Επισκέπτης Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Πρόσφατα αγόρασα διαμέρισμα του 1980 με 2 υπνοδωματια, κουζίνα ανεξάρτητη 20m2, 1 αποθηκακι 3 m2, σαλονοτραπεζαρία 60m2 και 1 μπάνιο 6m2. Σκέφτομαι την κουζίνα να την μεταφέρω στο σαλόνι και την παλιά κουζίνα να τη κάνω αποθήκη γεμάτη με ντουλάπια και θα μπουν τα 2 πλυντήρια (άνω φόρτωσης, εμπρόσθια φόρτωσης) 1 στεγνωτήριο και το δεύτερο ψυγείο. Ωστόσο είμαι σε δίλημμα με τα μειονεκτήματα - πλεονεκτήματα της κουζίνας στο σαλόνι. Επίσης το αποθηκάκι να γίνει wc. Επίσης απο την είσοδο του σπιτιου υπάρχει χωλ οπού οδηγεί στο σαλόνι και σε άλλο διάδρομο οπου οδηγει στο υπόλοιπο σπίτι σκέφτομαι να το γεμίσω με ράφια για τα βιβλία μου. Επίσης έχει βεράντα 50 m2 opo;y σκέφτομαι να φτιάξω μισή κεραμοσκεπή και απο εκεί τέντα μεχρι το τέλος της βεράντας. Αξίζει η μεταφορά της κουζίνας? Επίσης μπορώ να κάνω τριφασικό το ρεύμα ή όχι
zio10 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Κανένα πλεονέκτημα δεν έχει η κουζίνα στο σαλόνι. Δεν ξέρω πως επικράτησε αυτό το πράγμα. 4
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Είναι μεγάλο δίλημμα ωστόσο γιατί χρειάζομαι χώρο ως αποθήκη και το μπάνιο δεν είναι μεγάλο για τα 2 πλυντήρια και στεγνωτήρι
dpolal Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Το μόνο πλεονέκτημα της κουζίνας στο σαλόνι είναι η «ομορφιά» αν τα σκάσεις και φτιάξεις κάτι σαν και αυτά που βλέπουμε στα περιοδικά/τηλεοράσεις κλπ. Από εκεί και πέρα μόνο μειονεκτήματα. Μυρωδιές και υδρατμοί κατά την χρήση, λίγοι αποθηκευτικοί χώροι και αρκετά περιοριστική στον χώρο του τραπεζιού επειδή συνήθως καταλαμβάνει μόνο μία γωνιά του χώρου, αναγκαστηκά θα πρέπει να την έχεις πάντα πεντακάθαρη και συμμαζεμένη διότι θα φαίνεται κλπ. 7
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 2 λεπτά πριν, dpolal είπε Το μόνο πλεονέκτημα της κουζίνας στο σαλόνι είναι η «ομορφιά» αν τα σκάσεις και φτιάξεις κάτι σαν και αυτά που βλέπουμε στα περιοδικά/τηλεοράσεις κλπ. Από εκεί και πέρα μόνο μειονεκτήματα. Μυρωδιές και υδρατμοί κατά την χρήση, λίγοι αποθηκευτικοί χώροι και αρκετά περιοριστική στον χώρο του τραπεζιού επειδή συνήθως καταλαμβάνει μόνο μία γωνιά του χώρου, αναγκαστηκά θα πρέπει να την έχεις πάντα πεντακάθαρη και συμμαζεμένη διότι θα φαίνεται κλπ. Kαλά στο θέμα καθαριότητας να ναι καλά ο ψυχαναγκασμός μου και το πλυντήριο πιάτων χαχα. Ωστόσο και ανεξάρτητη θα ήταν θα τα εσκαγα τα χρήματα για να είναι κουκλιστική και λειτουργική. Ωστόσο το θεμα της αποθήκης είναι υποχρεωτική μαλλον εαν δεν χαρίσω ολά τα πράγματα που έχει χαχα
dpolal Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 1 λεπτό πριν, panapapad είπε Kαλά στο θέμα καθαριότητας να ναι καλά ο ψυχαναγκασμός μου και το πλυντήριο πιάτων χαχα. Ωστόσο και ανεξάρτητη θα ήταν θα τα εσκαγα τα χρήματα για να είναι κουκλιστική και λειτουργική. Ωστόσο το θεμα της αποθήκης είναι υποχρεωτική μαλλον εαν δεν χαρίσω ολά τα πράγματα που έχει χαχα Δεν μπορώ να σου πώ, δεν είμαι ειδικός, απλά σου παρέθεσα τις σκέψεις που κάναμε με την γυναίκα μου ότσαν ψάχναμε για σπίτι. Μην το βιαστείς πάντως, κοίτα προτάσεις και αποφάσισε με την ησυχία σου.
zio10 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Έγραψες 20 τμ κουζίνα που είναι αρκετά μεγάλη. Μήπως μπορείς να κάνεις στον ίδιο χώρο και κουζίνα και αποθήκη; Με ένα χώρισμα με γυψοσανίδα πχ.
