Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας,

Ειμαι φοιτήτρια αρχιτεκτονικής και επειδή το λαπτοπ μου έσπασε θέλω να αγοράσω καινούριο. Έχετε να μου προτείνετε κάτι; θέλω να σηκώνει προγράμματα όπως το Autocad και το Sketchup, αλλά να είναι  σε μια λογική τιμή. Έχετε κάποια γνώμη για το Asus vivobook ή το Lenovo IdeaPad; 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Cell_7 είπε

Όπως; Υποκειμενικό το λογική τιμή.

Καλημέρα, όπως να μην ξεπερνάει τα 500 το πολύ 600 ευρώ

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, elenaanto είπε

Καλημέρα, όπως να μην ξεπερνάει τα 500 το πολύ 600 ευρώ

Δες τα Huawei MateBook D14/D15.

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, zotis1 είπε

Καλησπέρα, 

Δες μια για

dell inspirion 7000 17 και Acer aspire 5

Ευχαριστώ πολύ! 

20 λεπτά πριν, Cell_7 είπε

Δες τα Huawei MateBook D14/D15.

Ωραια θα το κοιτάξω ευχαριστώ πολύ. 

Δημοσ.

Στα 500 με 600 ευρω το καλυτερο που μπορεις να βρεις ειναι 4πυρηνο ryzen 5 3500u με 8 gb ram (ή 12 gb ram ειχα δει ενα asus στο Πλαισιο).

Απο ποιοτητα κατασκευης, τα Lenovo ειναι μαλλον τα χειροτερα, εξου και η χαμηλοτερη τιμη τους απο ολα τα αλλα. Τα πιο ποιοτικα (κατα την αποψη μου) ειναι τα Huawei Matebook D15 και Honor Magicbook 15, που ειναι απο την ιδια εταιρεια.

HP, Asus, Acer (ισως με αυτη τη σειρα, απο ποιοτικοτερο σε λιγοτερο ποιοτικο) ειναι κατι το ενδιαμεσο σε ποιοτητα κατασκευης.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, sexymwro7 είπε

Στα 500 με 600 ευρω το καλυτερο που μπορεις να βρεις ειναι 4πυρηνο ryzen 5 3500u με 8 gb ram (ή 12 gb ram ειχα δει ενα asus στο Πλαισιο).

Απο ποιοτητα κατασκευης, τα Lenovo ειναι μαλλον τα χειροτερα, εξου και η χαμηλοτερη τιμη τους απο ολα τα αλλα. Τα πιο ποιοτικα (κατα την αποψη μου) ειναι τα Huawei Matebook D15 και Honor Magicbook 15, που ειναι απο την ιδια εταιρεια.

HP, Asus, Acer (ισως με αυτη τη σειρα, απο ποιοτικοτερο σε λιγοτερο ποιοτικο) ειναι κατι το ενδιαμεσο σε ποιοτητα κατασκευης.

Θα πρέπει να κοιτάξω κάτι παραπάνω από αυτά που μου είπες; Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή. 

Να φανταστώ και η Dell είναι μια καλή εταιρία έτσι; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, elenaanto είπε

Θα πρέπει να κοιτάξω κάτι παραπάνω από αυτά που μου είπες; Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή. 

Σε αυτα τα λεφτα, σε επεξεργαστη, παιζουν οι τετραπυρηνοι ryzen 5 3500u. Στα 600-650+ παιζουν οι επισης τετραπυρηνοι ryzen 5 3700u που ειναι λιγο καλυτεροι, αλλα δε νομιζω να αξιζει να ανεβεις στην τιμη. Τωρα απο επεξεργαστες intel γινεται χαμος, γιατι υπαρχουν πολλες γενιες στο εμποριο. Προσωπικα θα κοιτουσα μονο ryzen.

Σε ram παιζουν τα 8 gb σε αυτη την τιμη. Ανεβαινοντας στα ram ξεφευγεις στην τιμη. Απο 650+.

Απο κει και περα κοιτας για αποθηκευτικο χωρο SSD και οχι HDD και χωρητικοτητα αναλογα ποσο σε βολευει. Οι SSD ειναι πιο γρηγοροι απο τους HDD. 256 gb ειναι μαλλον αρκετα για απλη χρηση.

Αναλυση οθονης εννοειται 1080p. Επισης υπαρχουν οι IPS οθονες, που ειναι καλυτερες απο τις μη IPS.

Λειτουργικο, αν δεν ξερεις να το περνας μονη, καλυτερα να παρεις προεγκατεστημενο με Windows 10, παρα να παρεις Free DOS.

Τελος αν σκοπευεις να το μεταφερεις συχνα, ισως πρεπει να κοιταξεις και το βαρος του λαπτοπ.

44 λεπτά πριν, elenaanto είπε

Να φανταστώ και η Dell είναι μια καλή εταιρία έτσι; 

Καλη πρεπει να ναι. Δεν εχω δει να κυκλοφορουν πολυ τωρα τελευταια...

Κανοντας μια αναζητηση με οσα ειπα παραπανω, βγαινουν αυτα:

https://www.skroutz.gr/c/25/laptop/f/342276_342278_342316_342323_350461_562782_763669_790326/14-0-toulachiston-1920x1080-8GB-SSD-15-6-Windows-10-Windows-10-S-AMD-Ryzen.html?keyphrase=ips+panel&o=ips+panel+laptop&order_by=pricevat&order_dir=asc&price_max=600&price_min=

[Το 2500u ειναι η προηγουμενη γενια του 3500u, αρα ειναι (λιγο) χειροτερη]

Επεξ/σία από sexymwro7
Δημοσ.
1 ώρα πριν, sexymwro7 είπε

Σε αυτα τα λεφτα, σε επεξεργαστη, παιζουν οι τετραπυρηνοι ryzen 5 3500u. Στα 600-650+ παιζουν οι επισης τετραπυρηνοι ryzen 5 3700u που ειναι λιγο καλυτεροι, αλλα δε νομιζω να αξιζει να ανεβεις στην τιμη. Τωρα απο επεξεργαστες intel γινεται χαμος, γιατι υπαρχουν πολλες γενιες στο εμποριο. Προσωπικα θα κοιτουσα μονο ryzen.

Σε ram παιζουν τα 8 gb σε αυτη την τιμη. Ανεβαινοντας στα ram ξεφευγεις στην τιμη. Απο 650+.

Απο κει και περα κοιτας για αποθηκευτικο χωρο SSD και οχι HDD και χωρητικοτητα αναλογα ποσο σε βολευει. Οι SSD ειναι πιο γρηγοροι απο τους HDD. 256 gb ειναι μαλλον αρκετα για απλη χρηση.

Αναλυση οθονης εννοειται 1080p. Επισης υπαρχουν οι IPS οθονες, που ειναι καλυτερες απο τις μη IPS.

Λειτουργικο, αν δεν ξερεις να το περνας μονη, καλυτερα να παρεις προεγκατεστημενο με Windows 10, παρα να παρεις Free DOS.

Τελος αν σκοπευεις να το μεταφερεις συχνα, ισως πρεπει να κοιταξεις και το βαρος του λαπτοπ.

Καλη πρεπει να ναι. Δεν εχω δει να κυκλοφορουν πολυ τωρα τελευταια...

Κανοντας μια αναζητηση με οσα ειπα παραπανω, βγαινουν αυτα:

https://www.skroutz.gr/c/25/laptop/f/342276_342278_342316_342323_350461_562782_763669_790326/14-0-toulachiston-1920x1080-8GB-SSD-15-6-Windows-10-Windows-10-S-AMD-Ryzen.html?keyphrase=ips+panel&o=ips+panel+laptop&order_by=pricevat&order_dir=asc&price_max=600&price_min=

[Το 2500u ειναι η προηγουμενη γενια του 3500u, αρα ειναι (λιγο) χειροτερη]

Ευχαριστώ πάρα πολύ! Μου έλυσες τα χέρια..Ειχα πονοκεφαλιασει να ψάχνω όλη μέρα😪

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και μια "προσφορα" στα 499 που μου ηρθε τωρα στο inbox (δεν ειναι πραγματικα προσφορα, εκει επαιζε η τιμη του, αλλα τουλαχιστον δεν το πληρωνεις παραπανω):

https://www.kotsovolos.gr/computing/laptop-tablet-ipad/notebook-macbook-ultrabook/202690-acer-aspire-3-a315-r5-3500u-8gb-512gb?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=5-200602-P4898-COMPUTING-NLTTT-LAPTOPS_TABLET_STUDENT

Το οποιο εχει ολα τα παραπανω χαρακτηριστικα, κανοντας εκπτωση στην ποιοτητα κατασκευης (πλαστικο) και την οθονη (οχι IPS). Αν εχεις οριο αυστηρα τα 500, ισως να ηταν μια λυση.

Παντως θα προτεινα πριν κανεις την αγορα, να πας σε μια κοντινη αλυσιδα, να δεις και να πιασεις τα εκθεσικα, για να καταλαβεις τις διαφορες στην ποιοτητα και αν σου κανει...Μην παρεις τυφλα κατι, μονο και μονο για τα χαρακτηριστικα του...

Επεξ/σία από sexymwro7
Δημοσ.
1 ώρα πριν, sexymwro7 είπε

Και μια "προσφορα" στα 499 που μου ηρθε τωρα στο inbox (δεν ειναι πραγματικα προσφορα, εκει επαιζε η τιμη του, αλλα τουλαχιστον δεν το πληρωνεις παραπανω):

https://www.kotsovolos.gr/computing/laptop-tablet-ipad/notebook-macbook-ultrabook/202690-acer-aspire-3-a315-r5-3500u-8gb-512gb?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=5-200602-P4898-COMPUTING-NLTTT-LAPTOPS_TABLET_STUDENT

Το οποιο εχει ολα τα παραπανω χαρακτηριστικα, κανοντας εκπτωση στην ποιοτητα κατασκευης (πλαστικο) και την οθονη (οχι IPS). Αν εχεις οριο αυστηρα τα 500, ισως να ηταν μια λυση.

Παντως θα προτεινα πριν κανεις την αγορα, να πας σε μια κοντινη αλυσιδα, να δεις και να πιασεις τα εκθεσικα, για να καταλαβεις τις διαφορες στην ποιοτητα και αν σου κανει...Μην παρεις τυφλα κατι, μονο και μονο για τα χαρακτηριστικα του...

Ωραια, ευχαριστώ και πάλι. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το Acer πρεπει μαλλον να μην εχει IPS οθονη οποτε για την σχολη σου δε κανει με τιποτε. https://www.acer.com/ac/el/GR/content/model/NX.HF9ET.007

Dell οι φθηνες τους σειρες (στα λεφτα που ψαχνεις εσυ δηλαδη) ειναι σκετες πλαστικουριες, καμια σχεση με το παρελθον και το ονομα της εταιριας.

Τα Huawei και Honor που προτεινονται (συνεχως) ειναι πραγματικα πολυ ομορφα λαπτοπ και φαινονται οτι ειναι προσεγμενα σχετικα με ποιοτητα κατασκευης αλλα εχουν ενα σημαντικο μειονεκτημα, αν χρειαστεις να κανεις μαθηματα εξ αποστασεως για τη σχολη σου, η webcam βρισκεται πανω στο πληκτρολογιο οποτε ειναι μαλλον ακαταλληλη και θα χρειαστεις επιπλεον webcam που κατα τη γνωμη μου ειναι αστοχια. Αυτο φυσικα το ζυγιζεις εσυ.

Μνημη ετσι κι αλλιως μπορεις να προσθεσεις σχετικα φθηνα αρκει το λαπτοπ που επιλεξεις να μην θελει πολυ ξεβιδωμα η να εχει θεμα με την εγγυηση η να εχει καποια μνημη soldiered.  Δε θυμαμαι αν τα Huawei και Honor μπορουν να αναβαθμισουν τη μνημη τους η οχι. Με βαση απο αυτα που γραφουν εδω καλο θα ηταν να εχεις 16gb https://knowledge.autodesk.com/support/autocad/learn-explore/caas/sfdcarticles/sfdcarticles/System-requirements-for-AutoCAD-2020-including-Specialized-Toolsets.html

Επεξ/σία από default
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

2 ώρες πριν, default είπε

η webcam βρισκεται πανω στο πληκτρολογιο οποτε ειναι μαλλον ακαταλληλη

Σε παιρνει "απο κατω". Δηλαδη φαινονται τα δαχτυλα σου οταν πληκτρολογεις και το σαγονι (προγουλι) σου.

Δε θυμαμαι αν τα Huawei και Honor μπορουν να αναβαθμισουν τη μνημη τους η οχι.

Απ οτι θυμαμαι οχι.

καλο θα ηταν να εχεις 16gb

Τα 16 gb ξεκινουν απο 649 αυτη τη στιγμη και κανοντας εκπτωση σε ποιοτητα κατασκευης και οθονη.

Επεξ/σία από sexymwro7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το πρωτο το διορθωσα και σε ευχαριστω για την παρατηρηση. Οσο για το τεταρτο, αναφερα στο ποστ μου οτι η αναβαθμιση ειναι σχετικα φθηνη αρκει να εχει open slot  για extra ram οποτε μπορει να αγορασει π.χ. https://www.e-shop.gr/ram-crucial-ct8g4sfs8266-8gb-so-dimm-ddr4-2666mhz-p-PER.577374 επεγεργαστη και οθονη ομως δε μπορει να αναβαθμισει. Οποτε η επιλογη λαπτοπ θα πρεπει να ξεκινησει απο οθονη και επεξεργαστη που να πληρουν τις αναγκες μετα για μνημη και μετα για σκληρο.

Επεξ/σία από default

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...