Προς το περιεχόμενο

Η Intel δεν θέλει οι επεξεργαστές της να κρίνονται με βάση μόνο τα benchmarks

trib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, CometRyzen είπε

Τι διαφορές έχουν τα 14nm από τα 14nm+++++? Πλακα μου κανεις, αφου η TSMC έχει πάνω από 50% προβάδισμα σε density τι συγκρίνουμε τώρα. Τι να πω, συγχαρήτηρια στην AMD που με 50% process advantage κατάφερε να μας δώσει επεξεργαστή με χειρότερο stp, χειρότερο latency και χειρότερο efficiency από arch 5ετίας. Πάω να ανοίξω σαμπάνιες να το γιορτάσουμε

ΥΓ1. Τι είναι αυτό που λες συνέχεια οτι δεν καταλαβαίνω? Αφου μετά απο 3 σελίδες σε αυτό που έλεγα εξαρχής κατέληξες και συ, οτι ο 3900x είναι σόμπα. Δεν καταλαβαίνω που αναφέρεσαι ειλικρινα

Πιστεύω δεν υπάρχει λόγος να ασχολείστε άλλο με έναν οποίο νομίζει ότι ο 10900κ είναι πιο efficiency από το 3600 και τον 3700x είναι εμφανές ότι τρολάρει η υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα. 

Παραθέτω  ένα τελευταίο link https://www.techpowerup.com/review/intel-core-i9-10900k/18.html για την κατανάλωση του 10900κ  σε default, Mce και με manual oc 

Επεξ/σία από Lezadas2
  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 290
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Lezadas2 είπε

Πιστεύω δεν υπάρχει λόγος να ασχολείστε άλλο με έναν οποίο νομίζει ότι ο 10900κ είναι πιο efficiency από το 3600 και τον 3700x είναι εμφανές ότι τρολάρει η υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα. 

Παραθέτω  ένα τελευταίο link https://www.techpowerup.com/review/intel-core-i9-10900k/18.html για την κατανάλωση του 10900κ  σε default, Mce και με manual oc 

Εγώ δεν νομίζω. Τα reviews το νομίζουν. Το hwunboxed και το gamersnexus που ανεβάσαν τα παιδιά. Ειδικα το gamersnexus βγάζει τον 10900k πιο efficient από τον 3900x. 

Το τι νομίζω εγω δεν εχει σημασία, εγώ τα reviews που ανεβάσαν τα παιδιά κοιτάω ;) 

129.6w τραβάει ο 10900k έναντι 150w ο 3900x ενώ τελειώνουν το blender σε 12. 6 και 11.4 λεπτά αντίστοιχα....Δηλαδή 27wh o 10900 και 28.5 ο 3900x...

Aυτά τα νούμερα είναι από το gamersnexus. Ε οποιός δεν αποδέχεται oτι οι 28.5wh είναι περισσότερες από τις 27wh  είτε τρολλάρι η υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα ;) 

Kαι θες και ψύκτρα των 300€. 54 ολόκληρους βαθμούς βάρεσε ο αλήτης, έναντι μόλις 79 (ούτε καν 80) του 3900x :P  

Επεξ/σία από CometRyzen
  • Sad 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, CometRyzen είπε

Εγώ δεν νομίζω. Τα reviews το νομίζουν. Το hwunboxed και το gamersnexus που ανεβάσαν τα παιδιά. Ειδικα το gamersnexus βγάζει τον 10900k πιο efficient από τον 3900x. 

Το τι νομίζω εγω δεν εχει σημασία, εγώ τα reviews που ανεβάσαν τα παιδιά κοιτάω ;) 

129.6w τραβάει ο 10900k έναντι 150w ο 3900x ενώ τελειώνουν το blender σε 12. 6 και 11.4 λεπτά αντίστοιχα....Δηλαδή 27wh o 10900 και 28.5 ο 3900x...

Aυτά τα νούμερα είναι από το gamersnexus. Ε οποιός δεν αποδέχεται oτι οι 28.5wh είναι περισσότερες από τις 27wh  είτε τρολλάρι η υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα ;) 

Kαι θες και ψύκτρα των 300€. 54 ολόκληρους βαθμούς βάρεσε ο αλήτης, έναντι μόλις 79 (ούτε καν 80) του 3900x :P  

Πάλι τα μπέρδεψες,

Από το gamernexus βγαίνει ο 3900Χ με καλύτερο efficiency από τον 10900Κ

3900Χ (Stock) τελειώνει το Blender σε 11.4 λεπτά με 150W , άρα 28.5Wh

10900K (Stock) τελειώνει το Blender σε 15.4 λεπτά με 129.6W , άρα 33.11Wh

10900K (5.2GHz) τελειώνει το Blender σε 12.6 λεπτά με 316.8W , άρα 66.52Wh

Είναι τραγική η διαφορά, ακόμα και στα 5.2GHz ο 10900Κ δεν πλησιάζει καν τις επιδόσεις του 3900Χ και καταναλώνει πάνω από τα διπλάσια.

2_blender-gn-logo.png

11_power-blender-nt.png

Επεξ/σία από Aten-Ra
  • Like 2

Έχεις δίκιο. Μιας και παίζεις τα μαθηαμτικά στα δάχτυλα θες να μου υπολογίσεις και τα υπόλοιπα ρύζια? Να ας πούμε τον 2700x αν γίνεται, γιατί ξέρεις, δεν θυμάμαι ποτε να τον αποκάλεσες φούρνο / σόμπα ή θερμοσίφωνα και θέλω να δω αν όντως δεν είναι φούρνος ή είναι αλλά δεν σε πείραζε γιατί είναι AMD :P 

Μόλις τώρα, CometRyzen είπε

Έχεις δίκιο. Μιας και παίζεις τα μαθηαμτικά στα δάχτυλα θες να μου υπολογίσεις και τα υπόλοιπα ρύζια? Να ας πούμε τον 2700x αν γίνεται, γιατί ξέρεις, δεν θυμάμαι ποτε να τον αποκάλεσες φούρνο / σόμπα ή θερμοσίφωνα και θέλω να δω αν όντως δεν είναι φούρνος ή είναι αλλά δεν σε πείραζε γιατί είναι AMD :P 

Ξέρεις να βγάζεις τα νούμερα δεν χρειάζεσαι την βοήθεια μου, αλλά δεν θα βρεις έστω και ένα post δικό μου να αποκαλώ τον 10900Κ φούρνο/σόμπα η θερμοσίφωνα. Εγώ απλά έχω πει γιατί τον αποκαλούν έτσι, προσωπικά όμως δεν τον έχω πει έτσι ποτέ και το ξέρεις. Οπότε αυτά τα δεν με πειράζει που είναι AMD κλπ κλπ όχι σε εμένα. 😉

• Like 1

Μόλις τώρα, Aten-Ra είπε

Ξέρεις να βγάζεις τα νούμερα δεν χρειάζεσαι την βοήθεια μου, αλλά δεν θα βρεις έστω και ένα post δικό μου να αποκαλώ τον 10900Κ φούρνο/σόμπα η θερμοσίφωνα. Εγώ απλά έχω πει γιατί τον αποκαλούν έτσι, προσωπικά όμως δεν τον έχω πει έτσι ποτέ και το ξέρεις. Οπότε αυτά τα δεν με πειράζει που είναι AMD κλπ κλπ όχι σε εμένα. 😉

Άρα δεν είναι φούρνος? Προσπαθώ να καταλάβω 😜 

Οχι το λέω γιατί όλοι με κράζουν εδώ επειδή δεν πιστευώ οτι ειναι φούρνος...τελικά συμφωνείς μαζί μου οτι δεν είναι. Ο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, CometRyzen είπε

Τι διαφορές έχουν τα 14nm από τα 14nm+++++

Ήδη σου εξήγησα στο προηγούμενο σχόλιο, αλλά προφανώς και δε θες να καταλάβεις. Σκοπός σου είναι να προσπαθήσεις απλά να κάνεις ένα ερώτημα σε μορφή σχολίου για να δείξεις ότι κάτι είπες. Η άλλη εναλλακτική είναι όντως να μην καταλαβαίνεις, οπότε δεν ξέρω τι κάνεις σε τεχνολογικό site και μάλιστα με το να παριστάνεις το γνωστη. Φυσικά για άλλη μια φορά δεν έκανες ΚΑΜΊΑ αναφορά σε όσα σου είπα για συνάρτηση κατανάλωσης και ισχύος και συνεχίζεις να τα εξισώνεις. Κλασσικά, 19 σελίδες τώρα αγνοείς ό,τι δε σε συμφέρει από αυτά που σου λέμε (σχεδόν τα πάντα δηλαδή). Α, και μιας και μιλάμε για latency. Το πραγματικό latency σε monolithic die των Matisse είναι αρκετά μικρότερο. Τράβα κοίτα κατά 3300x μεριά. Για να μη μιλήσουμε για IPC γιατι εκεί γελάνε και τα τσιμέντα με τους Comet Lake (αν γνωρίζεις τη διαφορά IPC και stp). Αλλά βλέπεις η AMD είχε την εφεύρεση του Infinity Fabric που της επέτρεψε να φτιάχνει πολυπυρηνα CPUs σε τρελά χαμηλές τιμές με μεγάλα περιθώρια κέρδους λόγω yield rates (είμαι σίγουρος ότι δεν κατάλαβες τίποτα). Το επέλεξε, παρά το latency που εμφανίζει με πολλαπλά CCXs και έχει το 90% της αγοράς των νέων CPU sales. Την ίδια ώρα η Intel δεν έχει βγάλει ούτε καν το mesh σε mainstream γιατί το scalability σε 4-16 πυρήνες είναι για γελια. Οπότε, ναι, καλά κάνεις και δίνεις μπράβο στην AMD. Κατάφερε κάτι που η Intel ακόμα προσπαθεί, παρά το γεγονός ότι είναι 10 φορές μεγαλύτερη εταιρία. 

Επεξ/σία από MikeKata

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, MikeKata είπε

Ήδη σου εξήγησα στο προηγούμενο σχόλιο, αλλά προφανώς και δε θες να καταλάβεις. Σκοπός σου είναι να προσπαθήσεις απλά να κάνεις ένα ερώτημα σε μορφή σχολίου για να δείξεις ότι κάτι είπες. Η άλλη εναλλακτική είναι όντως να μην καταλαβαίνεις, οπότε δεν ξέρω τι κάνεις σε τεχνολογικό site και μάλιστα με το να παριστάνεις το γνωστή. Φυσικά για άλλη μια φορά δεν έκανες ΚΑΜΊΑ αναφορά σε όσα σου είπα για συνάρτηση κατανάλωσης και ισχύος και συνεχίζεις να τα εξισώνεις. Κλασσικά, 19 σελίδες τώρα αγνοείς ό,τι δε σε συμφέρει από αυτά που σου λέμε (σχεδόν τα πάντα δηλαδή). Α, και μιας και μιλάμε για latency. Το πραγματικό latency σε monolithic die των Matisse είναι αρκετά μικρότερο. Τράβα κοίτα κατά 3300x μεριά. Αλλά βλέπεις η AMD είχε την εφεύρεση του Infinity Fabric που της επέτρεψε να φτιάχνει πολυπυρηνα CPUs σε τρελά χαμηλές τιμές με μεγάλα περιθώρια κέρδους λόγω yield rates (είμαι σίγουρος ότι δεν κατάλαβες τίποτα). Το επέλεξε, παρά το latency που εμφανίζει με πολλαπλά CCXs και έχει το 90% της αγοράς των νέων CPU sales. Την ίδια ώρα η Intel δεν έχει βγάλει ούτε καν το mesh σε mainstream γιατί το scalability σε 4-16 πυρήνες είναι για γελια. Οπότε, ναι, καλά κάνεις και δίνεις μπράβο στην AMD. Κατάφερε κάτι που η Intel ακόμα προσπαθεί, παρά το γεγονός ότι είναι 10 φορές μεγαλύτερη εταιρία. 

Το 90% της αγοράς των νέων CPU SALES. Ααχαχχααχ, ντάξει, κατάλαβα. Εγώ είμαι ο άσχετος πάντως, ενώ εσύ που πιστεύεις οτι η AMD έχει το 90% των πωλήσεων CPU είσαι ο γνώστης. Οτι ναναι.

Το 90% που λές είναι DIY, δεν είναι οι πωλήσεις CPU. Και μάντεψε γιατι η AMD έχει το 90%, αφού είσαι γνώστης θα το βρείς με την 1η... 

Άντε να σε βοηθήσω. Γιατι η intel δεν μπορεί να καλύψει καν την ζήτηση αδερφέ. Οτι βγαίνει απτα fab της, ξεπουλάει. Γιαυτο και δε ρίχνει τιμές άλλωστε. Να ρίξει τιμές οταν δεν έχει καν προιόν να πουλήσει δεν έχει νόημα. Γιαυτό και δεν υπάρχει ανταγωνισμός παρά μόνο στα μυαλά κολλήμενων. Δεν βλέπεις τιμές μητρικών? Οτι χάνουν απτα CPU στα παίρνουν απτα chipset. Μοιρασμένη την έχουν την πίτα, δεν έχει και νόημα να ανταγωνιστούν, αφου ο ένας ειναι fabless και είναι στη βούληση της TSMC και ο άλλος ξεπουλάει οτι παράγει. 

Επεξ/σία από CometRyzen

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, CometRyzen είπε

Το 90% της αγοράς των νέων CPU SALES. Ααχαχχααχ, ντάξει, κατάλαβα. Εγώ είμαι ο άσχετος πάντως, ενώ εσύ που πιστεύεις οτι η AMD έχει το 90% των πωλήσεων CPU είσαι ο γνώστης. Οτι ναναι.

Το 90% που λές είναι DIY, δεν είναι οι πωλήσεις CPU. Και μάντεψε γιατι η AMD έχει το 90%, αφού είσαι γνώστης θα το βρείς με την 1η... 

Άντε να σε βοηθήσω. Γιατι η intel δεν μπορεί να καλύψει καν την ζήτηση αδερφέ. Οτι βγαίνει απτα fab της, ξεπουλάει. Γιαυτο και δε ρίχνει τιμές άλλωστε. Να ρίξει τιμές οταν δεν έχει καν προιόν να πουλήσει δεν έχει νόημα

Προφανώς και δε διαβάζεις τα σχόλια, παρά μόνο γράφεις ο, τι θες. Αυτά που είπες έχουν ήδη καταρριφθεί καμία 15αρια σελίδες πριν. Η Intel "ξεπουλαει" μόνο στο high end γιατί απλά και μόνο μπορεί να παράγει ελάχιστες ποσότητες CPU εκεί λόγω των γελοίων yield rates. Ό,τι βγαίνει λοιπόν, πουλιέται. Δε σημαίνει ότι κάνει κι επιτυχία. Παρακάτω. Προσπαθείς να μου πεις ότι είναι DIY για να μου δείξεις ΤΙ; Ό,τι οποίος φτιάξει το σύστημα του (έχει δηλαδή γνώση από το αντικείμενο και δεν πάει σαν πρόβατο να πάρει έτοιμο PC) θα πάρει AMD (κατά 85-90%). Μόνος σου γελοιοποιείς το επιχείρημα σου. Ή μήπως προσπαθείς να μου πεις για τους retailers με τα έτοιμα PC; Γιατι τις τακτικές της Intel της ξέρουμε. Έχει φάει ουκ ολίγα πρόστιμα για anticompetitive συμπεριφορά προκειμένου να μη βάζουν οι retailers AMD cpu στα build τους. Σοβαρά θες να το πάμε εκεί; Είσαι τόσο απελπισμένος; 

Εντωμεταξύ παρατήρησα και κάτι. Τώρα που σου κατέρριψε και ο φίλος του οποίου τα νούμερα χρησιμοποιησες (όπως είπες σε προηγούμενο σχόλιο) το επιχείρημα ότι ο 3900x καιει παραπάνω από τον 10900k, σου έμεινε μόνο ο 2700x; Μια CPU με τιμή εκκίνησης στα μισά του 10900k και με 1μιση χρόνο ηλικία; Πραγματικά, όχι απλά έχεις στερέψει από επιχειρήματα, θαυμάζω την προσπάθεια σου να υπερασπιστείς με νύχια και με δόντια τον 10900 που αγόρασες. Το καταλάβαμε, την πονάς τη CPU, αλλά ηρέμησε. Δυστυχώς για σένα, εδώ μέσα έχουμε οι περισσότεροι σοβαρές γνώσεις και από hardware και από στοιχεία μηχανών (που μου έμπλεκες συνέχεια την καταναλωση με την ισχύ ΚΑΙ ΑΚΌΜΑ ΤΟ ΠΑΡΑΒΛΕΠΕΙΣ), και κυριολεκτικά, σχεδόν όλοι σου λέμε τα ίδια πράγματα και είναι σα να μιλάμε σε τοίχο. Μπορείς λοιπόν τώρα να συνεχίσεις να γράψεις πάλι τα ίδια "επιχειρήματα" που έχουν καταρριφθεί χίλιες φορές για να νιώσεις ότι έχεις τον τελευταίο λόγο και κατάφερες κάτι. Δεν πρόκειται να ξανά απαντήσω. Πολύ χρόνο από τη ζωή μου έχασα να μιλάω με τον τοίχο. Δωράκι και τα στατιστικά από ΈΝΑΝ retailer. Μπορείς να τους ψάξεις όλους όμως, τα ίδια στοιχεία θα βρεις, διαθέσιμα είναι. 

https://www.techradar.com/news/amds-ryzen-cpu-sales-are-totally-destroying-intels-according-to-one-retailer

Επεξ/σία από MikeKata

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχεις δίκιο σε όλα. 300% έκτπωση και εσύ 😛 

Όταν βγήκε ο 2700x μαν πόσα είχε? Είδες να γίνεται σταυροφόρια τότε στα forum για το πόσο θερμοσίφωνας είναι? ΤΙ? ΟΧΙ? Μα πως γίνεται αυτό, αφου καίει τα διπλά από τον 10900k. Αφού είναι και AMD όπως είπε ο άλλος φίλος, και όλοι κράζουν τους AMD. Ti παίχτηκε εκεί βρε συ και δεν γέμισε το forum με σόμπες? Θα σου πω εγώ τι έγινε, δεν υπάρχουν μπλε θρησκόληπτοι, αυτό έγινε ;) 

Όσο για το οτι υπερασπίζομαι τον 10900, δεν ξέρω πως το βλέπεις αυτό. Για να τον αγόρασω, ενώ με τα μισά λεφτά αγόραζα AMD, τι πιστεύεις? Οτι θεωρώ τους AMD καλύτερους αλλά πήρα Intel? :P Καταλαβαίνεις οτι δεν βγάζει νόημα? Αφου στην πλειονότητα των benchmarks είναι μπροστά ακόμα και από τον 3900x. Aπτο phoronix με 381 tests που τρέξανε βγήκε μπροστά ο 10900k. Με -2 cores -4 threads. Nough said νομίζω για το stp τους και το latency, πράγμα το οποίο με ενδιαφέρει

Επεξ/σία από CometRyzen

1 ώρα πριν, Aten-Ra είπε

Πάλι τα μπέρδεψες,

Από το gamernexus βγαίνει ο 3900Χ με καλύτερο efficiency από τον 10900Κ

3900Χ (Stock) τελειώνει το Blender σε 11.4 λεπτά με 150W , άρα 28.5Wh

10900K (Stock) τελειώνει το Blender σε 15.4 λεπτά με 129.6W , άρα 33.11Wh

10900K (5.2GHz) τελειώνει το Blender σε 12.6 λεπτά με 316.8W , άρα 66.52Wh

Είναι τραγική η διαφορά, ακόμα και στα 5.2GHz ο 10900Κ δεν πλησιάζει καν τις επιδόσεις του 3900Χ και καταναλώνει πάνω από τα διπλάσια.

2_blender-gn-logo.png

11_power-blender-nt.png

2 ώρες πριν, CometRyzen είπε

Έλεγες  σε προηγούμενα ποστ ότι ο 3700Χ είναι στα ίδια efficiency με το 10900κ και με τι δίκη σου λογική και υπολογισμούς πάλι Ό,τι να 'ναι έλεγες, άρα σκέψου αυτά που σου είπα πριν   !

να του βγάλω και για τον 3700x είναι 23,8wh περίπου ! 

τα δανείζομαι από τον member.

3900Χ (Stock) τελειώνει το Blender σε 11.4 λεπτά με 150W , άρα 28.5Wh

10900K (Stock) τελειώνει το Blender σε 15.4 λεπτά με 129.6W , άρα 33.11Wh

10900K (5.2GHz) τελειώνει το Blender σε 12.6 λεπτά με 316.8W , άρα 66.52Wh

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο retail ο αριθμός CPU που πουλάει η Intel τώρα (2020) είναι λιγότερο από το μισό (50%) των πωλήσεων που έκανε το 2017.  Φαίνεται από το παρακάτω 

Intel CPUs sold Dec 2017 = 10500

Intel CPUs sold April 2020 = 4000

cWuWoKnX4WGg4MSj.jpg

mind_2.png

Επεξ/σία από Aten-Ra

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Lezadas2 είπε

Έλεγες  σε προηγούμενα ποστ ότι ο 3700Χ είναι στα ίδια efficiency με το 10900κ και με τι δίκη σου λογική και υπολογισμούς πάλι Ό,τι να 'ναι έλεγες, άρα σκέψου αυτά που σου είπα πριν   !

να του βγάλω και για τον 3700x είναι 23,8wh περίπου ! 

τα δανείζομαι από τον member.

3900Χ (Stock) τελειώνει το Blender σε 11.4 λεπτά με 150W , άρα 28.5Wh

10900K (Stock) τελειώνει το Blender σε 15.4 λεπτά με 129.6W , άρα 33.11Wh

10900K (5.2GHz) τελειώνει το Blender σε 12.6 λεπτά με 316.8W , άρα 66.52Wh

Ρε μαν, αφου παίρνεις νούμερα από 30 διαφορετικά review. Δεν σου βγαίνουν τα νούμερα στο ένα και πηδάς στο επόμενο review μέχρι να φτάσεις στο αποτέλεσμα που θέλεις :P 

Από το hwunboxed 45wh έχει ο 10900 και 44 ο 3700x. Οπότε δεν ελέγα εγώ οτι νάναι, το review τα έλεγε. Ντάξει, καταλάβαινω, το hwunboxed δεν ταίριαζε με το narrative που ήθελες να περάσεις οπότε μετά πήδηξες στο gamers nexus, μετά στο techpowerup και ούτω καθεξής. Αμα είναι να πάει έτσι η δουλειά να ψάξω και εγώ το review με τα νούμερα που ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία μου και να πιαστώ από αυτό.

Επεξ/σία από CometRyzen

1 λεπτό πριν, CometRyzen είπε

Ρε μαν, αφου παίρνεις νούμερα από 30 διαφορετικά review. Δεν σου βγαίνουν τα νούμερα στο ένα και πηδάς στο επόμενο review μέχρι να φτάσεις στο αποτέλεσμα που θέλεις :P 

Από το hwunboxed 45wh έχει ο 10900 και 44 ο 3700x. Οπότε δεν ελέγα εγώ οτι νάναι, το review τα έλεγε. 

εσύ ανέφερες από το Gamer Nexus τα νούμερα, είσαι  ψεκασμένος τελικά,  δεν έχω να πω κάτι άλλο !

1 λεπτό πριν, Lezadas2 είπε

εσύ ανέφερες από το Gamer Nexus τα νούμερα, είσαι  ψεκασμένος τελικά,  δεν έχω να πω κάτι άλλο !

Εγώ τα ανέφερα? Είσαι σίγουρος ε? Για πήγαινε μια σελίδα πίσω και δες ποιος ανέφερε το gamersnexus. Πάντως δεν ήμουν εγώ. Εγώ εξάρχης το hwunboxed ανέφερα, απλά δεν σας έβγαινε το narrative και ψάχνατε όλα τα review μέχρι να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει. Νοίζω τζάμπα το κουράζουμε, το efficiency, εφόσον σε ενδιάφερει (εμένα όχι), κοιτάς το system consumption και όχι το CPU σκέτο, γιατί το CPU σκέτο δεν δουλεύει. Σύμφωνα με το hwunboxed o 10900k έχει πολύ καλύτερο efficiency από 3600 και το ίδιο με 3700x. Οπότε αν θες STP  και χαμηλό latency παίρνεις 10900k που τα πάει και μια χαρά σε efficiency. Αυτά. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...