράλειψη αλλά ακολουθεί την απόφαση της ΓΣ (την οποία εκπροσωπεί)!

Σωστά το καταλαβαίνεις...

Επίσης δικαιολογία του τύπου "α έτσι μου είχε πει η ΓΣ να κάνω" δεν πρόκειται να τον γλιτώσουν από το πρόστιμο, να το πεις στον φίλο σου για να ξέρει που πάει να μπλέξει :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Σωστά το καταλαβαίνεις...

Επίσης δικαιολογία του τύπου "α έτσι μου είχε πει η ΓΣ να κάνω" δεν πρόκειται να τον γλιτώσουν από το πρόστιμο, να το πεις στον φίλο σου για να ξέρει που πάει να μπλέξει :)

Αυτό λέω...οτί ακολουθεί εντολές και πληρώνει από την τσέπη του στο τέλος λες και είναι επιλογή του...

Και κερατάς και δαρμένος που λένε!

Μόνη ελπίδα να θεσπιστεί από την ΓΣ έκτακτη αμοιβή διαχειριστή 2000 αν γίνει στραβή...

Επεξ/σία από agnostos13
Δημοσ.

Μα φυσικά και είναι επιλογή του, δεν νομίζω να του έβαλε κανένας το πιστόλι στον κρόταφο υποχρεώνοντας τον πρώτον να αναλάβει τη διαχείριση και δεύτερον να παρανομήσει...

Άσε που πιστεύω ότι οι "εντολές" της ΓΣ δεν είναι κάτι επίσημο, δεν παίζει κάτι τέτοιο να γράφτηκε στα πρακτικά.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Μα φυσικά και είναι επιλογή του, δεν νομίζω να του έβαλε κανένας το πιστόλι στον κρόταφο υποχρεώνοντας τον πρώτον να αναλάβει τη διαχείριση και δεύτερον να παρανομήσει...

Καλά δεν είναι επιλογή του κανένα από τα δύο...

Άρα από τη στιγμή που 1ον υπάρχει αμοιβή διαχειριστή (που δεν μπορεί να βγει απόδειξη) και 2ον συνεχίζουν να υπάρχουν δαπάνες άνευ παραστατικών δεν μπορεί να λυθεί νόμιμα το θέμα οπότε από ότι φαίνεται μοναδική λύση είναι να συμφωνηθεί να τον καλύψει η συνιδιοκτησία αν γίνει καταγγελία...

Επισκέπτης
Δημοσ.

Όπως θα δείτε και από τις αξιολογήσεις μου, είμαι ανέκαθεν ήμουν εντάξει στις συναλλαγές μου. 

Στην πολυκατοικία όμως, εδώ και ένα χρόνο, σταμάτησα να είμαι εντάξει γιατί κάποιος άλλος ΔΕΝ ήταν. Ο διαχειριστής.

Ανέκαθεν του έλεγα να βγάζει τα κοινόχρηστα μηνιαίως. Σκοπίμως τα έβγαζε οπότε θυμοταν.

Στον πίνακα ανακοινώσεων δεν έχουμε τίποτα. Όταν λέω τίποτα, είναι ένας κενός φελος. Κοινόχρηστα της τάξης των 20-25€/μηνιαίως και μετά τσουπ...άλλα τόσα με μολυβακι με την αιτιολογία... μαύρα.

Σταμάτησα κι εγώ να πληρώνω. Αν θέλει ας το πάει δικαστικώς, να ζητήσει και τα μαύρα του.

Σε ενόχληση μου για τον κενό πίνακα ανακοινώσεων, η απάντηση ήταν... προσωπικά δεδομένα. Όταν όμως εσύ δεν πληρώνεις και επιβαρύνεις εμένα, δεν ξέρω πόσο προσωπικά δεδομένα είναι...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Μια συμφωνία μόνο στα λόγια, κατά την ταπεινή μου άποψη πάντα, δεν είναι καν συμφωνία.

Στα χαρτιά (πρακτικά/ιδ. συμφωνητικό)...ποιά λόγια;

Τα λόγια είναι του αέρα...

Έτσι όποιος έχει τα γένια να έχει και τα κτένια!

Επεξ/σία από agnostos13
Δημοσ.
Μόλις τώρα, agnostos13 είπε

Στα χαρτιά (πρακτικά)...ποιά λόγια;

Τα λόγια είναι του αέρα...

Στα πρακτικά δεν μπορεί να αποτυπωθεί οτιδήποτε παράνομο, γιατί πολύ απλά θα είναι άκυρα.

Συνεπώς το μόνο που μένει είναι τα λόγια, τα οποία όπως πολύ σωστά επισημαίνεις είναι του αέρα.

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, agnostos13 είπε

Αυτό λέω...οτί ακολουθεί εντολές και πληρώνει από την τσέπη του στο τέλος λες και είναι επιλογή του...

Και κερατάς και δαρμένος που λένε!

Μόνη ελπίδα να θεσπιστεί από την ΓΣ έκτακτη αμοιβή διαχειριστή 2000 αν γίνει στραβή...

και αν τα παρει πες του να ρθει να μας σφυριξει κλεφτικα

27 λεπτά πριν, cacofonix-3 είπε

Όπως θα δείτε και από τις αξιολογήσεις μου, είμαι ανέκαθεν ήμουν εντάξει στις συναλλαγές μου. 

Στην πολυκατοικία όμως, εδώ και ένα χρόνο, σταμάτησα να είμαι εντάξει γιατί κάποιος άλλος ΔΕΝ ήταν. Ο διαχειριστής.

Ανέκαθεν του έλεγα να βγάζει τα κοινόχρηστα μηνιαίως. Σκοπίμως τα έβγαζε οπότε θυμοταν.

Στον πίνακα ανακοινώσεων δεν έχουμε τίποτα. Όταν λέω τίποτα, είναι ένας κενός φελος. Κοινόχρηστα της τάξης των 20-25€/μηνιαίως και μετά τσουπ...άλλα τόσα με μολυβακι με την αιτιολογία... μαύρα.

Σταμάτησα κι εγώ να πληρώνω. Αν θέλει ας το πάει δικαστικώς, να ζητήσει και τα μαύρα του.

Σε ενόχληση μου για τον κενό πίνακα ανακοινώσεων, η απάντηση ήταν... προσωπικά δεδομένα. Όταν όμως εσύ δεν πληρώνεις και επιβαρύνεις εμένα, δεν ξέρω πόσο προσωπικά δεδομένα είναι...

καλα κανεις. αφου αναρτει παπατζες, παπατζες δωσε του κ εσυ

Δημοσ.
11 ώρες πριν, tutuyo είπε

επειδη εχω βρεθει στην θεση του διαχειριστή ειναι απιστευτη η φθορα που σου προκαλει. Αποψη μου να μην μπλεξει γιατι θα μαλωσει σιγουρα.

Ας τα δωσουν σε γραφειο κοινοχρηστων, οι χρεωσεις ειναι λογικες να εχει το κεφαλι του ησυχο. Ειναι απο τις "Ου Μπλεξεις" καταστασεις με μεγαλα bold

εισαι ομως σε λαθος θεμα😉

Τα κοινοχρηστα σε μια πολυκατοικια ειναι ενας βασικος λογος να μη μεινεις ποτε σε πολυκατοικια. 

• Like 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Στα πρακτικά δεν μπορεί να αποτυπωθεί οτιδήποτε παράνομο, γιατί πολύ απλά θα είναι άκυρα.

Συνεπώς το μόνο που μένει είναι τα λόγια, τα οποία όπως πολύ σωστά επισημαίνεις είναι του αέρα.

Παράνομο είναι να δίνεται αμοιβή στο διαχειριστή;

Δημοσ.
9 ώρες πριν, gthe είπε

Ότι εργασία θέλει να κάνει η πολυκατοικία χωρίς απόδειξη για να γλιτώσει χρήματα, δεν μπαίνει στο χαρτί και πρέπει να γίνει με μαύρο χρήμα (στο χέρι θα τα μαζέψει ο διαχειριστής στη γενική συνέλευση πριν την εργασία). Θέλουν αν τα δώσουν στο μάστορα στο χέρι, φωνάξτε τον να εισπράξει από το χέρι του καθενός. Δεν εμπιστεύονται ούτε διαχειριστή ούτε μάστορα ? Ακόμα καλύτερα, δεν γίνεται η μαύρη εργασία, θα γίνει άσπρη με απόδειξη. Ούτε αυτό? Ακόμα καλύτερα, κάνεις γενική συνέλευση και με το 50% δίνεις την διαχείριση σε άλλον ή έξω ή απλά γράφεις στο βιβλίο συνελεύσεων ότι η εργασία αναβάλεται μέχρι νεωτέρας λόγω διαφωνίας.

Ολα αυτα μετά απο καμια 10αρια χρονια ! 

8 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Η χειρότερη ψυχολογική φθορά που μπορείς να έχεις, ειναι να εισαι διαχειριστής σε πολυκατοικια!!!

Ο καθένας λεει το κοντό του και το μακρύ του, σε βγάζουν ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ κλεφτη, και πάντα θα έχουν να πουν κάτι για να σε κρίνουν και ολα αυτά, χωρίς να έχεις ΚΑΝΕΝΑ όφελος.

Τώρα μπορείτε να συνεχίσετε την κουβέντα σας!!!

χαχα σωστοτατος. 

Συμφωνω γιατι να κατσεις να ασχοληθεις με το κάθε ζωο εχεις κανα οφελος; σε γραφειο και ας πληρώσεις κατι παραπάνω. 

3 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Αστα να πάνε αν είσαι διαχειριστής ειδικά σε μεγάλη πολυκατοικία, θυμάμαι από το διαμέρισμα της μητέρας μου όταν μεναμε το 90 έκαναν ΓΣ στο ισόγειο και όποτε περνούσαμε από την είσοδο γινόταν γήπεδο και φώναζαν όλοι. Και το κυνήγι για τα φεσια άλλο και αυτό, κενά διαμερίσματα που να ψάχνεις τους ιδιοκτήτες στο τηλέφωνο γιατί μένουν αλλού και να έρθουν να πληρώσουν η να σου βάλουν μέσω ebanking και να σου αραδοαζουν ένα μάτσο δικαιολογίες η να μην σηκώνουν το τηλέφωνο, διαμέρισμα που δεν είχε ξεκαθαριστεί ποιος ήταν ο ιδιοκτήτης και να μαζεύονται φεσια διότι οι κληρονόμοι βρισκοντουσαν στα δικαστήρια, διαμερίσματα με ενοικιαστή που έφευγε άφηνε απλήρωτα τα τελευταία κοινόχρηστα και να παλεύεις να πείσεις τον ιδιοκτήτη ότι πρέπει να πληρώσει αυτός και να διεκδικήσει την οφειλή από τον νοικαρη. Άλλοι να καθυστερούν πληρωμές και να ζητάνε πίστωση χρόνου λόγω άλλων προταιρεοτητων. 

Καλα για εργασίες συντήρησης και άλλα έκτακτα ούτε λόγος. Να έχουν σκάσει οι σοβαδες και οι μπογιές και να μην θέλουν να πληρώσουν η να σου λένε αν είσαι τελευταίο όροφο και θέλεις μόνωση κανε την μόνος σου και πολλά άλλα. 

Με αυτά και με αυτά προτιμώ να μένω στην προϊστορική τριπλοκατοικία που εχτισε η προγιαγια μου πάρα να ζήσω σε πολυκατοικία. 

Οι περισσότερες πολυκατοικίες στην Ελλάδα είναι καταδικασμενες να σαπίσουν λόγω κακού σχεδιασμού τις προηγούμενες δεκαετίες οικονομικων προβληματων και νοοτροπίας.

:cry::cry:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...