Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά, σκοπεύω να κάνω αναβάθμιση GPU σε ένα παλιό σύστημα που έχω.

Τώρα φοράει μια MSI GTX 970 Tiger oc και τρέχει AC Odyssey  50-60 fps (55avg) σε ultra/v.high settings σε 1080p.

Ο σκοπός της αναβάθμισης είναι να μπορεί να τρέχει και AAA games σε ultra settings  με 144fps. Lol και τέτοια τα τρέχει και έτσι.

Κοιτάω benchmark από δω, συγκρίνω επιδόσεις από κει, αλλά δεν είναι και ξεκάθαρα οπότε είπα να ρωτήσω και την γνώμη σας.

Τι κάρτα θα επιλέγατε για να έχετε αυτές τις επιδόσεις? Η τιμή δεν με νοιάζει αλλά δεν θέλω να τρώει και τρελό bottleneck από την CPU (i7 4790k). Να είναι ισορροπημένο σύστημα.

Κοίταγα 1660S/ti και 2060S αλλά στην τελική δεν γνωρίζω προσωπικά τις επιδόσεις τους και εφόσον ήδη παίζω με 60fps δεν θέλω να ξοδέψω 300 - 450 ευρώ και να  μην φτάσω τα 144fps.

Θα προτιμούσα και να μην τα πιάνει ίσα ίσα για να μην έχω πολλά framedrops κάτω από 144. Μήπως καλύτερα να πάω για 2070S ?     1660/2060/2070 απλές ας τις βγάλουμε τελείως έξω.

Επίσης προτιμώ Nvidia.

Ευχαριστώ!

Edit: Αν υπάρχει κάποιος που να έχει μια από αυτές τις κάρτες και το  AC:O ή άλλα popular ΑΑΑ games  και μπορεί να μου πει ακριβώς τις επιδόσεις που βγάζει, θα με βοηθούσε αρκετά.

Επεξ/σία από XristosSp
  • Like 1
  • Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Χρησταρα εγω 2070 super εχω σε custom loop και βαρια AAa games οπως red dead redemption δεν παει 144 fps σε 1440 αναλυση σε ultra settings.. Μαλλον 70 με 80... Κανα 100 σε assasins greed..εσυ στοχευεις με τη νεα καρτα 1440p ετσι? Αφου εφτασες μεχρι εδω δεν περιμενεις τις καινουργιες τις nvidia? 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Γεια σου φίλε μου, Νίκο! Όλα καλά?              (δικό μου το post  αυτή την φορά οπότε εδώ άμα γουστάρουμε ξεφεύγουμε από το θέμα όσο θέλουμε! :P )

Όχι, θέλω 144fps 1080p για αυτό το σύστημα για αυτό κοίταγα και κάτω από 2070.

Ίσως καλύτερα να περιμένω αλλά στο μέλλον θα φτιάξω άλλο gaming pc. Απλά επειδή έχω περάσει χρόνια με αυτό το pc και ήταν και το πρώτο που έφτιαξα μόνος μου, έχει συναισθηματική αξία για μένα και δεν θέλω να το πουλήσω ποτέ. Απλά θέλω να του βάλω μια GPU, έτσι με το ίδιο setup γιατί η CPU πάνω από 60% δεν πάει αλλά η GPU τρέχει μόνιμα στο 100% όποτε παίζω games.

24 λεπτά πριν, niko13 είπε

Χρησταρα εγω 2070 super εχω σε custom loop και βαρια AAa games οπως red dead redemption δεν παει 144 fps σε 1440 αναλυση σε ultra settings.. Μαλλον 70 με 80... Κανα 100 σε assasins greed..εσυ στοχευεις με τη νεα καρτα 1440p ετσι? Αφου εφτασες μεχρι εδω δεν περιμενεις τις καινουργιες τις nvidia? 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα.

Γενικά, στα πολύ βαρία games τύπου red dead redemption, ακόμα και σε 1080p, δεν νόμίζω να πιάνεις τα 144fps με τις κάρτες που αναφέρεις, πιθανότατα δεν θα τα πλησιάσεις καν. Γενικά πάντως, δεν είναι ο κανόνας το red dead, τα περισσότερα games, ακόμα και τα ΑΑΑ, είναι συνήθως πιο ελαφριά. Αν θες οπωσδήποτε τέτοιες επιδόσεις παντού, πρέπει να κοιτάξεις για καλύτερες κάρτες. Από nvidia που λες οτι θες, η 2070s είναι το minimum και πάλι σε κάποια ίσως πρέπει να συμβιβαστείς και με λιγοτερα fps.

Γενικά πάντως, δεν νομίζω ότι έχει νόημα να ξεφύγεις τόσο σε λεφτά με επεξεργαστή τον 4790Κ. Στέκεται πολύ καλά ακόμα και σήμερα, άλλα να δώσεις 500+ ευρώ για κάρτα και να κυνηγάς τέτοια fps με αυτό το σύστημα δεν νομίζω πως είναι καλή ιδέα. Μνήμη υποθέτω 16gb ε?

Επεξ/σία από TheMechanic1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Αδερφε μου ολα καλα! ελπιζω κ εσυ το ιδιο. Και με την 2070 super στο odyssey αν βαλεις ολα τα οπτικα καλουδια στο ultra ουτε στα 1080 χτυπαει 144.μπορεις βεβαια να πεσεις σε settings και να τα πιασεις. Εγω το επαιξα αφου εκανα μεταβαση σε  1440p monitor και για να πιασω 100 επεσα medium /high.. Σε ultra ηταν καμμια 60..βαρυ παιχνιδι το ατιμο. Μολις το ετρεξα 1080 p full γραφικα και εβλεπα περιπου 80 με 90 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, TheMechanic1 είπε

Από nvidia που λες οτι θες, η 2070s είναι το minimum και πάλι σε κάποια ίσως πρέπει να συμβιβαστείς και με λιγοτερα fps.

2070S min ε? Μάλλον θα μου κοστίσει πιο πολλά απ'ότι περίμενα ο "μπάρμπας". :P 

υπόλοιπα specs είναι :RAM 32gb 2400mhz DDR3 , MOBO Asus Maximus VII Hero, PSU  Corsair Rmx 750w, SSD samsung evo 

13 λεπτά πριν, niko13 είπε

Αδερφε μου ολα καλα! ελπιζω κ εσυ το ιδιο. Και με την 2070 super στο odyssey αν βαλεις ολα τα οπτικα καλουδια στο ultra ουτε στα 1080 χτυπαει 144.μπορεις βεβαια να πεσεις σε settings και να τα πιασεις. Εγω το επαιξα αφου εκανα μεταβαση σε  1440p monitor και για να πιασω 100 επεσα medium /high.. Σε ultra ηταν καμμια 60..βαρυ παιχνιδι το ατιμο. Μολις το ετρεξα 1080 p full γραφικα και εβλεπα περιπου 80 με 90 

Χαίρομαι! Ναι όλα καλά!

Είναι βαρύ το άτιμο ναι, για αυτό το χρησιμοποιώ για benchmark. Αλλά έχω αρχίσει και παραλογίζομαι τώρα. GTX 970 να πιάνει 55-60 fps σε Ultra με λίγο optimization  και 2070S  500-600 ευρώ καινούργια κάρτα να βγάζει 100 fps στα 1080p?

Αρχίζω να σκέφτομαι περισσότερο την ιδέα να περιμένω για τις 3000. 

Μπας και να πάρω άλλη μία 970 να τις κάνω SLI  με 100-150 ευρώ αντί να ξοδεύω τα λεφτά μου?   (Αν και έχω και κάρτα ήχου οπότε μάλλον θα γίνει φούρνος εκεί μέσα! :P )

Επεξ/σία από XristosSp
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, XristosSp είπε

2070S min ε? Μάλλον θα μου κοστίσει πιο πολλά απ'ότι περίμενα ο "μπάρμπας". :P 

υπόλοιπα specs είναι :RAM 32gb 2400mhz DDR3 , MOBO Asus Maximus VII Hero, PSU  Corsair Rmx 750w, SSD samsung evo 

Εντάξει τα υπόλοιπα specs σου είναι πολύ καλά και με ποιοτικά κομμάτια. Προσωπικά πάντως σου ξαναλέω, με τον 4790Κ, δεν θα πήγαινα σε τόσο ακριβές κάρτες. Αν θες κάτι balanced όπως λες, νομίζω θα πήγαινα σε κάτι τύπου 5600ΧΤ/2060 γιατι θα χάνεις σίγουρα fps και από τον επεξεργαστή. Επιλογή σου είναι βέβαια, κάνεις την έρευνα σου και αποφασίζεις.

Δες ενδεικτικά αυτό, με κάρτα την 2080, που είναι σχετικά κοντά στην 2070s που ανέφερες, για να δεις περίπου πόσο θα χάνεις από τον επεξεργαστή σου.

https://www.youtube.com/watch?v=y1V4zFL_W9w

Επεξ/σία από TheMechanic1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, niko13 είπε

Χρησταρα εγω 2070 super εχω σε custom loop

Το έχω παρατηρήσει το pc σου στην φωτογραφία να πω την αλήθεια. Ακόμα και που  είναι μικρή και δεν μπορείς να το δεις καλά, φαίνεται πολύ ωραίο! Μπράβο!

Έχεις καμιά εύκαιρη φωτογραφία να μοιραστείς? Θα σας δείξω και γω τον "μπάρμπα" που πάει για αναβάθμιση :P .

pc1.png.617b3c658d7a2789d3fef88142b08339.png

• Like 1
Δημοσ.

Δεν εχω κανει sli ποτε παικτη μου.. Δεν ξερω κατα ποσο ειναι optimized τα games.. Ισως καποιος ξερει περισσοτερα.. Η αληθεια ειναι πως οπως ειπε κ ο φιλος πιο πανω οταν θες τοσο ψηλα fps ζοριζεις κ τον επεξεργαστη περισσοτερο.

• Like 1
Δημοσ.

Και 80 fps να πιανεις σε τετοια παιχνιδια μια χαρα θα εισαι. Τα 144 τα θες πιο πολυ για competitve φαση. Πιο ουσιαστικη διαφορα θα δεις αν ανεβεις σε αναλυση (2κ δηλαδη). Αλλα εκει χρειαζεσαι και οθονη.

Για μενα ριξε μια ματια και σε 5700xt και ας μην σου αρεσουν οι amd. Kαι οπως ειπαν και πιο πανω περιμενε να δεις και τις νεες κυκλοφοριες.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, TheMechanic1 είπε

Εντάξει τα υπόλοιπα specs σου είναι πολύ καλά και με ποιοτικά κομμάτια. Προσωπικά πάντως σου ξαναλέω, με τον 4790Κ, δεν θα πήγαινα σε τόσο ακριβές κάρτες. Αν θες κάτι balanced όπως λες, νομίζω θα πήγαινα σε κάτι τύπου 5600ΧΤ/2060 γιατι θα χάνεις σίγουρα fps και από τον επεξεργαστή. Επιλογή σου είναι βέβαια, κάνεις την έρευνα σου και αποφασίζεις.

Δες ενδεικτικά αυτό, με κάρτα την 2080, που είναι σχετικά κοντά στην 2070s που ανέφερες, για να δεις περίπου πόσο θα χάνεις από τον επεξεργαστή σου.

https://www.youtube.com/watch?v=y1V4zFL_W9w

Βλέπω ένα avg 20fps διαφορά στο βίντεο αν και ντάξει δεν θα έλεγα ότι είναι και αρκετά για να χρειάζεται αλλαγή.

Αλλά από την άλλη, δεν αξίζει να πάρω και 2070S και να την κρατάει πίσω η CPU. 

Μάλλον προς 2060S ή SLI 970. Δεν νομίζω να αξίζει 250-300 η διαφορά που θα μου κάνει μια 1660S.

Ευχαριστώ , βοήθησε το βιντεάκι. Έτσι πληροφοριακά, αν ήσουν στην θέση μου τι θα έκανες?

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, xristakos95 είπε

Και 80 fps να πιανεις σε τετοια παιχνιδια μια χαρα θα εισαι. Τα 144 τα θες πιο πολυ για competitve φαση. Πιο ουσιαστικη διαφορα θα δεις αν ανεβεις σε αναλυση (2κ δηλαδη). Αλλα εκει χρειαζεσαι και οθονη.

Για μενα ριξε μια ματια και σε 5700xt και ας μην σου αρεσουν οι amd. Kαι οπως ειπαν και πιο πανω περιμενε να δεις και τις νεες κυκλοφοριες.

Ναι αλλά άμα πιάνω ήδη 55-60fps στα AAA και 144 στα competitive, γιατί να δώσω έστω και 300 ευρώ για να πιάνω 80? Αξίζει?

Επίσης παίζω πολύ Dark souls  με speedruns κλπ. Ναι δεν είναι τόσο βαρύ όσο το RDR2 ας πούμε αλλά είναι AAA και εκεί 144fps Θα βοήθαγαν. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γι  αυτο περιμενε τη νεα γενια χρηστο.. Αυτο ειναι υποκειμενικο.. Ενας αλλος τρελος θα ελεγε... 20 fps παραπανω? Εφυγα... Την αγορασα.. Και για μενα δεν αξιζει ακομα.

Επεξ/σία από niko13
  • Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, niko13 είπε

Για σενα χρησταρα

IMG_20200507_042225_compress88.jpg

IMG_20200507_045015_compress52.jpg

IMG_20200507_034032_compress17.jpg

Τούμπανο το σύστημα! Να το χαίρεσαι! 

Γουστάρω να βλέπω τέτοια! (είμαι pc nerd και γω που λένε και οι ξένοι :P )

Το Lian li είναι αυτό το κουτί έ?

Και τα καλώδια πολύ ωραία, από που τα πήρες? Νομίζω αυτά που έχει στο σκρούτζ φαίνονται πιο "μούφα" ποιότητα.

Τα γενέθλια σου πότε είναι να μου πεις μόνο να σου κάνω δώρο 2 fans noctua chromax γιατί είναι κρίμα!  χαχα!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...