41ex Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 η κουζίνα στο σαλόνι μπαίνει για να γλιτώσεις τετραγωνικά. αλλιως καλύτερα ανεξάρτητη. επειδή συζητάς για μεγάλη ανακαίνιση γνώμη μου να συμβουλευτείς έναν αρχιτέκτονα. οχι εργολάβο, οχι μαστορα, οχι διακοσμητη ούτε καν πολ. μηχ. αλλά αρχιτέκτονα. θα εκπλαγείς με τα πράγματα που μπορεί να σου προτέινει. αλλιως ανέβασε εδώ κατόψεις να γράψουμε τη γνώμη μας 1
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 13 λεπτά πριν, zio10 είπε Έγραψες 20 τμ κουζίνα που είναι αρκετά μεγάλη. Μήπως μπορείς να κάνεις στον ίδιο χώρο και κουζίνα και αποθήκη; Με ένα χώρισμα με γυψοσανίδα πχ. 13 λεπτά πριν, zio10 είπε Έγραψες 20 τμ κουζίνα που είναι αρκετά μεγάλη. Μήπως μπορείς να κάνεις στον ίδιο χώρο και κουζίνα και αποθήκη; Με ένα χώρισμα με γυψοσανίδα πχ. Δυστηχώς όχι γιατί έχει παράθυρο και πόρτα για το μπαλκόνι σε σημείο που δεν μπορώ
bkran Δημοσ. 3 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2020 Ενώ υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα στην ξεχωριστή κουζίνα ( κλείνεις πόρτα και δεν μυρίζει όλο το σπίτι ), αν έχεις μικρά παιδιά βολεύει να είναι ενιαία γιατί μπορείς να κάνεις κάτι στην κουζίνα και να τα βλέπεις ταυτόχρονα. Αυτό είναι το μόνο πλεονεκτήματα που βλέπω, εκτός από την εξοικονόμηση χώρου προφανώς
lightsout Δημοσ. 3 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2020 @bkranΣε σχέση με τα παιδιά που αναφέρεις, όταν έχεις ξεχωριστή κουζίνα μπορείς να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο όταν είστε στο σαλόνι ότι δεν θα πάνε να ανοίξουν τα μάτια της κουζίνας και να απλώσουν τα χέρια τους απάνω ή να ανοίξουν την πόρτα του φούρνου για να χωθούν μέσα! Χίλιες φορές ξεχωριστή κουζίνα από σαλόνι!! 2
snips Δημοσ. 5 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2020 Ξεχωριστή forever. Μεγάλωσα σαν παιδί σε ξεχωριστή κουζίνα, μεγάλωσα και τα παιδιά μου σε σπίτια με ξεχωριστή. Χθες ήμουν με μηχανικό για άλλο θέμα και τον ρώτησα από περιέργεια γιατί όλα τα σπίτια εδώ και χρόνια γινονται με ενιαία κουζίνα σαλόνι και τα υπνοδωμάτια απλά κουτιά ωστε να μην χωράς καλά καλά. Η απάντηση του ήταν αυτή που ειπώθηκε παραπάνω. Η εξοικονόμηση τετραγωνικών και η θεωρητικά φτηνότερη τιμή της κατοικίας... Μην το σκέφτεσαι. Άλλη άνεση η ξεχωριστή κουζίνα. Προσωπικά ποτέ δεν την κατάλαβα αυτήν την αμεσότητα του ενιαίου χώρου. Φασαρία επιπλέον όταν είσαι στην τηλεόραση πχ η ακόμα και στο pc το οποίο πολλά σπίτια λόγω έλλειψης χώρου το έχουν στο σαλόνι. Τσιρ τσιρ τα ψάρια να τηγανίζονται, φουλ απορροφητήρας να δουλεύει και συ να "χαλαρώνεις" στο σαλόνι... Αφήστε και την Xtra ώρα που θα είστε μαζι με την γυναίκα στον ίδιο χώρο. Τον μπελά σας ψάχνετε; 2
logistoulis Δημοσ. 5 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 39 λεπτά πριν, snips είπε Ξεχωριστή forever. Μεγάλωσα σαν παιδί σε ξεχωριστή κουζίνα, μεγάλωσα και τα παιδιά μου σε σπίτια με ξεχωριστή. Χθες ήμουν με μηχανικό για άλλο θέμα και τον ρώτησα από περιέργεια γιατί όλα τα σπίτια εδώ και χρόνια γινονται με ενιαία κουζίνα σαλόνι και τα υπνοδωμάτια απλά κουτιά ωστε να μην χωράς καλά καλά. Η απάντηση του ήταν αυτή που ειπώθηκε παραπάνω. Η εξοικονόμηση τετραγωνικών και η θεωρητικά φτηνότερη τιμή της κατοικίας... Μην το σκέφτεσαι. Άλλη άνεση η ξεχωριστή κουζίνα. Προσωπικά ποτέ δεν την κατάλαβα αυτήν την αμεσότητα του ενιαίου χώρου. Φασαρία επιπλέον όταν είσαι στην τηλεόραση πχ η ακόμα και στο pc το οποίο πολλά σπίτια λόγω έλλειψης χώρου το έχουν στο σαλόνι. Τσιρ τσιρ τα ψάρια να τηγανίζονται, φουλ απορροφητήρας να δουλεύει και συ να "χαλαρώνεις" στο σαλόνι... Αφήστε και την Xtra ώρα που θα είστε μαζι με την γυναίκα στον ίδιο χώρο. Τον μπελά σας ψάχνετε; εμπορικά το πλάσαραν ότι και καλά τα νέα ζευγάρια περνούν τον περισσότερο χρόνο τους στο σαλόνι με φίλους κτλ που συνέχεια καλούν και τα κρεβάτια κουτια είναι μόνο να κοιμούνται, βέβαια ένα παιδί που θα θέλει την ησυχία του να διαβάσει θα πρέπει να κάθεται μαζί με τους γονείς του γιατί σε αυτά τα δωμάτια πραγματικά δε χώραγες κάποια στιγμή που ψάχναμε νέο τότε σπίτι με πολύ ζόρι βρήκαμε κάποιο με κανονικά υπνοδωμάτια, αλλά κουζίνα και σαλόνι εννοείται μαζί, αυτό δεν μπορούσε να μην υπάρχει Επεξ/σία 5 Ιουνίου 2020 από logistoulis
Mvpgr Δημοσ. 5 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 45 λεπτά πριν, logistoulis είπε εμπορικά το πλάσαραν ότι και καλά τα νέα ζευγάρια περνούν τον περισσότερο χρόνο τους στο σαλόνι με φίλους κτλ που συνέχεια καλούν και τα κρεβάτια κουτια είναι μόνο να κοιμούνται, βέβαια ένα παιδί που θα θέλει την ησυχία του να διαβάσει θα πρέπει να κάθεται μαζί με τους γονείς του γιατί σε αυτά τα δωμάτια πραγματικά δε χώραγες κάποια στιγμή που ψάχναμε νέο τότε σπίτι με πολύ ζόρι βρήκαμε κάποιο με κανονικά υπνοδωμάτια, αλλά κουζίνα και σαλόνι εννοείται μαζί, αυτό δεν μπορούσε να μην υπάρχει Δεν είναι πολύ off αυτό για τα σαλόνια σήμερα. Εμάς μας αρέσει μια ενδιάμεση λύση, ενιαίος χώρος με πάσο και πόρτα. Μπορούμε να επικοινωνούμε όσο μαγειρεύω και κλείνουμε την πόρτα για τα παιδιά (μέχρι να μάθουν να σκαρφαλώνουν το πάσο). Η κουνουπιδίλα είναι πρόβλημα όμως στο ζύγι προτιμούμε την επικοινωνία. Επεξ/σία 5 Ιουνίου 2020 από Mvpgr
gthe Δημοσ. 5 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2020 Οι ενιαίοι χώροι έχουν την ομορφία τους και την πρακτική τους σε κάποια θέματα. Όταν σαλόνι/τραπεζαρία είναι δίπλα στη κουζίνα σε open space αυτός/αυτή που μαγειρεύει δεν μένει τιμωρία στην κουζίνα και οι άλλοι αράζουν σε καναπέδες και σαλόνι. Φυσικά για πρακτικούς λόγους φτιάχτηκαν και διαρυθμίσεις με παγκους, πάσα στη μέση κτλ για να προσφέρουν και κάποια μικρή απομόνωση. Αρα μιλάμε για λύσεις στη μέση. Τώρα για αυτό που ρωτάς ... μιλάμε για μετακίνηση σωληνώσεων, αποχετεύσεων, ηλεκτρολογικών γραμμών για εστίες/φούρνο κτλ? Η απλά να ρίξεις ένα τοίχο για να ενωθούν οι χώροι? Αν μιλάμε για το πρώτο θα μπλέξεις σε μεγάλη ανακαίνιση και θέλει διπλή σκέψη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα