NikosKallithea Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Γεια σας Δεν ξέρω εχω απλά αναρωτηθεί Υπάρχει παροχή απο τον δεδδηε, και τους διάφορους παρόχους ρεύματος για σύνδεση σε γκαράζ, αποκλειστικά για φόρτιση κάποιου αυτοκινήτου. Ή ακολουθεί κάποιος πχ την πεπατημένη με, δημοτικά τελη, σκουπιδια, ερτ κλπ.
Joshua21 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Δεν υπάρχει, αλλά και να υπήρχε δεν θα άλλαζε κάτι ως προς τις χρεώσεις αυτές.
NikosKallithea Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Γιατι να μην αλλάξει δηλαδή; Αφου τα γκαραζ ετσι και αλλιως εχουν κοινόχρηστο μετρητή φωτισμού. . Πιστεύω θα αλλάξει, αν θελουν ηλεκτροκίνηση.
paylidis Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Πιο λογικό ακούγεται το να τραβήξεις παροχή από το σπίτι σου. Από εκεί κ πέρα είναι σαφές ότι δεν υπάρχει το κατάλληλο νομικό πλαίσιο τη στιγμή που τα «προωθούν»... 2
Joshua21 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 2 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Γιατι να μην αλλάξει δηλαδή; Αφου τα γκαραζ ετσι και αλλιως εχουν κοινόχρηστο μετρητή φωτισμού. . Πιστεύω θα αλλάξει, αν θελουν ηλεκτροκίνηση. Αυτό που περιγράφεις είναι παράνομο, δλδ να ρευματοδοτείται ιδιωτικός χώρος από κοινόχρηστο μετρητή. Το ιδιωτικό γκαράζ κανονικά πρέπει να έχει δικό του ρολόι, και μέσω του λογαριασμού να πληρώνει το ΤΑΠ και τα ΔΤ+ΔΦ που του αναλογούν. 1 λεπτό πριν, paylidis είπε Πιο λογικό ακούγεται το να τραβήξεις παροχή από το σπίτι σου. Από εκεί κ πέρα είναι σαφές ότι δεν υπάρχει το κατάλληλο νομικό πλαίσιο τη στιγμή που τα «προωθούν»... Παράνομο είναι, άσχετα αν σε σένα φαίνεται λογικό. Αλήθεια, τι ακριβώς αντιλαμβάνεσαι ως "κατάλληλο νομικό πλαίσιο"? Το να δώσουν τη δυνατότητα ο καθένας να κάνει του κεφαλιού του?
gbras Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Τραβας παροχη απο το ρολοι σου. Και παλι καλα που εχεις και γκαραζ να το κανεις.
paylidis Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 8 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Αυτό που περιγράφεις είναι παράνομο, δλδ να ρευματοδοτείται ιδιωτικός χώρος από κοινόχρηστο μετρητή. Το ιδιωτικό γκαράζ κανονικά πρέπει να έχει δικό του ρολόι, και μέσω του λογαριασμού να πληρώνει το ΤΑΠ και τα ΔΤ+ΔΦ που του αναλογούν. Παράνομο είναι, άσχετα αν σε σένα φαίνεται λογικό. Αλήθεια, τι ακριβώς αντιλαμβάνεσαι ως "κατάλληλο νομικό πλαίσιο"? Το να δώσουν τη δυνατότητα ο καθένας να κάνει του κεφαλιού του? Κατάλληλο νομικό πλαίσιο είναι να υπάρχει σαφής οδηγία Και διαδικασία για το τι πρέπει να κάνω εάν αύριο πρωί πάω και αγοράσω ηλεκτρικό. Γιατί όπως λες αυτή τη στιγμή οι κάτοχοι κάνουν μάλλον του κεφαλιού τους κ είναι παράνομοι... 1
NikosKallithea Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Παιδια αφηστε τις παρανομίες, ειναι της φαντασιας σας και άσχετες με το θέμα. Μια ερώτηση εκανα, για να καταλαβω τι συμβαίνει Ευχαριστώ 3
gbras Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 20 λεπτά πριν, paylidis είπε Κατάλληλο νομικό πλαίσιο είναι να υπάρχει σαφής οδηγία Και διαδικασία για το τι πρέπει να κάνω εάν αύριο πρωί πάω και αγοράσω ηλεκτρικό. Γιατί όπως λες αυτή τη στιγμή οι κάτοχοι κάνουν μάλλον του κεφαλιού τους κ είναι παράνομοι... Οταν δεν υπαρχει νομικο πλαισιο τοτε κανενας δεν μπορει να σε κατηγορησει οτι εισαι παρανομος. Δεν γινεται να εισαι παρανομος για κατι που δεν υπαρχει νομος.
Joshua21 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 3 λεπτά πριν, paylidis είπε Κατάλληλο νομικό πλαίσιο είναι να υπάρχει σαφής οδηγία Και διαδικασία για το τι πρέπει να κάνω εάν αύριο πρωί πάω και αγοράσω ηλεκτρικό. Γιατί όπως λες αυτή τη στιγμή οι κάτοχοι κάνουν μάλλον του κεφαλιού τους κ είναι παράνομοι... Sorry αλλά δεν σε καταλαβαίνω, οδηγίες και διαδικασία για το τι πρέπει να κάνεις - καθώς και τον φορτιστή - θα σου παρέχει αυτός που σου πούλησε το BEV, και όχι ο ΔΕΔΔΗΕ. Ας σου δώσω ένα απλό παράδειγμα, αν θέλεις να βάλεις πχ ένα μεγάλο κομπρεσέρ στο γκαράζ σου δεν θα σου δώσει οδηγίες ο ΔΕΔΔΗΕ, ο πωλητής θα σε ενημερώσει για τις ανάγκες του σε ρεύμα ώστε να φροντίσεις να βάλεις στο γκαράζ σου την αντίστοιχη παροχή. Επίσης το "ο καθένας να κάνει του κεφαλιού του" που έγραψα πήγαινε στο "να τραβήξεις παροχή από το σπίτι σου" που έγραψες παραπάνω, αυτό ακριβώς είναι ο ορισμός της παράνομης ρευματοδότησης. Δεν υπάρχει περίπτωση να βγει κάποιο "νομικό πλαίσιο" που να επιτρέπει να κάνεις αυτό που έγραψες πως θεωρείς λογικό.
gbras Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε Επίσης το "ο καθένας να κάνει του κεφαλιού του" που έγραψα πήγαινε στο "να τραβήξεις παροχή από το σπίτι σου" που έγραψες παραπάνω, αυτό ακριβώς είναι ο ορισμός της παράνομης ρευματοδότησης. Δεν υπάρχει περίπτωση να βγει κάποιο "νομικό πλαίσιο" που να επιτρέπει να κάνεις αυτό που έγραψες πως θεωρείς λογικό. Υπαρχει νομος που να λεει οτι δεν μπορω? Ποιος ειναι αυτος? Εγω ξερω πολλους που εχουν γκαραζ σε πολυκατοικια και εχουν και ρευμα για την πορτα φως κλπ. Τελος παντων οπως λεει και ανθρωπος απο πανω δεν ρωταει ποιος νομιζει τι ειναι νομιμο και τι παρανομο..
Joshua21 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 2 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Παιδια αφηστε τις παρανομίες, ειναι της φαντασιας σας και άσχετες με το θέμα. Μια ερώτηση εκανα, για να καταλαβω τι συμβαίνει Ευχαριστώ Η ουσία είναι ότι δημοτικά τέλη και δημοτικό φόρο (με λίγα λόγια αυτά που πληρώνουμε για σκουπίδια, καθαριότητα, δημοτικό φωτισμό κτλ) κανονικά πρέπει να πληρώνει κάθε χώρος που χρησιμοποιείται, ακόμα και τα γκαράζ. ΕΡΤ κατά τη γνώμη μου δεν θα έπρεπε να χρεώνεται σε κανέναν, άλλο που χρεώνεται σε κάθε παροχή. Μόλις τώρα, gbras είπε Υπαρχει νομος που να λεει οτι δεν μπορω? Ποιος ειναι αυτος? Εγω ξερω πολλους που εχουν γκαραζ σε πολυκατοικια και εχουν και ρευμα για την πορτα φως κλπ. Τελος παντων οπως λεει και ανθρωπος απο πανω δεν ρωταει ποιος νομιζει τι ειναι νομιμο και τι παρανομο.. Φίλε δεν είναι λογική αυτή, και εγώ ξέρω και βλέπω πολλούς που στην εθνική οδό πηγαίνουν με 200, αυτό σημαίνει πως είναι νόμιμοι? Τώρα αν δεν σε ενδιαφέρει τι είναι νόμιμο και τι παράνομο απλά μπορείς να προσπεράσεις τα post μου, κάποιος άλλος ίσως και να ενδιαφέρεται.
gbras Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 4 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Τώρα αν δεν σε ενδιαφέρει τι είναι νόμιμο και τι παράνομο απλά μπορείς να προσπεράσεις τα post μου, κάποιος άλλος ίσως και να ενδιαφέρεται. Επειδη απαντας οπου θελεις Υπαρχει νομος που να λεει οτι δεν μπορω? Και το γραφω γιατι ειμαι σιγουρος οτι το εβγαλες απο το κεφαλι σου. Και αφου μιλας για λογικη , η λογικη λεει οτι στο γκαραζ χρειαζεσαι ρευμα για αυτα που προανέφερα. Εισαι σιγουρος οτι εχουν καμια λογικη η βαση αυτα που γραφεις?
Joshua21 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 4 λεπτά πριν, gbras είπε Επειδη απαντας οπου θελεις Υπαρχει νομος που να λεει οτι δεν μπορω? Και το γραφω γιατι ειμαι σιγουρος οτι το εβγαλες απο το κεφαλι σου. Και αφου μιλας για λογικη , η λογικη λεει οτι στο γκαραζ χρειαζεσαι ρευμα για αυτα που προανέφερα. Εισαι σιγουρος οτι εχουν καμια λογικη η βαση αυτα που γραφεις? Μήπως να μας έδειχνες εσύ τον νόμο ο οποίος επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό σου, δλδ τον νόμο που να λέει ότι μπορείς? Και το γράφω γιατί είμαι σίγουρος ότι το έβγαλες από το κεφάλι σου. Η λογική όντως λέει ότι και στο γκαράζ χρειάζεσαι ρεύμα, αλλά δεν λέει πως μπορείς να το ρευματοδοτήσεις άλλον άσχετο χώρο αυθαίρετα, δεν λέει πως μπορείς να μην δηλώσεις στο Ε9 ότι ο άλλος άσχετος χώρος ρευματοδοτείται, δεν λέει πως μπορείς να το κάνεις χωρίς να έχει γίνει μελέτη για τις ανάγκες του, δεν λέει πως μπορείς να το κάνεις χωρίς να καταθέσεις ηλεκτρολογικό σχέδιο που να συμπεριλαμβάνει και τον άλλον άσχετο χώρο, δεν λέει ότι μπορείς να το κάνεις χωρίς να δηλώσεις στον ΔΕΔΔΗΕ (και κατ επέκταση στο Δήμο) τα τετραγωνικά του άλλου άσχετου χώρου ώστε να χρεώνεσαι με τους προβλεπόμενους φόρους υπέρ Δήμου κτλ ΚΑΙ για αυτόν.
gbras Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 3 ώρες πριν, Joshua21 είπε Μήπως να μας έδειχνες εσύ τον νόμο ο οποίος επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό σου, δλδ τον νόμο που να λέει ότι μπορείς? Και το γράφω γιατί είμαι σίγουρος ότι το έβγαλες από το κεφάλι σου. Η λογική όντως λέει ότι και στο γκαράζ χρειάζεσαι ρεύμα, αλλά δεν λέει πως μπορείς να το ρευματοδοτήσεις άλλον άσχετο χώρο αυθαίρετα, δεν λέει πως μπορείς να μην δηλώσεις στο Ε9 ότι ο άλλος άσχετος χώρος ρευματοδοτείται, δεν λέει πως μπορείς να το κάνεις χωρίς να έχει γίνει μελέτη για τις ανάγκες του, δεν λέει πως μπορείς να το κάνεις χωρίς να καταθέσεις ηλεκτρολογικό σχέδιο που να συμπεριλαμβάνει και τον άλλον άσχετο χώρο, δεν λέει ότι μπορείς να το κάνεις χωρίς να δηλώσεις στον ΔΕΔΔΗΕ (και κατ επέκταση στο Δήμο) τα τετραγωνικά του άλλου άσχετου χώρου ώστε να χρεώνεσαι με τους προβλεπόμενους φόρους υπέρ Δήμου κτλ ΚΑΙ για αυτόν. Ειλικρινα να κοιταχτεις, ειναι παρανοικα αυτα που γραφεις. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα