Προς το περιεχόμενο

Flash memory σε Linux

zoroaster

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Προσφατα αγορασα μια καρτα flash σε USB 2.0 (η οποια λειτουργει κανονικα σεWindows) αλλα δεν μπορω να την χρησιμοποιησω στο Linux

Στο manual λεει οτι δεν χρειαζεται drivers (με kernel 2.4 και πανω) και απλα το κανω mount. Συγκεκριμενα, λεει οτι πρεπει να εκτελεσω το εξης:

mount -a -t msdos /dev/sda1 /mnt/flash, το οποιο ομως δεν μου τρεχει και βγαζει το μυνημα "mount: /dev/sda1 is not a valid block device". Εχω διαβασει και το σχετικο howto στο tldp.org αλλα δεν βρηκα τιποτα.

Ολη η δουλεια γινεται σε SlackWare 9.1

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

otan les karta usb flash ti enoeis?an enoeis flash memory,den pezoun olla se linux,prepei na einai symbato kai na exeis kernel>2,4.etsi pedebomoyn na kanw ena qdi mount se dreambox alla den to eblepe me tipota mexri pou phra ena symbato me linux kai yshxasa.an einai ayto pes mou na sou steilw mia lista me ta linux symbata

Άνοιξα to rc.modules και ενεργοποίησα το USB Mass Storage Devices και τώρα το σύστημα το βλέπει (στο /proc εμφανίζεται σωστά).

Όταν όμως παω να το κάνω mount, αργεί πάρα πολύ και μετά από ένα λεπτό κολλάει τελείως (όλα τα φωτάκια του υπολογιστή αναβοσβήνουν, σαν kernel panic ένα πράμα).

Τα SCSI low-level drivers νομίζω ότι φορτώνοται by default όταν πρόκειται για SCSI emulation (δεν ξέρω αν γίνεται σ' αυτήν την περίπτωση) στον standard πυρήνα του Slackawre (bare.i).

Τι μπορεί να φταίει;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...