greekfragma Δημοσ. 3 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2020 Καλημέρα σε όλους. Μετά από καμιά εβδομάδα troubleshooting όλα δείχνουν οτι τα καινούρια Dell laptops με Qualcomm QCA9377 wifi module παρουσιάζουν δυσλειτουργίες στο άνοιγμα ιστοσελίδων με το μήνυμα ERR_SSL_BAD_RECORD_MAC_ALERT καθώς και μερική-ολική αποσύνδεση καθυστέρηση σε hotspot κινητών τηλεφώνων. Έχω δοκιμάσει ανεπιτυχώς τα παρακάτω: Αναβάθμιση bios, drivers, απενεργοποίηση Dell Smartbyte, απενεργοποίηση Defender, Καθαρή εγκατάσταση Win10 σε δικό μου NVMe Έχω ψάξει στο ίντερνετ και βρίσκω περιπτώσεις από άλλους με το ίδιο θέμα όπως εδώ https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/errsslbadrecordmacalert-on-windows-10/c087621a-b6bb-4ec4-963f-453855e652e1 https://www.dell.com/community/Inspiron/G7-ERR-SSL-BAD-RECORD-MAC-ALERT/td-p/7534939 Αν κάποιος έχει κάτι να συνεισφέρει παρακαλώ ελεύθερα. Το λάπτοπ είναι σε εγγύηση και μετά από 1 εβδομάδα με το dell support και μένα μπαλάκι, περιμένουμε έγκριση για να γίνει ραντεβού επισκευής-αντικατάστασης.
htaccess Δημοσ. 3 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2020 Καλησπέρα.... δοκίμασε να αλλάξεις το MTU σε 1400 στο router σου (αν στο επιτρέπει από το web interface).
greekfragma Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 15 μέρες και ακόμα δεν έχει βρεθεί άκρη με το τι συμβαίνει. έχουν δοκιμαστεί τα πάντα.
vision Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 πες τους να σου αλλάξουν το wifi module με ένα άλλο (όχι ίδιο μοντέλο). Ότι βλέπεις με όνομα smartbyte θέλει απεγκατάσταση, όχι απενεργοποίηση.
neobug Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλημέρα! Έχω ένα laptop Acer Aspire 5 με την ίδια κάρτα δικτύου (QCE9377) και έχω δοκιμάσει όλα όσα έχεις κάνει και εσύ. Σπάνιες φορές διορθώνεται από μόνο του και δεν μου εμφανίζει το σφάλμα που ανέφερες, αλλά είναι με τα κέφια του. Να υποθέσω ότι έχεις το router Sercom Speedport Plus που δίνει η COSMOTE; Όταν συνδεόμουν στην 5 Ghz μπάντα του από κινητό μου εμφάνιζε το ίδιο σφάλμα στον Chrome Android, αλλά αυτό το επίλυσα γυρνώντας στην 2.4 Ghz μπάντα. Αν δοκιμάσεις να συνδεθείς σε οποιοδήποτε άλλο router/Wi-Fi, ακόμη και hotspot από κινητό, θα δεις ότι οι ιστοσελίδες θα φορτώνουν κανονικά. Δεν έχω βρει ακόμη ποιο είναι το πρόβλημα, αλλά μη δοκιμάσεις να πειράξεις το MTU στο router. Συνήθως είναι απαγορευτικό. Κάτι φταίει στην επικοινωνία της συγκεκριμένης κάρτας δικτύου με το συγκεκριμένο router. Ρώτησα στη COSMOTE αν δίνουν πλέον άλλο router πέρα από το Sercom και μου απάντησαν μόνο refurbished Entry 2i ή 724. Αν βρω κάτι νεότερο, θα σε ενημερώσω. Προς το παρόν ethernet... EDIT: Σου απάντησαν τελικά από την Dell; Επεξ/σία 20 Ιουνίου 2020 από neobug typo
Federel14 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2020 Καλησπερα. Εχω dell insoiron 3593 με i7. Γενικα ευχαριστημενος. Τωρα ειμαι εκτος Αθηνας και παω να κανω remotely καποιες δουλειες και ανοιγω site που δουλευω τακτικα. Και ξαφνικα μου βγαζει ERR_SSL_BAD_RECORD_MAC_ALERT error. Και απο chrome και firefox. Αυτα σε συνδεση adsl με ρουτερ sercomm του οτε. Τραβαω σκαλωμα μηπως πεσαν τα σαητ. Γιατι καποια δουλευαν και αλλα οχι. Κανω hotspot το κινητο και φορτωναν μια χαρα. Κανω τεστ απο αλλο λαπτοπ στο ιδιο ρουτερ. Και δουλευαν κανονικα. Εγω θελω να ρωτησω. Ειναι θεμα του συγκεκριμενου λαπτοπ σε συνδυασμο με το ρουτερ απο οτι καταλαβα σωστα; Παρολα αυτα γιατι καποια σαητ ανοιγαν χωρις κανενα προβλημα; μηπως πρεπει να ρυθμισω κατι στα σαητ που τρεχω για να μην εχουν και αυτα προβλημα. Καθε βοηθεια δεκτη παιδια.
neobug Δημοσ. 2 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2020 12 ώρες πριν, Federel14 είπε Καλησπερα. Εχω dell insoiron 3593 με i7. Γενικα ευχαριστημενος. Τωρα ειμαι εκτος Αθηνας και παω να κανω remotely καποιες δουλειες και ανοιγω site που δουλευω τακτικα. Και ξαφνικα μου βγαζει ERR_SSL_BAD_RECORD_MAC_ALERT error. Και απο chrome και firefox. Αυτα σε συνδεση adsl με ρουτερ sercomm του οτε. Τραβαω σκαλωμα μηπως πεσαν τα σαητ. Γιατι καποια δουλευαν και αλλα οχι. Κανω hotspot το κινητο και φορτωναν μια χαρα. Κανω τεστ απο αλλο λαπτοπ στο ιδιο ρουτερ. Και δουλευαν κανονικα. Εγω θελω να ρωτησω. Ειναι θεμα του συγκεκριμενου λαπτοπ σε συνδυασμο με το ρουτερ απο οτι καταλαβα σωστα; Παρολα αυτα γιατι καποια σαητ ανοιγαν χωρις κανενα προβλημα; μηπως πρεπει να ρυθμισω κατι στα σαητ που τρεχω για να μην εχουν και αυτα προβλημα. Καθε βοηθεια δεκτη παιδια. Θυμάμαι να έχω διαβάσει κάπου ότι το πρόβλημα προκύπτει μόνο σε ιστοσελίδες που προστατεύονται με Cloudfare. Ίσως για αυτό δε συμβαίνει με όλα τα site. Δεν το έχω επαληθεύσει και δεν είμαι σίγουρος για αυτό που λέω. Επίσης ανακάλυψα ότι αν έχεις οποιοδήποτε VPN ανοιχτό, το σφάλμα δεν προκύπτει. Οπότε αν δεν είναι λύση η Ethernet για σένα, μπορείς προσωρινά να συνδέεσαι σε ένα free VPN. Τι κάρτα δικτύου έχεις;
Federel14 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Qualcomm QCA9377 802.11ac wireless adapter Τα δικα μου τα site ειναι σε clouflare. Αλλα δεν μου ανοιγει αθηνοραμα, athensvoice που θεωρω οτι ειναι μεγαλα site. Το site του insomnia ουτε αυτο μου το ανοιγει απο τον dell με sercom ρουτερ Ξαναλεω με hotspot το κινητο μου τα ανοιγει μια χαρα. Αρα ειναι θεμα της dell? Του ρουτερ; και εγω σαν διαχειριστης site τι θα πρεπει να προσεξω. Προκαταβολικα πολλα πολλα ευχαριστω παιδια. Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2020 από Federel14
neobug Δημοσ. 3 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2020 33 λεπτά πριν, Federel14 είπε Qualcomm QCA9377 802.11ac wireless adapter Τα δικα μου τα site ειναι σε clouflare. Αλλα δεν μου ανοιγει αθηνοραμα, athensvoice που θεωρω οτι ειναι μεγαλα site. Το site του insomnia ουτε αυτο μου το ανοιγει απο τον dell με sercom ρουτερ Ξαναλεω με hotspot το κινητο μου τα ανοιγει μια χαρα. Αρα ειναι θεμα της dell? Του ρουτερ; και εγω σαν διαχειριστης site τι θα πρεπει να προσεξω. Προκαταβολικα πολλα πολλα ευχαριστω παιδια. Αν συνδεθείς από κινητό στο Sercom, δεν υπάρχει πρόβλημα, οπότε δεν είναι προβληματικό το router. Αν συνδεθείς σε οποιοδήποτε άλλο Wi-Fi από το laptop, δεν υπάρχει πρόβλημα, άρα δεν είναι και θέμα της κάρτας δικτύου. Άρα κάτι φταίει στην επικοινωνία της QCE9377 με το συγκεκριμένο router. 7 λεπτά πριν, neobug είπε Αν συνδεθείς από κινητό στο Sercom, δεν υπάρχει πρόβλημα, οπότε δεν είναι προβληματικό το router. Αν συνδεθείς σε οποιοδήποτε άλλο Wi-Fi από το laptop, δεν υπάρχει πρόβλημα, άρα δεν είναι και θέμα της κάρτας δικτύου. Άρα κάτι φταίει στην επικοινωνία της QCE9377 με το συγκεκριμένο router. EDIT: Δεν κάνουν κάτι λάθος οι διαχειριστές των site, οπότε ούτε και εσύ. Είναι καθαρά θέμα του client (δηλαδή δικό μας) που δεν μπορούμε να συνδεθούμε.
Federel14 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2020 5 ώρες πριν, neobug είπε Αν συνδεθείς από κινητό στο Sercom, δεν υπάρχει πρόβλημα, οπότε δεν είναι προβληματικό το router. Αν συνδεθείς σε οποιοδήποτε άλλο Wi-Fi από το laptop, δεν υπάρχει πρόβλημα, άρα δεν είναι και θέμα της κάρτας δικτύου. Άρα κάτι φταίει στην επικοινωνία της QCE9377 με το συγκεκριμένο router. EDIT: Δεν κάνουν κάτι λάθος οι διαχειριστές των site, οπότε ούτε και εσύ. Είναι καθαρά θέμα του client (δηλαδή δικό μας) που δεν μπορούμε να συνδεθούμε. Σε ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια
greekfragma Δημοσ. 3 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2020 Επανέρχομαι μετά από αρκετές ημέρες με νεώτερα. Η αναπαραγωγή του προβλήματος γίνεται ξεκάθαρα όταν συνδυάζεται η Qualcomm 9377 με router Speedport Cosmote. Αναμένουμε ενέργειες από Cosmote έως τη Δευτέρα και μετά το laptop πάει στα κεντρικά της Dell για έλεγχο της 9377. 1
greekfragma Δημοσ. 9 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2020 Cosmote και Dell δεν έδωσαν κάποια αξιόπιστη λύση πέρα από έξτρα ελέγχους που είχαν το ίδιο αποτέλεσμα. Ο πελάτης τα πήρε κρανίο και για να μην πετάξει το λάπτοπ από το μπαλκόνι βάλαμε με 20ευρώ μια τέτοια και προβλήματα τέλος. https://www.skroutz.gr/s/7646384/Intel-Dual-Band-Wireless-AC-7265-2x2-AC-BT-M-2.html
Federel14 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Καλησπερα. Πριν κανενα μηνα δηλαδη Σεπτεμβριο του 2020 εκανε update η dell στην καρτα δικτυου και προσωπικα δεν ξαναειχα προβλημα με τα ρουτερ sercom του Οτε. Σε dell inspiron 3593.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα