Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θέλω να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος.. παίρνω το επίδομα στέγασης κ το συμβόλαιο ανανεωσης μισθωτηριου μου λήγει τον Νοέμβριο μου το είχε κάνει για ένα χρόνο ο ιδιοκτήτης (είμαι ήδη 7 χρόνια)Τώρα το ζητάει για ιδιοκατοικηση κ ζήτησα παράταση μέχρι τον Δεκέμβριο ώστε να μπορέσω να παρω το επίδομα κ δεν το δέχτηκε.μπορει να με διώξει τον Νοέμβριο?η έχω κάποιο χρόνο μέχρι να βρω κάτι άλλο? ευχαριστώ

Επεξ/σία από Marilou12
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Marilou12 είπε

Θέλω να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος.. παίρνω το επίδομα στέγασης κ το συμβόλαιο ανανεωσης μισθωτηριου μου λήγει τον Νοέμβριο μου το είχε κάνει για ένα χρόνο ο ιδιοκτήτης (είμαι ήδη 7 χρόνια)Τώρα το ζητάει για ιδιοκατοικηση κ ζήτησα παράταση μέχρι τον Δεκέμβριο ώστε να μπορέσω να παρω το επίδομα κ δεν το δέχτηκε.μπορει να με διώξει τον Νοέμβριο?η έχω κάποιο χρόνο μέχρι να βρω κάτι άλλο? ευχαριστώ

Σε ενημέρωσε 6 μήνες νωρίτερα ότι δεν επιθυμεί ανανέωση, αυτό δεν το βλέπεις σαν χρόνο να βρεις κάτι άλλο? Έχεις σκοπό να αρχίσεις να ψάχνεις μόλις λήξει και όχι από τώρα?

Πάντως ναι, μόλις λήξει το συμβόλαιο μπορεί να ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες για έξωση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Σε ενημέρωσε 6 μήνες νωρίτερα ότι δεν επιθυμεί ανανέωση, αυτό δεν το βλέπεις σαν χρόνο να βρεις κάτι άλλο? Έχεις σκοπό να αρχίσεις να ψάχνεις μόλις λήξει και όχι από τώρα?

Πάντως ναι, μόλις λήξει το συμβόλαιο μπορεί να ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες για έξωση.

Δεν ζητάει χρόνο για να βρει άλλο σπίτι, αλλά για να μπορέσει να πάρει το στεγαστικό επίδομα, που για κάποιο λόγο χρειάζεται να φαίνεται ότι μένει και τον Δεκέμβριο 

@Marilou12 θεωρητικά αφού ανανέωσες, το συμβόλαιο έχει ισχύ 3 χρόνια. Όπως και να έχει, στο taxis πρέπει και οι 2 μεριές να κάνουν διακοπή. Απλά μείνε στο σπίτι μέχρι πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων και μετακόμισε τότε. Και κανείς την διακοπή συμβολαίου 1η Ιανουαρίου

Επεξ/σία από SabotazNic
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Δεν ζητάει χρόνο για να βρει άλλο σπίτι, αλλά για να μπορέσει να πάρει το στεγαστικό επίδομα, που για κάποιο λόγο χρειάζεται να φαίνεται ότι μένει και τον Δεκέμβριο 

Το μόνο αποδεικτικό που δέχονται για το επίδομα είναι η εκτύπωση από το taxis, από την οποία πρέπει να προκύπτει ότι υπάρχει ενεργή μίσθωση μέχρι και τον Δεκέμβριο, και ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να συμφωνήσουν και οι δύο σε ανανέωση. Κάτι που όπως είπε ο ιδιοκτήτης δεν συμφώνησε, οπότε και να μείνει μέσα τον Δεκέμβρη δεν θα το πάρει.

12 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

@Marilou12 θεωρητικά αφού ανανέωσες, το συμβόλαιο έχει ισχύ 3 χρόνια. Όπως και να έχει, στο taxis πρέπει και οι 2 μεριές να κάνουν διακοπή. Απλά μείνε στο σπίτι μέχρι πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων και μετακόμισε τότε. Και κανείς την διακοπή συμβολαίου 1η Ιανουαρίου

Κάνεις λάθος, η τριετία μετράει από την αρχή της μίσθωσης, και όχι από την ανανέωση.

Επίσης η δήλωση λήξης μίσθωσης (και όχι διακοπή) στο taxis είναι προαιρετική και την κάνει - αν θέλει - ο ιδιοκτήτης, ο ενοικιαστής δεν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Το μόνο αποδεικτικό που δέχονται για το επίδομα είναι η εκτύπωση από το taxis, από την οποία πρέπει να προκύπτει ότι υπάρχει ενεργή μίσθωση μέχρι και τον Δεκέμβριο, και ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να συμφωνήσουν και οι δύο σε ανανέωση. Κάτι που όπως είπε ο ιδιοκτήτης δεν συμφώνησε, οπότε και να μείνει μέσα τον Δεκέμβρη δεν θα το πάρει.

Νομιζω για το επιδομα τους αρκει να φαινεται οτι εμενε και τον Δεκεμβριο. Οποτε η μη ανανεωση συμβολαιου αρκει για να φανει κατι τετοιο. Αρκει να τα βρουν για ακομα 1 μηνα να μεινει η κοπελα μεσα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, SabotazNic είπε

Νομιζω για το επιδομα τους αρκει να φαινεται οτι εμενε και τον Δεκεμβριο. Οποτε η μη ανανεωση συμβολαιου αρκει για να φανει κατι τετοιο. Αρκει να τα βρουν για ακομα 1 μηνα να μεινει η κοπελα μεσα

Κάνεις λάθος, όπως έγραψα και παραπάνω το μόνο αποδεικτικό που δέχονται είναι η απόδειξη υποβολής δήλωσης μίσθωσης, και ο μόνος τρόπος για να αλλάξει η ημερομηνία λήξης είναι να κάνει τροποποίηση ο ιδιοκτήτης και μετά να κάνει αποδοχή ο ενοικιαστής.

Άρθρο 6
Προϋποθέσεις και απαιτούμενα δικαιολογητικά

1. Για τη χορήγηση του Επιδόματος Στέγασης απαιτείται η προβλεπόμενη από τις οικείες διατάξεις του νόμου δήλωση και αποδοχή του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου συμβολαίου. Το μισθωτήριο θα πρέπει να είναι σε ισχύ κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και για το σύνολο της περιόδου χορήγησης του επιδόματος.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Marilou12 είπε

Δηλαδή αν βρεις να νοικιάσεις άλλο σπίτι που θα φαίνεται ότι μένεις εκεί τον Δεκέμβριο, θα χάσεις το επίδομα επειδή άλλαξες σπίτι?

Δημοσ.

Μα το επίδομα αυτήν την στιγμή σταμάτησε λόγω του ότι δεν φαίνεται ανανεωμένο για τους υπόλοιπους 6 μηνες καθώς έπρεπε να είναι τουλάχιστον μέχρι κ τον Νοέμβριο.Για έναν μήνα δηλαδή συζητάμε χάνω το επίδομα αυτούς τούς μήνες.σε περίπτωση που δεν έχω βρει κάτι άλλο καθώς τα ενοίκια γενικότερα έχουν άνοδο κ είναι κ τα έξοδα της μετακόμισης ήθελα να δω αν τουλάχιστον έχω περιθώριο τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο να φύγω.ευχαριστω για τις απαντήσεις σας

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...