men_chatz Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Αν μπορει καποιος που γνωριζει να βοηθησει... Ειμαι ενοικιαστης σε ενα σπιτι εδω και 15 χρονια, απο το 2005. Στην αρχη υπογραφαμε εντυπο συμφωνητικο (το γνωστο του περιπτερου) και οποτε εληγε η περιοδος μισθωσης υπογραφαμε νεο. Οταν ομως εγινε υποχρεωτικη η ηλεκτρονικη υποβολη του μισθωτηριου μεσω taxis ο ιδιοκτητης απλως με ενημερωνε οτι το εβαλε στο taxis και γω εκανα αποδοχη, χωρις να υπαρχει καποιο εντυπο χαρτι με υπογραφες. Το ερωτημα ειναι το εξης: Τελευταια αποδοχη ηλεκτρονικα εχω κανει για συμβολαιο που ληγει τον Σεπ 21. Αλλα εγω θελω να αποχωρησω τωρα απο το σπιτι. Μπορει να με παει δικαστικως για να ζητησςι τα υπολοιπα ενοικια της 3ετιας (οπως ο νομος λεει) ή επειδη δεν υπαρχει εντυπο υπογεγραμμενο συμφωνητικο δεν εχει νομικη ισχυ η ηλεκτρονικη αποδοχη και απλως ειναι για φορολογικους λογους (οπως αναφερει και η επισημη ιστοσελιδα της ΑΑΔΕ)?
Joshua21 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 2 λεπτά πριν, men_chatz είπε Αν μπορει καποιος που γνωριζει να βοηθησει... Ειμαι ενοικιαστης σε ενα σπιτι εδω και 15 χρονια, απο το 2005. Στην αρχη υπογραφαμε εντυπο συμφωνητικο (το γνωστο του περιπτερου) και οποτε εληγε η περιοδος μισθωσης υπογραφαμε νεο. Οταν ομως εγινε υποχρεωτικη η ηλεκτρονικη υποβολη του μισθωτηριου μεσω taxis ο ιδιοκτητης απλως με ενημερωνε οτι το εβαλε στο taxis και γω εκανα αποδοχη, χωρις να υπαρχει καποιο εντυπο χαρτι με υπογραφες. Το ερωτημα ειναι το εξης: Τελευταια αποδοχη ηλεκτρονικα εχω κανει για συμβολαιο που ληγει τον Σεπ 21. Αλλα εγω θελω να αποχωρησω τωρα απο το σπιτι. Μπορει να με παει δικαστικως για να ζητησςι τα υπολοιπα ενοικια της 3ετιας (οπως ο νομος λεει) ή επειδη δεν υπαρχει εντυπο υπογεγραμμενο συμφωνητικο δεν εχει νομικη ισχυ η ηλεκτρονικη αποδοχη και απλως ειναι για φορολογικους λογους (οπως αναφερει και η επισημη ιστοσελιδα της ΑΑΔΕ)? Εφόσον αυτός έχει κάνει δήλωση μίσθωσης και εσύ αποδοχή μια χαρά μετράει σαν αποδεικτικό στοιχείο ότι υπάρχει συμφωνημένη μίσθωση με λήξη 09/21, συνεπώς μια χαρά μπορεί να σε πάει δικαστικώς για να ζητήσει τα υπόλοιπα ενοίκια μέχρι τη λήξη της μίσθωσης.
GREGORYMO Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 3 ώρες πριν, men_chatz είπε Αν μπορει καποιος που γνωριζει να βοηθησει... Ειμαι ενοικιαστης σε ενα σπιτι εδω και 15 χρονια, απο το 2005. Στην αρχη υπογραφαμε εντυπο συμφωνητικο (το γνωστο του περιπτερου) και οποτε εληγε η περιοδος μισθωσης υπογραφαμε νεο. Οταν ομως εγινε υποχρεωτικη η ηλεκτρονικη υποβολη του μισθωτηριου μεσω taxis ο ιδιοκτητης απλως με ενημερωνε οτι το εβαλε στο taxis και γω εκανα αποδοχη, χωρις να υπαρχει καποιο εντυπο χαρτι με υπογραφες. Το ερωτημα ειναι το εξης: Τελευταια αποδοχη ηλεκτρονικα εχω κανει για συμβολαιο που ληγει τον Σεπ 21. Αλλα εγω θελω να αποχωρησω τωρα απο το σπιτι. Μπορει να με παει δικαστικως για να ζητησςι τα υπολοιπα ενοικια της 3ετιας (οπως ο νομος λεει) ή επειδη δεν υπαρχει εντυπο υπογεγραμμενο συμφωνητικο δεν εχει νομικη ισχυ η ηλεκτρονικη αποδοχη και απλως ειναι για φορολογικους λογους (οπως αναφερει και η επισημη ιστοσελιδα της ΑΑΔΕ)? Μπορεί να σου ζητήσει ΜΟΝΟ τα ενοίκια, για όσο καιρό μείνει ξενοικιαστο, πχ 1 η 2-3 μήνες.
stelios_2809 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Νομίζω ένα σπάσιμο συμβολαίου προστατεύει περισσότερο αυτόν που νοικιάζει (απτό να τον διώξει ο ιδιοκτήτης) παρά τον ιδιοκτήτη (απτό να φύγει νωρίτερα ο νοικάρης). Σε δικη μου περίπτωση νοίκιαζα και έπρεπε να αφήσω το σπίτι νωρίτερα , τον είχα ειδοποιήσει 2 μήνες νωρίτερα και ενώ αρχικά μου ζητούσε στο τηλ όλα τα επόμενα ενοίκια , του τα έστειλα με δικηγόρο και δεν ξανά ενόχλησε ποτε. Αυτά το μακρινό 2007. :) από την άλλη , οι δικοί μου νοικιάζαν σε κάτι κύριες σπίτι , μας είχαν φεσώσει 7-8 ενοίκια μέσα στη τριετία και έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Εν τέλη πήγαμε δικαστικώς και πήραμε όλα τα χρήματα κανονικά. εγω εκεί που νοικιάζω , το διετίας συμβόλαιο πλέον ανανεώνεται χρόνο χρόνο από το taxis (δεν υπογράφω κάτι βέβαια) θέλω να καταλήξω στο αν ήταν μια περίπτωση που χρωστουσες , δεν θα μπορούσες να κερδίσεις κάτι. Τώρα όμως μπορείς να του δώσεις και εκείνου λίγο χρόνο (μερικούς μήνες) προειδοποίηση πριν φύγεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα