newlook2 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 καλησπέρα, τον Δεκέμβριο του 2019 βρισκόμουν στην ελβετια για δουλεια , και επρεπε να αλλαξω το ελληνικό δίπλωμα σε ελβετικο διοτι δεν μπορούσα να οδηγήσω επαγγελματικα με το ελληνικό δίπλωμα. Παρέδωσα το ελληνικό και σε μια βδομάδα παρέλαβα το ελβετικό . στην ελβετική αρχή μου είπαν οτι το ελληνικό δίπλωμα θα σταλθεί στο υπουργείο στην αθηνα και μπορώ να το παραλάβω οταν γυρισω. Πηρα σημερα τηλεφωνώ στο υπουργείο μεταφορών και μου ειπαν οτι γιανα παραλάβω πίσω το ελληνικό δίπλωμα πρεπει να ειμαι κατοικος ελλαδας 6 μηνες και αλλα περίεργα και χαζα. Απο οσο ξερω μπορω να οδηγήσω στην Ελλάδα με το ελβετικό δίπλωμα για 1 χρονο , το θέμα ειναι ξέρει κάποιος αν μπορω να οδηγησω επαγγελματικα με το ελβετικο ? εχω ραντεβου την αλλη βδομαδα να παω στο υπουργειο αλλα εμενα τωρα με τρωνε τα φιδια απο το ανχος μου διοτι πρεπει να φυγω για σεαζον σε 25 μερες
newlook2 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) ειναι και αυτο επαγγελματικο , ακριβως το ιδιο Επεξ/σία 1 Ιουνίου 2020 από newlook2
GREGORYMO Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 6 ώρες πριν, newlook2 είπε καλησπέρα, τον Δεκέμβριο του 2019 βρισκόμουν στην ελβετια για δουλεια , και επρεπε να αλλαξω το ελληνικό δίπλωμα σε ελβετικο διοτι δεν μπορούσα να οδηγήσω επαγγελματικα με το ελληνικό δίπλωμα. Παρέδωσα το ελληνικό και σε μια βδομάδα παρέλαβα το ελβετικό . στην ελβετική αρχή μου είπαν οτι το ελληνικό δίπλωμα θα σταλθεί στο υπουργείο στην αθηνα και μπορώ να το παραλάβω οταν γυρισω. Πηρα σημερα τηλεφωνώ στο υπουργείο μεταφορών και μου ειπαν οτι γιανα παραλάβω πίσω το ελληνικό δίπλωμα πρεπει να ειμαι κατοικος ελλαδας 6 μηνες και αλλα περίεργα και χαζα. Απο οσο ξερω μπορω να οδηγήσω στην Ελλάδα με το ελβετικό δίπλωμα για 1 χρονο , το θέμα ειναι ξέρει κάποιος αν μπορω να οδηγησω επαγγελματικα με το ελβετικο ? εχω ραντεβου την αλλη βδομαδα να παω στο υπουργειο αλλα εμενα τωρα με τρωνε τα φιδια απο το ανχος μου διοτι πρεπει να φυγω για σεαζον σε 25 μερες Από την φορολογία, ξεκινούν όλα. ΠΟΥ δηλώνεις φορολογική κατοικία ?
newlook2 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Ελλάδα , υπήκοος Ελλάδας είμαι για 2 μήνες πήγα για δουλεια, έπρεπε να βγάλω ελβετικο διπλωμα Επεξ/σία 2 Ιουνίου 2020 από newlook2
leloslelou Δημοσ. 9 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2020 Με ενδιαφερει και εμενα. Ειμαι μονιμος κατοικος (φορολογικος) εξωτερικου και θελω να αντικαταστησω το τριπτυχο με διπλωμα νεου τυπου αλλαα ζηταει υ/δ οτι εχεις μονιμη κατοικια στην Ελλαδα. Ξερει κανεις τι ισχυει?
vamvakoolas Δημοσ. 9 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2020 που να ξερουμε στη χωρα που εισαι τι ισχυει; Οι μαντικες μου ικανοτητες δεν ειναι στα φορτε τους. Στο βελγιο/Γαλλια πας στο δημο που εισαι μαζι με ολη τη χαρτουρα (ροζαλια διπλωμα οδηγησης) και το πιστοποιητικο που αποδεικνυει οτι εισαι μονιμος κατοικος χωρας (π.χ ταυτοτητα βελγιου). Αυτοι σου εκδιδουν ντοπιο διπλωμα καλη τυχη
leloslelou Δημοσ. 16 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2020 Απ'οτι εχει παρει τ'αυτι μου οι αρχες στο Βελγιο/Γαλλια συνηθως δεν ζητανε υ/δ οτι εχεις μονιμη κατοικια στην Ελλαδα. Μπορει και να εχουν αλλαξει τα πραγματα ομως. Για Ελλαδα μιλουσα φιλος.
vamvakoolas Δημοσ. 16 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2020 3 ώρες πριν, leloslelou είπε Απ'οτι εχει παρει τ'αυτι μου οι αρχες στο Βελγιο/Γαλλια συνηθως δεν ζητανε υ/δ οτι εχεις μονιμη κατοικια στην Ελλαδα. Μπορει και να εχουν αλλαξει τα πραγματα ομως. Για Ελλαδα μιλουσα φιλος. νομιζω οτι μας εχεις μπερδεψει και μαλλον και εσυ δε ξερεις τι θες: εχεις ελληνικο διπλωμα το παλιο και θες να το ανανεωσεις ελλαδα; εχεις το παλιο διπλωμα ροζ και θες να το ανανεωσεις εξωτερικο; εχεις νεο ελληνικο διπλωμα και θες να το ανανεώσεις εξωτερικο; εγω εγραψα για τη δευτερη περιπτωση που ισχυει και για τη τριτη. Για Ελλαδα (πρωτη περιπτωση) θες παλιο διπλωμα ενα παραβολο (δηλ καταθεση σε τραπεζα) και ταυτοτητα οπως και γιατροχαρτι -> https://www.kteohellas.gr/category/83/ανανεωση-διπλωματοσ-οδηγησησ.html
leloslelou Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Στις 16/6/2020 στις 7:26 ΜΜ, vamvakoolas είπε νομιζω οτι μας εχεις μπερδεψει και μαλλον και εσυ δε ξερεις τι θες: εχεις ελληνικο διπλωμα το παλιο και θες να το ανανεωσεις ελλαδα; εχεις το παλιο διπλωμα ροζ και θες να το ανανεωσεις εξωτερικο; εχεις νεο ελληνικο διπλωμα και θες να το ανανεώσεις εξωτερικο; εγω εγραψα για τη δευτερη περιπτωση που ισχυει και για τη τριτη. Για Ελλαδα (πρωτη περιπτωση) θες παλιο διπλωμα ενα παραβολο (δηλ καταθεση σε τραπεζα) και ταυτοτητα οπως και γιατροχαρτι -> https://www.kteohellas.gr/category/83/ανανεωση-διπλωματοσ-οδηγησησ.html Η αληθεια ειναι οτι δεν ημουν και εξαιρετικα σαφης οποτε πασο. Για αντικατασταση ελληνικου τριπτυχου με νεου τυπου στην ελλαδα ρωτουσα. Ευχαριστω για το λινκ, τα εχω δει ολα αυτα και αναφερομαι στο παρακατω το οποιο ειναι στο τελος της σελιδας που εστειλες. "Για να γίνει αποδεκτή η αίτηση θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος: Να έχει την κανονική του διαμονή στην Ελλάδα ή την ιδιότητα του σπουδαστή ή του μαθητή επί 6 τουλάχιστον μήνες στην Ελλάδα, συνεχώς ή αθροιστικά, κατά το τελευταίο 12μήνο, πριν από την ημέρα κατάθεσης της αίτησης και των δικαιολογητικών χορήγησης."
vamvakoolas Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) παντως γνωστος μου εκανε τη λαμογια γιατι δεν ηθελε να μπλεξει με ελληνικο δημοσιο: πηγε με ροζαλια στο εξωτερικο (βεβαια ειχε αδεια παραμονης/η΄ταυτοτητα ή κατι τελος παντων που εδειχνε οτι εχει σχεση με τη χωρα του εξωτερικου) στο δημο της περιοχης (ουτε υπουργεια ουτε γιατρους*). Του ζητησαν φωτο και ενα παραβολο και εκδωσαν διπλωμα οδηγησης νεου τυπου *(αναλογα τη χωρα και τα ετη που οδηγας ισως να πρεπει να δωσεις εξετασεις) Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2020 από vamvakoolas
leloslelou Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 1 λεπτό πριν, vamvakoolas είπε παντως γνωστος μου εκανε τη λαμογια γιατι δεν ηθελε να μπλεξει με ελληνικο δημοσιο: πηγε με ροζαλια στο εξωτερικο (βεβαια ειχε αδεια παραμονης/η΄ταυτοτητα ή κατι τελος παντων που εδειχνε οτι εχει σχεση με τη χωρα του εξωτερικου) στο δημο της περιοχης (ουτε υπουργεια ουτε γιατρους*). Του ζητησαν φωτο και ενα παραβολο και εκδωσαν διπλωμα οδηγησης νεου τυπου *(αναλογα τη χωρα και τα ετη που οδηγας ισως να πρεπει να δωσεις εξετασεις) δεν ειναι λαμογια , γινεται αντικατασταση νομιμα και ευκολα εαν εισαι σε χωρα της ΕΕ. Εγω προτιμω να το κανω στην Ελλαδα μπας και τους ξεγελασω εδω οταν δωσω τον νεο αριθμο του διπλωματος και δεν μου περασουν κατι ποντους που εχω
vamvakoolas Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 41 λεπτά πριν, leloslelou είπε δεν ειναι λαμογια , γινεται αντικατασταση νομιμα και ευκολα εαν εισαι σε χωρα της ΕΕ. Εγω προτιμω να το κανω στην Ελλαδα μπας και τους ξεγελασω εδω οταν δωσω τον νεο αριθμο του διπλωματος και δεν μου περασουν κατι ποντους που εχω χαχα και ομως δεχονται να αλλαξουν μονο τα νεου τυπου με τη ροζαλια δεν ειχε τυχη (ημουν μαζι του). Αυτο δε ξερω αν εχει να κανει με χωρα ή το δημο. Επρεπε να χιλιοπαρακαλεσω αποδειξω κοκ. Βεβαια αποσο ξερω με τη ροζαλια γενικα παιζουν θεματα και με τροχαια Παντως το νεου τυπου ακολουθειται η διαδικασια και μαλιστα πολυ γρηγορα καλη τυχη και keep us posted Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2020 από vamvakoolas
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα