Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Διάφοροι χρήστες ανακάλυψαν ότι μία… εικόνα μπορεί να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στους χρήστες Android.

Από ότι φαίνεται, μία εικόνα θα μπορούσε να βάλει σε περιπέτειες τους χρήστες Android προκαλώντας τους σύγχυση. Πιο συγκεκριμένα, αν η εν λόγω εικόνα χρησιμοποιηθεί ως ταπετσαρία (όπως αποκάλυψαν χρήστες στα Android Authority και 9το5Google), προκαλεί crashes και «soft-bricking» στη συσκευή, η οποία εισέρχεται σε ένα διαρκή κύκλο απενεργοποίησης και ενεργοποίησης της οθόνης κλειδώματος, και δεν επανέρχεται ακόμα και μετά από επανεκκίνηση. Αυτό που μπορεί να κάνει ο χρήστης για να ανακαταλάβει τον έλεγχο της συσκευής του είναι είτε να χρησιμοποιήσει την ασφαλή λειτουργία (safe mode) για να διαγράψει την εικόνα χειροκίνητα, είτε να χρησιμοποιήσει τον bootloader για την πλήρη επαναφορά (reset) της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόβλημα οφείλεται στον τρόπο διαχείρισης των χρωματοχώρων από το Android. Ο Dylan Roussel από την ιστοσελίδα 9το5Google ανακάλυψε ότι η εικόνα χρησιμοποιεί τον χρωματοχώρο RGB αντί για τον προτιμώμενο χρωματοχώρο sRGB του Android, και το Android 10 δεν προχωρά στην μετατροπή του όπως κάνει η έκδοση Android 11 preview. Η εικόνα –ή και άλλες που κάνουν χρήση του ίδιου χρωματοχώρου- δεν προκαλεί ζητήματα όταν τη βλέπετε στον browser σας ή στη συλλογή σας, όμως προκαλεί το πρόβλημα που αναφέραμε όταν οριστεί ως ταπετσαρία.

Τώρα που γνωρίζετε για την ύπαρξη του προβλήματος, θα μπορείτε λογικά να το αποφύγετε. Όμως για κάποιους που ενδέχεται να πέσουν θύματα φάρσας, αναμφισβήτητα, αυτή η ασυμβατότητα ενδέχεται να παίξει με τα νεύρα τους. Σε κάθε περίπτωση, να κατεβάζετε εικόνες για ταπετσαρίες μόνο από πηγές που γνωρίζετε και εμπιστεύεστε μέχρι να αντιμετωπιστεί τουλάχιστον το πρόβλημα.  

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τώρα το καταλάβατε όλοι έτσι? Το ανδροιδ 11 θα είναι όπως ήταν το ανδροιδ 10 το πιο ασφαλές ανδροιδ ,ώρα να ετοιμαζόμαστε για καινούριες συσκευές 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, telis είπε

Εμένα έτσι κάνει το κινητό όταν με καλεί η πεθερά μου 

έχω έναν φίλο , φτιάχνω κάτι καλωδιώσεις για φωτισμό σε ένα αμάξι και με το που παίρνει κάνω βραχυκύκλωμα και καίω ασφάλεια, μου ξυλώνεται ένα πλαστικό απο τον προφυλακτήρα στην εθνική και όταν φτάνω σπίτι βλέπω αναπάντητη απο αυτόν, είμαι στην δουλειά και τον μελετάμε για πλάκα και γίνεται ο σεισμός τον περασμένο Ιούλιο, είμαι κέντρο με το αμάξι βραδάκι μέσα στο καλοκαίρι και κάτι λέγαμε για αυτόν πάλι και γελάγαμε και σκάει μια μπόρα που στον κιφησό δεν μπορούσες να πας πάνω απο 40 λόγω ορατότητας!

τον συζητάω τώρα και βλ....κχ μπ ααα

Sandy+(4).jpg

Δημοσ.

εγω περιμενω την εμπεριστατωμενη αποψη των μηλαρακιδών.

αυτων των ειδικων σε θεματα ασφαλειας.

παρακαλω σε παραθεση για να εχω notifications .

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Iliaskrs είπε

IOS και ξερό ψωμί

Το iOS δεν ήταν αυτό που ένα μυνηματάκι στο messages μπορούσε να σου διαλύσει το κινητό (και υπ' όψιν τα μυνήματα που σου έρχονται δεν τα διαλέγεις όπως το wallpaper); Και όχι μόνο μια φορά:

https://www.theverge.com/2018/2/15/17015654/apple-iphone-crash-ios-11-bug-imessage

https://www.theverge.com/2020/4/24/21234191/apple-iphone-crash-text-bug-ios-13-problem

Ελπίζω μόνο η Apple να μην έχει πατεντάρει το feature και αρχίσει να απαιτεί royalties...

Επεξ/σία από kurkosdr
  • Like 10
  • Thanks 6
Επισκέπτης
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Iliaskrs είπε

IOS και ξερό ψωμί

και στο ios δεν ειχε αντιστοιχο προβλημα? βασικα σε οτι συστημα και να βαλεις κατι που δεν υποστηριζεται προβλημα θα βγει.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Iliaskrs είπε

IOS και ξερό ψωμί

Λογικό είναι. Οι περισσότεροι με iOS, κάνουν αναπάντητη για να τους καλέσουμε.

Οπότε, καλά το έγραψες. IOS και ξερό ψωμί.

• Like 7
  • Confused 2
  • Sad 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

και στο ios δεν ειχε αντιστοιχο προβλημα? βασικα σε οτι συστημα και να βαλεις κατι που δεν υποστηριζεται προβλημα θα βγει.

Δεν είναι θέμα "δεν υποστηρίζεται", και το iOS υποστηρίζει full Unicode (υποτίθεται) και το Android υποστηρίζει RGB και sRGB. Καθαρά θέμα του κώδικα που δεν υποστηρίζει τα standards που υποτίθεται ότι υποστηρίζει.

Επισκέπτης
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, kurkosdr είπε

Δεν είναι θέμα "δεν υποστηρίζεται", και το iOS υποστηρίζει full Unicode (υποτίθεται) και το Android υποστηρίζει RGB και sRGB. Καθαρά θέμα του κώδικα που δεν υποστηρίζει τα standards που υποτίθεται ότι υποστηρίζει.

αφου δεν υποστηριζεται απ το κωδικα προβλημα θα βγαλει. εγραψα κατι διαφορετικο?..

Δημοσ.

Άραγε συμβαίνει αυτό με όλους τους launchers? Βασικά είναι αποδεδειγμένο ότι συμβαίνει σε όλες τις συσκευές η σε κάποιες συγκεκριμένες? Αν όντως συμβαίνει σε όλες τότε το πρόβλημα είναι στο android όντως. Αν όμως δεν συμβαίνει σε όλες τότε φταίει το GUI της εκάστοτε εταιρίας. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, telis είπε

Εμένα έτσι κάνει το κινητό όταν με καλεί η πεθερά μου 

πρεπει να δημιουργήσουμε club εδω μέσα
Πεθερόπληκτοι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...