Προς το περιεχόμενο

Μετατροπή ADSL σε VDSL

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 ώρες πριν, jkoukos είπε

Αν ισχύει αυτό που σου είπε ο ΟΤΕ ότι έχεις ADSL σύνδεση από καμπίνα, τότε και σε VDSL θα γίνεται ότι τώρα σε ADSL. Αν τώρα σου κόβεται ή όχι η σύνδεση, το ίδιο θα σου κόβεται ή όχι και σε VDSL. Το ερώτημα είναι αν όντως έχεις σύνδεση τώρα από καμπίνα και όχι από το αστικό κέντρο (στο οποίο σχεδόν ποτέ δεν υπάρχει θέμα με διακοπή τροφοδοσίας).

Έχω σύνδεση από καμπίνα. Μου το επιβεβαίωσαν σήμερα. Αλλά δες τι γίνεται. Στη πολυκατοικία που βρίσκομαι στο πατρικό μου, έχουν κάποια παιδιά το ίδιο πρόγραμμα με μένα, έχουν σύνδεση από καμπίνα, και μου είπαν ότι ( σε ενα περιστατικο ημουν μπροστά) όταν έκανε διακοπή, είχαν UPS και δεν τους πέταξε το ίντερνετ. παρόλο που συνδέονταν από καμπίνα. τι να πω. θα φανεί

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

10 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε

Έχω σύνδεση από καμπίνα. Μου το επιβεβαίωσαν σήμερα. Αλλά δες τι γίνεται. Στη πολυκατοικία που βρίσκομαι στο πατρικό μου, έχουν κάποια παιδιά το ίδιο πρόγραμμα με μένα, έχουν σύνδεση από καμπίνα, και μου είπαν ότι ( σε ενα περιστατικο ημουν μπροστά) όταν έκανε διακοπή, είχαν UPS και δεν τους πέταξε το ίντερνετ. παρόλο που συνδέονταν από καμπίνα. τι να πω. θα φανεί

Στο είχα γράψει και στην προηγούμενη σελίδα, το ups στο σπίτι κρατάει ανοιχτό το ρούτερ.
Το ups (αν υπάρχει βέβαια) στην καμπίνα κρατάει ενεργή την καμπίνα για να μπορούν να αποδοθούν οι υπηρεσίες στους συνδρομητές.
Οπότε αν δεν έχει ups η καμπίνα αν εσύ για παράδειγμα έχεις ups στο ρούτερ θα βλέπεις ενεργό μόνο το λαμπάκι της τροφοδοσίας και το Wlan, τα υπόλοιπα θα είναι κλειστά λόγω του ότι δεν θα έχει ρεύμα η καμπίνα.

α. Μπορείς να δώσεις εικόνα από τον router με τα στοιχεία συγχρονισμού, για να δούμε τι σύνδεση έχεις;

β. Εσύ, έχεις UPS που να δίνει τροφοδοσία στον Router σε περίπτωση διακοπής του ρεύματος;

B. To παράγγειλα χτες και θα έρθει αύριο

Α. Τι ακριβώς θες. Είμαι άσχετως με αυτά. Τι ακριβώς θες να σου παραθέσω για να δεις αυτό που με ρωτάς. να πάω κάπου σε καποιο σαιτ να δουμε τι τραβάει το ρούτερ κλπ?>

5 ώρες πριν, nikos_k1 είπε

Στο είχα γράψει και στην προηγούμενη σελίδα, το ups στο σπίτι κρατάει ανοιχτό το ρούτερ.
Το ups (αν υπάρχει βέβαια) στην καμπίνα κρατάει ενεργή την καμπίνα για να μπορούν να αποδοθούν οι υπηρεσίες στους συνδρομητές.
Οπότε αν δεν έχει ups η καμπίνα αν εσύ για παράδειγμα έχεις ups στο ρούτερ θα βλέπεις ενεργό μόνο το λαμπάκι της τροφοδοσίας και το Wlan, τα υπόλοιπα θα είναι κλειστά λόγω του ότι δεν θα έχει ρεύμα η καμπίνα.

ουτε σταθερο δε θα εχει;

Voip έχω. Εγώ βρήκα ένα πρόγραμματάκι πριν λίγο στη Cosmote και είναι αυτό.

https://www.cosmote.gr/cs/cosmote/gr/internet_backup.html

Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, συνεχίζω να έχω ιντερνετ ΟΤΕ με 4G ΜΒ αυτόματα. και ετσι θα μπορώ να κάνω τη δουλειά μου αθόρυβα και ασταμάτητα. ΣΥμφωνείτε με αυτό?

Δεν ξέρω πού βρίσκεσαι και φοβάσαι τόσο πολύ τις διακοπές ρεύματος! Θεωρώ ότι στα περισσότερα μέρη οι διακοπές ρεύματος είναι εξαιρετικά σπάνιες, τόσο που μόνο σε επαγγελματικά περιβάλλοντα που διαχειρίζονται κρίσιμες υποδομές να υπάρχει θέμα. Για τη λίγη ώρα που θα έχεις διακοπή, υπάρχει και το κινητό για να μπεις στο internet.

Αν τυχόν φιλοξενείς στο σπίτι σου π.χ. κάποιο site που θέλεις να βλέπει ο κόσμος, πιο πολύ ίσως θα έπρεπε να σε απασχολεί η ταχύτητα upload, η οποία σε ADSL είναι χαμηλή, παρά οτιδήποτε άλλο...

Μόλις τώρα, nplatis είπε

Δεν ξέρω πού βρίσκεσαι και φοβάσαι τόσο πολύ τις διακοπές ρεύματος! Θεωρώ ότι στα περισσότερα μέρη οι διακοπές ρεύματος είναι εξαιρετικά σπάνιες, τόσο που μόνο σε επαγγελματικά περιβάλλοντα που διαχειρίζονται κρίσιμες υποδομές να υπάρχει θέμα. Για τη λίγη ώρα που θα έχεις διακοπή, υπάρχει και το κινητό για να μπεις στο internet.

Αν τυχόν φιλοξενείς στο σπίτι σου π.χ. κάποιο site που θέλεις να βλέπει ο κόσμος, πιο πολύ ίσως θα έπρεπε να σε απασχολεί η ταχύτητα upload, η οποία σε ADSL είναι χαμηλή, παρά οτιδήποτε άλλο...

Είμια σε νησί και εδώ η ΔΕΗ είναι παλια. Φοβαμαι τοσο πολύ γιατί έχω ηλεκτρονική εξεταστική και σε περιπτωση διακοπης ρευματος, θελω να κανω τα απραιτητα που χρειαζονται για να μη χασω την εξεταστικη μου. ΓΙ αυτο ειπα να βαλω και αυτο το πακετο

Από την στιγμή που λες (αν όντως ισχύει) ότι ο γείτονας παίρνει και αυτός από καμπίνα και έχοντας UPS στο σπίτι, συνεχίζει και δουλεύει Internet και τηλεφωνία, σημαίνει ότι υπάρχει εφεδρική πηγή τροφοδοσίας στη καμπίνα.

Οπότε αν βάλεις και εσύ τον DSL Router πάνω σε UPS, τότε το ίδιο θα δουλεύει και σε σένα Internet και τηλεφωνία, σε περίπτωση  διακοπής του ρεύματος. Υπόψη ότι αν έχεις ασύρματες τηλεφωνικές συσκευές ή ενσύρματες που χρειάζονται ρεύμα, υποχρεωτικά και αυτές πρέπει να συνδεθούν στο UPS. Θεωρώ ότι αυτό δεν χρειάζεται παραπάνω εξήγηση γιατί πρέπει να γίνει.

Μιλάς για εξεταστική, αλλά το βασικό πρόβλημα που έχεις είναι αν θα συνεχίσει να λειοτυργεί ο υπολογιστής. Ακόμη και στο UPS να το βάλεις, πόση ώρα νομίζεις ότι θα αντέξουν οι μπαταρίες του, για να καλύψουν το υψηλό φορτίο του υπολογιστή και της οθόνης; Για μόνο τον Router, δεν υπάρχει θέμα για ώρες πολλές.

11 λεπτά πριν, jkoukos είπε

Από την στιγμή που λες (αν όντως ισχύει) ότι ο γείτονας παίρνει και αυτός από καμπίνα και έχοντας UPS στο σπίτι, συνεχίζει και δουλεύει Internet και τηλεφωνία, σημαίνει ότι υπάρχει εφεδρική πηγή τροφοδοσίας στη καμπίνα.

Οπότε αν βάλεις και εσύ τον DSL Router πάνω σε UPS, τότε το ίδιο θα δουλεύει και σε σένα Internet και τηλεφωνία, σε περίπτωση  διακοπής του ρεύματος. Υπόψη ότι αν έχεις ασύρματες τηλεφωνικές συσκευές ή ενσύρματες που χρειάζονται ρεύμα, υποχρεωτικά και αυτές πρέπει να συνδεθούν στο UPS. Θεωρώ ότι αυτό δεν χρειάζεται παραπάνω εξήγηση γιατί πρέπει να γίνει.

Μιλάς για εξεταστική, αλλά το βασικό πρόβλημα που έχεις είναι αν θα συνεχίσει να λειοτυργεί ο υπολογιστής. Ακόμη και στο UPS να το βάλεις, πόση ώρα νομίζεις ότι θα αντέξουν οι μπαταρίες του, για να καλύψουν το υψηλό φορτίο του υπολογιστή και της οθόνης; Για μόνο τον Router, δεν υπάρχει θέμα για ώρες πολλές.

Έχω λαπτοπ και εχει δική του μπαταρία. θα την έχω παντα φορτισμένη για να κάνω τη δουλειά μου Αγαπητέ. Έχω και εναλλακτική μπαταρία. Γι αυτό το λόγο σε ρωτάω. Αν είναι πες μου τη γνώμη σου.

Επίσης σε παρακαλώ πες μου και αυτό το πακέτο της κοσμοτε που εστειλα πιο πανω οτι σε περιπτωση δεν εχω ιντερνετ απο τον ΟΤΕ να αξιοποιω το ιντερνετ μεσω ΜΒ. Αξιζει να το κανω?

Αν θέλεις απόλυτη ασφάλεια για αδιάλειπτη πρόσβαση στο διαδίκτυο, αξίζει να δώσεις τα 10€/μήνα για να την έχεις, με το Internet Backup της Cosmote.

Φυσικά δεν χρειάζεται να αναφέρω ότι θα πρέπει να έχεις UPS για να συνεχίζει να λειτουργεί ο DSL Router, αφού σε αυτόν θα συνδεθεί το USB 3/4G Modem και ότι η ταχύτητα που θα πιάνεις εξαρτάται από το σήμα που λαμβάνεις τώρα με το κινητό σου από την κεραία της κινητής.

Τέλος έχει περιορισμό σε 100GB διαθέσιμο όγκο το μήνα και 24μηνη δέσμευση.

1 ώρα πριν, jkoukos είπε

Αν θέλεις απόλυτη ασφάλεια για αδιάλειπτη πρόσβαση στο διαδίκτυο, αξίζει να δώσεις τα 10€/μήνα για να την έχεις, με το Internet Backup της Cosmote.

Φυσικά δεν χρειάζεται να αναφέρω ότι θα πρέπει να έχεις UPS για να συνεχίζει να λειτουργεί ο DSL Router, αφού σε αυτόν θα συνδεθεί το USB 3/4G Modem και ότι η ταχύτητα που θα πιάνεις εξαρτάται από το σήμα που λαμβάνεις τώρα με το κινητό σου από την κεραία της κινητής.

Τέλος έχει περιορισμό σε 100GB διαθέσιμο όγκο το μήνα και 24μηνη δέσμευση.

ΔΕΝ έχω καρτοσυμβόλαιο ή καρτοκίνητο Cosmote όμως. Εγώ κατάλαβα ότι αν γίνει διακοπή ή για καποιο λογο το wifi δεν λειτουργεί, μπορώ να έχω δεδομένα 4G από το router, για να κάνω τη δουλειά μου.

Δεν σου είπα ότι θα πρέπει να έχεις σύνδεση κινητής με την εταιρεία. Θα σου δώσουν ένα στικάκι με ενσωματωμένη κάρτα σύνδεσης, που θα το βάλεις στην USB θύρα του Router της εταιρείας (μόνο σε αυτό παίζει).

Απλά ανέφερα ότι η ταχύτητα που θα έχεις είναι όση πιάνεις αν τώρα έχεις σύνδεση κινητής με την εταιρεία. Δηλαδή εξαρτάται πόσο καλό σήμα έχεις στο σπίτι σου από την κεραία κινητής της εταιρείας.

Η σύνδεση αυτή θα δουλεύει ως backup, μόνο αν πέσει για οποιονδήποτε λόγο το DSL και όχι αν έχεις χαμηλό ή καθόλου σήμα WiFi.

Ίσως μια λύση που θα αρκούσε θα ήταν ένα πλήρως φορτισμένο κινητό τηλέφωνο με κάμποσα δεδομένα, ώστε να το χρησιμοποιήσεις με tethering (μέσω USB) αν έχεις διακοπή ρεύματος. Αν ψάξεις λίγο, 1 ώρα στο Zoom θέλει το πολύ μέχρι 1GB δεδομένων, και αυτό σε περιπτώσεις συνεχούς βίντεο. Αν δεν υπάρχει συνεχές βίντεο, οι απαιτήσεις είναι πολύ μικρές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...