Cntrl+X Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Χρησιμοποιώ μια εφαρμοφή που συντάσσει reports με τον MS Word. Συγκεκριμένα, αφού το report γραφτεί στην εφαρμογή, τότε αυτή με τη σειρά της ανοίγει αυτόματα το MS Word και το κείμενο που συντάχτηκε στην εφαρμογή εμφανίζεται στο Word. Το πρόβλημα είναι ότι κάθε φορά που θέλω να σώσω το report μέσα από το Word, ο προεπιλεγμένος τύπος αρχείων είναι ο "Word 2003 XML Document", ενώ εγώ θέλω το "Word Document" και κάθε φορά πρέπει να το αλλάζω. Αυτό δε συμβαίνει περιέργως όταν ανοίγω τον Word μόνο του. Ζητώ να μου ξεκινήσει ένα blank document και όταν πάω να το σώσω, ο τύπος αρχείων είναι ο "Word Document". Υπάρχει τρόπος να το έχω μόνιμα σε "Word Document" ή νομίζετε ότι είναι θέμα της πρώτης εφαρμογής - και όχι του Word - και η ρύθμιση πρέπει να γίνει από εκεί;
jim_p Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Δεν ξερω αν βοηθαει, αλλα στο word 2013 που εχω μπροστα μου αυτη τη στιγμη, υπαρχει η επιλογη για τον default τυπο αρχειου στο επιλογες > αποθηκευση > αποθηκευση αρχειων σε αυτη τη μορφη > docx. 1
asmilon Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Προφανως το report που φτιαχνει η εφαρμογη το σωζει στην μορφη Word 2003 XML Document, οποτε οταν το ανοιγεις λογικο ειναι να σου βγαζει αυτη την μορφη για να το ξανασωσεις. Αλλάζοντας την μορφη προφανως σου δημιουργει ενα δευτερο αρχειο με καταληξη .docx. Οποτε πρεπει να αλλαξεις την ρυθμιση στην αρχικη εφαρμογη - αν ειναι εφικτο... 1
newnick Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 3 λεπτά πριν, asmilon είπε Προφανως το report που φτιαχνει η εφαρμογη το σωζει στην μορφη Word 2003 XML Document, οποτε οταν το ανοιγεις λογικο ειναι να σου βγαζει αυτη την μορφη για να το ξανασωσεις. Αλλάζοντας την μορφη προφανως σου δημιουργει ενα δευτερο αρχειο με καταληξη .docx. Οποτε πρεπει να αλλαξεις την ρυθμιση στην αρχικη εφαρμογη - αν ειναι εφικτο... Συμφωνώ με τον @asmilon Αυτό που θα σου πρότεινα για να βελτιώσεις την απόδοση, αν δεν μπορείς να βρείς άκρη με την παραπάνω λύση είναι να χρησιμοποιείς keyboard shortcuts για να γλυτώνεις χρόνο F12 ανοίγει παράθυρο save as tab πηγαίνει στο πεδίο save as type δεξί βέλος ανοίγει τις επιλογές του save as type page up πηγαίνει στην πρώτη επιλογή word document Enter διαλέγει την επιλογή Enter αποθηκεύει Μπορεί να φαίνονται πολλά αλλά είναι πιο γρήγορα από το να πιάνεις το ποντίκι κτλ... 1
Cntrl+X Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 1 ώρα πριν, asmilon είπε Προφανως το report που φτιαχνει η εφαρμογη το σωζει στην μορφη Word 2003 XML Document, οποτε οταν το ανοιγεις λογικο ειναι να σου βγαζει αυτη την μορφη για να το ξανασωσεις. Αλλάζοντας την μορφη προφανως σου δημιουργει ενα δευτερο αρχειο με καταληξη .docx. Οποτε πρεπει να αλλαξεις την ρυθμιση στην αρχικη εφαρμογη - αν ειναι εφικτο... Ευχαριστώ! Κι εγώ έτσι το έχω ρυθμίσει. Αλλά όταν το Word αποτελεί το output της άλλης εφαρμογής, αγνοεί αυτή τη ρύθμιση. 1 ώρα πριν, newnick είπε Συμφωνώ με τον @asmilon Αυτό που θα σου πρότεινα για να βελτιώσεις την απόδοση, αν δεν μπορείς να βρείς άκρη με την παραπάνω λύση είναι να χρησιμοποιείς keyboard shortcuts για να γλυτώνεις χρόνο F12 ανοίγει παράθυρο save as tab πηγαίνει στο πεδίο save as type δεξί βέλος ανοίγει τις επιλογές του save as type page up πηγαίνει στην πρώτη επιλογή word document Enter διαλέγει την επιλογή Enter αποθηκεύει Μπορεί να φαίνονται πολλά αλλά είναι πιο γρήγορα από το να πιάνεις το ποντίκι κτλ... Ευχαριστώ! Χρησιμότατες επισημάνσεις, κι εγώ χρησιμοποιώ συνεχώς τα Keyboard shortcuts
newnick Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 2 ώρες πριν, Cntrl+X είπε Ευχαριστώ! Κι εγώ έτσι το έχω ρυθμίσει. Αλλά όταν το Word αποτελεί το output της άλλης εφαρμογής, αγνοεί αυτή τη ρύθμιση. Ευχαριστώ! Χρησιμότατες επισημάνσεις, κι εγώ χρησιμοποιώ συνεχώς τα Keyboard shortcuts Χαχαχα... τώρα πρόσεξα το όνομα σου... @Cntrl+X και εγώ σου μιλάω για συντομεύσεις στο πληκτρολόγιο.... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα